Είστε ικανοποιημένοι από τα win vista?
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Παιδιά τα έχω δοκιμάσει σε πολλές φάσεις αυτές τις μέρες που έχω κενά λόγο καταλήψεων. Καλά είναι δε λέω, πολλά νέα εργαλεία έξτρα λειτουργίες και όμορφο περιβάλλον. Αλλά ένα σορό σφάλματα bugs από πλευράς software που βλέπω αλλά και έχω διαβάσει.. και να μην παραλείψω την απίστευτη επιβάρυνση σε μνήμη και επεξεργαστή...!
Ποια είναι η δικιά σας γνώμη??
Ψηφίστε , σχολιάστε, πείτε την γνώμη σας!
(Στην ενότητα των software δεν δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας poll. Αν γουστάρετε κάντε το μεταφορά. )
Παιδιά τα έχω δοκιμάσει σε πολλές φάσεις αυτές τις μέρες που έχω κενά λόγο καταλήψεων. Καλά είναι δε λέω, πολλά νέα εργαλεία έξτρα λειτουργίες και όμορφο περιβάλλον. Αλλά ένα σορό σφάλματα bugs από πλευράς software που βλέπω αλλά και έχω διαβάσει.. και να μην παραλείψω την απίστευτη επιβάρυνση σε μνήμη και επεξεργαστή...!
Ποια είναι η δικιά σας γνώμη??
Ψηφίστε , σχολιάστε, πείτε την γνώμη σας!
(Στην ενότητα των software δεν δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας poll. Αν γουστάρετε κάντε το μεταφορά. )
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Αρκετοί δεν έχουν κάνει ακόμη την μετάβαση, οπότε καλό θα ήταν να υπάρχει και τέτοια επιλογή γιατί αλλίως είτε οι περισσότεροι ψήφοι θα είναι άκυροι ή θα υπάρξει χαμηλή συμμετοχή.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- Paralias
- Gbyte level
Ψήφισα "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος".
Ένα έχω να πω..Αν δοκιμάσεις vista δε γυρίζεις σε XP με τίποτα...
Το μόνο ίσως που με χαλάει είναι αυτή η υπερβολική προστασία που έχουν,αλλά ίσως τελικά να είναι για καλό!
Αυτά!
Γενικά-πρώτες εντυπώσεις ΑΨΟΓΕΣ και τα έχω σε 5 μηχανήματα και δεν είναι Home machines;)
Και το Aero theme είναι τέλειο!!
Ένα έχω να πω..Αν δοκιμάσεις vista δε γυρίζεις σε XP με τίποτα...
Το μόνο ίσως που με χαλάει είναι αυτή η υπερβολική προστασία που έχουν,αλλά ίσως τελικά να είναι για καλό!
Αυτά!
Γενικά-πρώτες εντυπώσεις ΑΨΟΓΕΣ και τα έχω σε 5 μηχανήματα και δεν είναι Home machines;)
Και το Aero theme είναι τέλειο!!
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Το aero είναι "τέλος πάντων" το τέλειο είναι αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=ZD7QraljRfM
και υπάρχει καιρό τώρα.
και υπάρχει καιρό τώρα.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Τι ακριβώς είναι αυτό? Είναι στα Vista?jimmyD wrote:το τέλειο είναι αυτό
Καθόλου ευχαριστημένος ως ώρας με τα windows vista. Πολλές απαιτήσεις από το hardware για καθόλου απαιτητικό software. Ένα aero προς τέρψιν των ματιών, 2-3 utilities παραπάνω, ένας IE στα πρότυπα FF, ένα ανανεωμένο library εικόνων. Αυτό είναι το τρομερό λειτουργικό της M$ που τόσα χρόνια το ετοίμαζε.
Άλλωστε όσον αφορά στο Aero υπάρχουν σε open source πολύ καλύτερες λύσεις όπως το Beryl που επεσήμανε ο jimmyD.
Άλλωστε όσον αφορά στο Aero υπάρχουν σε open source πολύ καλύτερες λύσεις όπως το Beryl που επεσήμανε ο jimmyD.
Beryl+Nvidia+Ubuntu6.10debbie wrote:Τι ακριβώς είναι αυτό? Είναι στα Vista?jimmyD wrote:το τέλειο είναι αυτό
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
- Paralias
- Gbyte level
Ρε παιδιά δουλευόμαστε;Ναι μπράβο...ένα λειτοργικό που κάνει γύρω-γύρω τα εικονιδιάκια λες και είμαστε στην παιδική χαρά.Λες και θα το χρησιμοποιήσουν 3χρονα να παίξουν και να τα κάνουν γύρω γύρω.
Αν το έκανε όμως αυτό η Microsoft,τότε θα βγαίνατε με πολύ ειρωνικό ύφος και θα λέγατε "Ναι ναι,μπράβο στη M$,έκανε τα εικονιδιάκια να γυρίζουν γύρω γύρω και κάτι έγινε...Αυτό είναι το τρομερό λειτουργικό της M$..."
Το μόνο που άξιζε ήταν το 3D για την επιλογή των παραθύρων,αλλά αλήθεια πείτε μου...Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε μπορεί αυτό να το κάνει η Microsoft?Μάλλον δε θέλει...
Και κάτι τελευταίο...Αν είστε πια τόσο απογοητευμένοι από τα windows γιατί τα χρησιμοποιείτε;Για τα έχετε σπίτι σας;Βάλτε Ubuntu να βρείτε την υγειά σας...
Αν το έκανε όμως αυτό η Microsoft,τότε θα βγαίνατε με πολύ ειρωνικό ύφος και θα λέγατε "Ναι ναι,μπράβο στη M$,έκανε τα εικονιδιάκια να γυρίζουν γύρω γύρω και κάτι έγινε...Αυτό είναι το τρομερό λειτουργικό της M$..."
Το μόνο που άξιζε ήταν το 3D για την επιλογή των παραθύρων,αλλά αλήθεια πείτε μου...Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε μπορεί αυτό να το κάνει η Microsoft?Μάλλον δε θέλει...
Και κάτι τελευταίο...Αν είστε πια τόσο απογοητευμένοι από τα windows γιατί τα χρησιμοποιείτε;Για τα έχετε σπίτι σας;Βάλτε Ubuntu να βρείτε την υγειά σας...
- Paralias
- Gbyte level
Α!Και επειδή έχετε πει πολλά για τις απαιτήσεις του hardware και πόσο βαριά είναι τα Vista κτλ... να σας πω ότι τα Vista τρέχουν ΑΨΟΓΑ και πολύ πιο γρήγορα από τα ΧΡ σε μηχανήμα με:
Pentium 3 1GHz
768MB Ram
και κάρτα γραφικών της πλάκας 16ΜΒ(εννοείται πως εκεί δεν τρέχει το Aero)
αλλά ΚΑΙ σε VMWARE(όποιος ξέρει καταλαβαίνει...) με μνήμη 384ΜΒ και χωρίς drivers για κάρτες γραφικών κτλ...
Για να μην πω για τα laptop που το έχουν...
Απο'κει και πέρα τι άλλο να πω;
P.S.:Φαντάζομαι η nvidia ξέρετε τι "πίκρα" έχει φάει με τους drivers των vista...(επειδή τη θίξατε πιο πάνω για το Beryl)
Pentium 3 1GHz
768MB Ram
αλλά ΚΑΙ σε VMWARE(όποιος ξέρει καταλαβαίνει...) με μνήμη 384ΜΒ και χωρίς drivers για κάρτες γραφικών κτλ...
Για να μην πω για τα laptop που το έχουν...
Απο'κει και πέρα τι άλλο να πω;
P.S.:Φαντάζομαι η nvidia ξέρετε τι "πίκρα" έχει φάει με τους drivers των vista...(επειδή τη θίξατε πιο πάνω για το Beryl)
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
το θέμα δεν είανι αν τρέχει το λειτουργικό έτσι απλά...το θέμα είναι τι παραπάνω μπορεί να κάνει κάποιος έχοντας τα vista...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
δεν τα έχω δοκιμάσει, απλά λέω ότι δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης το αν ένα λειτουργικό είναι καλό ή ικανοποιητικό. Το θέμα είναι να σου κάνει και τη δουλειά που θες. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στα vista. Το ίδιο ισχύει και για XP, ubuntu, whatever...Μπορεί όντως να τα σηκώνουν τα μηχανήματα όπου τα έχεις βάλει, όμως το θέμα είναι και για τι δουλειές τα χρησιμοποιείς. Δηλαδή γράφεις κώδικα, παίζεις, βλέπεις ταινίες γενικά τι παραπάνω κάνεις εκτός από το να γράφεις κείμενα ή/και να διαβάζεις e-mail.
Να προσθέσω ότι για μένα κριτήριο είναι και το να μη μου σπάει τα νεύρα μέχρι να βρω πώς γίνεται αυτό που θέλω
Να προσθέσω ότι για μένα κριτήριο είναι και το να μη μου σπάει τα νεύρα μέχρι να βρω πώς γίνεται αυτό που θέλω
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Τα 2 μηχανήματα που ανέφερα παραπάνω έχουν πάνω visual studio 2005,sql server 2005,visual basic 6,sourcesafe και πολλάαααα ακόμα βαριά και χρησιμοποιείται ως tester το ένα και το VMWARE ως κανονικό μηχάνημα(όσο μπορεί να είναι κανονικό ένα virual μηχάνημα..χεχε) για τεράαααστια project.Οπότε νομίζω καταλαβαίνεις τι βαριά προγράμματα τρέχει...
Άρα τη δουλειά τους την κάνουν και με το παραπάνω.
Άρα τη δουλειά τους την κάνουν και με το παραπάνω.
- mikem4600
- Gbyte level
Μιας και το 'φερε η κουβέντα, βγήκε και το Virtual PC 2007 που είναι συμβατό και με Vista (διατίθεται δωρεάν).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
To video ήταν απλά ένα δείγμα. Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές και μπορεί ο χρήστης να παραμετροποιήσει και να επιλέξει ποια και πόσα effects θα τρέχουν και υπάρχουν πολλά μα πάρα πολλά που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα. Το ότι ο τύπος στο videaki γουσταρεί εικονίδια να χοροπηδάνε είναι δικό του θέμα, ούτε εμένα μου άρεσε. Μπορείς να ψάξεις στο utube και να βρεις κι άλλα. Με την ειρωνία προς τη microsoft οι πρώτες δύο σου προτάσεις είναι ακριβώς το ίδιο αλλά από την άλλη πλευρά. Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι το aero δεν είναι κάτι το φοβερό ασχέτως κατασκευαστή.Paralias wrote:Ρε παιδιά δουλευόμαστε;Ναι μπράβο...ένα λειτοργικό που κάνει γύρω-γύρω τα εικονιδιάκια λες και είμαστε στην παιδική χαρά.Λες και θα το χρησιμοποιήσουν 3χρονα να παίξουν και να τα κάνουν γύρω γύρω.
Το να κάνεις 3d μαραφέτια να χοροπηδάνε είναι εύκολο το να το κάνεις χωρίς να πιάνουν 400Μb Ram με του που ανοίγει το λειτουργικό είναι δύσκολο και εκεί πάει το ++ στο linux και στο OSx.
Επίσης οι ικανότητες της Microsoft δοκιμάστηκαν αλλά απέτυχαν στην μεγαλύτερη καινοτομία των vista το winfs το οποίο δεν κατάφεραν να φτιάξουν και να ενσωματώσουν όπως είχαν υποσχεθεί.
Και τέλος προσωπικά ubuntu έχω.
Since I was born I started to decay
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Υπάρχουν εκδώσεις και εκδώσεις των vista (κάπου 5). μερικές ούτε σε 3,6 με 1GB ram δεν τρέχουν από το πολύ βάρος.Paralias wrote:Α!Και επειδή έχετε πει πολλά για τις απαιτήσεις του hardware και πόσο βαριά είναι τα Vista κτλ... να σας πω ότι τα Vista τρέχουν ΑΨΟΓΑ και πολύ πιο γρήγορα από τα ΧΡ σε μηχανήμα με:
Pentium 3 1GHz
768MB Ram
Μα γι’αυτό όποιος έχει Linux βρίσκει τον θεό τουParalias wrote:Και κάτι τελευταίο...Αν είστε πια τόσο απογοητευμένοι από τα windows γιατί τα χρησιμοποιείτε;Για τα έχετε σπίτι σας;Βάλτε Ubuntu να βρείτε την υγειά σας...
-
- Gbyte level
το ίδιο ισχύει και για τη μετάβαση από win98->winMel->win2000->winXP
Ωστόσο τα νέα Vista δεν είναι τόσο βαριά όσο λένε. τουλάχιστον στο σύστημα μου (1024ΜΒ), με office ανοιχτό, media player να παίζει, azureus να κατεβάζει linux, 7 gadgetάκια στη sideBar και το KotOR II να παίζει, και η μνήμη παραμένει στο 85% (σπάνια το έχω δει να πηγαίνει πιο πάνω). Και όλα μια χαρά. όταν δε τα κλείνω όλα (μονο τα gadgetάκια αφήνω) και χρησιμοποιεί το 42% της μνημής. Δε μπορώ να πω ότι είναι αυτό που περίμενα από την M$, αλλά σίγουρα είναι στο σωστό δρόμο (και με ένα SP θα γίνει τζιτζι).
p.s. πραγματικά το search του είναι θεικό!!! (και όλα τα πολυμεσικά του)
P.S.2 για ποιες εκδόσεις λες? η σχολή μας δίνει τα business που είναι η δεύτερη πιο βαρια έκδοση... (και με τα 1024 είναι καλά... -προφανώς αν του έβαζα άλλα 1024 θα ήταν τέλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πάει χειρότερα από τα XP)
Ωστόσο τα νέα Vista δεν είναι τόσο βαριά όσο λένε. τουλάχιστον στο σύστημα μου (1024ΜΒ), με office ανοιχτό, media player να παίζει, azureus να κατεβάζει linux, 7 gadgetάκια στη sideBar και το KotOR II να παίζει, και η μνήμη παραμένει στο 85% (σπάνια το έχω δει να πηγαίνει πιο πάνω). Και όλα μια χαρά. όταν δε τα κλείνω όλα (μονο τα gadgetάκια αφήνω) και χρησιμοποιεί το 42% της μνημής. Δε μπορώ να πω ότι είναι αυτό που περίμενα από την M$, αλλά σίγουρα είναι στο σωστό δρόμο (και με ένα SP θα γίνει τζιτζι).
p.s. πραγματικά το search του είναι θεικό!!! (και όλα τα πολυμεσικά του)
P.S.2 για ποιες εκδόσεις λες? η σχολή μας δίνει τα business που είναι η δεύτερη πιο βαρια έκδοση... (και με τα 1024 είναι καλά... -προφανώς αν του έβαζα άλλα 1024 θα ήταν τέλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πάει χειρότερα από τα XP)
- zweistein
- Wow! Terabyte level
Erevodifwntas
-εχεις Διπύρηνο ή μονοπύρηνο? (για τετραπύρηνο άστο καλύτερα...)
-Πόσο συνολικά χώρο έχεις από σκληρό και από αυτό πόσο το έχεις δεσμευμένο...? (Γιατί με 1gb ram και τo 90% γεμάτo, και αλλιώς αν έχεις τo 60%...
Οπότε.. σκέψου την μείωση της διαφοράς όσο πιο πολύ ελεύθερο χώρο έχεις...)
-εχεις Διπύρηνο ή μονοπύρηνο? (για τετραπύρηνο άστο καλύτερα...)
-Πόσο συνολικά χώρο έχεις από σκληρό και από αυτό πόσο το έχεις δεσμευμένο...? (Γιατί με 1gb ram και τo 90% γεμάτo, και αλλιώς αν έχεις τo 60%...
Οπότε.. σκέψου την μείωση της διαφοράς όσο πιο πολύ ελεύθερο χώρο έχεις...)
-
- Gbyte level