Περί Διαδηλώσεων - Πορειών

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Tue Mar 13, 2007 12:06 am

Argi wrote: Πάντως όσοι βρίσκονται στο ίδιο σημείο με τους κουκουλοφόρους όταν αρχίζουν να γίνονται ο σαματάς και οι συλλήψεις δικαίως παθαίνουν ό,τι
παθαίνουν γιατί τα θέλει ο κ***ς τους...
Κλασική αντιδραστική αντίληψη για πολλούς μη γνωρίζοντες τι εστί πορεία.
Argi wrote: Όσο για κάτι βιντεάκια του youtube για τα οποία βάλατε link, έχετε τα εξής υπ'όψιν σας:
- Ο Κύπριος "φοιτητής" δεν είδαμε ποτέ τι παράνομες πράξεις έκανε πριν τον συλλάβουν και δεν είδαμε κατα πόσο και με ποιόν τρόπο είχε αντισταθεί όταν είχαν πάει να τον συλλάβουν. Μας δείξανε μόνο την τελική φάση της σύλληψής του.
Φυσικά και είδαμε. Στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στους "Φακέλους" του Παπαχελά στο Mega φάνηκε καθαρά ότι ο Κύπριος φοιτητής προχωρούσε κανονικά με την παρέα του όταν άγνωστοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν βάζοντάς του τρικλοποδίες και σπρώχνοντάς τον προς τις ζαρτινιέρες. Επίσης από τους "Φακέλους" μάθαμε για τον πολύ "έντιμο πρώτερο βίο "των κυρίων που ξυλοκόπησαν τον Κύπριο φοιτητή. Όσο για τις παράνομες πράξεις που δήθεν διέπραξε πριν τον συλλάβουν, αυτές ήταν τόσο βάσιμες που επέστρεψε στην Κύπρο ανενόχλητος!
Argi wrote:Το σίγουρο είναι ότι θα το ξανασκεφτεί έστω και να βρίσει αστυνομικό στο μέλλον...
Προφανώς αν δεν πρόκειται για black humor τότε ασφαλώς πρόκειται για μία ακόμη αντιδραστική αντίληψη. Ιεραρχείται δε, ένα στάδιο πριν από την αντίληψη ότι "εκείνο το βράδυ έπρεπε να τον είχαν σκοτώσει".
Argi wrote: - Οι κουκουλοφόροι που έδειχνε το βιντεάκι μέσα στο υπουργείο δήθεν, δεν ξέρουμε αν όντως ήταν ταραξίες, αστυνομικοί με πολιτικά ή κάτι άλλο.
Άκου αστυνομικοί με πολιτικά... Ζαρτινιέρες ήταν.
Argi wrote: - Τα ληγμένα δακρυγόνα για τα οποία έγινε λόγος, αν ήταν όντως ληγμένα, (γιατί απ'ότι φαίνεται μόνο η εγγύησή τους είχε λήξει και όχι η ουσία τους) δεν σημαίνει ότι είναι και επικύνδυνα για την υγεία. Δεν μιλάμε για ληγμένο γάλα, αλλά για δακρυγόνα, τα οποία αν λήξουν χάνουν την πίεση και την δραστικότητά τους.
Τα δακρυγόνα είτε φρέσκα είτε μπαγιάτικα δεν έχουν και τόσο ευεργετικές επιπτώσεις για αυτόν που τα εισπνέει.
Argi wrote: - Για το υπουργείο Αιγαίου τώρα, ο σκοπός της πύλης πυροβόλησε στον αέρα όταν (όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο βιντεάκι) οι διαδηλωτές άρχισαν να σπάνε τα τζάμια του κτηρίου από κοντά. Τα τζάμια ήταν στο φυλάκιό του και απείχαν 1,5-2 μέτρα μακριά του. Σκοπός του ήταν να προστατεύσει το υπουργείο Αιγαίου άρα πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να βγεί από την πύλη και να τους διώξει με τις κλωτσιές.
Δηλαδή όπως είπε και το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης: "άριστη εκπαίδευση".
Argi wrote: Αν αυτό βέβαια συνέβαινε σε κάποια άλλη χώρα, οι επιτιθέμενοι θα κατέληγαν να φτύνουν σφαίρες από το στόμα τους καθώς επίθεση σε κτήριο υπουργείου δεν συγχωρείται έτσι απλά με έναν εκφοβισμό.
Τρίτη αντιδραστική αντίληψη περί σοφρωνισμού και καταστολής.
Argi wrote: Τέλος, έχω σχηματίσει πολλή άσχημη εικόνα για τη λέξη φοιτητής λόγω του
ότι:
-βλέπω αυτούς που τα σπάνε στους δρόμους να μην φυλακίζονται διότι είναι αθώοι φοιτητές...
-Το "φοιτητικό" κίνημα να κλείνει δρόμους και να επιτίθεται με καδρόνια στους αστυνομικούς κάνοντας την Αθήνα μια πόλη στην οποία δεν μπορείς να δουλέψεις, να μετακινηθείς και γενικώς να ζήσεις .
- Οι "φοιτητές" κλείνουν τις σχολές κάθε λίγο και λιγάκι στερώντας το δικαίωμα από τους συνανθρώπους τους για δωρεάν παιδεία και ωθώντας τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Οπότε πιστεύω ότι ποτέ δεν υπήρξα "φοιτητής", αλλά κάτι άλλο που χαρακτηρίζεται με τη λέξη: σπουδαστής.
Και επιπλέον ο σχηματισμός μιας άριστης εικόνας για την αστυνομία και την κυβέρνηση.

ΥΓ. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, οι αντιλήψεις μέσα στα quote δεν εκφράζονται μόνο από ένα άτομο(στην περίπτωσή μας μόνο από τον Argi) αλλά από μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Γι' αυτό η αντιπαράθεση αφορά περισσότερο αυτές και λιγότερο τα άτομα που τις εκφράζουν.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Mar 13, 2007 2:07 am

Εγώ δεν θα σχολιάσω τα περισσότερα αλλά μόνο αυτό γιατιί με προκαλεί:
- Ο Κύπριος "φοιτητής" δεν είδαμε ποτέ τι παράνομες πράξεις έκανε πριν τον συλλάβουν και δεν είδαμε κατα πόσο και με ποιόν τρόπο είχε αντισταθεί όταν είχαν πάει να τον συλλάβουν. Μας δείξανε μόνο την τελική φάση της σύλληψής του. Το σίγουρο είναι ότι θα το ξανασκεφτεί έστω και να βρίσει αστυνομικό στο μέλλον...
To περιστατικό ευτυχώς το κάλυψαν τα κανάλια και είδαμε ΈΝΑΝ Κύπριο φοιτητή να κλωτσιέται από 4-5 άτομα και να φωνάζει βοήθεια. Το ανελέητο ξύλο συνεχίστηκε για κανά μισάωρο ενώ ο φοιτητής φορούσε χειροπέδες και δεν μπορούσε καν να προστατεύσει το πρόσωπό του από τα χτυπήματα. Τώρα αν ο Κύπριος ήταν ο Ράμπο και τον βαρούσαν για να μην ξεφύγει πολύ αμφιβάλλω. Οι ίδιο οι δράστες παρεδέχθηκαν ότι τον πέρασαν για άλλον...
Το παιδί, σύμφωνα με την εκπομπή "Φάκελοι" δεν σκοπευει να ξαναγυρίσει στην Θεσσαλονίκη και συνεπώς δεν θα συνεχίσει τις σπουδές του. Επίσης πλέον σπάνια βγαίνει από το σπίτι του γιατί είναι ακόμα σοκαρισμένος.

Το να λες ότι θα σκεφτεί πολύ να ξαναβρίσει αστυνομικό είναι αστείο εκτός αν είσαι ο πρόεδρος των συνδικαλιστών τους που έβγαινε στα παράθυρα και έλεγε τους μάρτυρες καθηγητές Πανεπιστημίου ψεύτες με απίστευτο θράσος.
Αν το ζητούμενο είναι να μην ξαναβρίσει αστυνομικούς τότε ναι σε βεβαιώ ότι θα αλλάζει και πεζοδρόμιο.
Σε μια ευνομούμενη (είναι και της μόδας) και δημοκρατική κοινωνία η αστυνομία έχει τον ρόλο να συλλαμβάνει τους παραβαίνοντες και όχι να παίζει ποδόσφαιρο με τα κεφάλια τους. Άπαξ και κάποιος συλληφθεί πρέπει να παραδωθεί στην δικαστική αρχή.. Τα υπόλοιπα είναι απλή αλητεία και λυπάμαι πολύ που νέοι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν..
Αν αυτό βέβαια συνέβαινε σε κάποια άλλη χώρα, οι επιτιθέμενοι θα κατέληγαν να φτύνουν σφαίρες από το στόμα τους καθώς επίθεση σε κτήριο υπουργείου δεν συγχωρείται έτσι απλά με έναν εκφοβισμό.
Έχεις κάποια χώρα κατά νου?? Στην Μαύρη Ήπειρο ή αλλού?
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Tue Mar 13, 2007 2:42 am

Argi είσαι τουλάχιστον προκλητικός και απαράδεκτος....μια ερώτηση μόνο που μπορεί να σε δικαολογήσω... με όλο το σεβασμό...ΜΑΤατζής είναι ο πατέρας σου?
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Mar 13, 2007 7:56 am

PASCAL++ για την δημοκρατικη και ηρεμη αντιμετωπιση μιας ομολογουμενως προκλητικης αποψης οχι τοσο λογω υφους οσο ανακριβειας.

default_user-- καποιος καταφευγει σε οξυνση και επιθεση σαν λυση δημοσιου διαλογου οταν αδυνατει να κεντρισει το ενδιαφερον και να κερδισει την αποδοχη συνομιλητων εκφραζοντας την αποψη του με ηρεμια.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Mar 13, 2007 8:46 am

Συμφωνώ με τον Tomahawk για τις πράξεις και προσθέτω και την άποψη μου πως οποιαδήποτε απόλυτη άποψη είναι λανθασμένη....σωστές είναι οι συζητήσιμες...
Argi
byte level
byte level

Post by Argi » Tue Mar 13, 2007 1:06 pm

Επειδή βαριέμαι να κάνω παραθέσεις απαντάω μαζεμένα από κάτω:
Δηλαδή εσείς υποστηρίζετε ότι ούτε δακρυγόνα πρέπει να πετάνε οι αστυνομικοί, ούτε συλλήψεις να κάνουν σε όσους πετάνε πέτρες και μολότοφ, ε;
Αν έχετε καλύτερες λύσεις να τις προτείνετε, όχι μόνο να κατηγορείτε. Δηλαδή οι κουκουλοφόροι με ποιό τρόπο πρέπει να αποθηθούν; Αν αρχίσει η αστυνομία να σπάει κεφάλια στους δρόμους όλοι δικαιολογημένα θα διαμαρτυρηθούν, οπότε κοιτάει να αποθήσει τους ταραξίες με δακρυγόνα.
Εσείς είστε οι απόλυτοι εδώ μέσα που το έχετε πάντα σίγουρο ότι η αστυνομία φταίει πάντα και όποια αντίθετη άποψη ακούσετε την κατακρίνετε. Δεν φταίνε ποτέ οι κουκουλοφόροι που τα σπάνε και οι φοιτητές που κλείνουν τους δρόμους μέρα παρά μέρα.
-Τώρα για τον ειδικό φρουρό στο υπουργείο Αιγαίου, αν κατάλαβα καλά κάποιος υπονόησε ότι αφού είναι άριστα εκπαιδευμένος θα έπρεπε να αποθήσει μόνος του με τις πολεμικές του τέχνες τους 2 κουκουλοφόρους που έσπαγαν τα παράθυρα καθώς και όλους του άλλους 200 που ήταν 10 μέτρα μακριά του και θα του επιτίθονταν αν ξεμύτιζε από το υπουργείο...
είμαστε σοβαροί;
-Επίσης, κάποιος ανέφερε για "αντιδραστική" αντίληψη. Πιστεύω ότι οι αντιλήψεις που εκφράστηκαν στο post μου κάθε άλλο παρά αντιδραστικές είναι. Αλλά παίζει ρόλο και από ποιά οπτική γωνία τις βλέπεις.
-Mια χώρα που έχω κατά νου είναι οι ΗΠΑ (για όποιον ρώτησε).
-Όχι δεν είναι στα ΜΑΤ κανένας συγγενής μου. Αγαπάω την Ελλάδα όμως και δεν μ'αρέσει να γίνονται πεδία μάχης οι δρόμοι της χώρας μου. Που και να είχαμε πόλεμο... Το σωστό είναι να σέβονται οι πολίτες τους νόμους άμα θέλουμε να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία, όπως πρέπει και να σέβονται αυτούς που έχουν αναλάβει τη διαφύλαξη αυτών των νόμων (με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές). Εδώ βέβαια έρχομαι σε αντιπαράθεση με τους Αναρχικούς οι οποίοι έχουν σκοπό (όπως οι ίδιοι λένε) να καταστρέψουν την κοινωνία (η να επισπεύσουν την επικείμενη καταστροφή της) και μέσα από τις στάχτες της παλιάς να αναβιώσει η καινούρια Αναρχική κοινωνία.
Σε όσους νομίζουν ότι ήμουν απόλυτος, ζητώ συγνώμη, θέλω να γίνει συζήτηση αλλά όταν κατηγορείτε κάτι να δίνετε και εναλλακτικές λύσεις. Όχι να λέτε: κλασσική αντιδραστική αντίληψη...
Το θέμα είναι να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται και όχι να δεχόμαστε παθητικά ότι μας λένε οι καναλάρχες και οι εκάστοτε συνδικαλιστές.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Mar 13, 2007 1:39 pm

1)Οι αναρχικοί έχουν σκοπό να καταστρέψουν το κράτος και όχι την κοινωνία
2)Η διαφύλαξη των νόμων όταν γίνεται με συνεχή παράβαση τους τότε μιλάμε για πόλεμο συμμοριών.
3)Οι κουκουλοφόροι ποτέ δεν συλλαμβάνονται. Μόνο στο πανεπιστημιακό άσυλο τους μαντρώνουν.
4)Οι διαδηλωτές δεν είναι βαμπίρ. Εϊναι άνθρωποι, συμφοιτητές μας και όχι τίποτα δολοφόνοι. Όπως και οι φοιτητές/μαθητές δεν είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι που τους αρέσει να τρώνε ξύλο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η ένταση πυροδοτείται από την αστυνομία; Μιλάς με πολύ σιγουριά για κάποια περιστατικά οπότε φαντάζομαι ότι παραβρίσκεσαι συχνά σε πορείες/επεισόδια και δεν ενημερώνεσαι από καναλάρχες...
5)Δεν έχω ζήσει στις Η.Π.Α και δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρεται η εκεί αστυνομία. Και επειδή και εγώ αγαπάω την χώρα μου (όπως και τις άλλες χώρες) δεν νομίζω ότι θα ήθελα να δω την Ελλάδα να γίνεται Η.Π.Α γενικότερα μιλώντας.
6)Και εγώ συζήτηση θέλω να γίνει αλλά χωρίς ανακρίβειες και ειδικότερα όταν αυτές αφορούν ευαίσθητα ζητήματα (ξυλοδαρμός Κυπρίου).Ελπίζω ο λόγος μου να μην παρεξηγήθηκε και δεν επιδιώκω κάποια ένταση.
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Tue Mar 13, 2007 2:15 pm

ailouros wrote:1)Οι αναρχικοί έχουν σκοπό να καταστρέψουν το κράτος και όχι την κοινωνία
2)Η διαφύλαξη των νόμων όταν γίνεται με συνεχή παράβαση τους τότε μιλάμε για πόλεμο συμμοριών.
3)Οι κουκουλοφόροι ποτέ δεν συλλαμβάνονται. Μόνο στο πανεπιστημιακό άσυλο τους μαντρώνουν.
4)Οι διαδηλωτές δεν είναι βαμπίρ. Εϊναι άνθρωποι, συμφοιτητές μας και όχι τίποτα δολοφόνοι. Όπως και οι φοιτητές/μαθητές δεν είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι που τους αρέσει να τρώνε ξύλο. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η ένταση πυροδοτείται από την αστυνομία; Μιλάς με πολύ σιγουριά για κάποια περιστατικά οπότε φαντάζομαι ότι παραβρίσκεσαι συχνά σε πορείες/επεισόδια και δεν ενημερώνεσαι από καναλάρχες...
5)Δεν έχω ζήσει στις Η.Π.Α και δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρεται η εκεί αστυνομία. Και επειδή και εγώ αγαπάω την χώρα μου (όπως και τις άλλες χώρες) δεν νομίζω ότι θα ήθελα να δω την Ελλάδα να γίνεται Η.Π.Α γενικότερα μιλώντας.
6)Και εγώ συζήτηση θέλω να γίνει αλλά χωρίς ανακρίβειες και ειδικότερα όταν αυτές αφορούν ευαίσθητα ζητήματα (ξυλοδαρμός Κυπρίου).Ελπίζω ο λόγος μου να μην παρεξηγήθηκε και δεν επιδιώκω κάποια ένταση.
1)Τι λες ρε ανθρωπε??Οταν οι καταστηματαρχες δεν μπορουν να δουλεψουν,οταν τους σπανε βιτρινες και οταν ο οποιοσδηποτε δεν μπορει να διασχισει την Αθηνα τι καταστεφουν το κρατος??Την κοινωνια καταστρεφουν!!!Αυτοι που ανεφερα δεν ειναι κρατος αλλα κοινωνια!
2)Επειδη εκτος απο φοιτητης τυχγανει να ειμαι και φανταρος,αυτο που με πειραξε πρωτα απο ολα ειναι οτι δεν πυροβολησαν εν ψυχρω αυτους που εκαιγαν την Παρασκευη τη Σημαια και αυτους που καψαν το φυλακιο στον αγνωστο στρατιωτη.Εχοντας ορκιστει οτι θα τιμαω τη σημαια θα τους εκτελουσα!Το ιδιο επρεπε να κανουν και οι αστυνομικοι αφου και εκεινοι εχουν ορκιστει σε αυτο!Αρα πολυ κακως εκαναν!
3)Ποιοι τους μαντρωνουν??Φοιτητες και καθηγητες ως γνωστον!!!!
4)Κατα βαση οι διαδηλωτες ειναι παρανομοι!Για να κλεισεις ενα δρομο πρεπει πρωτα να παρεις αδεια κ.λ.π.Επειδη εγω ειμαι δημοκρατης και σεβομαι τους νομους του κρατους οφειλω να τους κρινω ως παρανομους!Βεβαια ακομα πιο παρανομο ειναι το κλεισιμο των σχολων και λοιπα!!!Αν οι κυριοι που κλεινουν τις σχολες ειχαν (α)ντερα θα εκαναν αποχη και οχι καταληψη!!!!Γιατι ομως δεν κανουν??Κοτες ε??Απλα να στερουν το μαθημα απ τους συμφοιτητες τους ξερουν!Επισης παρανομο και φασιστικο!
5)Τι σε χαλαει με τις Η.Π.Α. φιλε μου??Δυστυχως το επιπεδο και την ποιοτητα ζωης που εχουν εκει δεν θα τη φτασουμε ποτε οποτε μη λες οτι να ναι!!!
6)Κατα την ταπεινη μου αποψη ο μονος τροπος να μη δημιουργειται ενταση ειναι να κεινουμαστε στα πλαισια της νομιμοτητας και της δημοκρατιας!!Εννοιες οπως μολοτωφ-καταληψη-αναρχικοι δεν συναγουν με τη δημοκρατια και τη νομιμοτητα οποτε οποιος τις υποστηριζει αυτος ειναι που δημιουργει ενταση!
Απο κει και περα οσον αφορα τον Κυπριο κατα τη γνωμη μου καλα του εκαναν και μακαρι να του ριχναν κι αλλες!!!Εφοσον συμμετειχε σε παρανομες πραξεις(καταληψη δημοσιου κτηριου)αλλα σιγουρα και αλλες καλα του εκαναν!
Για τον <Β> που λετε δεν γνωριζω περι τινος προκειται αλλα για να τον συλλάβαν θα υπηρχε λόγος.Ηξερε που ηταν και τι εκανε!!Δεν εχω δει ποτε την αστυνομια να συλλαμβανει καποιον απλο περαστικο!
Τελος καποιοι γονεις αντι να τρεχουν στην Ευελπιδων για να στηριξουν τα παιδια τους καλυτερα να φροντιζουν για την ανατροφη τους και να μη τα αφηνουν να πηγαινουν οπου να ναι ωστε να μην φτανουν στο σημειο να τα δικαζουν!!Κακα τα ψεμματα για ολα τα παιδια οι πρωτοι που ειναι υπευθυνοι ειναι οι γονεις!!
Υ.Γ.Αν και όλοι εδω μεσα ειστε αρκουντως ευαισθητοι δεν ειδα να αναφερετε κατι για τον αστυνομικο που πιθανως να χασει το ματι του μετα την οργανωμενη επιθεση το Σαββατο το βραδυ στη Χαρ.Τρικουπη.Αυτος ανθρωπος δεν ειναι?Μανα δεν εχει??
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Mar 13, 2007 2:28 pm

Ορισμένοι μπερδεύουν αναρχικούς-κουκουλοφόρους με φοιτητές.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος τους.
Υ.Γ.Αν και όλοι εδω μεσα ειστε αρκουντως ευαισθητοι δεν ειδα να αναφερετε κατι για τον αστυνομικο που πιθανως να χασει το ματι του μετα την οργανωμενη επιθεση το Σαββατο το βραδυ στη Χαρ.Τρικουπη.Αυτος ανθρωπος δεν ειναι?Μανα δεν εχει??
To θέμα αφορούσε κυρίως στο συμφοιτητή μας γι'αυτό και η ευαισθητοποίηση ήταν μεγαλύτερη γι'αυτόν.
Φυσικά και τέτοιες πράξεις είναι κατακριτέες,όπως και κάθε μορφή βίας.
Νομίζεις ότι η αστυνομία αν θέλει δεν μπορεί να πιάσει τους κουκουλοφόρους;
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Mar 13, 2007 2:32 pm

Στην ζωή μου έχω πάει σε αρκετές πορείες και θεωρώ ότι έχω ανατροφή. Τουλάχιστον ο όποιος πολιτισμός μου δεν μου επιτρέπει να ξεστομίζω κουβέντες όπως "μακάρι να του ρίχναν κι άλλες " και θα τον πυροβολούσα εν ψυχρώ αλλά "είμαι και δημοκράτης".
Όχι φίλε μου δεν είσαι δημοκράτης και από τα λεγόμενά σου δεν έχεις και ευαισθησία αφού παρακαλάς να "φάει και άλλες" ένα παιδί στην ηλικία σου ότι και να έκανε. Δημοκράτης που θεωρεί την διαμαρτυρία παράνομη είναι γιαπωνέζος που κάνει απεργία δουλεύοντας. Η δημοκρατία είναι πολυφωνία και εμπεριέχει έννοιες όπως διαμαρτυρία, αντίδραση, διάλογος, εξέλιξη.
Οι πυροβολισμοί και τα κλωτσομπουνίδια ανήκουν σε άλλες εποχές και άλλα κράτη.
Και θα κλείσω με μια φράση δική σου:
Κακά τα ψέμματα για όλα τα παιδιά οι πρώτοι που είναι υπευθυνοι είναι οι γονείς!!
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Tue Mar 13, 2007 2:34 pm

alexo wrote:Ορισμένοι μπερδεύουν αναρχικούς-κουκουλοφόρους με φοιτητές.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος τους.
To θέμα αφορούσε κυρίως στο συμφοιτητή μας γι'αυτό και η ευαισθητοποίηση ήταν μεγαλύτερη γι'αυτόν.
Φυσικά και τέτοιες πράξεις είναι κατακριτέες,όπως και κάθε μορφή βίας.
Νομίζεις ότι η αστυνομία αν θέλει δεν μπορεί να πιάσει τους κουκουλοφόρους;
Και βεβαια μπορει!!!Αλλα δεν την αφηνουν!Απο κει και περα αν και αντιπαθω ιδιαιτερα Κνιτες και Κκε ειναι γεγονος οτι την Πεμπτη περιφρουρησαν αψογα την πορεια τους!!Οποτε θα πρεπε και το υπολοιπο κομματι να απομωνονει τους αναρχικους οπως και αυτοι!!Εφοσον δεν τους απομονωνουν τοτε δεν φταιω εγω αν εξισωνω φοιτητες με αναρχικους!Καλο ειναι να ειμαστε υπευθυνοι για τις πραξεις μας!
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Mar 13, 2007 2:38 pm

Αυτό ειπώθηκε και στην tv. Δεν είναι δυνατόν ο φοιτητής να τα βάλει με τον αναρχικό.Δεν έχει καμία τέτοια δουλειά.Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας.
Είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι αναρχικοί που προκαλούν τα επεισόδια και ποιοι διαδηλώνουν.
Την Πέμπτη δεν ήταν απομονωμένοι;γιατί τελικά έφυγαν κύριοι αυτοί και οι φοιτητές φάγανε το ξύλο της αρκούδας;

EDIT:Επιτέλους δεν μπορεί να βγεί ένας φοιτητής στην τηλεόραση να πεί τα πράγματα με το όνομα τους;; Οι περισσότεροι που βγαίνουν είναι κομματικοποιημένοι και λένε το "μαθηματάκι τους".
Εκτός των άλλων κανείς δεν απαντάει στην ερώτηση που του κάνουν.π.χ:
Ερώτηση σε υπεύθυνο αστυνομίας:
-Γιατί δεν πιάνετε τους αναρχικούς;
Απάντηση:
-Εχουν αποθρασυνθεί ...
Last edited by alexo on Tue Mar 13, 2007 2:42 pm, edited 1 time in total.
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Tue Mar 13, 2007 2:39 pm

ailouros wrote:Στην ζωή μου έχω πάει σε αρκετές πορείες και θεωρώ ότι έχω ανατροφή. Τουλάχιστον ο όποιος πολιτισμός μου δεν μου επιτρέπει να ξεστομίζω κουβέντες όπως "μακάρι να του ρίχναν κι άλλες " και θα τον πυροβολούσα εν ψυχρώ αλλά "είμαι και δημοκράτης".
Όχι φίλε μου δεν είσαι δημοκράτης και από τα λεγόμενά σου δεν έχεις και ευαισθησία αφού παρακαλάς να "φάει και άλλες" ένα παιδί στην ηλικία σου ότι και να έκανε. Δημοκράτης που θεωρεί την διαμαρτυρία παράνομη είναι γιαπωνέζος που κάνει απεργία δουλεύοντας. Η δημοκρατία είναι πολυφωνία και εμπεριέχει έννοιες όπως διαμαρτυρία, αντίδραση, διάλογος, εξέλιξη.
Οι πυροβολισμοί και τα κλωτσομπουνίδια ανήκουν σε άλλες εποχές και άλλα κράτη.
Και θα κλείσω με μια φράση δική σου:
Κακά τα ψέμματα για όλα τα παιδιά οι πρώτοι που είναι υπευθυνοι είναι οι γονείς!!
Εαν η ανατροφη σου προσταζει την καταπατηση του οποιουδηποτε νομου δεν φταιω εγω γι αυτο!!Σου αρεσει δεν σου αρεσει εχουμε δημοκρατια και οι νομοι πρεπει να τηρουνται!!
Λασπη να πετας αλλου και οχι σε μενα!Δεν ειπα οτι θα πυροβολουσα οποιονδηποτε αλλα ειπα γι αυτους που καινε την Ελληνικη Σημαια!Οκ μαστορα??Θες δεν θες θα την σεβεσαι!Αν δεν θες πηγαινε σε αλλο κρατος!Εδω στην Ελλαδα αποτελει το εθνικο μας συμβολο που εχει χυθει πολυ αιμα γι αυτο οποτε οποιος δεν το σεβεται και το λιδορει θα πρεπει να τιμωρειται με το χειροτερο τροπο!!!

merged by P3
alexo wrote:Αυτό ειπώθηκε και στην tv. Δεν είναι δυνατόν ο φοιτητής να τα βάλει με τον αναρχικό.Δεν έχει καμία τέτοια δουλειά.Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας.
Είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι αναρχικοί που προκαλούν τα επεισόδια και ποιοι διαδηλώνουν.
Την Πέμπτη δεν ήταν απομονωμένοι;γιατί τελικά έφυγαν κύριοι αυτοί και οι φοιτητές φάγανε το ξύλο της αρκούδας;
Σε ρωταω και παλι αυτοι που συμμετειχαν στη πορεια του ΚΚΕ γιατι δεν αντιμετωπισαν κανενα προβλημα και ουτε δημιουργησαν προβλημα??
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Mar 13, 2007 2:42 pm

Συνάδελφοι έλεος πιά με τις θεωρίες συνομωσίας. Η αστυνομία έχει αστυνομικούς ντυμένους σαν μπάχαλους (κοινώς ασφαλίτες) στις διαδηλώσεις για να καταγράφει πρόσωπα και πράγματα. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να "συμμετέχουν" στα επεισόδια για να είναι πιο πειστικοί ώς μπάχαλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δολοφονικές επιθέσεις και οι εκτεταμένες καταστροφές γίνονται από αστυνομικούς.
Στην Ελλάδα αθωώσανε άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους κλεμμένες ασπίδες των ΜΑΤ (από επίθεση αναρχικών). Νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολο να τους καταδικάσεις;
Συλλαμβάνονται κάποια άτομα και αμέσως όλοι αρχίζουν να υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι φοιτητές κλπ κλπ. Κάποιοι μπορεί να είναι, κάποιοι όχι. Γι΄αυτό υπάρχει και η δικαιοσύνη, για να απαντάει σε τέτοια ερωτήματα.

@eddiedimitris: Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Ακούς εκεί να πυροβολήσουν αναρχικό (Homo Sapiens είναι και αυτός) επειδή έκαιγε την σημαία... Τουλάχιστον για την υπόθεση του Κυπρίου είσαι άδικος. Ο τύπος έφαγε απίστευτο ξύλο και δεν έκανε τίποτα. Δουλειά της αστυνομίας (πλέον) δεν είναι να δέρνει είναι να συλλαμβάνει και να προσαγάγει στη δικαιοσύνη.

@eddiedimitris: Υπάρχει ποινή για την καταστροφή εθνικού συμβόλου (κάψιμο σημαίας). Βέβαια όταν διαδηλωτές καίνε την αμερικανική σημαία (υπό τα βλέμματα και τις επεφημίες βουλευτών) μπροστά στις κάμερες, κανένας δεν διαμαρτύρεται.
Last edited by rapadder on Tue Mar 13, 2007 2:49 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Tue Mar 13, 2007 2:43 pm

ailouros wrote:Στην ζωή μου έχω πάει σε αρκετές πορείες και θεωρώ ότι έχω ανατροφή. Τουλάχιστον ο όποιος πολιτισμός μου δεν μου επιτρέπει να ξεστομίζω κουβέντες όπως "μακάρι να του ρίχναν κι άλλες " και θα τον πυροβολούσα εν ψυχρώ αλλά "είμαι και δημοκράτης".
Το ιδιο θα λεγα αν εβλεπα και καποιον να μπαινει σπιτι σου φιλε μου και χτυπουσε εσενα η τους γονεις σου και εκανε ζημια στο χωρο σου!!Οπως σεβομαι το σπιτι σου και το σπιτι μου το ιδιο σεβομαι και τα πανεπιστημια και τους δημοσιους δρομους!!Οποτε λογικο ειναι να μην θυμωνω μονοπλευρα αλλα με ολες τις παραπανω περιπτωσεις!

merged by P3
rapadder wrote:
@eddiedimitris: Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Ακούς εκεί να πυροβολήσουν αναρχικό (Homo Sapiens είναι και αυτός) επειδή έκαιγε την σημαία... Τουλάχιστον για την υπόθεση του Κυπρίου είσαι άδικος. Ο τύπος έφαγε απίστευτο ξύλο και δεν έκανε τίποτα. Δουλειά της αστυνομίας (πλέον) δεν είναι να δέρνει είναι να συλλαμβάνει και να προσαγάγει στη δικαιοσύνη.
Για τον Κυπριο ισως εχεις δικιο φιλε μου συγνωμη αν μιλησα επιθετικα.Οσον αφορα ομως την Ελληνικη σημαια δεν σηκωνω κουβεντα!!Σκεψου ποσοι εχουν πεθανει για το συμβολο αυτο!
Οι αστυνομικοι συλλαμβανουν αλλα η δικαιοσυνη τι κανει???Απο οσο ξερω βασικη δουλεια της αστυνομιας ειναι η προληψη και η καταστολη!
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Mar 13, 2007 2:48 pm

eddiedimitris wrote:
alexo wrote:Αυτό ειπώθηκε και στην tv. Δεν είναι δυνατόν ο φοιτητής να τα βάλει με τον αναρχικό.Δεν έχει καμία τέτοια δουλειά.Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας.
Σε ρωταω και παλι αυτοι που συμμετειχαν στη πορεια του ΚΚΕ γιατι δεν αντιμετωπισαν κανενα προβλημα και ουτε δημιουργησαν προβλημα??
Δε δουλεύουν όλα πάντα αρμονικά.
eddiedimitris wrote:Για τον <Β> που λετε δεν γνωριζω περι τινος προκειται αλλα για να τον συλλάβαν θα υπηρχε λόγος.Ηξερε που ηταν και τι εκανε!!Δεν εχω δει ποτε την αστυνομια να συλλαμβανει καποιον απλο περαστικο!
Το ότι ήταν στην πορεία είναι κακό;
Έχεις τόση εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία;
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Mar 13, 2007 2:50 pm

Από την μία μιλάς για καταπάτηση νόμων και τιμωρία των παραβατών. Για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας υπάρχουν νόμοι και οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται βάση αυτού. Ο πυροβολισμός και ο χειρότερος τρόπος είναι δικές σου θέσεις και αντι-δημοκρατικές, απαράδεκτες κατ'εμέ. Αν θες να γίνουμε όλοι Ράμπο και όταν υπάρχει κάτι που μας θίγει να παίρνουμε τα κουμπούρια ΟΚ!
Δεν έχει χυθεί μόνο για την σημαία πολύ αίμα αλλά και για άλλα πράγματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα . Και αυτές οι διεκδικήσεις γίναν με τρόπους που εσύ χαρακτηρίζεις παράνομους.
Και δεν είμαι μάστορας..
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Mar 13, 2007 2:50 pm

EddieDimitris ..
Έτσι επιφανειακά από αυτά που πιάνει το μάτι μου να απαντήσω
eddiedimitris wrote:Εχοντας ορκιστει οτι θα τιμαω τη σημαια θα τους εκτελουσα!Το ιδιο επρεπε να κανουν και οι αστυνομικοι αφου και εκεινοι εχουν ορκιστει σε αυτο!Αρα πολυ κακως εκαναν!
Θα σκότωνες Έλληνες συμπολίτες σου για να τιμήσεις την σημαία δηλαδή..!
Παπαδόπουλος Spirit..
eddiedimitris wrote:3)Ποιοι τους μαντρωνουν??Φοιτητες και καθηγητες ως γνωστον!!!!
Ναι , στους ειδικούς ξενώνες αναρχικών 5 αστέρων που λειτουργούν στις σχολές με πρωτοβουλία των καθηγητών..
eddiedimitris wrote:5)Τι σε χαλαει με τις Η.Π.Α. φιλε μου??Δυστυχως το επιπεδο και την ποιοτητα ζωης που εχουν εκει δεν θα τη φτασουμε ποτε οποτε μη λες οτι να ναι!!!
Επειδή έχω ζήσει 3 μήνες στις ΗΠΑ , δεν έχουν ζωή..
Υπάρχουν 3 κατηγορίες , αυτοί που δουλεύουν συνέχεια ολη μέρα σαν τα σκυλιά και βρίσκουν ευχαρίστιση μόνο στο φαγητό , ο θείος μου δούλευε σεφ σε ένα εστιατόριο και έφευγε πρωί πρωί και γύριζε το βράδυ για να κοιμηθεί.. Φοβερή ζωή.. , μακάρι να μην την φτάσουμε ποτέ!
αυτοί οι οποίοι είναι πλούσιοι και οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα και είναι μια χαρά , πιστεύω δεν χρειάζεται να γίνουμε ΗΠΑ , το ίδιο ισχύει και εδώ..
Οι προταγωνιστές στις διάφορες ταινίές τους οποίους υποθέτω οτι θαυμάζεις..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue Mar 13, 2007 2:55 pm

rapadder wrote:Συνάδελφοι έλεος πιά με τις θεωρίες συνομωσίας. Η αστυνομία έχει αστυνομικούς ντυμένους σαν μπάχαλους (κοινώς ασφαλίτες) στις διαδηλώσεις για να καταγράφει πρόσωπα και πράγματα. Ενδέχεται κάποιοι από αυτούς να "συμμετέχουν" στα επεισόδια για να είναι πιο πειστικοί ώς μπάχαλοι.
Συγνώμη τι θα πεί ασφαλίτης; Τι σχέση έχει με τη δημοκρατία; Με το 2007; Που ζούμε; Μετά τον εμφύλιο ή στη χούντα; Αν υπάρχουν τέτοια σώματα(ασφαλιτών) να διαλυθούν. Είναι απαράδεκτο να δρα έτσι η Ελληνική Αστυνομία.
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Tue Mar 13, 2007 3:00 pm

AmmarkoV wrote:EddieDimitris ..
Έτσι επιφανειακά από αυτά που πιάνει το μάτι μου να απαντήσω
eddiedimitris wrote:Εχοντας ορκιστει οτι θα τιμαω τη σημαια θα τους εκτελουσα!Το ιδιο επρεπε να κανουν και οι αστυνομικοι αφου και εκεινοι εχουν ορκιστει σε αυτο!Αρα πολυ κακως εκαναν!
Θα σκότωνες Έλληνες συμπολίτες σου για να τιμήσεις την σημαία δηλαδή..!
Παπαδόπουλος Spirit..
eddiedimitris wrote:3)Ποιοι τους μαντρωνουν??Φοιτητες και καθηγητες ως γνωστον!!!!
Ναι , στους ειδικούς ξενώνες αναρχικών 5 αστέρων που λειτουργούν στις σχολές με πρωτοβουλία των καθηγητών..
eddiedimitris wrote:5)Τι σε χαλαει με τις Η.Π.Α. φιλε μου??Δυστυχως το επιπεδο και την ποιοτητα ζωης που εχουν εκει δεν θα τη φτασουμε ποτε οποτε μη λες οτι να ναι!!!
Επειδή έχω ζήσει 3 μήνες στις ΗΠΑ , δεν έχουν ζωή..
Υπάρχουν 3 κατηγορίες , αυτοί που δουλεύουν συνέχεια ολη μέρα σαν τα σκυλιά και βρίσκουν ευχαρίστιση μόνο στο φαγητό , ο θείος μου δούλευε σεφ σε ένα εστιατόριο και έφευγε πρωί πρωί και γύριζε το βράδυ για να κοιμηθεί.. Φοβερή ζωή.. , μακάρι να μην την φτάσουμε ποτέ!
αυτοί οι οποίοι είναι πλούσιοι και οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα και είναι μια χαρά , πιστεύω δεν χρειάζεται να γίνουμε ΗΠΑ , το ίδιο ισχύει και εδώ..
Οι προταγωνιστές στις διάφορες ταινίές τους οποίους υποθέτω οτι θαυμάζεις..
1)Αυτος που χωρις λογο ξεφτυλιζει το εθνικο συμβολο δεν ειναι Ελληνας!!!Ουτε Τουρκοι δεν τα κανουν αυτα!!Οσον αφορα τον Παπαδοπουλο αστα αυτα σε μενα φιλε!Αλλου αυτα!Την επιχειρηματολογια του τυπυ αυτου τη γραφω κανονικα!!!Το να τιμαω την Ελληνικη σημαια ειναι δικαιωμα και υποχρεωση μου ως Ελληνας!
2)Ακυρα πραγματα!!!Αν δεν τους στηριζαν καθηγητες και φοιτητες θα ψηφιζαν ωστε να μπει μεσα η αστυνομια και να τους διωξει!Δεν το κανουν ομως!Ειδικα ο εκπροσωπος των φοιτητων δεν εμφανιζεται ποτε!(Απο οτι βλεπεις μιλαω με επιχειρηματα και οχι με λογια του αερα για ξενοδοχεια 5 αστερων και αλλες μπουρδες)
3)Η λεξη ειναι πρωταγωνιστες! Ω οχι ο!Λοιπον επειδη εμεινες πολυ λιγο στις Η.Π.Α. και δεν ξερω και σε ποια πολιτεια εμεινες τραβα και ρωτα καποιο που εχει μεινει αρκετα χρονια και εχει δουλεψει εκει να σου πει τη γνωμη του!Πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης!!!
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Tue Mar 13, 2007 3:02 pm

Παιδιά μην οξύνουμε τα πνεύματα.
Έστω κι αν έχουμε δαφορετικές απόψεις, ας κάνουμε πολιτισμένο διάλογο.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Mar 13, 2007 3:05 pm

eddiedimitris αν και μπορει να εχεις και καποια δικια με το μερος σου με το στυλ που γραφεις τα χανεις εντελως, ενω με αποψεις του στυλ οι αστυνομικοι πρεπει να ειναι judge dredd, κινδυνευεις να γινεις και γραφικος.

Και εγω πχ θεωρω οτι το ολο σκηνικο (απο ολες τις πλευρες) εχει παρατραβηξει, αλλα το να λες και να το πιστευεις οτι πρεπει να σαπισουν κοσμο στο ξυλο (το εχω πει και εγω καποιες φορες πανω στην αγανακτηση μου αλλα δεν το πιστευω πραγματικα) ειναι εντελως λαθος. Πιστευω να εχεις βρεθει μπροστα σε φαση να ανοιγουν κεφαλια κτλ (με οποιονδηποτε τροπο) για να δεις πως ειναι ειτε ειναι αθωος ειτε ενοχος καποιος να τον σπανε στο ξυλο...

Αυτα στα λεω εντελως φιλικα :)

alexo wrote:Εκτός των άλλων κανείς δεν απαντάει στην ερώτηση που του κάνουν.π.χ:
Ερώτηση σε υπεύθυνο αστυνομίας:
-Γιατί δεν πιάνετε τους αναρχικούς;
Απάντηση:
-Εχουν αποθρασυνθεί ...
λοοολ μεγαλη αληθεια αυτο!!!
Last edited by Ganther on Tue Mar 13, 2007 3:10 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “off-topic”