Εργασία και Στρατός

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Εργασία και Στρατός

Post by rapadder » Tue Apr 17, 2007 1:13 am

Έχω κόψει την αναβολή για να πάω στρατό. Είχα στο μυαλό μου όσο θα είμαι φαντάρος, ειδικά προς το τέλος της θητείας μου, να δώσω εξετάσεις σε κανέναν γραπτό διαγωνισμό στο δημόσιο (μιας και θα κάθομαι όλο και κάπου θα πετύχω). Έπειτα από μια αναζήτηση στο Internet παρατήρησα ότι για να συμμετάσχω σε διαγωνισμούς στο δημόσιο θα πρέπει:

1. Είτε να έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.
2. Είτε να έχω απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Στην περίπτωση μου δεν ισχύει τίποτα από τα δύο. Δεν έχω πλέον αναβολή στρατού (την ακύρωσα πολύ πρόσφατα) και έτσι δεν θα μπορώ να συμμετέχω καν σε πολλούς διαγωνισμούς. Αυτό δεν το περίμενα, πίστευα ότι θα πρέπει κανείς να έχει ολοκληρώσει τον στρατό όταν πια διοριστεί (που συνήθως γίνεται πολλούς μήνες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων). Έχει κανείς γνώση για το θέμα; Υποθέτω ότι το θέμα αυτό αποσαφηνίζεται στην εκάστοτε προκύρηξη. Κρίμα πάντως γιατί ουσιαστικά για 1 χρόνο δεν θα μπορώ να δώσω εξετάσεις στο δημόσιο :-(.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Apr 17, 2007 1:34 am

Χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου νομίζω ότι εξετάσεις δίνεις χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσεις κάποιο δικαιολογητικό για τον στρατό. Τουλάχιστον ξέρω τέτοια περίπτωση για ΑΣΕΠ που δεν είχε απαλλαγεί νόμιμα. Όταν ήρθε η ώρα να διοριστεί τότε έγιναν οι διαδικασίες της νόμιμης απαλλαγής. Πάντως δεν είμαι και εντελώς σίγουρος αν αυτό ισχύει γενικά..
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Apr 17, 2007 9:42 am

αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι πρέπει να έχεις τελειώσει το στρατιωτικό μέχρι να διοριστείς, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό.
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Apr 17, 2007 1:21 pm

μπορεις να δωσεις στις εξετασεις,και χωρις να εχεις τελειωσει τον στρατο ωστοσο,οταν θα κανεις αναληψη της υπηρεσιας πρεπει να εχεις τελειωσει τον στρατο Είτε να έχεις απαλλαγεί νόμιμα από αυτον.επισης,η αναληψη υπηρεσιας γινεται εντος 2 χρονων,που σημαινει πως αν εισαι φανταρος τον 1 χρονο πας τον αλλο και διοριζεσαι,αρκει να δωσεις καποια χαρτια.διαβασε καλα την προκυρηξη γιατι κρυβει πολλα μυστικα.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Post Reply

Return to “off-topic”