Wireless router/ καρτες κλπ και φαρσες.

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Wireless router/ καρτες κλπ και φαρσες.

Post by Ganther » Thu Jun 21, 2007 5:41 pm

Βασικα διαβαζα στον Tenenmbaum οτι το 802.11 παιζει στην ιδια Μπαντα με τα χειριστηρια των γκαραζ. Θελω να ρωτησω αν υπαρχει κανενα προγραμμα που να μπορω να στελνω πχ εγω σημματα σε κατι γειτονικες γκαραζοπορτες για να γελασω λιγο :-D :-D (ειναι τοσο απλο, η λεει βλακειες μεσα?)

(κατι σαν αυτα τα προγραμματακια που κανεις τηλεκοντρολ το IRDa του κινητου σου! )
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Jun 21, 2007 5:52 pm

το ότι παίζει στην ίδια μπάντα δεν σημαίνει ότι παίζει στο ακριβώς ίδιο κανάλι και ότι χρησιμοποιεί ίδιες τεχνικές μετάδοσης στο ασύρματο κανάλι (διαμόρφωση). Το πιο πιθανό είναι να δημιουργεί θόρυβο και παράσιτα (νομίζω το ίδιο συμβαίνει σε bluetooth και φούρνους μικροκυμάτων)
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Thu Jun 21, 2007 11:24 pm

tsilochr wrote:το ότι παίζει στην ίδια μπάντα δεν σημαίνει ότι παίζει στο ακριβώς ίδιο κανάλι και ότι χρησιμοποιεί ίδιες τεχνικές μετάδοσης στο ασύρματο κανάλι (διαμόρφωση). Το πιο πιθανό είναι να δημιουργεί θόρυβο και παράσιτα (νομίζω το ίδιο συμβαίνει σε bluetooth και φούρνους μικροκυμάτων)
+1

Να προσθέσω και τα ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας Deck
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Thu Jun 21, 2007 11:27 pm

TaRaNTuLa wrote:Να προσθέσω και τα ασύρματα τηλέφωνα τεχνολογίας Deck
DECT...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Thu Jun 21, 2007 11:46 pm

Σκοπος μου δεν ειναι να ανοιγω πορτες που δεν μου ανηκουν (Θα αγοραζα ενα scanner αν ηθελα τοσο πολυ ) αλλα κυριως να εμποδισω κανεναν για λιγο να ανοιξει τη δικη του να γελασω με την απορημενη φατσα του, γιαυτο ηλπιζα στο θορυβο! Μαλλον οχι ε??? :-(
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Jun 21, 2007 11:59 pm

Ganther wrote:Μαλλον οχι ε??? :-(
Μπα... ;)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
alasondro
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by alasondro » Fri Jun 22, 2007 12:43 am

Ganther wrote:Σκοπος μου δεν ειναι να ανοιγω πορτες που δεν μου ανηκουν (Θα αγοραζα ενα scanner αν ηθελα τοσο πολυ ) αλλα κυριως να εμποδισω κανεναν για λιγο να ανοιξει τη δικη του να γελασω με την απορημενη φατσα του, γιαυτο ηλπιζα στο θορυβο! Μαλλον οχι ε??? :-(
ΠΟΛΥ ΧΛΩΜΟ το κόβω αν σχεφτείς με πόση μικρή ισχύ εκπέμπουν οι wifi συσκευές....Εκτός αν πάρεις κανένα ενισχυτάκο :-D :-D :-D
spiretos
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by spiretos » Fri Jun 22, 2007 12:58 am

Ο Πολύζος στο μάθημα των ασυρμάτων είχε πει πως αν χαλάσεις την πόρτα του φούρνου μικροκυμμάτων σου και "σημαδέψεις" το wireless του γείτονα εύκολα του το "χαλάς". Δοκίμασε μήπως του ανοιγοκλείνει και την γκαραζόπορτα! :-p

Υ.Γ.": Στις γκαραζόπορτες δεν χρησιμοποιούμε υπέρυθρες;
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Jun 22, 2007 1:04 am

Δεν ξέρω τι παίζει με γκαραζόπορτες αλλά στη Γ' Λυκείου ένας φίλος μου είχε εγκαταστήσει στο Nokia του ένα προγραμματάκι που άνοιγε τηλεοράσεις και στερεοφωνικά από το κινητό... Τέτοια προγραμματάκια genik;a κυκλοφορούν στο internet έχουν συνήθως κάποιο πρόθεμα Remote Controler.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Fri Jun 22, 2007 1:14 am

Ειναι και δικη μου γκαραζοπορτα αυτη με την οποια θελω να παιξω οποτε δεν θελω να τη χαλασω. Μια γκαραζοπορτα που πολυ θα ηθελα να του τη χαλασω ανοιγει μονο με το χερι :evil: (Δεν τα παει τα "Διαολια" ο παππους φαινεται :-D )
spiretos wrote: Υ.Γ.": Στις γκαραζόπορτες δεν χρησιμοποιούμε υπέρυθρες;
Δεν ξερω τι γκαραζοπορτα σου πασαρανε αλλα εμας δεν χρειαζεται να βγαλεις το χερι εξω απο το παραθυρο και να σημαδεψεις :-p :-p Ανοιγει και απο μεσα απο το παντελονι...

Μιλωντας σοβαρα τωρα οχι δεν ειναι υπερηθρες. ακομα και το σαπιο κοντρολ για γκαραζ του 85-90 που εχω ως ενθυμιο δεν ειναι υπερηθρο :-D

Pascal για κινητα υπηρχε και ηταν πολυ διαδεδομενο, αλλα για αυτο που λεω δεν εχω ακουσει τιποτα (προφανως δεν γινεται :-( )
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Jun 22, 2007 12:56 pm

Εγώ πάντως όταν παρκάρω σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο στη γειτονιά μου δεν μπορώ να ανοίξω/κλείσω την πόρτα του αυτοκινήτου μου από απόσταση (ηλεκτρονικά). Μόνο μηχανικά (με το κλειδί). Κάτι εκπέμπει στην ίδια συχνότητα και με κόβει. :evil:
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Fri Jun 22, 2007 1:23 pm

τώρα που το ξανασκέφτομαι, τα control των γκαραζόπορτων εκπέμπουν στα 2.4GHz? Μήπως είναι λάθος?
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Fri Jun 22, 2007 2:48 pm

Νομίζω ότι έτσι θα έπρεπε να είναι αλλά ίσως να εξαρτάται από την περιοχή-πόλη-χώρα-κτλ.
Κάπου είχα ακούσει και για χαμηλότερα πάντως (αλλά δεν βρήκα το σχετικό άρθρο).
Επίσης βρήκα και αυτό
;)
S.S.D.D.
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Fri Jun 22, 2007 5:37 pm

Από όσο γνωρίζω οι γκαραζόπορτες και άλλες σχετικές συσκευές με πομποδέκτη στις ISM λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, για αυτό τον λόγο δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κάποια συσκευή για τη μία χρήση (WiFi) για διαφορετικό σκοπό.

Όμως, ο θόρυβος από την χρήση του καναλιού, σίγουρα είναι μια υπαρκτή παράμετρος.
Ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος.

Το γεγονός ότι άλλες συσκευές, ασχέτως διαμόρφωσης/πρωτοκόλλου κλπ χρησιμοποιούν το ίδιο φυσικό μέσο αποτελεί παράγοντα θορύβου.

Στην πραγματικότητα οι πομποδέκτες για τα γκαράζ είναι τόσο χαμηλής ισχύος που ελάχιστο κακό μπορούν να κάνουν σε ένα ασύρματο wifi δίκτυο, και από την αντίστροφη οπτική, απαιτούν πολύ χαμηλό SNR (λόγω των εξαιρετικά χαμηλών απαιτήσεων σε εύρος ζώνης) έτσι ώστε είναι σχεδόν εξασφαλισμένο ότι σε λογικές αποστάσεις, δεν είναι εύκολο να παρεμβληθεί κάποιος με συσκευές μικρότερες των σουπερ ραντάρ του στρατού :)

Σχετικά με αυτό που είπε ο κ. Πολύζος, δεν είμαι σίγουρη εάν μεταφέρεται σωστά. Κατ'άρχάς δεν είμαι σίγουρη ποιες είναι οι συχνότητες στις οποίες λειτουργούν οι φούρνοι μικροκυμάτων. Μπορεί να είναι μεν μικροκυματικό το φάσμα που χρησιμοποιούν, δεν είναι απαραίτητα όμως αρκετά κοντά στις ISM μπάντες που χρησιμοποιούνται για ασύρματη μεταφορά δεδομένων.

Εάν είναι τώρα κοντά (πχ στους 2.3-2.6 GHz ή 4.9-6.0GHz περίπου) και κάποιος κάνει την κατάλληλη πατέντα, ναι θα μπορούσες να κάνεις πολύ μεγάλη ζημιά στο ασύρματο του απέναντι, αλλά το πιθανότερο είναι με τέτοια πατέντα, το τελευταίο που θα χαλάσεις θα είναι το ασύρματο.
(από ό,τι βλέπω στο google, μάλλον όντως παίζουν στους 2.45 (ΝΤΑΝ))

Κάτι σχετικό που είχε παρατηρηθεί στο AWMN, ήταν κάποια στιγμή όταν γίνονταν κάτι δοκιμές σε συχνότητες "λίγο πιο κάτω" (από τις νόμιμες :twisted: ) τα links είχαν φοβερά προβλήματα κυρίως σε συγκεκριμένες ώρες (περίπου αρχή εργάσιμου ωραρίου και τέλος). Χαριτολογώντας προσωπικά, ονόμαζα την κατάσταση αυτή "φαινόμενο της γκαραζόπορτας" με βάση το σενάριο ότι το πρωί που φεύγουν όλοι για δουλειά και πατάνε δαιμονισμένα τα κοντρολ της γκαραζόπορτας και όταν γυρίζουν, δημιουργείται ένας μαζικός θόρυβος :)
Προφανώς το σενάριο αυτό είναι αστείο, αλλά ομολογουμένως οι παρεμβολές μπορούν να σου έρθουν από εκεί που δεν το περιμένεις, και ειδικά στις ελεύθερες (ISM) μπάντες που μπορεί να εκπέμψει οποιοσδήποτε οτιδήποτε (περίπου)
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
Post Reply

Return to “off-topic”