@marios
προφανως, δεν λεω οτι εχεις αδικο σε ολα
απλα και η ισπανια ειχε εθνικιστικο καθεστως - και μαλιστα αρκετα βαρβαρο - αλλα δεν νομιζω οτι προκαλεσε παγκοσμιο πολεμο
οσο για το αμα προκαλεσαν οι γερμανοι η οχι τον πολεμο , δεν βλεπω γιατι να φταινε οι υπολοιποι περισσοτερο
μιλαμε για μια χωρα που προκαλεσε τον πρωτο παγκοσμιο, ειναι αρκετα λογικο να την καταπιεσουν οι νικητες μετα.
ασχετα αμα ηταν ηθικο η οχι, σιγουρα απο οτι φανηκε ηταν αναγκαιο. αρκετα αναγκαιο ωστε να επρεπε κανονικα να τους ειχαν αφησει ελευθερια επιλογων αρκετα αργοτερα απο οτι τους αφησαν γιατι εμφανως δεν ειχαν ωριμασει ακομα - βλεποντας οτι εσφαξαν μετα τον μισο κοσμο
μην βγουμε να δικαιολογουμε τις σφαγες ,οποιες και να ειναι οι συνθηκες τις εποχες. οποιαδηποτε στιγμη αμα μουελεγαν να
σκοτωσω ,
βιασω,
βασανισω,
λιωσω ,
ακρωτηριασω - και δεν ξερω τι αλλο - αρκετες
ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κοσμο, θα ελεγα οχι. σε ο,τι συνθηκες και να με ειχαν, οσο καταπιεσμενος και να ημουν ΔΕΝ θα υποστηριζα τοσες δεκαδες εκατομμυρια βαρβαροτητες - πιθανοτατα ουτε μια - ποσο μαλλον αμα ο αλλος ειναι αθωος πολιτης που απλα αποφασισαν οι κυβερνωντες πως ειναι κακος για καποιο δικο τους συμφερον
(τονιζω πως αναφερομουν, και αναφερομαι :
1)στο μεγαλυτερο μερος του λαου και ΟΧΙ σε ολοκληρο το λαο. οι πολιτικες επιλογες του 70+% ειναι εμφανως το μεγαλυτερο μερος, δεν νομιζω να υπαρχει αντιρρηση.
2)και σε εκεινη την εποχη, που υπηρχε πες παραπληροφορηση, αλλα και στην τωρινη που οποιος θελει μπορει να ενημερωθει μια χαρα με τις απειρες πηγες πληροφοριων που υπαρχουν.
αρα ουτε ταμπελες βαζω, αφου ξεκαθαριζω τη θεση μου απο τον ρατσισμο και αναφερομαι σε στοιχεια και οχι σε προκαταληψεις , ουτε αγνοω τις συνθηκες της εποχης, αφου δεν αναφερομαι μονο σε εκεινη την εποχη)
necrofear_13 wrote:
Εμείς θεωρούμαστε πιο πολιτισμένος λαός από τους γερμανούς??? Απλα ρωτάω για να ακούσω απόψεις γιατί εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός επειδή ότι έχει σχέση με ελλάδα μου φέρνει ζαλάδα.
ναι. η ιστορια της ελλαδας δεν ειναι ιστορια ιδιαιτερης δοξας μιας και εχει απειρα λαθη απο εθνικιστικες παπαριες. ειναι ομως ιστορια που η ελλαδα φερθηκε αρκετα πιο πολιτισμενα προς τους γυρω αδυναμους λαους απο οτι οι γερμανοι (μερικες φορες φερθηκε πολιτισμενα ακομα και σε τραυματιες των κατακτητων - ανθρωπους που τους ειχαν σκοτωσει τους δικου τους - ανθρωπους που οι γερμανοι θα φροντιζαν να γινουν σαπουνακια . Edit : τωρα ειδα πως ενα καλο παραδειγμα για αυτο το θεμα εγραψε ο ja απο πανω με τους ιταλους αιχμαλωτους πολεμου). στο αναλογο προτυπο τον γερμανων η ελλαδα θα ειχε εξαφανισει πληρως ολα τα βαλκανια επειδη "η αρια φυλη πρεπει να εχει μαυρα μαλλια και τριχες για πουλοβερ"