Τωρα ειδα ποσο μεγαλο κειμενο εγραψα
Σορρυ
@marios
1)μιλαγα για τις εκλογες ΜΕΧΡΙ να ανεβει το κομμα των ναζι στην εξουσια, οχι για ΜΕΤΑ
μετα πραγματι εγιναν μουφο εκλογες οπως στις περισσοτερες δικρατοριες, δεν ειναι εκει το θεμα μας ομως
2) το παραδειγμα με τον μαρξ δεν ειχε αυτο το σκοπο αλλα να δειξει οτι ο πολιτισμος ειναι στα πολλα ατομα και οχι στον εναν. να δειξει δηλαδη το οτι επειδη υπαρχουν 5-6 γερμανοι (μεταφορικα 5-6) που ηταν πολιτσμενοι, δεν σημαινει οτι ηταν και ο λαος
3) κανενα κρατος ιστορικα δεν εκανε οτι εκανε η γερμανια σε αλλους. πολλοι κανουν παπαριες ΜΕΣΑ στο κρατος τους, αλλα κανενας δεν εκανε τετοιας εκτασης καφριλες εξω απο το κρατος. αν εχεις παραδειγμα καποιου σαν τους γερμανους πες μου. εγω δεν βρισκω με τιποτα.
4)για το bold, απλα εξηγηση για το ποτε αναφερομουν ειναι, ειπα και για την τωρινη εποχη παρακατω.
επισης ο πολεμος εγινε ΕΠΕΙΔΗ γινονταν τετοιες ομιλιες, οχι οι ομιλιες επειδη εγινε ο πολεμος
μην μπλεκουμε την ιστορια και τη σειρα των γεγονοτων. οι ομιλιες του χιτλερ αρχισαν ΧΡΟΝΙΑ πριν μπει στιν εξουσια, και τουλαχιστον μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ πριν αρχισει ο πολεμος.
5)χεστηκε νομιζεις ο γερμανος εργαζομενος αμα εχει δωσει λεφτα το κρατος τους η οχι. απλα αυτο τους προβαλουν και ως απολιστοι το χαφτουν - ακομα και να ηταν αυτο το προβλημα τους ειναι παραλογο να μισεις καποιον που εμφανως δεν υποστηριζει την κυβερνηση της χωρας του.
ειναι σαν να μισεις του ομοφυλοφιλους για την ομοφοβια στην χωρα τους - καταλαβαινεις τον παραλογισμο νομιζω.
6) το οτι ο Genghis Khan εκανε καπως
λιγοτερο καφρικα πραγματα απο τη γερμανια του 40 νομιζω οτι κατι δειχνει, ειδικα αμα σκεφτεις ποσο παλιοτερα τα εκανε και ποσο απολιτιστο ιστορικο ειχε.
7)εγκληματακια του κωλου μπροστα στα εγκληματα των γερμανων ομως. αρα για καποιο λογο οι γερμανοι εχουν τα χειροτερα εγκληματα, μηπως γιατι ειναι απολιτιστοι; λεω εγω τωρα... πολεμο και αιμα ηθελαν σε ολη την ιστορια τους. σφαζοντας γυναικοπαιδα εφτιαξαν το κρατος τους, ετσι το μεγαλωσαν και ετσι το εκαναν δυναμη. μια ιστορια ντροπης απο την πρωτη μερα μεχρι σημερα - αμα σκεφτεις οτι ακομα στελνουν στρατο να σφαζει γυναικοπαιδα στις διαφορες χωρες για την "τρομοκρατια"
8)αμα σημερα ειναι πολιτισμενοι ΓΙΑΤΙ παιρνουν μερος σε καθε πολεμο για να βγαλουν χρημα; απαντησε μου αυτο και δεν ξαναλεω ποσο βαρβαρους τους θεωρω.
9) δεν ειναι αντικρουομενες αλλα ειναι ασχετες εννοιες. αμα κατι ειναι κρυο δεν σημαινει οτι ειναι και πορτοκαλι, και αντιθετα. συχνα λενε πως "ειναι πειθαρχημενος λαος αρα ειναι πολιτισμενος". ομοιως καθε κρυο πραγμα θα αρχιζα να το λεω πορτοκαλι,σε λιγο θα φτιαχνω πορτοκαλαδα με παγακια σε λιγο
10) θεωρειται μια αγροτικη κωμοπολη τουριστικο μερος; αν οχι, που νομιζω πως οχι, ειμαι σε τετοιο μερος που λες καθε χρονο. και οι ανθρωποι μιλανε ιταλικα και αγγλικα συνεχεια - οσοι περνανε συνηθως για να πανε στις γυρω τουριστικες περιοχες. ο ελληνας δεν μισει ευκολα τους αλλους, τουλαχιστον οχι τους δυτικοευρωπαιους. μας εχουν μαθει να μισουμε τους βαλκανιους και τους ασιατες και αφρικανους. μας εχουν μαθει ομως να αγαπαμε τους δυτικους σαν σωτηρες, κι ας μας βιαζουν καθε μερα.
@emperormario (emperormario > mario?

θεικη διαφορα ονοματων, τωρα σας πετυχα μαζι σε thread)
1)η νορβηγια εφερε τα γερμανικα τανκς μεσα σε εμπορικα καραβια λεγοντας πως ειναι εμπορευματα. αμα ο λαος αντισταθηκε και αμα η κυβερνηση ειπε οχι ειναι αλλο πραγμα.
2)πω ναι, η μαχη της κρητης ηταν κατι φοβερο πραγματι
3)τα ιταλικα στρατευματα ηταν 10πλασια και φουλ εξοπλισμενα. οι δικοι μας ηταν πεινασμενοι, παγωμενοι και κυριως σχεδον αοπλοι, εκτος απο τραγικα λιγοτεροι!
@emperormario 2ο ποστ
δεν νομιζω πως οι αγγλοι αφησαν τη γερμανια να μεγαλωσει επειδη ηταν κοτες
τους συνεφερε, νομιζω, αμα δεις τα αποτελεσματα ειδικα.