Διάφορες συζητήσεις για τα πανεπιστήμια και όχι μόνο

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Fri Jun 23, 2006 5:01 pm

PASCAL wrote:
Γιαννάκου wrote:«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης δεν είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου αλλά η αποδοχή των ιδιωτικών πανεπιστημίων»
Διαχρονική πολιτική της δεξιάς.
Έλεος που το είδατε ότι αυτό το είπε η υπουργός αυτό ήταν σχόλιο των πανεπιστημιακών όχι της ίδιας
PASCAL wrote:
Γιαννάκου wrote: «Tο καλό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι καταρχήν καλό για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις. Aυτοί που έχουν οικονομική επάρκεια μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους όπου θέλουν».
Αφού αυτό της αρέσει, γιατί να μην το επαναλάβει άλλη μια φορά?

:shock: :shock: Μα τι θέλετε επιτέλους να πει ότι δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση. Αναλωθείτε με κάτι πιο σοβαρό απο το να σχολιάζετε την παραμικρή φράση κάθε δεξιού πολιτικού. Νομίζετε ότι γουστάρει η Μαριέτα να φεύγουν Έλληνες στο εξωτερικό ενώ στην τελική μπορεί να τους τα φάει και εδώ η να τους έχει δέσμιους στην χώρα τους για να παίξει κάθε πολιτικό παιχνίδι που θέλει εκείνη? Δείτε το και έτσι. Καμία κυβέρνηση δεν συμφέρει να φεύγει ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό σε ξένες χώρες.

Οπότε αυτά τα ...τα λέει γιατι της αρέσει η κατάσταση κτλ αφήστε τα... Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει απόλυτο δίκιο στην περιγραφή της εκτως και αν προτιμάτε να έλεγε το ακριβώς αντίθετο οπου θα την κεραυνοβολούσατε πάλι γιατί είπε ψέματα

Τι αρνητισμός είναι αυτός επιτέλους ως τώρα η σημαία του συντονιστικού ήταν γιατί δεν έγινε διάλογος και όταν ειπώθηκε ότι θα γίνει ο διάλογος βγαίνει και λέει ότι δεν θα προσέλθει
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Fri Jun 23, 2006 6:13 pm

Αν και δεν το σχολίασα τον προηγούμενο καιρό, θεωρώ (Pascal :)) ότι χαρακτηρισμοί του τύπου "Κατσίκα παραιτήσου" είναι απαράδεκτοι. Επίσης η όλη φάση με το google μπορεί να έχει πλάκα (αν και δεν είναι κάτι καινούργιο για όσους γνωρίζουν) αλλά μόνο με αστεία διάθεση μπορεί να το δεί κανείς. Με ενοχλεί η προσπάθεια δαιμονοποίησης των πολιτικών προσώπων. Άλλο πράγμα η διαφωνία σε επίπεδο πολιτικής και άλλο πράγμα το να παρουσιάζουμε τον άλλο ώς μπαμπούλα ή Δρακουμέλ. Επίσης οι καθαρά πολιτικές απόψεις του καθενός περί δεξιάς και αριστεράς καλό είναι να αποφεύγονται γιατί ούτε σχέση με το topic έχουν ούτε και έχει νόημα να ανοίξουμε τέτοιο topic. Συγνώμη αν γίνομαι λίγο σπαστικός αλλά καλό είναι κάποια πράγματα να μην τα αφήνουμε εντελώς ασχολίαστα ;) .
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Jun 23, 2006 7:32 pm

rapadder++
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 8:29 pm

Αγαπητέ συνάδερφε shodanjr_gr αν στόχος μου ήταν να παραπληροφορήσω θα πέταγα κάτι χωρίς στοιχεία. Δυστυχώς για σένα έδωσα αυτούσιο το link μίας έγκριτης δε, πράσινης μεν εφημερίδας και όχι φυλλάδας. Θεωρώ πως απευθύνομαι σε άτομα με ικανότητα κρίσης και που μπορούν να αναγνώσουν ένα άρθρο και να αντιληφθούν ποιος είπε τι. Τι είπαν οι πανεπιστημιακοί και τι είπε η Γιαννάκου. Για σένα βέβαια την επόμενη φορά θα παραθέτω όλο το άρθρο. Καλά έκανε και είπε αυτά η Γιαννάκου; Αυτή είναι η αλήθεια; Σου αρέσει συνάδερφε; Τέτοιους πολιτικούς θες; Αυτό είναι το κράτος που ονειρεύεσαι; Δημόσιο για τους φτωχούς και οι άλλοι ότι γουστάρουν; Για αυτό το κράτος αγωνίστηκαν κάποιοι πιο μεγάλοι από εμάς; Συμφωνώ με τον PASCAL ότι αυτό είναι το κράτος της ΔΕΞΙΑΣ φίλε της δεξιάς....Εγώ πάντως θέλω πολιτικούς να μου λένε την μαύρη αλήθεια και να αγωνίζονται να την αλλάξουν...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...
και διάβασε λίγο Τράγκα θα σου αρέσει...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Fri Jun 23, 2006 8:42 pm

tZoLe wrote:Αγαπητέ συνάδερφε shodanjr_gr αν στόχος μου ήταν να παραπληροφορήσω θα πέταγα κάτι χωρίς στοιχεία. Δυστυχώς για σένα έδωσα αυτούσιο το link μίας έγκριτης δε, πράσινης μεν εφημερίδας και όχι φυλλάδας. Θεωρώ πως απευθύνομαι σε άτομα με ικανότητα κρίσης και που μπορούν να αναγνώσουν ένα άρθρο και να αντιληφθούν ποιος είπε τι. Τι είπαν οι πανεπιστημιακοί και τι είπε η Γιαννάκου. Για σένα βέβαια την επόμενη φορά θα παραθέτω όλο το άρθρο. Καλά έκανε και είπε αυτά η Γιαννάκου; Αυτή είναι η αλήθεια; Σου αρέσει συνάδερφε; Τέτοιους πολιτικούς θες; Αυτό είναι το κράτος που ονειρεύεσαι; Δημόσιο για τους φτωχούς και οι άλλοι ότι γουστάρουν; Για αυτό το κράτος αγωνίστηκαν κάποιοι πιο μεγάλοι από εμάς; Συμφωνώ με τον PASCAL ότι αυτό είναι το κράτος της ΔΕΞΙΑΣ φίλε της δεξιάς....Εγώ πάντως θέλω πολιτικούς να μου λένε την μαύρη αλήθεια και να αγωνίζονται να την αλλάξουν...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Και φυσικά όταν κάνεις λάθος αντί να το παραδεχτείς το γυρίζεις στην κλασσική "αγωνιστική" ρητορία....δεν πειράζει....ματάκια έχουμε και διαβάζουμε.

Στέκομαι εδώ:
Καλά έκανε και είπε αυτά η Γιαννάκου;
Εξαρτάται....το "Πολιτική της κυβέρνησης κλπ κλπ" ΔΕΝ το είπε....το είπαν οι ομοιδεάτες σου. Όσον αφορά το δεύτερο quote περί ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων σαφώς και έκανε καλά και το είπε αφού είναι η αλήθεια.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 8:42 pm

fotisaueb wrote:
xrokos wrote:Ζητώ καταρχάς συγνώμη από τον αγαπητό tzole διότι τον αδίκησα καθώς δεν παραπληροφόρησε, έγραψε το άρθρο όπως ήταν.Αν κοιτάξουμε καλύτερα λίγες γραμμές πιο κάτω από τα λόγια των καθηγητών και μαθητών ακολουθουν οι εξής γραμμές:
Kαι όταν η υπουργός M. Γιαννάκου ακούστηκε από το Mέγαρο του Zαππείου να λέει:

«Tο καλό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι καταρχήν καλό για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις. Aυτοί που έχουν οικονομική επάρκεια μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους όπου θέλουν»
Άρα πράγματι η κυρία υπουργός είπε τη συγκεκριμένη πρόταση στο Ζάππειο όπως πολύ σωστά επισήμανε ο sir tzole.Μάλλον εμείς κάναμε την παραπληροφόρηση.
Έπειτα, οσον αφορά στα λόγια της υπουργού παιδείας μάλλον ήταν όντως πολύ ωμά(δε σημαίνει ότι επειδή αποτελεί πραγματικότητα πρέπει να λέμε ότι οι πλούσιοι πάνε όπου γουστάρουν στο δημόσιο ή ιδιωτικό ενώ για τους φτωχούς υπάρχει το καλό δημόσιο).Δεν είναι λόγια αυτά μιας "μητέρας" των παιδιών της Ελλάδας.
Δεν καταλαβα ποιο είναι το πρόβλημα ότι εξέφρασε μια αλήθεια?
Ο πλουσιος πάει τον παιδί του όπου θέλει ο όχι πλούσιο το σπουδάζει στον τόπο του. Πως ήθελες να μιλήσει δηλαδή με προσχήματα το φέρνω πλαγίως κουκολωμένο απο γαρνιτούρα να ακουστεί καλά?

Οι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε ωμά τα φρου φρου και αρώματα δεν κανουν καλό στον πολιτικό λόγο
Με τη δική σου λογική ο π[ολιτικός λέει την αλήθεια όπως τη βλέπει, έτσι; Τότε μήπως πρέπει να βγει και η Ντόρα και να μας μιλήσει για τηνπροκλητική συμπεριφορά των Τούρκων αντί να τους χαϊδεύουμε το αυτάκι; Ο πολιτικός έχει ευθύνη και τα λόγια του έχουν μία άλλη βαρύτητα. Άλλο να το λέω εγώ ή εσύ και άλλο να το λέει η Γιαννάκου...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"

έτσι

fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Fri Jun 23, 2006 8:50 pm

tZoLe wrote:
fotisaueb wrote:
xrokos wrote:Ζητώ καταρχάς συγνώμη από τον αγαπητό tzole διότι τον αδίκησα καθώς δεν παραπληροφόρησε, έγραψε το άρθρο όπως ήταν.Αν κοιτάξουμε καλύτερα λίγες γραμμές πιο κάτω από τα λόγια των καθηγητών και μαθητών ακολουθουν οι εξής γραμμές: Άρα πράγματι η κυρία υπουργός είπε τη συγκεκριμένη πρόταση στο Ζάππειο όπως πολύ σωστά επισήμανε ο sir tzole.Μάλλον εμείς κάναμε την παραπληροφόρηση.
Έπειτα, οσον αφορά στα λόγια της υπουργού παιδείας μάλλον ήταν όντως πολύ ωμά(δε σημαίνει ότι επειδή αποτελεί πραγματικότητα πρέπει να λέμε ότι οι πλούσιοι πάνε όπου γουστάρουν στο δημόσιο ή ιδιωτικό ενώ για τους φτωχούς υπάρχει το καλό δημόσιο).Δεν είναι λόγια αυτά μιας "μητέρας" των παιδιών της Ελλάδας.
Δεν καταλαβα ποιο είναι το πρόβλημα ότι εξέφρασε μια αλήθεια?
Ο πλουσιος πάει τον παιδί του όπου θέλει ο όχι πλούσιο το σπουδάζει στον τόπο του. Πως ήθελες να μιλήσει δηλαδή με προσχήματα το φέρνω πλαγίως κουκολωμένο απο γαρνιτούρα να ακουστεί καλά?

Οι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε ωμά τα φρου φρου και αρώματα δεν κανουν καλό στον πολιτικό λόγο
Με τη δική σου λογική ο π[ολιτικός λέει την αλήθεια όπως τη βλέπει, έτσι;
Όχι όπως την βλέπει όπως είναι.Αν δε θέλετε να την αναπαράγει και να μην την λέει τι να πω πρόβλημα σας. Στην τελική πες μου ακριβώς τι σε πείραξε σε αυτή την δήλωση.
tZoLe wrote: Τότε μήπως πρέπει να βγει και η Ντόρα και να μας μιλήσει για τηνπροκλητική συμπεριφορά των Τούρκων αντί να τους χαϊδεύουμε το αυτάκι; Ο πολιτικός έχει ευθύνη και τα λόγια του έχουν μία άλλη βαρύτητα. Άλλο να το λέω εγώ ή εσύ και άλλο να το λέει η Γιαννάκου...
Πρώτα απο όλα για την Ντόρα έχω να πω τα χειρότερα.
Απο την άλλη για την Μαριέττα μιλάμε. Το τι κάνει η Ντόρα δεν αφορά την συζήτηση μην παίζουμε την κολοκιθιά

Είχε άδικο σε ότι είπε ναι ή όχι?Έπρεπε να το πει ναι ή όχι και γιατί??
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 8:51 pm

shodanjr_gr wrote:
tZoLe wrote:Αγαπητέ συνάδερφε shodanjr_gr αν στόχος μου ήταν να παραπληροφορήσω θα πέταγα κάτι χωρίς στοιχεία. Δυστυχώς για σένα έδωσα αυτούσιο το link μίας έγκριτης δε, πράσινης μεν εφημερίδας και όχι φυλλάδας. Θεωρώ πως απευθύνομαι σε άτομα με ικανότητα κρίσης και που μπορούν να αναγνώσουν ένα άρθρο και να αντιληφθούν ποιος είπε τι. Τι είπαν οι πανεπιστημιακοί και τι είπε η Γιαννάκου. Για σένα βέβαια την επόμενη φορά θα παραθέτω όλο το άρθρο. Καλά έκανε και είπε αυτά η Γιαννάκου; Αυτή είναι η αλήθεια; Σου αρέσει συνάδερφε; Τέτοιους πολιτικούς θες; Αυτό είναι το κράτος που ονειρεύεσαι; Δημόσιο για τους φτωχούς και οι άλλοι ότι γουστάρουν; Για αυτό το κράτος αγωνίστηκαν κάποιοι πιο μεγάλοι από εμάς; Συμφωνώ με τον PASCAL ότι αυτό είναι το κράτος της ΔΕΞΙΑΣ φίλε της δεξιάς....Εγώ πάντως θέλω πολιτικούς να μου λένε την μαύρη αλήθεια και να αγωνίζονται να την αλλάξουν...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Και φυσικά όταν κάνεις λάθος αντί να το παραδεχτείς το γυρίζεις στην κλασσική "αγωνιστική" ρητορία....δεν πειράζει....ματάκια έχουμε και διαβάζουμε.

Στέκομαι εδώ:
Καλά έκανε και είπε αυτά η Γιαννάκου;
Εξαρτάται....το "Πολιτική της κυβέρνησης κλπ κλπ" ΔΕΝ το είπε....το είπαν οι ομοιδεάτες σου. Όσον αφορά το δεύτερο quote περί ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων σαφώς και έκανε καλά και το είπε αφού είναι η αλήθεια.
Πρόσεξε κύριε τί λες γιατί δεν είμαι αγωνιστής...αγωνιστής ήταν ο παππούς μου ίσως...Ποιο λάθος; Αν είσαι τόσο ηλίθιος και δεν μπορείς να διαβάσεις ένα άρθρο τράβα να πας να...Ποιοι είναι οι ομοιδεάτες μου; Οι Γαύροι; Γιατί το μόνο που είμαι εγώ είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Πρόσεχε τι λες γιατι δεν με ξέρεις. Καθόμαστε να κάνουμε θέμα μία ηλιθιότητα. ΠΑΡΑΘΕΣΑ 2 ΦΡΑΣΕΙΣ, την μία την είπε η ίδια η ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, την άλλη οι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ που μετέχουν στις διαδηλώσεις. Η σημασία τους είναι για μένα η ίδια. Αν διαφωνείς δικαιωμά σου. Το link υπήρχε από την αρχή και υπάρχει. Να παέι να το πει στα σχολεία του Περάματος η Γιαννάκου αυτό. Η διαφορά είναι πως οποιδίποτε άλλη κυβέρνηση μη ΔΕΞΙΑ΄, όπως και εσύ άλλωστε, δε θα το έλεγε από τακτ και μόνο...
Image

έτσι

shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Fri Jun 23, 2006 8:55 pm

Πρόσεξε κύριε τί λες γιατί δεν είμαι αγωνιστής...αγωνιστής ήταν ο παππούς μου ίσως...
ΓΙα αυτό ήταν με εισαγωγικά το αγωνιστής.
Ποιοι είναι οι ομοιδεάτες μου;
Οι "αγωνιστές"
Η διαφορά είναι πως οποιδίποτε άλλη κυβέρνηση μη ΔΕΞΙΑ΄, όπως και εσύ άλλωστε, δε θα το έλεγε από τακτ και μόνο...
Φυσικά για όλα φταίει η δεξιά...Ενώ οι αριστεροί πολιτικοί είναι απόλυτα ειλικρινείς...

Τέλος πάντων, δεν ασχολούμαι πλέον....αρχίζουν οι υπεκφυγές και έχω αρχίσει και βαριέμαι.
Last edited by shodanjr_gr on Fri Jun 23, 2006 9:00 pm, edited 3 times in total.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 8:58 pm

fotisaueb wrote:
Οτι είπε είναι αλήθεια.Όμως αλήθεια είναι ακόμα πως στα προγράμματα τους τα κόμματα δεν το αναφέρουν αυτό, αλλά θέλουν δημόσια παιδεία για άλλους. Εμένα δε με φοβίζει η αλήθεια. Όταν όμως αυτή δεν αυτή που θέλω θα προσπαθήδω να την αλλάξω. Η Γιαννάκου είπε την αλήθεια, αλλά δεν έδωσδε και ουσιαστικά μέτρα για αλλαγή...Αυτό με ενοχλεί, γιατί είναι Υπουργός Παιδείας.
Image

έτσι

tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 8:59 pm

shodanjr_gr wrote:Δεν ασχολούμαι πλέον....αρχίζουν οι υπεκφυγές και έχω αρχίσει και βαριέμαι.
Ναι έχεις δίκιο...εκτός από τη Χώρα ρήξε μια ματιά και στην Εστία...θα εμπλουτίσει με περισπομένες τα επιχειρήματα σου...ΚΑι κανένας πολιτικός χώρος δεν παράγει μόνο καλούς ή κακούς πολιτικούς...
Image

έτσι

fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Fri Jun 23, 2006 9:14 pm

tZoLe wrote:
Η διαφορά είναι πως οποιδίποτε άλλη κυβέρνηση μη ΔΕΞΙΑ΄, όπως και εσύ άλλωστε, δε θα το έλεγε από τακτ και μόνο...
Πες λοιπόν ότι το τακτ σε μάρανε... αυτό που μας έφαγε τόσο χρόνια.
Αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω δηλαδή.
Μήπως δε σου αρέσουν οι αλήθειες?
Ακριβώς με αυτά που λες δίνεις αξία στην πολιτική που με τόσο σθένος αντιπολιτεύεσαι λέγοντας ότι μόνο αυτή λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Και χαλάρωσε το ύφος σου επιτέλους.(Απευθύνομαι στο παραπάνω post που απάντησες για το περι αγωνιστή)

EDIT: Απάντησες πιο πάνω σε αυτά που λεώ εδώ
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 9:28 pm

fotisaueb wrote:
tZoLe wrote:
Πες λοιπόν ότι το τακτ σε μάρανε... αυτό που μας έφαγε τόσο χρόνια.
Αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω δηλαδή.
Μήπως δε σου αρέσουν οι αλήθειες?
Ακριβώς με αυτά που λες δίνεις αξία στην πολιτική που με τόσο σθένος αντιπολιτεύεσαι λέγοντας ότι μόνο αυτή λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Και χαλάρωσε το ύφος σου επιτέλους.(Απευθύνομαι στο παραπάνω post που απάντησες για το περι αγωνιστή)
το ύφος μου με αντιπροσωπεύει...κοιτά αν δε θες να καταλάβεις μαγκιά σου. Δεν είναι θέμα δεξιάς, ούτε αριστεράς. Η υπουργός Παιδείας εργάζεται για το καλό της δημόσιας παιδείας εφόσον εμείς οι Έλληνες έχουμε επιλέξει να έχουμε δωρεάν δημόσια παιδεία. Πάντοτε ο πλούσιος θα έχει παραπάνω ευκαιρίες. Θα μιλήσω με προσωπικό παράδειγμα γιατί ίσως να καταλάβεις. Επειδή έχω ζήσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού λόγω της δουλειάς του πατέρα μου, είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω στο εξωτερικό χωρίς να είμαι πλούσιος, ούτε και φτωχός. Τελικά επέλεξα την Ελλάδα αφενός μεν για να είμαι κοντά στον Ολυμπιακό :-D :-D :-D , καιεπειδή πιστεύω ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει κάποια ποιότητα. Είμαι φορολογούμενος και πληρώνω για αυτό, και θέλω να είναι καλό και για πλούσιους και για φτωχούς. Κακό είναι αυτό; Αν το πανεπιστήμιο είχε την ποιότητα ενός ευρωπαικού πανεπιστημίου θα έλεγε τα ίδια η Γιαννάκου; Το ζήτημα είναι αν θα αναβαθμίσουμε το πανεπιστήμιο ή θα το αφήσουμε ως οδό σωτηρίας των φτωχών. Αν καταλαβαίνεις τη σκέψη μου, ίσως διακρίνεις γιατί με ενοχλόυν τέτοιου είδους δηλώσεις.
Επισης δεν αντιπολιτεύομαι κανέναν. Γιατί απλά δεν είμαι με κανέναν. Ψηφίζω και κρίνω όλους όσους επέλεξαν να είναι στη κρίση της κοινής γνώμης. Ούτε Αριστερός, ούτε δεξιός. Ούτε ΝΔ. ουτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΚΚΕ. Απλά ο tZoLe.
Image

έτσι

Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Jun 23, 2006 9:34 pm

tZoLe wrote:
fotisaueb wrote:
Οτι είπε είναι αλήθεια.Όμως αλήθεια είναι ακόμα πως στα προγράμματα τους τα κόμματα δεν το αναφέρουν αυτό, αλλά θέλουν δημόσια παιδεία για άλλους. Εμένα δε με φοβίζει η αλήθεια. Όταν όμως αυτή δεν αυτή που θέλω θα προσπαθήδω να την αλλάξω. Η Γιαννάκου είπε την αλήθεια, αλλά δεν έδωσδε και ουσιαστικά μέτρα για αλλαγή...Αυτό με ενοχλεί, γιατί είναι Υπουργός Παιδείας.
Αυτό που θες να αλλάξεις από την δήλωση της τι είναι? (α) Να μην στέλνουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους όπου θέλουν, (β) να γίνουν τα δημόσια τόσο καλά ώστε να στέλνουν εκεί τα παιδιά τους οι πλούσιοι

αν θες το
(α) Αυτό δεν γίνεται γιατι πλούσιοι είναι ότι θέλουν κάνουν και στο κάτω κάτω μαγκιά τους εμένα δεν με πειράζει και δεν θα κάνω κουμάντο στην τσέπη τους (+ ότι είμαι εναντίον οποιασδήποτε απαγόρευσης σε θέματα εκπαίδευσης βλ. μη κρατικα- ιδιωτικα τα οποία τα θεωρώ ΚΑΙ δικαίωμα του πολίτη) . Εκτός αν καίγεσαι εσύ για να μην ξοδεύονται οι πλούσιοι και γενικά όσοι θέλουν εναλλακτική εκπαίδευση.
(β) Μακάρι να γίνουν αλλά και πάλι οι πλούσιοι (και όσοι θέλουν εκπαίδευση εκτός δημοσίου για να μην τους ξεχνάμε αυτούς) θα στέλνουν όπου θέλουν τα παιδιά τους. Ας συζητάμε τότε τρόπους να γίνει ελκυστικό το Ελ. Πανεπιστήμιο σε όλους και όχι να απαγορεύουμε σε όσους το θέλουν κάτι διαφορετικό (προσωπική άποψη είναι ότι τα μέτρα είναι σε σωστό δρόμο, παρότι σίγουρα σηκώνουν διάλογο).

υγ. Πιστεύω ότι ο τροπος που παρέθεσες τις δηλώσεις ήταν παραπλανητικός αλλά πιστεύω ότι ήταν κατα λάθος και δεν θα το σχολίαζα αν παραδεχόσουν το λάθος αντί να γίνεις επιθετικός.
υγ2. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαβάζει Ε.Τ., Εστία και Χώρα για να μην διαβάζει Έθνος. Προσωπικά διαβάζω μόνο από το διαδίκτυο.

EDIT: Sorry τώρα είδα ότι έχει ήδη επιλέξει το (β) κατα κάποιο τρόπο.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 9:40 pm

Maverick wrote:
tZoLe wrote:
fotisaueb wrote:
Αυτό που θες να αλλάξεις από την δήλωση της τι είναι? (α) Να μην στέλνουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους όπου θέλουν, (β) να γίνουν τα δημόσια τόσο καλά ώστε να στέλνουν εκεί τα παιδιά τους οι πλούσιοι

αν θες το
(α) Αυτό δεν γίνεται γιατι πλούσιοι είναι ότι θέλουν κάνουν και στο κάτω κάτω μαγκιά τους εμένα δεν με πειράζει και δεν θα κάνω κουμάντο στην τσέπη τους (+ ότι είμαι εναντίον οποιασδήποτε απαγόρευσης σε θέματα εκπαίδευσης βλ. μη κρατικα- ιδιωτικα τα οποία τα θεωρώ ΚΑΙ δικαίωμα του πολίτη) . Εκτός αν καίγεσαι εσύ για να μην ξοδεύονται οι πλούσιοι και γενικά όσοι θέλουν εναλλακτική εκπαίδευση.
(β) Μακάρι να γίνουν αλλά και πάλι οι πλούσιοι (και όσοι θέλουν εκπαίδευση εκτός δημοσίου για να μην τους ξεχνάμε αυτούς) θα στέλνουν όπου θέλουν τα παιδιά τους. Ας συζητάμε τότε τρόπους να γίνει ελκυστικό το Ελ. Πανεπιστήμιο σε όλους και όχι να απαγορεύουμε σε όσους το θέλουν κάτι διαφορετικό (προσωπική άποψη είναι ότι τα μέτρα είναι σε σωστό δρόμο, παρότι σίγουρα σηκώνουν διάλογο).

υγ. Πιστεύω ότι ο τροπος που παρέθεσες τις δηλώσεις ήταν παραπλανητικός αλλά πιστεύω ότι ήταν κατα λάθος και δεν θα το σχολίαζα αν παραδεχόσουν το λάθος αντί να γίνεις επιθετικός.
υγ2. Δεν χρειάζεται κάποιος να διαβάζει Ε.Τ., Εστία και Χώρα για να μην διαβάζει Έθνος. Προσωπικά διαβάζω μόνο από το διαδίκτυο.

EDIT: Sorry τώρα είδα ότι έχει ήδη επιλέξει το (β) κατα κάποιο τρόπο.
\
Στόχος μου δεν ήταν να παραπλανήσω, έλεος πια!!! Ναι θέλω να ρίξω την κυβέρνσηση γενναίοι μου υπερασπιστές της...'ελεος πια!!!Εμένα με ενόχλησε τα όσα είπε και ας πήγα πάντα σε ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα με πάρα πολλές θυσίες. Με τον ίδιο τρόπο που θέλω η ΕΡΤ που την πληρώνω να έχει ποιότητα θέλω να έχει και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν σας ενοχλέι αφήστε με να ζήσω με τις δικές μου ψευδαισθήσεις.
Image

έτσι

PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Jun 23, 2006 9:50 pm

Αν και το topic είναι το πλέον ακατάλληλο για να συνεχίσουμε τη συζήτηση πρός αυτήν την κατεύθυνση βλέπω ότι ακόμα και στον 21ο αιώνα υπάρχουν άτομα που θεωρούν κάποιες λέξεις ταμπού. :oops:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri Jun 23, 2006 10:20 pm

Εγώ θα συμφωνήσω με το tzole γιατί αυτή δεν είναι δήλωση υπουργού παιδείας, πρέπει να σκέφτεται λίγο πριν μιλήσει.
Η παιδεία είναι αγαθό δεν πληρώνεται, δεν υπόκειται σε διαχωρισμούς βάσει του κοινωνικού στρώματος.Το Μεσαίωνα θέλανε να στερήσουν την παιδεία από το λαό για να τους έχουν κοιμισμένους.Τώρα έχουμε φτάσει σε μια εποχή που η παιδεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και γι'αυτό έχει δημόσιο χαρακτήρα.Αυτά ισχύουν.
Ένα κράτος πολεμάει για να αναβαθμίσει τη δημόσια παιδεία του για να μπορεί να εξελιχθεί(είναι μονόδρομος).Δεν εξελίσσεται το κράτος από την ιδιωτική παιδεία αλλιώς θα είχαμε κάνει την παιδεία ιδιωτική και θα είμασταν χαρούμενοι.
Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά όχι στις κυνικές δηλώσεις μιας που έχει στα χέρια της τη δημόσια παιδεία!Το να ξεκινάς ένα νόμο με τη σκέψη ότι θα αφήσω τα δημόσια πανεπιστήμια ως έχουν(ξέρετε καλά ότι αυτά που προτάθηκαν δεν λέγονται νομοσχέδιο αλλά πολύ άκομψα μπαλώματα) για τους φτωχούληδες(που αυτοί θα είναι οι αυριανοί επιστήμονες) και θα δημιουργήσω ιδιωτικά για τους πλούσιους ρεμπεσκέδες(που λίγοι από αυτούς μπορεί να γίνουν επιστήμονες) νομίζω ότι βαδίζεις προς τη λάθος κατεύθυνση.Και επειδή είμαστε Έλληνες και έχουμε σε υπόληψη τους αρχαίους μας θα σας υπενθυμίσω ότι οι φιλόσοφοι και οι πολιτικοί(κοιτάξτε τον επιτάφειο του Περικλή) μιλούσαν για το ιδανικό και όχι πως θα μπαλώσουν τα προβλήματα.Ύμνησαν το ιδανικό και το ωραίο πράγματα που μας φαντάζουν παρωχημένα.Αλλά γι'αυτό και η Αρχαία Αθήνα ήταν μεγάλη ηγεμονία όπως οι ΗΠΑ με μια διαφορά:Η Αθήνα είχε ανώτερο πνευματικό πολιτισμό απο τους τεχνοκράτες αμερικάνους.
Η υπουργός οφείλει να μην λύσει επιδερμικά τo πρόβλημα αλλά να θέσει γερές βάσεις για την παιδεία.Το να λες μια δήλωση του τύπου φτωχός στο δημόσιο και πλούσιος στο ιδιωτικό κατανοούμε ότι απλά θέλουμε να βολέψουμε τους φοιτητές, να τους στείλουμε στην ανώτατη εκπαίδευση και μετά να τους αφήσουμε να αλληλοσφαχθούν και όποιος νικήσει.Αλλά τι σόι κοινωνική πολιτική είναι αυτή για τα παιδιά της Ελλάδας;
Αναγνωρίζω ότι οι έννοιες είναι λεπτές και συχνά δυσδιάκριτες αλλά έχω να πω αυτό:Πότε κάτι απέτυχε όταν οι άνθρωποι το προετοίμασαν ως οικουμενικό αγαθό και όχι επιλεκτικά;
Επειδή είμαστε κομπιουτεράδες σκεφτήτε LINUX(open source, δωρεάν,για όλους,ειρήνη-δες Ubuntu).Απέτυχαν τα project αυτά;Γιατί;Επειδή στηρίχτηκαν σε στέρεες βάσεις και είχαν σκοπό οικουμενικό(πληροφορία στους ανθρώπους) και όχι ευφήμερο και κερδοφορικό.
Είναι μια εντελώς διαφορετική αντίληψη δημιουργίας.Δημιουργώ με στόχο την κατανάλωση ή με στόχο τον άνθρωπο,την ανθρωπότητα,το ωραίο και το ιδανικό;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Fri Jun 23, 2006 10:43 pm

xrokos++ με καλύπτεις πλήρως. Ελπίιζω να μην κατηγορηθείς και εσύ ούτε για αντιπολίτευση, ούτε για οπισθοδρόμηση.
Άλλαξε το avatar!!!
Image

έτσι

Maverick
byte level
byte level

Post by Maverick » Fri Jun 23, 2006 11:12 pm

xrokos wrote: Είναι μια εντελώς διαφορετική αντίληψη δημιουργίας.Δημιουργώ με στόχο την κατανάλωση ή με στόχο τον άνθρωπο,την ανθρωπότητα,το ωραίο και το ιδανικό;
Θα μου επιτρέψεις να επικεντρωθώ σε αυτό. Σε βρίσκω πολύ ρομαντικό και δικαίωμα σου. Δεν θέλω να στο χαλάσω. Για εμένα το αν θα γίνεις επιστήμονας είναι τελείως δικό σου θέμα. Το αν θα πας σε δημόσιο ή ιδιωτικό Πανεπιστήμιο ή δεν πας καθόλου δεν έχει καμία σημασία γιατί σημασία έχει τι ερεθίσματα σου δίνονται και τι θες εσύ. Στο κάτω κάτω δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι επιστήμονες. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνω επιστήμονας (άσχετο το αν μπορώ ή όχι :-D). Θέλω να έχω ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό διεθνώς Πανεπιστήμιο που να μου προσφέρει βάσεις και εφόδια για την συνέχεια, όποια και αν είναι αυτή. Εγώ θελω να βγω στην αγορά εργασίας και το Πανεπιστήμιο να μου έχει προσφέρει αυτά που πρέπει (όχι με την λογική του Πανεπιστήμιο=σουπερμαρκετ αλλά με την λογική του Πανεπιστήμιο= μέρος της κοινωνίας συνδεδεμένο ΚΑΙ με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας). Σίγουρα να δημιουργούμε με "στόχο τον άνθρωπο,την ανθρωπότητα,το ωραίο και το ιδανικό" αλλά αν το πτυχίο μου δεν ειναι ανταγωνιστικό και δεν έχει αναγνώριση διεθνώς μετά θα πρέπει να με βοηθάει εμένα η κοινωνία με δωρεάν συσσίτιο και όχι εγώ αυτή.
Last edited by Maverick on Fri Jun 23, 2006 11:19 pm, edited 1 time in total.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Jun 23, 2006 11:16 pm

Κανείς δεν είπε ένα συνολικό όχι στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ζούμε ούτε σε κομμουνιστική ούτε σε καπιταλιστική οικονομία. Ζούμε σε μία μεικτή οικονομία η οποία όμως τα τελευταία χρόνια τοποθετείται ποιό κοντά στον καπιταλισμό και τον νεοφιλευθερισμό. Συνεπώς αφού ζούμε σε μία μεικτή οικονομία θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιά αγαθά θα είναι δημόσια, ποιά ιδιωτικά και ποιά ο συνδυασμός αυτών των δύο.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Jun 23, 2006 11:19 pm

xrokos wrote:Επειδή είμαστε κομπιουτεράδες σκεφτήτε LINUX(open source, δωρεάν,για όλους,ειρήνη-δες Ubuntu).Απέτυχαν τα project αυτά;Γιατί;Επειδή στηρίχτηκαν σε στέρεες βάσεις και είχαν σκοπό οικουμενικό(πληροφορία στους ανθρώπους) και όχι ευφήμερο και κερδοφορικό.
Είναι μια εντελώς διαφορετική αντίληψη δημιουργίας.Δημιουργώ με στόχο την κατανάλωση ή με στόχο τον άνθρωπο,την ανθρωπότητα,το ωραίο και το ιδανικό;
LoL, με προκαλείς και δεν μπορώ να αφήσω (και) αυτό αναπάντητο, αν και το topic είναι αλλού γι' αλλού... :-D Τουλάχιστον τέλειωσε η εξεταστική μου και τώρα θα έχω περισσότερο χρόνο να χαζεύω τον τζερτζελέ σε αυτό (και τα συναφή) topics... :)

Στο εν ταύτα: Ναι, το φαινόμενο Linux (και δη το Ubuntu) έχει πολύ καλό ιδεολογικό υπόβαθρο, με πολύ ωραίες λέξεις και φωτογραφίες περί ανθρωπότητας και ειρήνης στο site του. Ναι, τα πηγαίνει πολύ καλύτερα στο desktop σε σχέση με ό,τι άλλο ήρθε πριν από αυτό. Ναι, έχει πιάσει και τους μισούς servers στην αγορά (το φαινόμενο Linux γενικότερα, γιατί το Ubuntu... άστα... απ' ότι φαίνεται οι servers δεν ενδιαφέρονται και πολύ για ειρήνη και ανθρωπιστικές ιδέες ;) ), οπότε (πέρα από τη χρήση του ως παιχνίδι και ερευνητικό εργαλείο) δεν είναι εντελώς άχρηστο.

Όμως τι λειτουργικό έχουν τα desktops, που είναι και το φιλέτο της αγοράς; Και δη τα corporate desktops; Και οι άλλοι μισοί servers; Linux;; ;) :) Όχι φυσικά! Η Microsoft (το κατάπτυστο αυτό τέρας του καπιταλισμού, το μεγαλύτερο μονοπώλιο όλων των εποχών, κι όλα αυτά τα σωστά αλλά άσχετα) διατηρεί >90% της αγοράς. Και δεν βλέπω οι καταναλωτές (επιχειρήσεις & ιδιώτες) να τρέχουν μαζικά στο Linux. Βάλε και τα θετικά externalities του δικτύου Windows, και βλέπεις που πηγαίνει το πράγμα...

BTW, ποιος νομίζεις ότι χρηματοδοτεί το Ubuntu, το τόσο ανθρωπιστικό και φιλειρηνικό λειτουργικό με υψηλά ιδανικά; Κανένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός; Κανένα κοινωφελές ίδρυμα; Όχι φυσικά! Ένας καπιτάλας πολυεκατομμυριούχος (που για να περάσει την ώρα του έκανε μια βόλτα στο διάστημα), ονόματι Mark Shuttleworth, που όταν δεν βγάζει $$$ με το τουβάλι ασχολείται με πράγματα όπως φιλανθρωπία και ανθρωπιστικές ιδέες (homework για το σπίτι: Τι διαφορά έχει με τον Bill Gates, με εξαίρεση το μέγεθος των ποσών που διαχειρίζεται; )

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, δεν είναι και πολύ επιτυχημένο το φαινόμενο Linux στην αγορά... :lol: Ενδιαφέρον ως ιδέα, τρομακτικά σημαντικό που κατάφερε όσα κατάφερε έναντι κολοσσών, αλλά δεν είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών ανθρώπων. Το ότι το καταφέρνει αυτό εν μέρει ήταν byproduct, όχι design goal... ;) και φυσικά βοηθάει το γεγονός ότι άλλα καπιταλιστικά τέρατα - π.χ. IBM, HP, Novell, Red Hat και δεν συμμαζεύεται - πήγαν να το εξανρθωπίσουν για χρήση σε επιχειρήσεις.

Πάρτε τώρα το παραπάνω και εφαρμόστε το στις πολιτικοκοινωνικές σας αναλύσεις... ;)
Last edited by mikem4600 on Fri Jun 23, 2006 11:26 pm, edited 1 time in total.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Fri Jun 23, 2006 11:23 pm

Συγνώμη αλλά καταντά ουτοπιστικό ζούμε καλώς η κακώς ταξικά.
Ο πλούσιος πάει στα ιδιωτικά νοσοκομεία στα ιδιωτικά σχολια είναι επιλογή του είναι θεσμός είναι συνήθεια. Επίσης στέλνει τα παιδιά του και στο εξωτερικό.

ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί δεν φωνάζετε το ίδιο έντονα για την ύπαρξη ιδιωτικών σχολίων όταν μάλιστα πολλοί από εσάς πήγατε.

Τελικά όπως αφομοιώθηκε ωραία και καλά το ιδιωτικό σχολείο χωρίς να ριχτεί το δημόσιο μήπως άραγε θα μπορούσε να αφομοιωθεί και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο

Mikem+++ πολύ καλή ανάλυση
Post Reply

Return to “off-topic”