Ζημιές στις καταλήψεις

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Jan 29, 2007 8:15 pm

Τι λέτε ρε παιδιά;;;Με ποιό δικαίωμα σπάει κανείς κάτι που δεν του ανήκει εξ ολοκλήρου;;;εεεεε;;;;Συγνώμη αλλά για αυτά που σπάνε και καταστρέφουν έχω πληρώσει κι εγώ και οι γονείς μου και άλλος κόσμος. Δεν φταίω ούτε εγώ ούτε οι γονείς μου για τις αποφάσεις της υπουργού και δεν ανέχομαι να τις πληρώνω!!!!Για να μαζευτούμε λέω εγώ αν θέλετε οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες να σας υποστηρίζουν να μάθετε να τους σέβεστε!Τα σπασίματα και τα βαψίματα στους τοίχους είναι αγώνας???Ούτε θέλω να αναφέρω τι είναι και πως χαρακτηρίζονται αυτοί που τα κάνουν!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Mon Jan 29, 2007 8:37 pm

vasvas wrote:Λέει ο Tomahawk:

"Εχουν οντως στραφει πολλοι εναντιον του φοιτητικου κινηματος που οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στη προσπαθεια δυσφημισης του (ειναι τσογλανια,επιστρατευουν τους κουκουλοφορους,ειναι υποκινουμενοι,στοχος των καταληψεων ειναι το αραγμα,οι βιασμοι και οι καταστροφες κτλ).
Αν καποιος αμφιβαλει για την υπαρξη αυτης της προσπαθειας και της αποτελεσματικοτητας μπορει να κοιταξει την θεση της κοινης γνωμης στο θεμα του ασυλου. "

Το παραπάνω απόσπασμα έχει λογικό/ρητορικό λάθος: υποθέτει το ζητούμενο (begs the question). Yποθέτει δηλαδή (εμμέσως στη συγκεκριμένη περίπτωση) την αλήθεια της πρότασης που πάει να αποδείξει.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει προσπάθεια άδικης/αναίτιας δυσφήμησης των πρόσφατων κινητοποίησεων. Ο Tomahawk υποθέτει ότι όσα δείχνουν και συζητούν οι εφημερίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ είναι ψέματα ή παραπλανητικά, *το οποίο όμως είναι μέρος της ερώτησης*. Φυσικά, έχοντας κάνει αυτή την υπόθεση, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει εκστρατεία παραπληροφόρησης, πετυχημένη μάλιστα.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την αλήθεια κάποιου ισχυρισμού, αλλά με τη λογική της συζήτησης. Ρίχτε και μια ματιά εδώ: http://www.nizkor.org/features/fallacies/
και μετρήστε πόσες φορές συναντάτε πολλά από αυτά τα λάθη (άλλοτε από καλόπιστους, άλλοτε από κακόπιστους συνομιλητές).

Στα παραπάνω: H καφρίλα είναι η δημοσίευση του άρθρου ή οι ζημιές; (Λυπάμαι που χρειάζεται να ρωτήσω...)
Μα και προφανως υποθετει κατι το οποιο για εμενα δεν ειναι το ζητουμενο.Yποθετει οτι οι φοιτητες δεν ειναι τσογλανια,δεν ειναι υποκινουμενοι κτλ κτλ.Δεν ξερω αν για εσας αυτο ειναι το προς διερευνηση κομματι (ισως και δικαιολογημενα απο πλευρας σας λογω των συναισθηματων σας μετα της επιθεσης που υπηρξατε αποδεκτης) αλλα για μενα οχι.
Δεδομενης της δικιας μου οπτικης το επιχειρημα ειναι λογικα/ρητορικα σωστο.Και αυτο γιατι αναγκαστικα η στροφη της κοινης γνωμης οφειλεται στην συνδεση των αρνητικων φαινομενων με το Φ.Κ (κουκουλοφοροι,ναρκωτικα κτλ) και στην αναγωγη τους στο συνολο του Φ.Κ.Ολα αυτα αναγκαστικα πρεπει να προερχονται κυριως απο τις πηγες ενημερωσης της κοινης γνωμης που ειναι η εκαστοτε κυβερνηση (βλεπε τα παρομοια κατηγορω προς το Φ.Κ απο Σημιτη και Καραμανλη) και μεριδα πολιτικων και δημοσιογραφων (π.χ ειρηνικες διαδηλωσεις δεν ειναι newsworthy).Αρα πρεπει να υπαρχει παραπληροφορηση.Αυτο ομως ειναι προφανες μονο στον αναγνωστη για τον οποιο ειναι αξιωμα οτι το Φ.Κ δεν αποτελειται απο τσογλανια.
Αν για καποιον η ποιοτητα του Φ.Κ ειναι υπο συζητηση τοτε ναι καταλαβαινω πως το επιχειρημα υποθετει πολλα και κατευθυνει ανεπαρκως.

------------------------
Δειτε το επιχειρημα μου ξανα σε αυτη τη μορφη και πειτε αν η απαντηση (παρατηρηση σας θα ηταν η ιδια)!

"Εχουν οντως στραφει πολλοι εναντιον του κυριου Βασσαλου που οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στη προσπαθεια δυσφημισης του (ειναι Χ,ειναι Y,ειναι Ζ,στοχος του ειναι το Μ,Λ και το Π κτλ).
Αν καποιος αμφιβαλει για την υπαρξη αυτης της προσπαθειας και της αποτελεσματικοτητας μπορει να κοιταξει την θεση της κοινης γνωμης στο θεμα της καθηγητικης του ικανοτητας. "
πειτε μου τωρα αν η απαντηση σας θα ηταν αυτη :
Το παραπάνω απόσπασμα έχει λογικό/ρητορικό λάθος: υποθέτει το ζητούμενο (begs the question). Yποθέτει δηλαδή (εμμέσως στη συγκεκριμένη περίπτωση) την αλήθεια της πρότασης που πάει να αποδείξει.

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει προσπάθεια άδικης/αναίτιας δυσφήμησης της προσφατης στασης του κυριου Βασσαλου. Ο Tomahawk υποθέτει ότι όσα δείχνουν και συζητούν τα φυλαδια και οι αφισοκολλησεις και οι φοιτητες είναι ψέματα ή παραπλανητικά, *το οποίο όμως είναι μέρος της ερώτησης*. Φυσικά, έχοντας κάνει αυτή την υπόθεση, μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει εκστρατεία παραπληροφόρησης, πετυχημένη μάλιστα.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την αλήθεια κάποιου ισχυρισμού, αλλά με τη λογική της συζήτησης. Ρίχτε και μια ματιά εδώ: http://www.nizkor.org/features/fallacies/
και μετρήστε πόσες φορές συναντάτε πολλά από αυτά τα λάθη (άλλοτε από καλόπιστους, άλλοτε από κακόπιστους συνομιλητές).
Last edited by Tomahawk on Mon Jan 29, 2007 9:27 pm, edited 1 time in total.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Mon Jan 29, 2007 8:37 pm

Νομίζετε ότι οι φοιτητές δεν διαμαρτύρονται στις παρατάξεις γι' αυτή την εικόνα στα πανεπιστήμια;
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Jan 29, 2007 8:41 pm

Proxenos++ :smt040 :smt023
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Mon Jan 29, 2007 8:53 pm

Πριν 30 χρόνια τα ίδια μέσα είχαν οι φοιτητές.Συνθήματα κτλ.Και όσοι υποστήριζαν το καθεστώς έλεγαν ντροπή τα λεφτά μας πληρώνουμε,κτλ.Αλλά μετά που ήρθε ο σωτήρας όλοι πήγαν στο αεροδρόμιο να τον καλωσορίσουν (ωχ ξέφυγα λίγο :roll: ).
Και αναρωτιέμαι τα μέσα θα κρίνουμε,η τους σκοπούς των καταληψιών;Κρίνοντας τα μέσα κάνουμε ένα μεγάλο λάθος.Τα μέσα από μόνα τους δεν είναι αθώα ή ένοχα.Δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα.Τα μέσα είναι είτε χρήσιμα είτε άχρηστα.(Κατά το:Τα αξιώματα των μαθηματικών δεν υπόκεινται σε ερώτηση ορθότητας αλλά χρησιμότητας)
Αυτό που πρέπει να κρίνουμε είναι αν οι σκοποί των καταληψιών είναι τέτοιοι ώστε να υπηρετούν το δέον.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Jan 29, 2007 9:29 pm

Babedacus wrote:Αυτό που πρέπει να κρίνουμε είναι αν οι σκοποί των καταληψιών είναι τέτοιοι ώστε να υπηρετούν το δέον.
Ποιος ορίζει το "δεόν";;;;
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Mon Jan 29, 2007 9:31 pm

Το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" έχει υιοθετηθεί σε διάφορες ιστορικές περιόδους από διάφορους όπως η Ιερά Εξέταση, ο Μαο, ο Πολ Ποτ, και άλλοι ελεύθεροι στοχαστές. Κι αυτοί έτσι έλεγαν, ότι όλα τα μέσα είναι κατάλληλα όταν ο σκοπός είναι ιερός. Για να πάμε σε πιο απλά και κατανοητά παραδείγματα, και ο Μπους περίπου το ίδιο λέει για το Γκουαντάναμο (αν και δεν το λέει τόσο ευθαρσώς όσο ο Babedecus). To ίδιο επίσης έλεγε και η 17Ν.

Για την πολλοστή φορά στη συζήτηση περί κινητοποιήσεων γίνεται αναφορά στη χούντα. Εδώ και 30+ χρόνια έχουμε δημοκρατία -- η διαφορά δεν είναι αμελητέα. Η συνεχής αναφορά στη χούντα είναι αδόκιμη. (Αν την θεωρείτε αμελητέα προφανώς οι πανεπιστημιακές κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 *του δημοκρατικού μας Συντάγματος* είναι ήσσονος σημασίας θέμα.)
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Mon Jan 29, 2007 9:38 pm

PASCAL wrote:Νομίζετε ότι οι φοιτητές δεν διαμαρτύρονται στις παρατάξεις γι' αυτή την εικόνα στα πανεπιστήμια;
Δηλαδή ευθύνονται οι παρατάξεις για τις καταστροφές;
It is by will alone I set my mind in motion...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Mon Jan 29, 2007 9:46 pm

Babedacus wrote:Τα μέσα από μόνα τους δεν είναι αθώα ή ένοχα.
Άμα λάχει δλδ, οι σκοποί τα αγιάζουν;; Δλδ, αν χρειαστεί, γκρεμίζουμε & τη σχολή, σκοτώνουμε κι όποιον μας αντισταθεί για να περάσει το δικό μας; Ο Νικολό πάντως θα συμφωνούσε.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Mon Jan 29, 2007 9:58 pm

Τελευταία κουβέντα, για Tomahawk:

Εσύ ανέφερες ότι ο Τύπος λέει ότι οι φοιτητές είναι τσογλάνια -- δεν το έχω δει αυτό σε εφημερίδες ούτε το έχω ακούσει στα ΜΜΕ. Ούτε για βιασμούς έχω δει πουθενά να γράφουν. Αυτού του τύπου η παραπληροφόρηση δεν υφίσταται -- σίγουρα δεν υφίσταται σε mainstream ΜΜΕ. Αν αυτά τα έγραφες κυριολεκτικά, αυτό είναι άλλο λογικό λάθος: ο "αχυράνθρωπος" (straw man argument) -- δεν αναφερόμαστε στο τι γράφει ο Τύπος, αλλά εφευρίσκουμε "τέρατα" και επιτιθέμεθα σε αυτά.
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Mon Jan 29, 2007 10:00 pm

TaRaNTuLa wrote:Ποιος ορίζει το "δέον";;;;
Ξέρω κι εγώ;O Kant;Ένας σουπερ δίκαιος εξωγήινος πολιτισμός;Η ανθρωπότητα;Οι θεοί;Μάλλον κανείς.
vasvas wrote:Το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" έχει υιοθετηθεί σε διάφορες ιστορικές περιόδους από διάφορους όπως η Ιερά Εξέταση, ο Μαο, ο Πολ Ποτ, και άλλοι ελεύθεροι στοχαστές. Κι αυτοί έτσι έλεγαν, ότι όλα τα μέσα είναι κατάλληλα όταν ο σκοπός είναι ιερός. Για να πάμε σε πιο απλά και κατανοητά παραδείγματα, και ο Μπους περίπου το ίδιο λέει για το Γκουαντάναμο (αν και δεν το λέει τόσο ευθαρσώς όσο ο Babedecus). To ίδιο επίσης έλεγε και η 17Ν.
Κάνεις λάθος.Αυτό που είπα είναι πως ο σκοπός ούτε αγιάζει ούτε δαιμονοποιεί τα μέσα.
vasvas wrote: Για την πολλοστή φορά στη συζήτηση περί κινητοποιήσεων γίνεται αναφορά στη χούντα. Εδώ και 30+ χρόνια έχουμε δημοκρατία -- η διαφορά δεν είναι αμελητέα. Η συνεχής αναφορά στη χούντα είναι αδόκιμη. (Αν την θεωρείτε αμελητέα προφανώς οι πανεπιστημιακές κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 *του δημοκρατικού μας Συντάγματος* είναι ήσσονος σημασίας θέμα.)
Εντάξει και η χούντα δημοκρατία αυτοαποκαλούνταν.Και η δημοκρατία που έχουμε είναι κατ'ευθείαν απόγονος της τότε δημοκρατίας.Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ζήσει τότε ώστε να ξέρω αν η διαφορά είναι αμελητέα.

@mikem4600:Παρεξήγηση,επίσης.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Mon Jan 29, 2007 10:04 pm

nap wrote:
PASCAL wrote:Νομίζετε ότι οι φοιτητές δεν διαμαρτύρονται στις παρατάξεις γι' αυτή την εικόνα στα πανεπιστήμια;
Δηλαδή ευθύνονται οι παρατάξεις για τις καταστροφές;
Όταν αφήνουν τους αναρχικούς ή τα μέλη τους να δρούν ελεύθερα μέσα στο πανεπιστήμιο δεν έχουν ευθύνη οι παρατάξεις(που στήριξαν κατάληψη);
Και βασικά όλοι όσοι ψήφισαν κατάληψη έχουν ευθύνη αλλά ποιός έχει μεγαλύτερη;
Last edited by PASCAL on Mon Jan 29, 2007 10:09 pm, edited 1 time in total.
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Mon Jan 29, 2007 10:06 pm

Πολύ δύσκολη δουλειά η συμμετοχή σε φορουμ τελικά... Έγραψες

"Τα μέσα από μόνα τους δεν είναι αθώα ή ένοχα.Δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα.Τα μέσα είναι είτε χρήσιμα είτε άχρηστα."

Αυτό ακριβώς σημαίνει και η φράση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Στα αγγλικα "the end justifies (δικαιολογεί) the means."
Babedacus
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Babedacus » Mon Jan 29, 2007 10:23 pm

vasvas wrote:Πολύ δύσκολη δουλειά η συμμετοχή σε φορουμ τελικά... Έγραψες

"Τα μέσα από μόνα τους δεν είναι αθώα ή ένοχα.Δεν υπάρχει τέτοιο ερώτημα.Τα μέσα είναι είτε χρήσιμα είτε άχρηστα."

Αυτό ακριβώς σημαίνει και η φράση "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Στα αγγλικα "the end justifies (δικαιολογεί) the means."
Μπορεί να είμαι λάθος,αλλά αυτά μου μάθανε στην έκθεση της Γ Λυκείου.Να μην ενοχοποιούμε τα μέσα,αλλά τους ενόχους.Δηλαδή η πυρηνική βόμβα είναι ένοχη ή ο Τρούμαν,και οι λοιποί;Η μολότοφ είναι ένοχη η αυτός που την πέταξε και την εφηύρε;Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ένοχος που υπάρχουν τρολλ ή τα ίδια τα τρολλ;κτλ,κτλ...
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Mon Jan 29, 2007 10:43 pm

Πάμε πάλι:

Όταν ο Α μαχαιρώνει τον Β προκειμένου να προωθήσει την ιδεολογία του, το "μέσο" δεν είναι το αντικείμενο μαχαίρι, αλλά η ενέργεια "μαχαίρωμα". Ελπίζω η διαφορά να είναι σαφής. Η συζήτηση ήταν (και είναι) για τις ενέργειες που κάνουμε ("μέσα") για την προώθηση σκοπών. Οι "ένοχοι" από που πεταχτήκανε;
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level

Post by Tomahawk » Tue Jan 30, 2007 1:05 am

Τελευταία κουβέντα, για vasvas:

"Εσύ ανέφερες ότι ο Τύπος λέει ότι οι φοιτητές είναι τσογλάνια"

Δεν ειπα κατι τετοιο και εκει ειναι το δικο σας λογικο straw-man λαθος.

Το ανελυσα και προηγουμενως απο ποιους προερχεται η παραπληροφορηση.Απλα τα ΜΜΕ ειναι το μεσο και βημα τους.Εσεις συμπερανατε οτι αναγκαστικα εννοω τα ΜΜΕ.Για παραδειγμα η κυβερνηση.Η εκαστοτε κυβερνηση (καμια σχεση με ΜΜΕ σε περιπτωση που δεν γινεται φανερο το προφανες) βιαζεται να ονομασει το κινημα υποκινουμενο.Οτι οι αντιδρασεις γινονται απο ελαχιστους σε βαρος των πολλων.Απο 5-10 τσογλανια που περιμενουν καθε φορα αφορμη για να κλεισουν τις σχολες με την κοινωνια φυσικα ολοκληρη απεναντι τους και μαζι με την κυβερνηση αλλα αδυναμη να σταματησει τους 5-10 αλητες.Απλα γελοιο και δυστυχως συνηθης οπτικη (Βλεπε λεγομενα Γιαννακου κ.α).Πολιτικοι με διαφορετικες αποψεις.Ακομα και πρυτανεις που θεωρουν σχετικο με τις κινητοποιησεις αλλα κυριως οτι ισχυει(!!) πως τα πανεπιστημια ειναι χωρος διακινησης ναρκωτικων.Πραγμα που αλλοι πρυτανεις βιαστηκανε να διαψευσουν μαζι με ολη την παρελκομενη καταστροφολογια.Προσπαθεια φοιτητικων παραταξεων που ειναι αντιθετοι στο κινημα.Προσπαθεια της αστυνομιας να υπονομευσει τις διαδηλωσεις ισχυριζομενη οτι αποτελειται απο φοιτητες ταραξιες που την δερνουν την καημενη!Οτι ερχονται με ροπαλα οι βαρβαροι οι φοιτητες να πλακωσουν την αστυνομια ενω τα παραδειγματα αθωων φοιτητων που εχουν υποστει την αδικη βαρβαροτητα της αστυνομιας διαρκως αυξανονται (Βλεπε κυπριος φοιτητης,σιδερογροθια).Οτι ερχονται με κρανη οι φοιτητες ειναι επειδη επιδιωκουν το ξυλο οχι επειδη αναμενουν την βιαιοτητα της αστυνομιας.Οτι οι κουκουλοφοροι αποτελουνται απο φοιτητες.Τις καλυτερες αποψεις εχει η αστυνομια!
Παραπληροφορηση απο ενα σωρο πλευρες.Οχι απο τα ΜΜΕ αλλα μεσω των ΜΜΕ.Τα ΜΜΕ σε πολλες των περιπτωσεων προσπαθουν να διαχωρισουν αδοκιμους συσχετισμους διαφορων επιτηδειων.

Αφου δεν ειπα ποτε οτι Τυπος προσπαθει να δυσφημισει γιατι μου διαστρεβλωνεται τα λεγομενα μου?

(Straw-Man, Biased Sample, Hasty Generalization κτλ κτλ για να μην ξεχναμε την πρακτικη χρησιμοτητα της επιστημονικης αναλυσης των επιχειρηματων...)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Jan 30, 2007 9:53 am

[off-topic]
Κατάληψη ναού στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου από ομάδα φοιτητών

Ομάδα περίπου 20 φοιτητών πραγματοποιεί το πρωί της Τρίτης κατάληψη στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών που βρίσκεται εντός της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Η κατάληψη του ναού πραγματοποιείται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τις αλλαγές στην Παιδεία. Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Γ.Καλού, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων» των πολιτών.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
[/off-topic]
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
nefeli
byte level
byte level

Post by nefeli » Tue Jan 30, 2007 11:28 am

Για όσους δεν το ξέρουν, και στην τότε κατάληψη του πολυτεχνείου είχαν προσπαθήσει να μπούν "αναρχικοί" (όπως τους αποκαλούμε λανθασμένα γιατί στην πραγματικότητα χούλιγκανς είναι κ μόνο) να τα σπάσουν αλλά οι αγωνιστές τότε τους απέτρεψαν. Γιατί ήταν όντως αγωνιστές και γιατί σέβονταν τον χώρο τον οποίο είχαν καταλάβει και τα λεφτά του απλού ανθρώπου που τελικά πληρώνει για τις ζημιές αυτές.
Γενικά όταν καταλαμβάνεις ένα χώρο έχεις πλήρη ευθύνη για ότι συμβαίνει μέσα σε αυτόν. Αν δεν μπορείς να αποτρέψεις τις ζημιές (δεν δέχομαι ότι 900-1000 άτομα που τάχθηκαν υπέρ δεν μπορούν να περιφρουρήσουν ένα χώρο, anyway.) είτε αναλαμβάνεις να τις αποκαταστήσεις πλήρως (δεν βρίσκω το λόγο γιατί ο κάθε έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει γι' αυτές) είτε αν δεν μπορείς απλά δεν υποστηρίζεις την κατάληψη.
Α όσο για το μέγεθος των ζημιών, η καταστροφή γραφείου καθηγητή σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα! Και δε θυμάμαι να καταδικάστηκε το γεγονός μάλλον το αντίθετο έγινε... :evil: Επίσης κάτι που άκουσα, ότι στην κατάληψη της θεολογικής οι καταληψίες κατέστρεψαν εικόνες ή έγραψαν βωμολοχίες πάνω σε αυτές, αν ισχύει μάλλον εκτός από τα λεφτά των άλλων ούτε τη θρησκεία τους σεβόμαστε, είμαι σίγουρη ότι έτσι θα κερδίσουμε την κοινη γνώμη.
"Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away"
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jan 30, 2007 2:36 pm

Έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Γ.Καλού, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων» των πολιτών.[/i]

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
[/off-topic]
Σε ευχαριστώ για την είδηση. Με έκανες και γέλασα. Διότι τι να το κάνεις που το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό; Ενώ αν κλείσει η εκκλησία...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Jan 30, 2007 2:52 pm

Καταρχήν αυτό που λές νομίζω ότι προσβάλει αρκετούς που πιστεύουν και δεν είναι σωστό να τους ειρωνεύσαι έτσι. Κατα δεύτερον νομίζω ότι το point του rappader είναι ότι "Τι σχέση έχει η εκκλησία που κάναν κατάληψη και ειδικά την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών που είναι προστάτες της Παιδείας και ειδικότερα ανήμερα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών?". Με άλλα λόγια άμα είναι να κανω κι εγώ κατάληψη στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου επειδή ο ΟΤΕ άργησε να μου κόψει τη DSL και η vivodi απεριψε την αιτηση μου!!! Και θα μου πείς τη σχέση έχει το ψιλικατζίδικο με τον ΟΤΕ. Εεεεχει ...πώς δεν έχει???!!! Πουλάει τηλεκάρτες!!!!!

Moderation Message
Θα παρακαλέσω να μην ειρωνευόμαστε θέματα που μπορεί να θίγουν ανθρώπους και ιδεολογίες. Ας μην γινόμαστε ισοπεδοτικοί!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jan 30, 2007 4:27 pm

P3 wrote:Καταρχήν αυτό που λές νομίζω ότι προσβάλει αρκετούς που πιστεύουν και δεν είναι σωστό να τους ειρωνεύσαι έτσι. Κατα δεύτερον νομίζω ότι το point του rappader είναι ότι "Τι σχέση έχει η εκκλησία που κάναν κατάληψη και ειδικά την εκκλησία των Τριών Ιεραρχών που είναι προστάτες της Παιδείας και ειδικότερα ανήμερα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών?". Με άλλα λόγια άμα είναι να κανω κι εγώ κατάληψη στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου επειδή ο ΟΤΕ άργησε να μου κόψει τη DSL και η vivodi απεριψε την αιτηση μου!!! Και θα μου πείς τη σχέση έχει το ψιλικατζίδικο με τον ΟΤΕ. Εεεεχει ...πώς δεν έχει???!!! Πουλάει τηλεκάρτες!!!!!

Moderation Message
Θα παρακαλέσω να μην ειρωνευόμαστε θέματα που μπορεί να θίγουν ανθρώπους και ιδεολογίες. Ας μην γινόμαστε ισοπεδοτικοί!
Μάλλον δεν θελήσες να εσωκλείσεις και το δικό μου δημοσίευμα στο δικό σου χιούμορ. Το ειρωνικό στην όλη υπόθεση είναι τόσο το ότι οι φοιτητές έκαναν κατάληψη στην εκκλησία (που δεν έχει σχέση και είναι και των Τριών Ιεραρχών) όσο και το ότι ο υπουργός τώρα κόπτεται που κάποιοι πολίτες δεν μπορούν ελεύθερα να ασκήσουν τα θρσηκευτικά τους καθήκοντα, ενώ το ότι τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και χιλιάδες νέοι δεν μπορούν να φοιτήσουν κανονικά σε αυτά θα πρέπει να το θεωρούμε φυσιολογικό και όχι αδύνατο....
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue Jan 30, 2007 6:28 pm

ΤΟ ΨΕΜΑ: Οι φοιτητές σήμερα έκαναν κατάληψη στην εκκλησία της πολυτεχνειούπολης(διατύπωση από τα ΜΜΕ της διαπλοκής).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι φοιτητές σήμερα φώναξαν συνθήματα έξω από την εκκλησία της πολυτεχνειούπολης και διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία της(επίσημες δηλώσεις του πρύτανη του ΕΜΠ).
Post Reply

Return to “off-topic”