- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
StormRider wrote:Θα σου 'λεγα αν έχεις σκοπό να πας στο εξωτερικό, για μεταπτυχιακό ή να δουλέψεις εκεί, αποφυγέ το μέχρι τα 35. Μετά, πας δικαστήριο και κάνεις τη βασική εκπαίδευση (1 μήνας +).
Για αντιρρησίας συνείδησης, λιποτάκτης κτλ. είναι είτε πολλοί οι μήνες ή πολλά τα λεφτά που θα βγάλει το κράτος (μέχρι τα 45 δίκες).
Πάρε να 'σαι διαβασμένος πριν πας. Το "Ναύτης του Αιγαίου", είναι μεγάλο σουξέ.
rose wrote:Εγω λέω να πας κοντά στα 30. Ασε που μέχρι τοτε μπορεί να τη βγάλεις καθαρή, για παράδειγμα πριν 3 χρόνια υπηρετούσες 16 μήνες (λάθος?).
Τον στρατό τον αποφεύγουμε, κανόνας. Εκτός και αν θέλεις να παντρευτείς.
Σαφώς και μπορεί..!Zifnab wrote:δλδ μπορεί κάποιος να πάει ναυτικό χωρίς βύσμα ?Δεν το νομίζω
Και ποια είναι η διαδικασία αν ισχύει οντως οπως λες netharis χωρίς βύσμα?
Σφάλλεις... Ωραίες ιστοριούλες πάντως.StormRider wrote: Υπάρχει μία μειοψηφία στρατηγών -γέροι, γεράκια κτλ- που είναι υπερ του μέτρου, καθώς η αύξηση του στρατεύματος θα τους προβιβάσει σε "Στρατηγούς" (μέχρι στιγμής μόνο αντιστράτηγους έχει η Ελλάδα, αν δεν σφάλω), που σημαίνει $.
Δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά, με τον νέο νόμο αρκεί να εργαστείς 7 χρόνια στο εξωτερικό ή να ζήσεις 11 χρόνια στο εξωτερικό. Μετά θεωρείσαι Έλληνας του εξωτερικού και παίρνεις αναβολή επ' αόριστον. Ε, τώρα όποιος θέλει να γυρίσει πίσω, κακό του κεφαλιού του...StormRider wrote: ουτε μια ώρα στο στρατο
Θα σου 'λεγα αν έχεις σκοπό να πας στο εξωτερικό, για μεταπτυχιακό ή να δουλέψεις εκεί, αποφυγέ το μέχρι τα 35. Μετά, πας δικαστήριο και κάνεις τη βασική εκπαίδευση (1 μήνας +).
Για αντιρρησίας συνείδησης, λιποτάκτης κτλ. είναι είτε πολλοί οι μήνες ή πολλά τα λεφτά που θα βγάλει το κράτος (μέχρι τα 45 δίκες).
Γλουπ! (Proxenos wrote: Δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά, με τον νέο νόμο αρκεί να εργαστείς 7 χρόνια στο εξωτερικό ή να ζήσεις 11 χρόνια στο εξωτερικό. Μετά θεωρείσαι Έλληνας του εξωτερικού και παίρνεις αναβολή επ' αόριστον. Ε, τώρα όποιος θέλει να γυρίσει πίσω, κακό του κεφαλιού του...
Λιγη εθνική συνείδηση δεν βλάπτει, ούτε λίγος σεβασμός σε όλους αυτούς που υπηρέτησαν.Proxenos wrote: Δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά, με τον νέο νόμο αρκεί να εργαστείς 7 χρόνια στο εξωτερικό ή να ζήσεις 11 χρόνια στο εξωτερικό. Μετά θεωρείσαι Έλληνας του εξωτερικού και παίρνεις αναβολή επ' αόριστον. Ε, τώρα όποιος θέλει να γυρίσει πίσω, κακό του κεφαλιού του...
Δεν είναι επιλογή κανενός από εμάς, αν θα πάμε στρατό... Φυσικά και μπορεί κάποιοι να θέλουν, αλλα αντίστοιχα υπάρχουν και πολλοί που δεν θέλουν και αυτό πρέπει να το σεβονται όλοι...rose wrote:Λιγη εθνική συνείδηση δεν βλάπτει, ούτε λίγος σεβασμός σε όλους αυτούς που υπηρέτησαν.Proxenos wrote: Δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά, με τον νέο νόμο αρκεί να εργαστείς 7 χρόνια στο εξωτερικό ή να ζήσεις 11 χρόνια στο εξωτερικό. Μετά θεωρείσαι Έλληνας του εξωτερικού και παίρνεις αναβολή επ' αόριστον. Ε, τώρα όποιος θέλει να γυρίσει πίσω, κακό του κεφαλιού του...
Αντε βαρεθηκα αυτες τις εξυπναδες, δεν ξέρω μπορεί να λέω και μ@...ίες αλλα κατάφερα να πάρω ανάποδες.
Δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά έχω κουραστεί με αυτή τη νοοτροπία που κυριαρχεί (και είναι διαχρονικό σύμπτωμα παρηκμασμένης κοινωνίας)...proskopos wrote:Δεν είναι επιλογή κανενός από εμάς, αν θα πάμε στρατό... Φυσικά και μπορεί κάποιοι να θέλουν, αλλα αντίστοιχα υπάρχουν και πολλοί που δεν θέλουν και αυτό πρέπει να το σεβονται όλοι...
Κανείς δεν μου φάνηκε να μην σεβάστηκε όσουν πήγαν στρατό, τι να κάνουμε όμως αν δεν θέλουμε να πάμε...; Να το κρύβουμε...;
Μήπως καλύτερα να σκεφτούμε γιατί υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να πάνε...; Τι φταίει...;
proskopos wrote:Δεν είναι επιλογή κανενός από εμάς, αν θα πάμε στρατό... Φυσικά και μπορεί κάποιοι να θέλουν, αλλα αντίστοιχα υπάρχουν και πολλοί που δεν θέλουν και αυτό πρέπει να το σεβονται όλοι...rose wrote:Λιγη εθνική συνείδηση δεν βλάπτει, ούτε λίγος σεβασμός σε όλους αυτούς που υπηρέτησαν.Proxenos wrote: Δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά, με τον νέο νόμο αρκεί να εργαστείς 7 χρόνια στο εξωτερικό ή να ζήσεις 11 χρόνια στο εξωτερικό. Μετά θεωρείσαι Έλληνας του εξωτερικού και παίρνεις αναβολή επ' αόριστον. Ε, τώρα όποιος θέλει να γυρίσει πίσω, κακό του κεφαλιού του...
Αντε βαρεθηκα αυτες τις εξυπναδες, δεν ξέρω μπορεί να λέω και μ@...ίες αλλα κατάφερα να πάρω ανάποδες.
Κανείς δεν μου φάνηκε να μην σεβάστηκε όσουν πήγαν στρατό, τι να κάνουμε όμως αν δεν θέλουμε να πάμε...; Να το κρύβουμε...;
Μήπως καλύτερα να σκεφτούμε γιατί υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να πάνε...; Τι φταίει...;
Εαν παρευρεθείς ποτέ σε στρατόπεδο του Σ.Ξ με catering και ψυχολόγους σε κατάσταση campus και απο την άλλη μεριά δεις πως συμβιώνουν εκατοντάδες άτομα σε μία Φ/Γ δεν νομίζω να είχες την ίδια άποψη.*estrngd wrote: @netharis: Μην ακούω ufo-λογίες, με το συμπάθειο κι όλας: Ναυτικό μακράν η σούπερ βυσματική περίπτωση και μακράν η καλύτερη θητεία. Αυτά τα "μπήκα χωρίς βύσμα" είναι για γέλια...
Επίσης είναι πολύ πιθανό (υπό ΚΣ) μετά από κάποια χρόνια να αλλάξει το που θα πάει κανείς σε σχέση με το αν πήγαινε τώρα.
Επίσης το ότι έχει κάποιος κάποιο πτυχίο δεν σημαίνει σοβαρές πιθανότητες να πιάσει κάποια θέση που δεν είναι αγγαρειο-σκοπο-μαγειριο-τουαλετο-αναφοράνθρωπος. Και εκεί χρειάζεται κάποιο μικρό έστω βύσμα, απλά έχεις ένα απειροελάχιστο ποσοστό από πιθανότητες.
Φυσικά υπάρχει και η τύχη για το ποιό σημείο που θα βρεθείς στο σώμα, αλλά άλλο επίπεδο ούτως ή άλλως ο ναύτης κι άλλο ο στρατιώτης.
Το Ναυτικό είναι προνομιούχο σώμα όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης σε σχέση με ορισμένα άλλα στρατόπεδα και μονάδες του ΞΣ, και αυτό λόγω ατόμων. Η εκπαίδευση αυτή καθ αυτή (το πόσο δύσκολα θα είναι) εξαρτάται απο τους ανώτερους σου πάντα. Μπορεί στο στρατό να σου τύχει επιλοχίας/αρχιλοχίας κ.ο.κ πολύ καλός και να περάσεις πολύ ωραία στη μονάδα που θα είσαι, και απο την άλλη μπορεί να πετύχεις επικελευστή/αρχικελευστή κολλημένο που να σου κάνει τη ζωή πατίνι.*estrngd wrote:Οπότε όσοι πάνε στο Ναυτικό πάνε γιατί έχουν ναυτικές ικανότητες;
Δεν διαφωνώ ότι δεν υπάρχουν προνομιούχες καταστάσεις σε όλα τα σώματα, απλά είμαι 100% απόλυτος ότι το Ναυτικό είναι προνομιούχο σώμα. Συνεπώς αν ο Wind δεν έχει μετά το βύσμα του δεν θα πάει στο Ναυτικό.
Ράδιο Αρβύλα...redlabel wrote:Μπορώ να ρωτήσω αν έχει υπηρετήσει κάποιος από σας ή απλώς μιλάτε "απ' ό,τι ξέρετε";
Δ. Γκρ.
redlabel wrote: Μπορώ να ρωτήσω αν έχει υπηρετήσει κάποιος από σας ή απλώς μιλάτε "απ' ό,τι ξέρετε";
Δ. Γκρ.
Eπειδή έχω αρκετούς στρατιωτικούς στην οικογένεια μου, είχα επισκεφτεί αρκετά καλοκαίρια διάφορες μονάδες τόσο τουnetharis wrote: Χωρίς να έχω υπηρετήσει, αλλα έχω μεγαλώσει μεσα στο Στρατο(Πολεμικό Ναυτικό για την ακρίβεια), νομίζω είναι όπως το βλέπει κανείς.