Stoupeace wrote:μην το πάρεις σαν προσωπική επίθεση, ελπίζω απλά να σε παρεξήγησα
Yeap.. με παρεξήγησες ήταν ειρωνικό το statement μου.
ailouros wrote:Θα περνάτε όλοι και θα φτιάξουμε σε κάθε χωριό και ένα Πανεπιστήμιο όπως η χούντα γυμναστήρια.
ailouros++
Γυμναστήρια και πολλούς δρόμους!
rose wrote:
...και γιατί απλά να μην κλείσουν?
Γιατί :
1) Όταν κάποιος δεν σπουδάζει και δεν δουλεύει , ανεβάζει τους δείκτες ανεργίας!
2) Όπως λέει και ο ailouros υπάρχουν τοπικές οικονομίες ( από τον ενοικιασμό δωματίων , μέχρι οτι μπορείτε να φανταστείτε ) που συντηρούνται από τα πορτοφόλια των φοιτητών..
3) Όλο το προσωπικό θα ξεβολευτεί από την θέση του και το προσωπικό πολλές φορές έχει και πολιτικά κονέ..
4) Οι χώροι των πανεπιστημίων που τα έχουμε (χρυσο)πληρώσει από την τσέπη μας , θα γίνουν μεγάααλα σπίτια τοξικομανών ( δεν το εννοώ το τελευταίο , απλά you get the picture..

)
5) Γιατί υποτιθεται οτι για να ανοίξει μια σχολή κάτι ( το οποίο εμείς μπορεί να μην γνωρίζουμε , αλλά πάλι δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα ) έπρεπε να προσφέρει και δεν άνοιξε σε μια νύχτα..
6) Γιατί 13.000 κενές θέσεις ( κάθε χρόνο ) είναι πολλλέεεεεεεες και φαίνεται η αισχρή δουλειά που γίνεται από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση!
rose wrote:Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ενα άτομο με 15, 16 δεν θα ήταν εξίσου ικανό για κάτι τέτοιο; Υπερβολές AmmarkoV!
Bloody Mary wrote:δεν επιλέγει τη συγκεκριμένη σχολή για να "μεγαλώνει γενιές και γενιές παιδιών και να τα βοηθάει". Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Αυτό που αποσκοπούν να πετύχουν οι φοιτητές - παιδαγωγοί είναι να βγουν κατευθείαν στην αγορά εργασίας, εύκολα και γρήγορα
Συμφωνώ με αυτά που λέτε , απλά το point μου είναι οτι αν πχ 100 άτομα έδιναν πανελλήνιες πιστεύω οτι αναλογικά θα είναι πολυ περισσότεροι ( και περισσότερες κοπέλες κιόλας ) αυτοί που θα επιλέξουν παιδαγωγικές σχολές παρά οι καμμένοι με την πληροφορική ( στην τάξη μου από το 2004 θυμάμαι είχαμε μπει 4 παιδιά από 29 σε κάποια σχολή πληροφορικής , ενώ σε παιδαγωγικές ουτε που ξέρω πόσοι.. ) .
Εκτός από αυτό ούτως ή άλλως και στην πληροφορική μπαίνει επίσης ένας σωρό κόσμος ο οποίος ακούει οτι έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση , εμένα ας πούμε ήταν ένα από τα κριτήρια μου.
Και επίσης σχετικά με την κοινωνική προσφορά , από άποψη ευχαρίστησης σε σχέση με αυτό που κάνουν οι παιδαγωγοί , προφανώς και αν κάποιος είναι ανικανοποίητος ότι και να κάνει μπορεί να μην του αρέσει , αλλά θεωρητικά μιλώντας και αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω , από το να είσαι ένας μέτριος προγραμματιστής ( που όλοι σου γκρινιάζουν επειδή δεν δουλεύει κάτι

, και που επειδή δεν είσαι guru δεν μπορείς να απελευθερώσεις το ποτάμι της δημιουργικότητας σου ) πιο γνήσιο αίσθημα ικανοποίησης δίνουν το να είσαι μέτριος ιατρός , μέτριος παιδαγωγός κτλ imho..
Γιαυτό λέω οτι μου φαίνεται λογικό το να έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στο μυαλό των παιδιών και άρα και μεγαλύτερη βάση..
Τέλος σχετικά με τις βάσεις κτλ από μια συζήτηση που είχα με ένα παιδί που δουλεύει στην Microsoft. Γενικά οι σπουδαστές των σχολών πληροφορικής έχουν διαφορά ανάλογα με το βαθμό.
Και ουσιαστικά σε όλες τις σχολές ( Καποδιστριακό , ΕΜΠ , ΟΠΑ κτλ ) υπάρχουν άτομα που έχουν μπεί καταλάθος , αναποφάσιστοι , άτομα στα οποία δεν ταίριαζε το αντικείμενο και αυτό το είδαν στην πορεία κτλ κτλ..
Και από αυτούς πολλοί τελειώνουν και την σχολή τους και πάνω κάτω έχουν ίδια επίδοση με λίγη εξοικίωση με κάποια τυπική θέση εργασίας που έχει σχέση με προγραμματισμό κτλ..
Αυτά είναι τα κοινά..
Το διαφορετικό είναι το ποσοστό του πληθυσμου top φοιτητών και με τον όρο top εννοούνται οι φοιτητές στους οποίους μπορείς να δώσεις το οτιδήποτε ( από εντελώς θεωρητικά προβλήματα έως τραγικά πρακτικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες ) και έχουν το υπόβαθρο , την όρεξη και την ικανότητα να μπορέσουν να σου παρέχουν αποτέλεσμα.
Οι βάσεις λοιπόν περιέργως παρουσιάζουν κάποια αντιστοιχία με τα top ποσοστά και έτσι έχουμε πχ ένα 5% top πράγματος ανα έτος στο ΟΠΑ , ένα 10% στο Καποδιστριακό και ένα 15% στο ΕΜΠ..