Περί της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Mon Jan 29, 2007 12:02 pm

Moderation Message Again

Η αλήθεια έιναι ότι έχουμε ξεφύγει αρκετά από το θέμα. Αν το επόμενο μήνυμα δεν αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το τόπικ θα κλειδωθεί. Έχουμε καταντήσει, σε 200 τόπικ να ξεκινάμε να μιλάμε για κάτι και στο τέλος να μιλάμε σε όλα για το ίδιο πράγμα.

Μηνύματα που δεν αφορούσαν το θέμα μεταφέρθηκαν εδώ

Παρακαλώ να παραμένουμε στο θέμα.

Τελευταία προειδοποίηση.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sat Feb 03, 2007 4:56 am

Τα παρακάτω τα γράφω με κάθε επιφύλαξη και ζητάω αν
κάποιος γνωρίζει να επιβεβαιώσει:

Μετά την πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ και την αποχώρηση του από όλες τις συζητήσεις αναθεώρησης (συνεπώς και του 16) ,δεν μπορεί να τροποποιηθεί το 16,αφού η ΝΔ χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφεία,την οποία δε θα έχει χωρίς ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Feb 03, 2007 5:41 am

Η αναθεώρηση του συντάγματος γίνετε σε 2 συνεχόμενες βουλές και χρειάζετε 151 στην μία και 180 στην άλλη ανεξαρτήτου σειράς...

Αυτά πολύ χονδρικά
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sat Feb 03, 2007 3:30 pm

Ευχαριστώ Vag_plir.Δεν γνώριζα για το "ανεξαρτήτου σειράς".

Moderation Message
Ο τίτλος του topic άλλαξε.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Feb 03, 2007 4:55 pm

Επιτέλους :).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sat Feb 03, 2007 5:27 pm

Vag_plir wrote:Η αναθεώρηση του συντάγματος γίνετε σε 2 συνεχόμενες βουλές και χρειάζετε 151 στην μία και 180 στην άλλη ανεξαρτήτου σειράς...

Αυτά πολύ χονδρικά
επί της ουσίας τελικά τι έγινε? Είχα την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ συναινούσε αλλά τώρα θα καταψηφίσει την πρόταση για αναθεώρηση? Δλδ στην επόμενη βουλή το άρθρο θα συζητηθεί αλλά για να τροποποιηθεί οριστικά θα χρειαστούν 181 ψήφοι? Και μάλλον η επόμενη κυβέρνηση θα χρειαστεί στήριξη από τα άλλα κόματα.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Και τώρα;

Post by redlabel » Sat Feb 03, 2007 5:45 pm

Μετά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, όλα τα άρθρα το συντάγματος που θα κριθούν από την παρούσα Βουλή ως αναθεωρήσιμα (για να γίνει αυτό χρειάζονται >150 ψήφοι) θα πρέπει να λάβουν στην επόμενη (αναθεωρητική) Βουλή >180 ψήφους.

Ουσιαστικά, κανένα άρθρο δεν θα μπορεί να αναθεωρηθεί αν δεν συμφωνήσουν τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα (εκτός αν κάποιο από αυτά έχει >180 βουλευτές...).

Αυτό αφορά και το άρθρο 16, η αναθεώρησή του οποίου θα χρειασθεί >180 ψήφους στην επόμενη Βουλή, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα την υποστηρίξουν >150 στην παρούσα.

Δ. Γκρ.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Feb 03, 2007 5:47 pm

tsilochr wrote:
Vag_plir wrote:Η αναθεώρηση του συντάγματος γίνετε σε 2 συνεχόμενες βουλές και χρειάζετε 151 στην μία και 180 στην άλλη ανεξαρτήτου σειράς...

Αυτά πολύ χονδρικά
επί της ουσίας τελικά τι έγινε? Είχα την εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ συναινούσε αλλά τώρα θα καταψηφίσει την πρόταση για αναθεώρηση? Δλδ στην επόμενη βουλή το άρθρο θα συζητηθεί αλλά για να τροποποιηθεί οριστικά θα χρειαστούν 181 ψήφοι? Και μάλλον η επόμενη κυβέρνηση θα χρειαστεί στήριξη από τα άλλα κόματα.
Να προσθέσω και εγώ πως αν τυχόν(δεν νομίζω βέβαια να γίνει) οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, τότε η επόμενη βουλή δε θα είναι αναθεωρητική και η τελική αναθεώρηση του συντάγματος οδηγείται για το 2011.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
alexo
Venus Former Team Member

Re: Και τώρα;

Post by alexo » Sat Feb 03, 2007 6:28 pm

redlabel wrote: Αυτό αφορά και το άρθρο 16, η αναθεώρησή του οποίου θα χρειασθεί >180 ψήφους στην επόμενη Βουλή, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα την υποστηρίξουν >150 στην παρούσα.

Δ. Γκρ.
Σε αυτή τη τη Βουλή η ΝΔ λογικά θα πάρει >150 ,το ΠΑΣΟΚ θα απέχει ΚΑΙ από την επόμενη Βουλή ή μόνο σε αυτήν;
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Re: Και τώρα;

Post by theo_ » Sat Feb 03, 2007 6:29 pm

redlabel wrote: Αυτό αφορά και το άρθρο 16, η αναθεώρησή του οποίου θα χρειασθεί >180 ψήφους στην επόμενη Βουλή, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα την υποστηρίξουν >150 στην παρούσα.

Δ. Γκρ.
Άρα η αποχώρηση του Πασόκ όσον αφορά το άρθρο 16 δεν αλλάζει κάτι..(?)
Η Ν.Δ. μπορεί να το ψηφίσει τώρα, αφού έχει πάνω από 150 βουλευτές..(?)
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sat Feb 03, 2007 6:31 pm

Τα πάντα εξαρτώνται αν θα πάμε σε πρόωρες ή μη εκλογές.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Αρθρο 16

Post by redlabel » Sat Feb 03, 2007 6:38 pm

Αν το ΠΑΣΟΚ υπερψήφιζε την αλλαγή του άρ. 16 τώρα, τότε στην επόμενη Βουλή θα αρκούσαν >150 ψήφοι, δηλαδή θα αρκούσαν οι ψήφοι της επόμενης (όποιας) πλειοψηφίας.

Με την αποχώρησή του ΠΑΣΟΚ, η αναγκαία πλειοψηφία για την αναθεώρηση του άρ. 16 αυξήθηκε από 150 σε 180 ψήφους, άρα η κίνηση του ΠΑΣΟΚ αντικειμενικά ευνοεί όσους δεν συμφωνούν με την αναθεώρηση του άρ. 16.

Βεβαίως, στην πολιτική (αλλά και αλλού) εκτός από το δέντρο υπάρχει και το δάσος...

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Αlexo, η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση αφορά την παρούσα Βουλή.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sat Feb 03, 2007 9:09 pm

Λαϊκισμοί !
Θα μας πουν δλδ οι ΠΑΣΟΚοι που σπύρανε πανεπιστημία και ΤΕΙ σαν να ταν καλαμπόκι ότι νοιάζονται για το δωρεάν αγαθό της παιδείας και αν και είμαι αντίθετος στα ιδιωτικά νομίζω ότι στρουθοκαμιλίζουμε από τη στιγμή που ούτε η είσοδος στα πανεπιστήμια είναι δωρεάν (μη γελιόμαστε), οι δρόμοι δεν είναι δωρεάν και αλίμονο σου να αρρωστήσεις γιατί μόνο οι εξετάσεις στη Βιοϊατρική θα σε πάνω πίσω 300 ευρώ εκτός αν περιμένεις στο δημόσιο κανά 8μηνο. Γιατί μήπως τα ιδιωτικά σχολεία νηπιαγωγεία δε υπάρχουν. Ενώ το πιο σημαντικό εφόδιο που είναι γλώσσες παρέχονται δωρεάν ?

Αρα μάλλον τσάμπα η φασαρία για τα ιδιωτικά και ειδικά όταν αποχαρακτηρίζονται τα μισά δάση και δε νοιάζεται κανείς ....

Ούτως ή άλλως οι μαζικές συμβάσεις πέθαναν και η αγορά αξία στα χαρτιά δε δίνει αλλά νοιάζεται αν με το πτυχίο του ιδιωτικού θα μπει στο δήμοσιο...

Αλλά και πάλι ο Ελληνας του ίδιους θα ψηφίσει και στην επόμενη βουλή και τα ίδια θα έχουμε

Σα κατακλείδι απλά έπρεπε πρώτα να αναβαθμίσουν τα δημόσια και να κοπεί και ο αριθμός των εισακτέων γιατί ούτε όλοι πρέπει να ναι επιστήμονες σε μια κοινωνία αλλά και πάλι με το σύστημα που υπάρχει ζήτημα αν 15% σπουδάζει αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.
Στο Αμέρικα πάντως τα τοπ είναι δημόσια πανεπιστήμια
Και στο Σουηδία επίσης αλλά εκεί οι φόροι δεν πάνε σε πρασινομπλε τσέπες...

Απορώ πώς κρατιέται αυτή η χώρα μετά και από εμπειρία στο δημόσιο (δημοκριτος γρρρρρ)
[μάλλον για blog είναι αυτό το ποστ]
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sat Feb 03, 2007 10:43 pm

PaP++;

Νομίζω πως απλά ότι και αν γίνει οι τσέπες κάποιων πάλι θα γεμίζουν και μεις θα μαλώνουμε να βρούμε τι φταίει...
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Sun Feb 04, 2007 12:37 pm

Όσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ ότι οι απόψεις του οποιουδήποτε είναι αποτέλεσμα φροϋδικής ανάλυσης - δλδ της σεξουαλικής αποδοχής του από την κοινωνία.. Ο βαθμός ανάλυσης είναι συναρτηση του βαθμού ικανοποίησης (χοντρικά).

Άρα ναι, ας συνεχίσουμε να αναλύουμε με αριστεροδεξιές γενικεύσεις. Για να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sun Feb 04, 2007 4:04 pm

Moderation Message
Η συζήτηση αφορά την αναθεώρηση του άρθρου και όχι κριτική της πολιτικής της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης.
Παρακαλώ ,συγκρατηθείτε ώστε να μην κλειδωθεί και αυτό το topic .
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sun Feb 04, 2007 4:08 pm

Συνάντηση Μαριέττας - Πρυτάνεων:
http://news.contra.gr/Politics/141516.html
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Feb 04, 2007 6:49 pm

Να ενημερώσω ότι ως προς τις διεκδικήσεις των φοιτητών ο νέος νόμος πλαίσιο δεν άλλαξε σε τίποτα σε σχέση με αυτόν του Καλοκαιριού καθώς διατηρούνται τα άρθρα που προβλέπουν υποχρεωτικά μαθήματα/εξάμηνα, ανώτατα όρια σπουδών, φοιτητικά δάνεια και άρση του ασύλου από το Πρυτανικό Συμβούλιο. Συνεπώς οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Feb 04, 2007 7:01 pm

Εγώ νομίζω πως έγιναν κάποιες τροποποιήσεις του σε άρθρα...αλήθεια...τον έχεις διαβάσει όλο το νόμο πλαίσιο κι έχεις τόσο ισχυρή άποψη???

Υ.Γ. Το προσχέδιο του νόμου, το οποίο έχω από το καλοκαίρι, είναι μερικές δεκάδες σελίδες...νομίζω πως δεν αναφέρει μόνο αυτά τα οποία αναφέρεις με bold στο post σου....
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Feb 04, 2007 7:05 pm

silegav wrote:Εγώ νομίζω πως έγιναν κάποιες τροποποιήσεις του σε άρθρα...αλήθεια...τον έχεις διαβάσει όλο το νόμο πλαίσιο κι έχεις τόσο ισχυρή άποψη???

Υ.Γ. Το προσχέδιο του νόμου, το οποίο έχω από το καλοκαίρι, είναι μερικές δεκάδες σελίδες...νομίζω πως δεν αναφέρει μόνο αυτά τα οποία αναφέρεις με bold στο post σου....
Αναφέρομαι στις διεκδικήσεις των φοιτητών και άρα πες μου τι άλλαξε σε αυτά που έχω τονίσει;
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Sun Feb 04, 2007 10:33 pm

PASCAL wrote:
silegav wrote:Εγώ νομίζω πως έγιναν κάποιες τροποποιήσεις του σε άρθρα...αλήθεια...τον έχεις διαβάσει όλο το νόμο πλαίσιο κι έχεις τόσο ισχυρή άποψη???

Αναφέρομαι στις διεκδικήσεις των φοιτητών και άρα πες μου τι άλλαξε σε αυτά που έχω τονίσει;

Από πότε εκπροσωπείς τους φοιτητές;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
ikapod
bit level
bit level

Post by ikapod » Sun Feb 04, 2007 10:56 pm

Proxenos wrote:
PASCAL wrote:

Από πότε εκπροσωπείς τους φοιτητές;
Από τότε που το " ενωθείται" γράφεται με αι στο τέλος. Επανάσταση τώρα - και στα σαθρά αστικά λεξικά.
Post Reply

Return to “off-topic”