Προσεκτική οδήγηση ...

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Προσεκτική οδήγηση ...

Post by proskopos » Fri Oct 24, 2008 8:43 pm

Serendipity wrote:
AmmarkoV wrote:
proskopos wrote: Φαντάσου πχ σε μια ανηφόρα την Serendipity και να μην μπορεί να το ξεκινήσει και να βαρέσει τον πισινό ,ενώ με αυτόματο τσουπ και ξεκίνησες , έχεις 100% την προσοχή στον δρόμο και όχι σε μηχανικές λεπτομέρειες! :smt023
Δεν νομίζω οτι θέλει να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων , να μπορεί να πάει από το Α σημείο στο Β με ασφάλεια είναι το ζήτημα , ο συμπλέκτης είναι irrelevant!
ουτε μπροστα να σουν....παντως δεν νομιζω να εχουν κανει πολλοι την εξης χοντροπατατα(κινουμενη στην εθνικη με 80 βαζω οπισθεν αντι για 3η...)γεγονος που δειχνει οτι ενα αυτοματο αμαξι μαλλον θα ηταν η γιατρεια μου!
Ένα ποδήλατο ίσως ακόμα καλύτερη λύση... :) :-D
Αστειεύομαι... Με τον καιρό αυτά διορθώνονται...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Fri Oct 24, 2008 9:06 pm

Είναι λύση, αλλά όχι για την εθνική :-D
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Oct 24, 2008 10:07 pm

proskopos wrote:
Γιατι ρε συ,εγω ειμαι fan του ποδηλατου
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Fri Oct 24, 2008 10:10 pm

Για πήγαινε μέχρι την Θεσσαλονική με το ποδήλατο και μετά έλα πες μου :lol:
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Fri Oct 24, 2008 10:14 pm

philimonas wrote:Είναι λύση, αλλά όχι για την εθνική :-D
ultimate_aektzis wrote:
proskopos wrote:
Γιατι ρε συ,εγω ειμαι fan του ποδηλατου
gasparosoft wrote:Για πήγαινε μέχρι την Θεσσαλονική με το ποδήλατο και μετά έλα πες μου :lol:
Πρώτα απ' όλα νομίζω είναι παράνομο να κινείσαι με ποδήλατο στην εθνική οδό (δεν είμαι σίγουρος) και έπειτα ο κίνδυνος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ (θυμηθείτε το περιστατικό με τον τουρίστα που είχε γυρίσει όλο τον κόσμο με το ποδήλατό του και σκοτώθηκε εδώ σε εθνική οδό το καλοκαίρι που πέρασε).
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Oct 24, 2008 10:28 pm

Είναι παράνομο όντως, στην εθνική κινούμαστε με ταχύτητα μεγαλύτεροι των 60 χμ/ώρα...
Άμα μπορείς να πιάσεις μεγαλύτερη ταχύτητα με το ποδήλατο είσαι καλοδεχούμενος στην αριστερή λωρίδα.... :-D
Image
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Fri Oct 24, 2008 10:30 pm

και πιο καλοδεχουμενος στους ολυμπιακους αγωνες
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Oct 24, 2008 10:42 pm

Σιγα μη παω στο χωριο μου με ποδηλατο.Μετακινησεις μεσα στην πολη.Ευκαιρια σε οσους/οσες λενε οτι δεν επηρεαζονται απο τα κοινωνικα προτυπα(που λεει ο λογος) να το αποδειξουν εμπρακτως.
El Programador
bit level
bit level

Post by El Programador » Fri Oct 24, 2008 10:48 pm

Serendipity wrote:και πιο καλοδεχουμενος στους ολυμπιακους αγωνες
Και ακόμη περισσότερο στα γραφεία τελετών...
The New Testament offers the basis for modern computer coding theory,
in the form of an affirmation of the binary number system.

But let your communication be Yea, yea; nay, nay: for
whatsoever is more than these cometh of evil.
-- Matthew 5:37
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Oct 24, 2008 10:51 pm

Χμμ, ναι πιο πιθανο ειναι να πανε απο καμια ανακοπη λογω αγυμνασιας αυτοι που παιρνουν το αμαξι για να πανε στο περιπτερο
El Programador
bit level
bit level

Post by El Programador » Fri Oct 24, 2008 11:32 pm

ultimate_aektzis wrote:Χμμ, ναι πιο πιθανο ειναι να πανε απο καμια ανακοπη λογω αγυμνασιας αυτοι που παιρνουν το αμαξι για να πανε στο περιπτερο
Σωστό και αυτό, δεν τη γλυτώνεις πουθενά εκτός και αν...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
σε λένε Lemmy :smt033 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gV6noHEd6XE[/youtube]
The New Testament offers the basis for modern computer coding theory,
in the form of an affirmation of the binary number system.

But let your communication be Yea, yea; nay, nay: for
whatsoever is more than these cometh of evil.
-- Matthew 5:37
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Sat Oct 25, 2008 1:44 am

cyberpython wrote:Πρώτα απ' όλα νομίζω είναι παράνομο να κινείσαι με ποδήλατο στην εθνική οδό (δεν είμαι σίγουρος)
proskopos wrote:Είναι παράνομο όντως, στην εθνική κινούμαστε με ταχύτητα μεγαλύτεροι των 60 χμ/ώρα...
Βασικά ο ΚΟΚ λέει αυτό:

Code: Select all

Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις 
oδoύς εισόδoυ και εξόδου εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων, πoδηλάτων, ζωηλάτων oχημάτων και γενικά
oχημάτων τα oπoία δεν κινoύνται με κινητήρα, ως και μηχανoκίνητων oχημάτων τα oπoία εξ υπoλoγισμoύ ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης 
αιτίας δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα.
Πρόστιμο: 200€

Δηλαδή ένας ποδηλάτης που πάει με 60 είναι παράνομος και ο παππούς που πάει με 30 με το αυτοκίνητό του είναι νόμιμος :-p
(Οκ είναι τραβηγμένο, αλλά δεν υπάρχει γενικό κατώτατο όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους)
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Sat Oct 25, 2008 6:24 am

Μια ρητορική ερώτηση ( που έχω ξανακάνει ) , γιατί ενώ τα αμάξια κάνουν κακό στο περιβάλλον , είναι επικύνδυνα , νούμερο 1 αιτία πρόωρου θανάτου κτλ κτλ κτλ , στην τηλεόραση οι διαφημίσεις τα προωθούν?????
Ούτε το οδικό δίκτυο έχουμε ( λακούβες , λακούβες , κατσικόδρομοι , λακούβες ) , ούτε τα λεφτά ( αγορές με δάνεια ) αρα γιατί να δημιουργούν την εντύπωση οτι όσο πιο γρήγορο το αυτοκίνητο τόσο πιο καλά , άρα οσο πιο γρήγορα πας τόσο πιο μάγκας και " " " ελεύθερος" " " (πολλά είσαγωγικά το ελεύθερος , βλέπε torches of freedom ) είσαι ( επειδή έχεις καλύτερο αμάξι ) ?
Είναι πολλά τα λεφτά μάκη!!! (αλλά όλα τα κοκόρια στον τάφο ίδια όψη αποκτούνε :-D (ή στην κοιλιά του καλοφαγά :-D :-D ) )
vincent
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by vincent » Tue Oct 28, 2008 10:49 am

*estrngd wrote:
Μια ρητορική ερώτηση ( που έχω ξανακάνει ) , γιατί ενώ τα αμάξια κάνουν κακό στο περιβάλλον , είναι επικύνδυνα , νούμερο 1 αιτία πρόωρου θανάτου κτλ κτλ κτλ , στην τηλεόραση οι διαφημίσεις τα προωθούν?????
Ούτε το οδικό δίκτυο έχουμε ( λακούβες , λακούβες , κατσικόδρομοι , λακούβες ) , ούτε τα λεφτά ( αγορές με δάνεια ) αρα γιατί να δημιουργούν την εντύπωση οτι όσο πιο γρήγορο το αυτοκίνητο τόσο πιο καλά , άρα οσο πιο γρήγορα πας τόσο πιο μάγκας και " " " ελεύθερος" " " (πολλά είσαγωγικά το ελεύθερος , βλέπε torches of freedom ) είσαι ( επειδή έχεις καλύτερο αμάξι ) ?
Είναι πολλά τα λεφτά μάκη!!! (αλλά όλα τα κοκόρια στον τάφο ίδια όψη αποκτούνε :-D (ή στην κοιλιά του καλοφαγά :-D :-D ) )
Αφού καταφέρανε μέσω των διαφημίσεων να το κάνουν επέκταση του ανδρισμού μας ήταν λογικό και τα δύο φύλα να θέλουν να το αποκτήσουν με τους άντρες να θέλουν να δείξουν πόσο άντρες είναι και με τις γυναίκες να θεωρούν ότι άμα δεν έχουν αμάξι είναι χειραγωγημένες... Έτσι φτάσαμε σήμερα μία οικογένεια να έχει τρία ή τέσσερα αμάξια. ( Η δικιά μου έχει τρία, και είμαι το μόνο μέλος χωρίς αυτοκίνητο και ακόμα αμύνομαι σθεναρά).

Πάντως η προσεκτική οδήγηση απέχει παρασάγκας από το την οδήγηση των Ελλήνων. Η έλλειψη οδηγικής παιδείας ξεκινάει απο την οικογενειά μας γίνεται ανύπαρκτη στην σχολική μας ζωή και ολοκληρώνεται μόλις πιάσουμε τιμόνι. Όταν ακούμε ιστορίες για παιδιά και νέους που πεθάναν σε αυτοκινηστικό απλά λέμε ότι αυτοί δεν ξέραν να οδηγούν γιατί οι ίδιοι είμαστε οδηγάρες που κατα τύχη δεν βρέθηκαν στην Formula 1. Αυτά τα βίντεο είναι πολύ καλά αλλά επηρεάζουν μόνο όσους έχουν συνείδηση.
Image
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Oct 28, 2008 10:56 am

philimonas wrote: Δηλαδή ένας ποδηλάτης που πάει με 60 είναι παράνομος και ο παππούς που πάει με 30 με το αυτοκίνητό του είναι νόμιμος :-p
(Οκ είναι τραβηγμένο, αλλά δεν υπάρχει γενικό κατώτατο όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους)
Πλάκα κάνεις... Εδώ είναι τα 60kmh. Και δεν υπάρχει γενικό όριο προς τα επάνω ;)
Τώρα θα απαντήσουν πολλοί και θα πουν ότι έπρεπε να είναι και στην Ελλάδα έτσι, αφού έχουμε τόσες πολλές οδηγάρες!
vincent wrote: Πάντως η προσεκτική οδήγηση απέχει παρασάγκας από το την οδήγηση των Ελλήνων. Η έλλειψη οδηγικής παιδείας ξεκινάει απο την οικογενειά μας γίνεται ανύπαρκτη στην σχολική μας ζωή και ολοκληρώνεται μόλις πιάσουμε τιμόνι. Όταν ακούμε ιστορίες για παιδιά και νέους που πεθάναν σε αυτοκινηστικό απλά λέμε ότι αυτοί δεν ξέραν να οδηγούν γιατί οι ίδιοι είμαστε οδηγάρες που κατα τύχη δεν βρέθηκαν στην Formula 1. Αυτά τα βίντεο είναι πολύ καλά αλλά επηρεάζουν μόνο όσους έχουν συνείδηση.
vincent++
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Tue Oct 28, 2008 12:21 pm

Proxenos wrote:
philimonas wrote: Δηλαδή ένας ποδηλάτης που πάει με 60 είναι παράνομος και ο παππούς που πάει με 30 με το αυτοκίνητό του είναι νόμιμος :-p

Πλάκα κάνεις... Εδώ είναι τα 60kmh. Και δεν υπάρχει γενικό όριο προς τα επάνω ;)
Τώρα θα απαντήσουν πολλοί και θα πουν ότι έπρεπε να είναι και στην Ελλάδα έτσι, αφού έχουμε τόσες πολλές οδηγάρες!
Το ξέρω, το έχω δοκιμάσει κι όλας (στη Γερμανία πάντα) :-p .
Όσο για την Ελλάδα, πιστεύω ότι τα 130 είναι εντάξει σαν όριο. Βέβαια από την άλλη πρέπει να γίνει και κάποιος εξορθολογισμός των ορίων. Ειδικά σε σημεία που τα όρια έχουν μπει καθαρά για να εισπράττονται κλήσεις!
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Oct 28, 2008 3:00 pm

philimonas wrote:
Όσο για την Ελλάδα, πιστεύω ότι τα 130 είναι εντάξει σαν όριο. Βέβαια από την άλλη πρέπει να γίνει και κάποιος εξορθολογισμός των ορίων. Ειδικά σε σημεία που τα όρια έχουν μπει καθαρά για να εισπράττονται κλήσεις!
To γεγονός των ορίων ταχύτητας εξοργίζει τους πάντες. Το γεγονός ότι κανείς δε λαμβάνει μια στοιχειώδη εκπαίδευση σαν υποψήφιος οδηγός (βλέπε οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, νυχτερινή οδήγηση) και ότι μόνο αδιάβλητες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξετάσεις για το δίπλωμα δεν κάνει κανέναν να χάσει τον ύπνο του. Και μπορεί τα όρια ταχύτητας να φαίνονται συχνά μικρά, είναι όμως αυτά που αρμόζουν τις περισσότερες φορές στον εκάστοτε δρόμο. Πάρτε παράδειγμα, για όσους τον γνωρίζουν, τον "Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης" - ΒΟΑΚ, τρομάρα του, ο οποίος ενώνει πόλεις μερικών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, αλλά θα νόμιζε κανείς ότι ενώνει κωλοπετινίτσες, αφού έχει και πολλά όρια 50-60kmh, τα οποία δυστυχώς είναι ανάλογα της ποιότητάς του. Όποιος θέλει δρόμους, πρέπει να κοιτάξει αλλού...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Oct 28, 2008 3:04 pm

Proxenos wrote:
philimonas wrote:
To γεγονός των ορίων ταχύτητας εξοργίζει τους πάντες. Το γεγονός ότι κανείς δε λαμβάνει μια στοιχειώδη εκπαίδευση σαν υποψήφιος οδηγός (βλέπε οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, νυχτερινή οδήγηση) και ότι μόνο αδιάβλητες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι εξετάσεις για το δίπλωμα δεν κάνει κανέναν να χάσει τον ύπνο του. Και μπορεί τα όρια ταχύτητας να φαίνονται συχνά μικρά, είναι όμως αυτά που αρμόζουν τις περισσότερες φορές στον εκάστοτε δρόμο. Πάρτε παράδειγμα, για όσους τον γνωρίζουν, τον "Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης" - ΒΟΑΚ, τρομάρα του, ο οποίος ενώνει πόλεις μερικών δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, αλλά θα νόμιζε κανείς ότι ενώνει κωλοπετινίτσες, αφού έχει και πολλά όρια 50-60kmh, τα οποία δυστυχώς είναι ανάλογα της ποιότητάς του. Όποιος θέλει δρόμους, πρέπει να κοιτάξει αλλού...
εκεί που είσαι όμως εσύ παράπονο δεν έχεις...
Στην Γερμανία οι δρόμοι είναι φοβεροί... Αλλά και οι επιπτώσεις για τους Σουμάχερ ακόμα πιο φοβερές....
Image
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by philimonas » Tue Oct 28, 2008 4:59 pm

Proxenos wrote:
philimonas wrote:
Προφανώς και ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι η εκπαίδευση των οδηγών.
Για τον ΒΟΑΚ δεν ξέρω, γιατί δεν έχω περάσει από εκεί. Αλλά όταν βλέπεις στη Λαυρίου μετά το αεροδρόμιο, που είναι -σχετικά- κλειστός δρόμος με 2+2 λωρίδες και γενικό όριο 80, το οποίο λίγα μέτρα πριν από μια γέφυρα γίνεται 40 για να κάθεται το όργανο στη σκιά και να γράφει, κάπου υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης, επειδή είναι πολλά τα σημεία που τα όρια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο οδηγός 'μαθαίνει' ότι πολύ χαμηλά όρια = λάθος όρια. Και όταν όντως χρειάζεται να μπει χαμηλό όριο δεν το εμπιστεύεται, με πολύ άσχημα αποτελέσματα...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Oct 28, 2008 9:16 pm

proskopos wrote: Στην Γερμανία οι δρόμοι είναι φοβεροί... Αλλά και οι επιπτώσεις για τους Σουμάχερ ακόμα πιο φοβερές....
Ίσα-ίσα, τα πρόστιμα είναι μικρότερα (για 20km/h πάνω απ το όριο πληρώνεις 30 Ευρώ εκτός πόλης και 35 Ευρώ εντός, πόντους έχει από 21km/h και πάνω). Το θέμα είναι ότι η Τροχαία έχει παρουσία. Και ότι όταν παίρνεις το δίπλωμα είσαι στην αρχή υπό επιτήρηση και, και...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Oct 28, 2008 9:35 pm

Proxenos wrote:
Ίσα-ίσα, τα πρόστιμα είναι μικρότερα (για 20km/h πάνω απ το όριο πληρώνεις 30 Ευρώ εκτός πόλης και 35 Ευρώ εντός, πόντους έχει από 21km/h και πάνω). Το θέμα είναι ότι η Τροχαία έχει παρουσία. Και ότι όταν παίρνεις το δίπλωμα είσαι στην αρχή υπό επιτήρηση και, και...
επισης απο οτι μου εχουν πει,υπαρχει προστιμο και για την ανουσιο κορναρισμα :shock:
Και επισης ειναι συνειδητοποιημενοι ανθρωποι,απο κει και περα και χωρις επιτηρηση να ηταν δεν νομιζω να χειροτερευε ιδιαιτερα η κατασταση :smt017
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 30, 2008 11:22 am

ultimate_aektzis wrote: επισης απο οτι μου εχουν πει,υπαρχει προστιμο και για την ανουσιο κορναρισμα :shock:
Και επισης ειναι συνειδητοποιημενοι ανθρωποι,απο κει και περα και χωρις επιτηρηση να ηταν δεν νομιζω να χειροτερευε ιδιαιτερα η κατασταση :smt017
Τέτοιο πρόστιμο δεν πέφτει σχεδόν ποτέ. Δεν υπάρχει επιτήρηση, όπως δεν υπάρχουν και συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, ούτε εδώ ούτε εκεί. Εδώ υπάρχει μια βασική "παιδεία" και ο υποχρεωτικός "φόβος". Δυστυχώς οι κοινωνίες αποδεικνύουν μόνες τους ότι χωρίς επιτήρηση δε λειτουργεί τίποτα, δε χρειάζεται προβοκάτσια γι αυτό... "Συνείδηση" υπάρχει μόνο όταν νιώθεις ότι μπορεί να σε πιάσουν (και να σου ρίξουν πρόστιμο, να σου πάρουν το δίπλωμα κτλ).
Post Reply

Return to “off-topic”