no pain no brain
chomsky+++ ο μεγαλύτερος εν ζωή πολιτικός φιλόσοφος
λιγουλάκι off:
αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα και είναι λίγο άκυρο με το topic είναι ότι :
σήμερα οι νέοι όποτε έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο να κάνουν κάτι κουραστικό που να απαιτεί ενέργεια και προσπάθεια(πχ διάβασμα ενός "δύσκολου" βιβλίου με σοβαρό περιεχόμενο και όχι μυθιστόρημα της κακιάς ώρας με λεξιλόγιο και γλώσσα δημοτικού) ή να κάνουν κάτι ξεκούραστο(πχ videogames ψώνια κανα καφεδάκι)
πάντα διαλέγουν το δεύτερο στην συντριπτική τους πλειοψηφία..
πολλές φορές μου είναι αρκετά δύσκολο να εκφράσω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι,αν και ούτε και εγώ έχω κατασταλάξει γιατί όσο ζούμε μαθαίνουμε,οπότε ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και συνεχίζω ακάθεκτος..
πιο συγκεκριμένα κανένα παιδί δεν έχει καμία περιέργεια για τίποτα(και δεν αναφέρομαι μόνο σε κοινωνικά προβλήματα ή θέματα γνώσης και παιδείας)
αλλά μου κάνει εντύπωση πως όλα τα παιδιά θα κάνουν ότι έχουν συνηθίσει να κάνουν ακόμα και να παίξουν το ίδιο παιχνίδι και να μην αναζητήσουν άλλο,ή να επιλέξουν να έχουν τον ίδιο τρόπο διασκέδασης και να μην δοκιμάσουν καν να ψυχαγωγηθούν έστω και μια φορά για αλλαγή..
δεν ξέρω αν το νομίζω μόνο εγώ αλλά μου φαίνεται ότι κάθε πέρσι και καλύτερα..
σήμερα τα πιο μεγαλόπνοα όνειρα ενός παιδιού είναι ένα μηχανάκι,ένα αυτοκίνητο,και το πολύ πολύ μια καλή δουλειά και μια καρριέρα(ανεξέρτητα αν είναι ακαδημα'ι'κού τύπου ή όχι γιατί πολλά παιδιά βλέπουν τα πανεπιστήμια ως δουλειά και τους νοιάζει μόνο η ανελιξή τους και όχι η μαγεία της εξερεύνησης και της ανακάλυψης της γνώσης όπως θα έπρεπε..)
συγχαρητήρια σε όσους το διάβασαν όλο και έβγαλαν και νόημα..