Προσεκτική οδήγηση ...

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Προσεκτική οδήγηση ...

Post by ultimate_aektzis » Thu Oct 30, 2008 11:31 am

Δεν υπάρχει επιτήρηση
2 ποστ πιο πανω δεν ειπες οτι υπαρχει και τροχαια που κανει δουλεια? :smt017
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Thu Oct 30, 2008 1:50 pm

ultimate_aektzis wrote:
Δεν υπάρχει επιτήρηση
2 ποστ πιο πανω δεν ειπες οτι υπαρχει και τροχαια που κανει δουλεια? :smt017
H τροχαία που κάνει δουλειά είναι εκείνη που έχει μια διακριτική αλλά πραγματική παρουσία. Δεν είναι εκείνη που ξέρει μόνο να κόβει κλήσεις και να κάνει αλκοτέστ. Και δεν είναι ανάγκη να κάνει τα στραβά μάτια ΟΤΑΝ είναι μπροστά...

H επιτήρηση δεν προέρχεται μόνο από όργανα όπως η Τροχαία, αλλά και από μηχανισμούς και κανονισμούς (όπως η επιτήρηση σε νέους οδηγούς) οι οποίοι αφενός υπάρχουν αφετέρου δεν καταλήγουν στην αφάνεια μετά τα ωραία λόγια των υπουργών. Στον δρόμο, όπως και στην κοινωνία δεν είμαστε μόνοι μας και χωρίς κανόνες δεν γίνεται τίποτα, δυστυχώς. Το πόση επιτήρηση και πόση επιβολή χρειαζόμαστε είναι το ζήτημα... Αλλά είπαμε: του Έλληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει. Ας υπομείνει λοιπόν το βάσανο καθοδόν με τις οδηγάρες...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Oct 30, 2008 3:43 pm

Xθες ήμουν σε σούπερ μάρκετ στην Πατησίων, και καθώς περίμενα στη μεγάλη ουρά στο ταμείο, ήρθε ένας τροχονόμος ο οποίος έκοβε κλήσεις σε όσους είχαν σταθμεύσει προφανώς παράνομα έξω στο δρόμο. Φυσικά επικράτησε πανικός σε μερικούς πελάτες καθώς είχαν παρκάρει όπως όπως για να κάνουν τα ψώνια τους. Άρχισαν να βγαίνουν έξω να παρακαλάνε τον τροχονόμο να μην τους γράψει, να μην πάρει πινακίδες κλπ και να φωνάζουν στις ταμίες να κάνουν γρηγορότερα. Ειδικά μία ήταν για μπάτσες. Είχε κατααγχώσει την υπάλληλο και της μιλούσε με ένα στυλάκι, λες και έφταιγε εκείνη που παρανόμησε. Τι να πει κανείς. Στην Ελλάδα είμαστε παράνομοι και βγαίνουμε κι από πάνω :smt011
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Thu Oct 30, 2008 10:30 pm

AmmarkoV wrote:
proskopos wrote:
Φαντάσου πχ σε μια ανηφόρα την Serendipity και να μην μπορεί να το ξεκινήσει και να βαρέσει τον πισινό ,ενώ με αυτόματο τσουπ και ξεκίνησες , έχεις 100% την προσοχή στον δρόμο και όχι σε μηχανικές λεπτομέρειες! :smt023
Δεν νομίζω οτι θέλει να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων , να μπορεί να πάει από το Α σημείο στο Β με ασφάλεια είναι το ζήτημα , ο συμπλέκτης είναι irrelevant!
Επίσης το τουρμπο δεν εχει καμία σχέση με τη εξάτμιση...
Διάβασε - > http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharger
μια που το αναφερατε ,σημερα σε μια περιπετεια μου σε 1 τεραστια ανηφορα παραλιγο να χτυπησω το ποπουλη του αμαξιου μου με τον πισινο μου :P ευτυχως μου ηρθε η εμπνευση τελευταια στιγμη να κανω το τρικ με το χειροφρενο αλλιως οι 3 μουτζες που εφαγα να ειχαν γινει ^5
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Oct 30, 2008 10:37 pm

( Ήμουν προφητικός! :) ;) )
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Fri Oct 31, 2008 10:43 am

cyberpython wrote: Π.χ. στην εθνική οδό, αν χρειαστεί μία απότομη επιτάχυνση το αυτόματο κιβιώτιο δε μπορεί να στη δώσει με την ίδια αμεσότητα του "κατεβάσματος" σε ένα μηχανικό.
Αυτό που λες δεν ισχύει. Δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει αυτόματο αυτοκίνητο αλλά όταν πατάς γκάζι και δεν μπορεί να επιταχύνει λόγω χαμηλών στροφών άμεσα κατβάζει σχέση και ανεβάζει στοφές. Μάλιστα αν πατήσεις τέρμα γκάζι μπορεί να κατεβάσει και πάνω από μία σχέσεις ταυτόχρονα και να πάει κατευθείαν στις 6000 στροφές.
Serendipity wrote: ουτε μπροστα να σουν....παντως δεν νομιζω να εχουν κανει πολλοι την εξης χοντροπατατα(κινουμενη στην εθνικη με 80 βαζω οπισθεν αντι για 3η...)γεγονος που δειχνει οτι ενα αυτοματο αμαξι μαλλον θα ηταν η γιατρεια μου!
:shock: :shock: :shock: Πως το κατάφερες αυτό; Όταν κινείσαι εμπρός, και ειδικά με τέτοια ταχύτητα, την όπισθεν δεν την παίρνει με τίποτα! Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ακούσεις ένα τρίξιμο σαν να κόβουν σίδερα με τροχό. :-D
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Fri Oct 31, 2008 10:47 am

Link

Το άκουσα πρώτη φορά σήμερα, και είπα να δώσω μια καλλιτεχνική νότα στο θέμα...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Mon Nov 03, 2008 10:14 pm

Link

Link

Ο αντίποδας του Video του Punisher..
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Mon Nov 03, 2008 10:25 pm

vangos wrote: Αυτό που λες δεν ισχύει. Δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει αυτόματο αυτοκίνητο αλλά όταν πατάς γκάζι και δεν μπορεί να επιταχύνει λόγω χαμηλών στροφών άμεσα κατβάζει σχέση και ανεβάζει στοφές. Μάλιστα αν πατήσεις τέρμα γκάζι μπορεί να κατεβάσει και πάνω από μία σχέσεις ταυτόχρονα και να πάει κατευθείαν στις 6000 στροφές.
Κι όμως ισχύει. Και αυτός είναι ο λόγος που σε συνθήκες όπου είναι γνωστό από πριν οτι η άμεση απόκριση παίζει καθοριστικό παράγοντα (όπως στους αγώνες ταχύτητας) τα κιβώτια ταχυτήτων δεν είναι αυτόματα.

Και πάλι όμως, δε χρειάζεται να πείσω κανέναν, όποιος προτιμά το αυτόματο ας επιλέξει αυτόματο...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Mon Nov 03, 2008 10:57 pm

cyberpython wrote:
vangos wrote: Αυτό που λες δεν ισχύει. Δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει αυτόματο αυτοκίνητο αλλά όταν πατάς γκάζι και δεν μπορεί να επιταχύνει λόγω χαμηλών στροφών άμεσα κατβάζει σχέση και ανεβάζει στοφές. Μάλιστα αν πατήσεις τέρμα γκάζι μπορεί να κατεβάσει και πάνω από μία σχέσεις ταυτόχρονα και να πάει κατευθείαν στις 6000 στροφές.
Κι όμως ισχύει. Και αυτός είναι ο λόγος που σε συνθήκες όπου είναι γνωστό από πριν οτι η άμεση απόκριση παίζει καθοριστικό παράγοντα (όπως στους αγώνες ταχύτητας) τα κιβώτια ταχυτήτων δεν είναι αυτόματα.
Για την F1 που γνωρίζω, αυτό δεν ισχύει. Παλιότερα είχαν χρησιμοποιηθεί αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Τα απέσυραν γιατί είχε μειωθεί το θέαμα αφού τα μονοθέσια ήταν ευκολότερα στην οδήγηση και γίνονταν λίγότερα λάθη.
Οι διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων είναι μικρές. Δεν υπάρχει περίπτωση πχ. να κατεβάσει από 5η σε 4η για να προσπεράσει όπως στις ταινίες.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Tue Nov 04, 2008 3:25 am

Όσον αφορά τους αγώνες ταχύτητας και τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με κάλυψε ο Theofaman. Ο λόγος για τον οποίο τα αυτόματα αυτοκίνητα θεωρούνται πιο "αργά" και πιο αντιοικονομικά δεν έχει να κάνει με την ενναλαγή των σχέσεων αλλά κάποια άλλα χαρακτηριστικά των αυτόματων κιβωτίων όπως ο "torque converter" (http://auto.howstuffworks.com/auto-part ... erter4.htm), τα οποία ξεπερνόνται στα πιο σύχρονα μοντέλα με το double-clutch transmission (http://www.youtube.com/watch?v=YmaAxzTqh8g).
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Nov 06, 2008 2:29 pm

Αν σας συγκλόνισε το αρχικό βιντεάκι του τόπικ δείτε και το παρακάτω...
Δάκρυσα μόλις το είδα...

Link
What to say man...what to say....
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Thu Nov 06, 2008 2:47 pm

Εγώ τουλάχιστον έχω να μεθύσω απο τότε που πήρα το δίπλωμα....όχι γιατί μου το είπε η μητέρα μου(αν και κάθε φορά μου το λέει) αλλά γιατί δεν είμαι ηλίθιος....
Χώρτασα μεθύσια πρίν το πάρω πάντως... :smt040 :smt030 :smt030 :smt030
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Nov 06, 2008 3:24 pm

Δεν είναι ανάγκη να είσαι τύφλα για να χάσεις τον έλεγχο και να δημιουργηθεί ατύχημα - και με 1-2 ποτήρια μπύρα η αντίδραση σου μειώνεται ... Χαρακτηριστικό βίντεο που μας είχαν δείξει στη σχολή οδηγών κάποιου άριστου παίχτη ενός βιντεοπαιχνιδιού, όταν χωρίς ποτο απλά σάρωνε και σιγά σιγα με τα ποτήρια 1 έως 5 άρχισε να κάνει βλακείες μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος να κουτουλάει παντού...
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Thu Nov 06, 2008 9:48 pm

Zifnab wrote:Χαρακτηριστικό βίντεο που μας είχαν δείξει στη σχολή οδηγών κάποιου άριστου παίχτη ενός βιντεοπαιχνιδιού, όταν χωρίς ποτο απλά σάρωνε και σιγά σιγα με τα ποτήρια 1 έως 5 άρχισε να κάνει βλακείες μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος να κουτουλάει παντού...
...απλά ήθελα να πω lol...είναι κι αυτό μια λύση...μπορείς άφοβα να πίνεις και να οδηγείς παίζοντας need for speed.grand turismo,burnout,grand theft auto... :-D
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Fri Nov 07, 2008 12:07 am

h4wk wrote: .grand theft auto... :-D
[off]Ένας μήνας ακόμα.. :smt024 [/off]
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Sat Nov 08, 2008 4:47 pm

Για να μην νομίζουμε ότι η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ίδιον των ανθρώπων και μόνο:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252

Δ. Γκρ.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Fri Nov 14, 2008 3:52 am

in.gr wrote:μια αποτελεσματική λύση για την αποσυμφόρηση των (ανθρώπινων) δρόμων θα ήταν η ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε οχήματα που κινούνται
Αυτό γίνεται και τώρα, αλλά για άλλο σκοπό... :lol:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Fri Nov 14, 2008 4:05 am

TaRaNTuLa wrote:
in.gr wrote:μια αποτελεσματική λύση για την αποσυμφόρηση των (ανθρώπινων) δρόμων θα ήταν η ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε οχήματα που κινούνται
Αυτό γίνεται και τώρα, αλλά για άλλο σκοπό... :lol:
μια αποτελεσματική λύση για την αποσυμφόρηση των δρόμων, θα ήταν η κατάργηση του μηχανοκινήτου από την καθημερινότητά μας στην πόλη.
Post Reply

Return to “off-topic”