Περί Διαδηλώσεων - Πορειών

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Tue Mar 13, 2007 3:10 pm

Ganther wrote:eddiedimitris αν και μπορει να εχεις και καποια δικια με το μερος σου με το στυλ που γραφεις τα χανεις εντελως, ενω με αποψεις του στυλ οι αστυνομικοι πρεπει να ειναι judge dredd, κινδυνευεις να γινεις και γραφικος.

Αυτα στα λεω εντελως φιλικα :)
Φιλε μου απλα εχω φρικαρει με καποια πραγματα και αντιδρω και γω με ασχημο τροπο αθελα μου.Σιχαθηκα αυτη τη συνεχομενη αναρχια φιλε μου.Για τον δικαστη Ντρεντ αυτο αφορουσε μονο το καψιμο της σημαιας τιποτα αλλο!Τελοσπαντων ακομα και αν γραφω αθελα μου επιθετικα πιστευω να καταλαβαινεις πως το μονο που επιδιωκω ειναι η νομιμοτητα και η ηρεμια.
Φιλικα
Δημητρης
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Tue Mar 13, 2007 3:18 pm

Pascal παρακολουθήσεις γίνονται και σε δημοκρατικές κοινωνίες. Όταν η αστυνομία αναφέρει ότι οι μπάχαλοι είναι 700 άτομα εκ των οποίων τα 600 της είναι γνωστά, πώς νομίζεις ότι της είναι γνωστα; Από ανακρίσεις συλληφθέντων και από παρακολουθήσεις. Επίσης υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν (μετέπειτα) τρομοκρατική δραστηριότητα ξεκινούν από αυτόν τον χώρο, γεγονός που τον καθιστά ένα ενδιαφέρον target group. Προσπαθώ να αναφέρω απλά τι συμβαίνει για να διευκολύνω την συζήτηση ;).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Mar 13, 2007 3:21 pm

1)Το εθνικό σύμβολο το τιμάς αλλιώς , δεν το τιμάς σκοτώνοντας συμπολίτες σου.. Δεν είναι CounterStrike η ζωή.. Εγώ μόνο αυτό λέω.. (Ξανασκέψου το προηγούμενο post ,με αυτή την σκέψη)

2)Οι καθηγητές και η πλειοψηφία των φοιτητών δεν έχουν καμμία σχέση με αναρχικούς , είναι γελοίο να λες οτι αυτοί τους "μαντρώνουν"..
Το άσυλο είναι άλλη υπόθεση , ήθελα να ήξερα τι είδους άσυλο υπήρχε πάνω από την σκοπιά στον άγνωστο στρατιώτη.. Αν ήταν μάγκες οι αστυνομικοί ας φύλαγαν καλύτερα τον χώρο και να έπιαναν τα 2-3 άτομα που το έκαναν την στιγμή που το έκαναν , όχι 30 άσχετους..

3)Ναι είμαι ανορθόγραφος , πολύ καλό επιχείρημα..
Επειδή έχεις ακριβό αυτοκίνητο και ένα μεγάλο σπίτι δεν σημαίνει οτι ζείς καλά..
Έμενα στο Long Island και ο θείος μου δουλεύει στην Νέα Υόρκη..
Χωρίς υπερβολή πιστεύω οτι είναι η ζωή του μέσου Αμερικανού (όχι αυτών που ψωμολυσσάνε κάτω από τους ουρανοξύστες ,ούτε των πάμπλουτων)..
Τώρα τι άλλα παραδείγματα να φέρω , το σύστημα υγείας , την κοινωνική πρόνοια , δεν ξέρω.. Ο,τι και να πώ μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα..

Φιλικά..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Mar 13, 2007 3:37 pm

Τελικα νομιζω οτι η πιο ψυχραιμη αντιμετωπιση και αιτιο του προβληματος στις διαδηλωσεις παντως ειναι η εξης. Γενικα εγω ειμαι ανθρωπος που δεν τα βαζει με την αστυνομια (μπατσοι δολοφονοι κτλ) ουτε ομως την θεωρω κατι αξιοσεβαστο.

Η αστυνομια εχει μετατραπει σε ενα οργανο γραφειοκρατιας και ξυσιματος, δεν κανει Κανεις την δουλεια του εκει μεσα, παρα μονο περιφερονται χωρις να κανουν ποτε και τιποτα. Σπασμωδικα και οποτε δεχονται πιεσεις ειτε κοινωνικες (γιατι δεν πιανετε τους αναρχικους τοσο καιροπχ) ειτε απο εντολες (πιαστε τους αναρχικους) κανουν ηλιθιοτητες οπως να δερνουν ασχετους ειτε γιατι στην πραγματικοτητα δεν μπορουν/φοβουνται να τα βαλουν με τους φταιχτες τους πραγματικους ειτε γιατι δεν ξερουν την τυφλα τους τη μαυρη για το πως να κανουν τη δουλεια τους.

Νομιζω οτι ειναι εμφανες σε ολες τις ομαδες της αστυνομιας αυτο(οτι δεν κανουν τη δουλεια τους) ειτε ειναι Τροχαια², ειτε ειναι περιπολιες, ειτε το λεγομενο 100. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι διαφορετικο για τα ΜΑΤ. Πραγματικα δεν πιστευω οτι ξυπνανε και λενε ας παμε να δειρουμε κοσμο(Ισως καποιοι ελαχιστοι), απλα ειναι ασχετοι και μεσα στο μπουγιο τα χανουν...

²Κανουν και ακριβως το ιδιο οι τροχαιοι, δεν πιανουν πραγματικους παραβατες, αλλα πανε και πιανουν οποιον παει με 100 σε οριο 80 στην Εθνικη Αθηνας-Πατρας πχ

Νομιζω οτι το ποστ μου ειναι βεβαια ψιλο-ξεκαρφωτο αλλα το εγραφα τοση ωρα :razz:
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue Mar 13, 2007 3:43 pm

rapadder wrote:Pascal παρακολουθήσεις γίνονται και σε δημοκρατικές κοινωνίες. Όταν η αστυνομία αναφέρει ότι οι μπάχαλοι είναι 700 άτομα εκ των οποίων τα 600 της είναι γνωστά, πώς νομίζεις ότι της είναι γνωστα; Από ανακρίσεις συλληφθέντων και από παρακολουθήσεις. Επίσης υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι όσοι έχουν (μετέπειτα) τρομοκρατική δραστηριότητα ξεκινούν από αυτόν τον χώρο, γεγονός που τον καθιστά ένα ενδιαφέρον target group. Προσπαθώ να αναφέρω απλά τι συμβαίνει για να διευκολύνω την συζήτηση ;).
Όχι. Στις δημοκρατικές κοινωνίες η εύρεση των ενόχων δεν γίνεται έτσι. Δεν πρέπει να γίνεται έτσι. Οι αστυνομικοί στις πορείες -επαναλαμβάνω στις πορείες- να είναι αστυνομικοί. Να φοράνε διακριτικά. Και οι κάμερες κυκλοφορίας-επαναλαμβάνω οι κάμερες κυκλοφορίας- να ελέγχουν μόνο τα αυτοκίνητα και όχι να καταγράφουν πρόσωπα. Αυτή η νοοτροπία του "εν δυνάμει ενόχου" πρέπει να σταματήσει. Τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούν μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Mar 13, 2007 3:59 pm

lol, αυτό που βλέπω είναι απίστευτο.

Στην αρχή η πλειοψηφία των μελών ήταν ενάντια στην κατάληψη και έπεσε σύρμα έξω ώστε να γραφτούν κομματικά φερέφωνα, να μας πουν (στην καλύτερη) παρτάκηδες και ότι οι παρατάξεις είναι άγια πλασμένες. (κάτι prasinofrouroi, buldoza κλπ).

Και τώρα με τα επεισόδια ήρθε η ώρα να σκάσουν μύτη άλλοι users από το πουθενά και να αρχίζουν να την λένε δεξιά και αριστερά ότι οι γνώμες που εκφράζονται εδώ είναι ακραίες ως προς την μεριά των φοιτητών.

Κύριοι που εμφανίζεστε σαν πυροτεχνήματα (και συχνά σας ενοχλεί ο τρόπος λειτουργίας και τα όσα γράφονται) εγώ προτείνω να καθίσετε, να δείτε τι λέγεται εδώ μέσα από το 2004, τι στάση κρατάμε και μετά αρχίστε τις ριπές.

Όσο για την Αμερική, ε καλό ανέκδοτο κι αυτό. Μπορεί οι μισοί να ζουν καλά (φυσικά ζούνε στο κόσμο τους και την παραπληροφόρηση) αλλά για να γίνει αυτό υποφέρει ο υπόλοιπος πλανήτης. Φυσικά οι άλλοι μισοί ψωμολυσάνε.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Mar 13, 2007 4:58 pm

Pascal δεν διαφωνώ απαραίτητα μαζί σου. Το όλο θέμα έχει να κάνει με τα δικαιώματα των πολιτών. Πάντως με διάφορες αφορμές, συνήθως υπάρχουν αστυνομικοί ντυμένοι μπάχαλοι στις πορείες.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Tue Mar 13, 2007 10:52 pm

Χμ..
Όντως είναι δημοκρατικό να σκοτώνεις κάποιον που καίει ένα πανί (σημαία)...
Όντως είναι δημοκρατικό να αναφέρεσαι στους Τούρκους ως κάτι κατώτερο από τους Έλληνες...
Τότε συγνώμη αλλά δεν θέλω να είμαι δημοκράτης...προτιμώ την αναρχία
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Wed Mar 14, 2007 12:33 am

Ένα είναι σίγουρο...

Η αστυνομία αντί να συλλάβει αυτούς που κάνουν τα επεισόδια συλλαμβάνει στο σωρό.**

Αυτό δείχνει:

1) Ότι δεν υπάρχει βούληση να πιαστούν αυτά τα άτομα πράγμα που μπορεί να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως....

2)Ότι υπάρχει σχέδιο να σταματήσουν τις διαδηλώσεις οι απλοί φοιτητές πάση θυσία.

3) Ότι η αστυνομία δεν κάνει σωστά την δουλεία της....

**Απόδειξη ότι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αφού δεν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος τους αφού ήταν απλοί φοιτητές όπως και ο συνάδελφος Β άλλωστε
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Wed Mar 14, 2007 3:02 am

M.I.T.as wrote:Χμ..
Όντως είναι δημοκρατικό να αναφέρεσαι στους Τούρκους ως κάτι κατώτερο από τους Έλληνες...
Εχεις ιδέα τι σημαινει δημοκρατια???Εχεις μαθει??
Η Ελληνικη σημαία δεν είναι απλά πανί ειναι πολλά παραπάνω!!!Δε θελω να σε βρισω ουτε εσενα ουτε δικους σου ανθρωπους αν και μονο αυτο σου αξιζει με αυτο που ξεστομισες!!!
Δεν ειναι κατι κατωτερο οι Τουρκοι!!!Που εγραψα οτι ειναι κατι κατωτερο???Που??Για δειξε μου!!Το μονο που ειπα ειναι πως ειναι διαφορετικο εθνος!
Δεν εισαι ετσι και αλλιως δημοκρατης!!Στους ζωολογικους κηπους δεν χρειαζεται να υπαρχουν πολιτικα πιστευω...
Καλο θα ειναι οι moderators να καταλαβουν οτι εθνικα συμβολα ειναι απαραδεκτο να υβριζονται και να εξευτελιζονται και να παρουν τα καταλληλα μετρα!Ημαρτον ποια ας σεβαστουμε αυτους που καποτε πεθαναν και μπορουμε σημερα εμεις να ειμαστε και να γραφουμε εδω μεσα και να ζουμε!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Mar 14, 2007 3:19 am

eddiedimitris wrote:
M.I.T.as wrote:Χμ..
Η Ελληνικη σημαία δεν είναι απλά πανί ειναι πολλά παραπάνω!!!Δε θελω να σε βρισω ουτε εσενα ουτε δικους σου ανθρωπους αν και μονο αυτο σου αξιζει με αυτο που ξεστομισες!!!
Δεν ειναι κατι κατωτερο οι Τουρκοι!!!Που εγραψα οτι ειναι κατι κατωτερο???Που??Για δειξε μου!!Το μονο που ειπα ειναι πως ειναι διαφορετικο εθνος!
Δεν εισαι ετσι και αλλιως δημοκρατης!!Στους ζωολογικους κηπους δεν χρειαζεται να υπαρχουν πολιτικα πιστευω...
Καλο θα ειναι οι moderators να καταλαβουν οτι εθνικα συμβολα ειναι απαραδεκτο να υβριζονται και να εξευτελιζονται και να παρουν τα καταλληλα μετρα!Ημαρτον ποια ας σεβαστουμε αυτους που καποτε πεθαναν και μπορουμε σημερα εμεις να ειμαστε και να γραφουμε εδω μεσα και να ζουμε!
Κοίτα τα όποια σύμβολα υπάρχουν είναι για να τα σέβονται και αν τα τιμούν όσοι πιστεύουν σε αυτά. Αν εγώ ή εσύ θεωρούμε ιερή την ελληνική σημαία θα τη σεβαστούμε και θα την τιμήσουμε με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα, όμως θεωρώ εξίσου σημαντικό για μία δημοκρατική κοινωνία να επιτρέπει και σε αυτούς που διαφωνούν και δεν νιώθουν τπτ για την ελληνική σημαία ή για κάθε άλλο σύμβολο, να το εκφράσουν. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να καίνε το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη, αφού η πράξη αυτή αποτελεί βανδαλισμό. Το κάψιμο μίας σημαίας ειδικά σε χώρους όπου υπάρχει άσυλο δεν νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με βία ή να τιμωρείται. Το κάψιμο όμως της σημαίας ενός δημόσιου κτηρίου αποτελεί παράνομη πράξη. Καλό είναι να μην μένουμε στη θέα των συμβόλων και να φροντίζουμε όσοι πιστευουμε σε κάποια από αυτά να τα τιμάμε και να εκφράζουμε τις ιδέες τους στην καθημερινή μας ζωή.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Mar 14, 2007 3:24 am

tZoLe wrote:Καλό είναι να μην μένουμε στη θέα των συμβόλων και να φροντίζουμε όσοι πιστευουμε σε κάποια από αυτά να τα τιμάμε και να εκφράζουμε τις ιδέες τους στην καθημερινή μας ζωή.
Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Mar 14, 2007 3:47 am

Καλώς ή κακώς ελληνισμός υπάρχει πολυ πριν το 1829 και πολύ πριν την ελληνική σημαία.
Δεν νομίζω το 1940 οι Έλληνες να πολεμούσαν για την σημαία και μόνο. Υπερασπιζόντουσαν την δημοκρατία(του Μεταξά χεχε), την ελευθερία, την ανεξαρτησία, το δικαίωμα στην ζωή, την μάνα τους, τον πατέρα τους, το χωριό που γεννήθηκαν. Το να συμπυκνώνουμε την αξία όλων αυτών των εννοιών που είναι πανανθρώπινες καθώς και 4000 χρόνια ελληνισμού σε μια σημαία είναι απλουστευτικό.
Εν ονόματι επίσης των σημαιών (εκτός αυτής των ταξιτζήδων και του Ε.Ο.Τ) έχουν γίνει πολλά εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι δικαίωμα του καθενός να αγαπάει την χώρα του όσο εσύ αλλά ταυτόχρονα να αγαπάει και να πονάει και τον κάθε κατετρεγμένο και δύσμοιρο ότι γλώσσα και αν μιλάει και ότι χρώμα και αν έχει.
Όσο λοιπόν μπροστά στις διάφορες σημαίες (π.χ αμερικανική)οι μακελάρηδες του πλανήτη δακρύζουν και φουσκώνουν περήφανοι σαν παγώνια που ισοπεδώσαν ακόμα μία χώρα τόσο είναι δικαίωμα των από κάτω να αηδιάζουν και να αντιδρούν ακραία.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει (προσωπική άποψη) ότι το οποιοδήποτε σύμβολο εθνικό/θρησκευτικό πρέπει να καίγεται /καταστρέφεται. Είναι μια ακραία μορφή αντίδρασης.
Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο tzole τα σύμβολα συμβολίζουν κάποιες αξίες και πρέπει να υπηρετούνται και ακολουθούνται αυτές και όχι να λατρεύονται τα σύμβολα αυτά καθεαυτά.
Η βία, το μίσος, οι δολοφονίες και τα "καουμποιλίκια" (αρχές που πάνε γάντι σε άλλα κράτη βέβαια) είναι αρχές που δεν νομίζω ότι ταιριάζουν στο κομμάτι γης που γέννησε την Δημοκρατία, εξέλιξε τις Επιστήμες και ανύψωσε τον άνθρωπο.
M.I.T.as
byte level
byte level

Post by M.I.T.as » Wed Mar 14, 2007 3:55 am

eddiedimitris wrote: 1)Αυτος που χωρις λογο ξεφτυλιζει το εθνικο συμβολο δεν ειναι Ελληνας!!!Ουτε Τουρκοι δεν τα κανουν αυτα!!Οσον αφορα τον Παπαδοπουλο αστα αυτα σε μενα φιλε!Αλλου αυτα!Την επιχειρηματολογια του τυπυ αυτου τη γραφω κανονικα!!!Το να τιμαω την Ελληνικη σημαια ειναι δικαιωμα και υποχρεωση μου ως Ελληνας!
Δεν νομίζω να έβρισα τη σημαία. Απλά ανέφερα από τι είναι φτιαγμένη.
Τώρα αν εσύ που ξέρεις τι είναι δημοκρατία θεωρείς ανώτερο ένα άψυχο αντικείμενο από έναν ζωντανό άνθρωπο κάτι θα ξέρεις καλύτερα...
Δεν με πειράζει, βρίσε με Έλληνα δημοκράτη...έχεις άλλωστε το δικαίωμα από τη δημοκρατία να σκοτώνεις και να βρίζεις όσους διαφωνούν μαζί σου...

Όμως σε βλέπω να είσαι λίγο επιλεκτικός για το ποιούς θα τιμάς. Αυτοί που το '73 έκαναν "παράνομα" κατάληψη και "παράνομα" διαδηλώσεις και έχασαν τη ζωή τους δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα σημερα εμεις να ειμαστε και να γραφουμε εδω μεσα και να ζουμε;

Δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθούν επειδή ήταν "παράνομοι";

Αλλά ξέχασα, ο στρατός και η αστυνομία πάντα κάνουν το σωστό...

Υ.Γ. Τα καημένα τα ζώα τι σου έφταιξαν;

tZoLe && ailouros ++
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
tical
bit level
bit level

Post by tical » Wed Mar 14, 2007 4:07 am

Εσύ έχεις μάθει;Αν ναι που;Πες μας τι είναι δημοκρατία αν γνωρίζεις.
eddiedimitris
bit level
bit level

Post by eddiedimitris » Wed Mar 14, 2007 9:43 am

M.I.T.as wrote:
eddiedimitris wrote: 1)Αυτος που χωρις λογο ξεφτυλιζει το εθνικο συμβολο δεν ειναι Ελληνας!!!Ουτε Τουρκοι δεν τα κανουν αυτα!!Οσον αφορα τον Παπαδοπουλο αστα αυτα σε μενα φιλε!Αλλου αυτα!Την επιχειρηματολογια του τυπυ αυτου τη γραφω κανονικα!!!Το να τιμαω την Ελληνικη σημαια ειναι δικαιωμα και υποχρεωση μου ως Ελληνας!
Δεν νομίζω να έβρισα τη σημαία. Απλά ανέφερα από τι είναι φτιαγμένη.
Τώρα αν εσύ που ξέρεις τι είναι δημοκρατία θεωρείς ανώτερο ένα άψυχο αντικείμενο από έναν ζωντανό άνθρωπο κάτι θα ξέρεις καλύτερα...
Δεν με πειράζει, βρίσε με Έλληνα δημοκράτη...έχεις άλλωστε το δικαίωμα από τη δημοκρατία να σκοτώνεις και να βρίζεις όσους διαφωνούν μαζί σου...

Όμως σε βλέπω να είσαι λίγο επιλεκτικός για το ποιούς θα τιμάς. Αυτοί που το '73 έκαναν "παράνομα" κατάληψη και "παράνομα" διαδηλώσεις και έχασαν τη ζωή τους δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα σημερα εμεις να ειμαστε και να γραφουμε εδω μεσα και να ζουμε;

Δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθούν επειδή ήταν "παράνομοι";

Αλλά ξέχασα, ο στρατός και η αστυνομία πάντα κάνουν το σωστό...

Υ.Γ. Τα καημένα τα ζώα τι σου έφταιξαν;

tZoLe && ailouros ++
Δεν φταις εσυ φιλε μου.Αλλοι φταινε.Φταινε ολοι αυτοι που σε μεγαλωσαν και δεν σε εμαθαν να πιστευεις σε αξιες.Τα χεις ισοπεδωμενα ολα μεσα σου.Αφου οπως λες η σημαια ειναι κατι αψυχο και μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε οκ!!Και το σπιτι σου αψυχο ειναι!Να ρθω να το καψω γελοιε?Για μενα μπορει να μην εχει καμμια αξια στεκει να ρθω να το καψω?
Ιστορια εχεις διαβασει???Εισαι ακομα πολυ πιτσιρικι ε?Μαθε λοιπον ανιστοριτε οτι τα γεγονοτα του πολυτεχνειου εγιναν το Νοεμβρη του 73 ενω η δημοκρατια αποκατασταθηκε τον Ιουλιο του 74!!!Δεν το ξερες??Και αυτο εγινε επειδη επεσαν καποιοι νεκροι στη Κυπρο και οχι στο πολυτεχνειο!!Παρε διαβασε να μαθαινεις!!
Για καποιον αλλο που μιλαει για τον Μεταξα καλο θα ταν να ξερει ποιος ειπε το ΟΧΙ στο φασισμο του αξονα!!!
Φιλε tical αντε να σου πουμε τι σημαινει δημοκρατια!!!Θα σου πω τη συγχρονη εννοια γιατι αν σου αναφερω τη γνησια εννοια της που ειχε στην αρχαια Αθηνα θα με πεις φασιστα.Λοιπον.Δημοκρατια ειναι να μπορεις να εκφραζεσαι με τον οποιονδηποτε τροπο και να ασκεις ολα τα νομιμα δικαιωματα σου χωρις να θιγεις και να στερεις δικαιωματα και ελευθεριες των συνανθρωπων σου!!!Τελος βασικο στοιχειο ειναι οτι σεβεσαι τους νομους του κρατους!!!
Οποτε καταλαβαινεις οτι να στερεις τη γνωση και να κλεινεις τα πανεπιστημια ειναι απολυτος φασισμος και παρανομο βεβαια!!!Το πα ομως και σε προηγουμενο ποστ!!Αν δεν ειναι ΚΟΤΕΣ να κανουν αποχη και οχι καταληψη!!!!Γιατι δεν το κανετε κυριοι??Ε???
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Mar 14, 2007 11:01 am

Ένα δικτατορικό καθεστώς δεν πέφτει με ένα μόνο συμβάν.Όλα τα προηγούμενα γεγονότα και η αντίσταση σε συνδιασμό με το ξεπούλημα της Κύπρου έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπεφτε έτσι κι αλλιώς όταν το αποφάσιζε η ανώτερη δύναμη που χρησιμοποιούσε ως πιόνια τους στρατιωτικούς :roll: Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκμηδενίσουμε τους αγώνες όχι μόνο των φοιτητών αλλά και όσων προσπάθησαν να πέσει η δικτατορία.Δηλαδή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και της Νομικής νομίζεις ότι δεν στήριξαν το λαό,δεν του έδωσαν κουράγιο για να συνεχίσει?όσο για τον Μεταξά μη μας βγει ξαφνικά και άγιος και υπέρμαχος της πατρίδας μας.ΟΚ κανένας δεν αρνείται ότι είπε το οχι στον άξονα αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν δικτάτορας.ΕΟΝ,τραγουδάκια"γιατί χαμογελάει η πλάση Πατέρα",στρατιωτικοί χαιρετισμοί,υποχρεωτική συμμετοχή από τα 8 μέχρι τα 25 στην οργάνωση του.Πατέρα τον αποκαλούσαν!Όλα αυτά δε μου θυμίζουν και πολύ δημοκρατία.Συν του ότι αυτά κι αυτά μετά την λήξη του πολέμου το '44 οδήγησαν στον εμφύλιο και ουσιαστικά σε μια σφαγή.Ή μήπως οι εξορίες είναι δείγμα δημοκρατίας?Γέμιζε η Μακρόνησος η Γυάρος από εξόριστους.Αυτά δηλαδή τι είναι?Ή μήπως έγιναν στο όνομα της ελληνικής σημαίας και εξιλεώνονται οι υπεύθυνοι?Και αν το πάμε τυπικά Δημοκρατία στην Ελλάδα έχουμε μετά το 1974 μετά το δημοψήφισμα.
Τελοσπάντων νομίζω ότι έχει παρεκτραπεί πολύ το θέμα από την αρχική του μορφή.Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και δεν χρειάζεται τόσος δογματισμός.Έτσι κι αλλιώς για δημοκρατία μιλάμε δλδ για ελευθερία και ουσιαστικά για διάλογο.Ας περιορίσουμε λοιπόν τους όποιους χαρακτηρισμούς.Φέρνουν σε αμηχανία πολλούς που δεν διαβάζουν για να νιώσουν ότι συμμετέχουν σε μια μάχη,ούτε ότι βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο.
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Mar 14, 2007 11:22 am

Ο χρήστης eddiedimitris έγινε ban και το τοπικ ξεκλειδώθηκε. Ας μην υπάρξει συνέχεια.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Wed Mar 14, 2007 11:42 am

sandra wrote:όσο για τον Μεταξά μη μας βγει ξαφνικά και άγιος και υπέρμαχος της πατρίδας μας.ΟΚ κανένας δεν αρνείται ότι είπε το οχι στον άξονα αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν δικτάτορας.
Τι υπέρμαχος ρε Sandra αν δεν ήταν αυτός θα βλέπαμε τώρα καμπιονάτο.
Προφανώς κάνω πλάκα για να αποφορτίσω λίγο το κλίμα. Θα παραθέσω μια άποψη που άκουσα για την δημοκρατια από τον Διονύση τον Ελευθεράτο ο οποίος κάνει εκπομπές στον σπορ φμ 12 με 2. Λοιπόν είπε :

"Δημοκρατία είναι να μπορεί ο λύκος το λιοντάρι και το πρόβατο να μπορούν να κάτσουν και να αποφασίσουν το τι(ποιον καλύτερα ) θα φάνε το βράδυ.Δικαιοσύνη είναι όμως να μπορεί να το πρόβατο να καταφέρει να μην γίνει αυτό το δείπνο(τουλάχιστον κάπως έτσι είπε την Δεύτερη φράση)"
Αυτό είναι μια λαική παροιμία που μου άρεσε και είπα να την γράψω
Πάντως στο όνομα της δημοκρατίας της πατρίδας και γενικά τέτοιων εννοιών(ο καθένας τα ερμηνεύει όπως τον βολεύει) έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγλήματα...
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Wed Mar 14, 2007 11:20 pm

eddiedimitris wrote: Δεν φταις εσυ φιλε μου.Αλλοι φταινε.Φταινε ολοι αυτοι που σε μεγαλωσαν και δεν σε εμαθαν να πιστευεις σε αξιες.Τα χεις ισοπεδωμενα ολα μεσα σου.Αφου οπως λες η σημαια ειναι κατι αψυχο και μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε οκ!!Και το σπιτι σου αψυχο ειναι!Να ρθω να το καψω γελοιε?Για μενα μπορει να μην εχει καμμια αξια στεκει να ρθω να το καψω?
Ιστορια εχεις διαβασει???Εισαι ακομα πολυ πιτσιρικι ε?Μαθε λοιπον ανιστοριτε οτι τα γεγονοτα του πολυτεχνειου εγιναν το Νοεμβρη του 73 ενω η δημοκρατια αποκατασταθηκε τον Ιουλιο του 74!!!Δεν το ξερες??Και αυτο εγινε επειδη επεσαν καποιοι νεκροι στη Κυπρο και οχι στο πολυτεχνειο!!Παρε διαβασε να μαθαινεις!!
Για καποιον αλλο που μιλαει για τον Μεταξα καλο θα ταν να ξερει ποιος ειπε το ΟΧΙ στο φασισμο του αξονα!!!
Φιλε tical αντε να σου πουμε τι σημαινει δημοκρατια!!!Θα σου πω τη συγχρονη εννοια γιατι αν σου αναφερω τη γνησια εννοια της που ειχε στην αρχαια Αθηνα θα με πεις φασιστα.Λοιπον.Δημοκρατια ειναι να μπορεις να εκφραζεσαι με τον οποιονδηποτε τροπο και να ασκεις ολα τα νομιμα δικαιωματα σου χωρις να θιγεις και να στερεις δικαιωματα και ελευθεριες των συνανθρωπων σου!!!Τελος βασικο στοιχειο ειναι οτι σεβεσαι τους νομους του κρατους!!!
Οποτε καταλαβαινεις οτι να στερεις τη γνωση και να κλεινεις τα πανεπιστημια ειναι απολυτος φασισμος και παρανομο βεβαια!!!Το πα ομως και σε προηγουμενο ποστ!!Αν δεν ειναι ΚΟΤΕΣ να κανουν αποχη και οχι καταληψη!!!!Γιατι δεν το κανετε κυριοι??Ε???
Αμφισβητείς ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα και τα παρουσιάζεις με τον τρόπο σου.Το ΟΧΙ στον άξονα το είπε ο ελληνικός λαός! Η δημοκρατία της Αρχαίας Ελλάδας αν και άγγιζε την τελειότητα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα τηρούμενων των αναλογιών και των καταστάσεων που επικρατούν στις μέρες μας.
Τα πανεπιστήμια κλίνουν με νόμιμες και δημοκρατικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.
Όλοι θέλουμε πανεπιστήμια ανοικτά...
Θέλουμε όμως και ένα καλύτερο αύριο...
Εκτός από τις καταλήψεις που είναι από τα λίγα "όπλα" που έχουμε στα χέρια μας οι φοιτητές κατεβαίνουν και σε πορείες και συμμετέχουν και σε πολλές εκδηλώσεις....
Τώρα ποιος είναι πιο δειλός ανάμεσα σε έναν που κατεβαίνει στους δρόμους με κίνδυνο της ζωής του πολλές φορές και σε έναν που κάθετε σπίτι του και εξαπολύει ύβρεις πίσω από ένα nick άσε τους άλλους να κρίνουν...

Α και κάτι άλλο, η ιστορία μαθαίνετε όχι μελετώντας την μία μόνο πλευρά αλλά διαβάζοντας πλουραρισμό απόψεων και επιστημονικών ερευνών...
Sandra wrote:Ένα δικτατορικό καθεστώς δεν πέφτει με ένα μόνο συμβάν.Όλα τα προηγούμενα γεγονότα και η αντίσταση σε συνδιασμό με το ξεπούλημα της Κύπρου έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπεφτε έτσι κι αλλιώς όταν το αποφάσιζε η ανώτερη δύναμη που χρησιμοποιούσε ως πιόνια τους στρατιωτικούς Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εκμηδενίσουμε τους αγώνες όχι μόνο των φοιτητών αλλά και όσων προσπάθησαν να πέσει η δικτατορία.Δηλαδή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και της Νομικής νομίζεις ότι δεν στήριξαν το λαό,δεν του έδωσαν κουράγιο για να συνεχίσει?όσο για τον Μεταξά μη μας βγει ξαφνικά και άγιος και υπέρμαχος της πατρίδας μας.ΟΚ κανένας δεν αρνείται ότι είπε το οχι στον άξονα αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν δικτάτορας.ΕΟΝ,τραγουδάκια"γιατί χαμογελάει η πλάση Πατέρα",στρατιωτικοί χαιρετισμοί,υποχρεωτική συμμετοχή από τα 8 μέχρι τα 25 στην οργάνωση του.Πατέρα τον αποκαλούσαν!Όλα αυτά δε μου θυμίζουν και πολύ δημοκρατία.Συν του ότι αυτά κι αυτά μετά την λήξη του πολέμου το '44 οδήγησαν στον εμφύλιο και ουσιαστικά σε μια σφαγή.Ή μήπως οι εξορίες είναι δείγμα δημοκρατίας?Γέμιζε η Μακρόνησος η Γυάρος από εξόριστους.Αυτά δηλαδή τι είναι?Ή μήπως έγιναν στο όνομα της ελληνικής σημαίας και εξιλεώνονται οι υπεύθυνοι?Και αν το πάμε τυπικά Δημοκρατία στην Ελλάδα έχουμε μετά το 1974 μετά το δημοψήφισμα.
Τελοσπάντων νομίζω ότι έχει παρεκτραπεί πολύ το θέμα από την αρχική του μορφή.Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη και δεν χρειάζεται τόσος δογματισμός.Έτσι κι αλλιώς για δημοκρατία μιλάμε δλδ για ελευθερία και ουσιαστικά για διάλογο.Ας περιορίσουμε λοιπόν τους όποιους χαρακτηρισμούς.Φέρνουν σε αμηχανία πολλούς που δεν διαβάζουν για να νιώσουν ότι συμμετέχουν σε μια μάχη,ούτε ότι βρίσκονται σε ένα στρατόπεδο
Συμφωνώ απόλυτα....
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Mar 15, 2007 12:13 am

Η κατάληψη είναι δυστυχώς αναποτελεσματικό όπλο. Μια κινητοποίηση πρέπει να προκαλεί καποια αναταραχή και σκεπτικισμό στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η κατάληψη του πανεπιστημίου προκαλεί αναταραχή μόνο στους κόλπους των φοιτητών. Κανένας άλλος δεν πλήττεται με προφανή τρόπο από μια τέτοια πράξη. Η κατάληψη έχει ως σκοπό της την απομόνωση ενός χώρου από την κρατικό έλεγχο για την ανάπτυξη και την διακίνηση των ιδεών που υπό κανονικές συνθήκες θα διώκωνταν. Το Πανεπιστήμιο και όταν είναι ανοικτό βρίσκεται σε καθεστώς ασύλου οπότε η διακίνηση των ιδεών είναι έτσι κι αλλιώς γεγονός. Παράλληλα οι καταλήψεις δημιουργούν ευνοικές συνθήκες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια καθώς αυτο-υποβαθμίζουμε τα πτυχία μας. Το πανεπιστήμιο δεν είναι εξεταστικό κέντρο, τα κουτσουρεμένα εξάμηνα και οι διπλές εξεταστικές είναι δυστυχώς στοιχεία υποβάθμισης. Μια κατάληψη λοιπόν δεν επηρεάζει κάποια άλλη κοινωνική ομάδα. Κανέις δεν χάνει λεφτά , κανείς δεν ταλαιπωρείται κανείς δεν σκέφτεται γιατί γίνεται και κανείς δεν μαθαίνει καν ότι γίνεται. Το θέμα έγινε γνωστό από τις πορείες . Η αναποτελεσματικότητα της κατάληψης φαίνεται και στην συμμετοχή της σχολής στις πορείες. Μόλις 500 άτομα ήταν το μπλοκ της ΑΣΟΕΕ στην τελευταία πορεία την ώρα που υπέρ της κατάληψης είχαν ψηφίσει πάνω από 800 και οι εγγεγραμένοι φοιτητές είναι πάνω από 4500. Η κατάληψη απομονώνει τον ανεξάρτητο-ανένταχτο φοιτητή από το Πανεπιστήμιο δηλαδή την πλειοψηφία των φοιτητών. Προσωπικά πιστεύω πως η κατάληψη έχει συμβολική σημασία. Για παράδειγμα αν κάναμε πορείες όσο συχνά όλο αυτό τον καιρό και την εβδομάδα ψήφισης του Πανεπιστημίου κάναμε και κατάληψη τότε στον κόσμο θα δημιουργούνταν εικόνες και μνήμες που θα είχαν θετικό αντίκτυπο στην εκβαση του αγώνα. Αυτό γιατί η κατάληψη στοχεύει στο συναίσθημα του κοινωνικού συνόλου καθώς είναι συνδυασμένη με τα γεγονότα του πολυτεχνείου που αποτελούν ιστορική μνήμη. Όταν όμως η κατάληψη διαρκεί μήνες και γίνεται και συχνά τότε απλά χάνει τη δύναμη της καθώς πρακτικά σε δημοκρατικά καθεστώτα δεν έχει πρακτική επιρροή ( όπως οι πορείες) αλλά συναισθηματική.

Και αυτά τα λέω εγώ που ήμουν υπέρ του αγώνα και της κατάληψης.
Απολογισμός τέλος, Καληνύχτα τα λέμε αύριο στην πορεία.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Mar 15, 2007 12:47 am

@komatoskilo
Ο χρήστης στον οποίο αναφέρεσαι είναι αποκλεισμένος και δεν έχει δικαίωμα απάντησης. Το σωστό θα ήταν να το σεβαστείς αυτό μη απευθυνόμενος άμεσα προς το άτομο αυτό. Δεν είναι θέμα κανονισμών, είναι θέμα σεβασμού.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Post Reply

Return to “off-topic”