Πανεπιστημιακό άσυλο - Υπέρ ή κατά

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου?

Υπέρ της κατάργησης
14
31%
Κατά της κατάργησης
31
69%

Total votes: 45
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Πανεπιστημιακό άσυλο - Υπέρ ή κατά

Post by a_s » Sun Jul 03, 2005 11:30 am

Με αφορμή και τα περιστατικά κλοπής που ολοένα και αυξάνονται (βλ εδώ), αλλά και περιστατικών με βανδαλισμούς (βλ εδώ), θα ήθελα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

Είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου??

Θα ήταν καλό να υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις και για τις δύο προτάσεις... :-)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sun Jul 03, 2005 11:54 am

Σε ότι αφορά τους βανδαλισμούς που λες μπορούσε να γίνει κάλλιστα μήνυση στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιας και είναι νομικό πρόσωπο οπότε για τι άσυλο μιλάμε.

Τέλως πάντων δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξει το ζήτημα του ασύλο στο venus μιας και θα υπάρξει και κομματική συζήτηση και προβλέπω να καταλήγει σε μπάχαλο
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sun Jul 03, 2005 12:04 pm

fotisaueb wrote:Τέλως πάντων δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξει το ζήτημα του ασύλο στο venus μιας και θα υπάρξει και κομματική συζήτηση και προβλέπω να καταλήγει σε μπάχαλο
Δεν είναι ανάγκη να γίνει κομματική. Εμείς γενικά μιλάμε για το άσυλο.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Jul 03, 2005 4:40 pm

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πλήρης αναλογία ασύλου-δημοκρατίας.
Από ανώριμα άτομα μπορεί να προκύψουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.Η λύση δεν είναι η κατάργηση γιατί τότε θα μοιάζουμε με διάφορους ηλικιωμένους νοσταλγούς που αναπολούν "Ε ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται".
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jul 03, 2005 5:06 pm

Πριν από καιρό, όταν έγιναν τα επεισόδια στο ΕΜΠ με την ομηρία των βουλευτών, έκανε σχετική εκπομπή ο Τριανταφυλλόπουλος στην οποία ο Ευ. Βενιζέλος είπε, ως εισηγητής του σχετικού νόμου, ότι νομικά το άσυλο στα πανεπιστήμια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζουμε και ότι, νομικά πάντα, η αστυνομία έχει δικαίωμα να μπει στο χώρο του πανεπιστημίου για να διασφαλίσει την τάξη. Αυτά βέβαια ισχύουν στα χαρτιά και στην πραγματικότητα ισχύουν οι άγραφοι κανόνες. Αυτά είπε ο Βενιζέλος. Απλά θέλω να επισημάνω ότι μάλλον δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς ορίζεται το άσυλο τελικά, τουλάχιστον τι λέει ο σχετικός νόμος.

Η άποψη μου ταιριάζει με αυτό που είπε ο ailouros. Το άσυλο μοιάζει με τη δημοκρατία.Eίναι θέμα των φοιτητών να το υπερασπιστούν κρατώντας τους τρίτους απ'έξω. Για μένα τρίτοι είναι οι μεν κρατικοί μηχανισμοί αλλά και αυτοί που καταχράζονται το άσυλο. Εχετε πάρει χαμπάρι ότι στο στέκι έχει στηθεί τραπέζι που πουλάνε πειρατικά cd/dvd?
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Re: Πανεπιστημιακό άσυλο - Υπέρ ή κατά

Post by Erevodifwntas » Sun Jul 03, 2005 5:26 pm

a_s wrote:Με αφορμή και τα περιστατικά κλοπής που ολοένα και αυξάνονται
ΑΠό που κι ως που αυξάνονται?? θα τρελαθούμε τελείως? ένα εξάμηνο στο κάτω εργαστήρι αν δεν κάνω λάθος το πολύ 2 κρούσματα να είχαμε... Νομίζω ότι υπερβάλλουμε
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sun Jul 03, 2005 5:41 pm

tsilochr wrote:Εχετε πάρει χαμπάρι ότι στο στέκι έχει στηθεί τραπέζι που πουλάνε πειρατικά cd/dvd?
Αυτό το έχω δει κι εγώ και ομολογώ ότι μου χτύπησε άσχημα. Και δεν πουλάνε μόνο δίσκους.... έχουν και βραχιόλια... κολλιέ, σκουλαρίκια, κλπ....
Erevodifwntas wrote:
a_s wrote:Με αφορμή και τα περιστατικά κλοπής που ολοένα και αυξάνονται
ΑΠό που κι ως που αυξάνονται?? θα τρελαθούμε τελείως? ένα εξάμηνο στο κάτω εργαστήρι αν δεν κάνω λάθος το πολύ 2 κρούσματα να είχαμε... Νομίζω ότι υπερβάλλουμε
Αν διαβάσεις το "Προσοχή στα πράγματά σας..." θα δεις ότι δεν είναι μόνο 2.

Από τα τελευταία 4 χρόνια που είμαι στη σχολή, μόνο φέτος ακούω για κλοπές. Παλαιότερα δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sun Jul 03, 2005 6:46 pm

το ότι δεν άκουσες δε σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν υπήρχε (όπως και εγώ δεν έχω ακούσει για πάνω από 2 στο CSLab I τους τελευταίους 6 μήνες για να μην πω 1 χρόνο)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Sun Jul 03, 2005 10:13 pm

Σοβαρα ρε παιδια; Νομιζα οτι μονο στο τει πειραια ειχαν παγκους. Αρε αναβαθμιση. Καλα ασυλο σιγουρα χρειαζεται. Επισης χρειαζεται κ συνεση - υπευθυνοτητα απο τους φοιτητες. Οχι να γινεται καταχριση του δικαιωματος αυτου. Απεχουμε αρκετα απο το 74 αλλα καθε εποχη εχει κ τα δικα της επεισιδια. Γι αυτο σιγουρα ασυλο.
Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Jul 03, 2005 10:43 pm

Μία παρατήρηση: Το όνομα του topic είναι πανεπιστημιακό άσυλο υπέρ ή κατά, ενώ τα ερωτήματα του voting είναι ανάποδα υπέρ της κατάργησης/κατά της κατάργησης...μήπως κάποιοι μπερδεύονται???
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Sun Jul 03, 2005 11:07 pm

Υπερβολικό μου φαίνεται να είναι τόσος κόσμος υπέρ της κατάργησης. Οι αφίσες των Venue, Club22, Μυκόνου και όλα αυτά δε σας πειράζουν που κάποιοι έχουν τσάμπα τοίχο για διαφήμιση, αποτελούν οπτική και περιβαλλοντική ρύπανση ??? Τα βραχιολάκια σας πείραξαν.

Για να σοβαρευόμαστε λίγο

Σιγά μη βάλουμε και επιμελητές στα διαλλείματα. Έλεος
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 12:55 am

Άπό εδώ διάβασα το σχετικό αρχείο και σας το παραθέτω:
1. Mε τις διατάξεις του νόμου 1268/82 που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΠAΣΟK (εισηγητής εκ μέρους της τότε αντιπολιτεύσεως της N.Δ. ήμουν ο ίδιος), καθιερώθηκαν τα ακόλουθα για το πανεπιστημιακό άσυλο:

Aρθρο 2: Aκαδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο:

Παράγ. 1: H ακαδημαϊκή ελευθερία στη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κατοχυρώνεται στα AEI...

Παράγ. 5: Tο πανεπιστημιακό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους των AEI και συνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημοσίας δύναμης στους χώρους αυτούς χωρίς την πρόσκληση ή άδεια του αρμοδίου οργάνου των AEI, όπως αναφέρεται στη συνέχεια.

Παράγ. 6: Tο όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον πρύτανη ή το νόμιμον αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού (ΔEΠ) και των φοιτητών. «Tο όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία όλων των μελών του. Σε περίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος των AEI την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά...».

Παράγ. 7: H επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια των αρμοδίων οργάνων των AEI επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

Kατά συνέπεια, η απόφαση για την επέμβαση της δημόσιας δύναμης πρέπει να λαμβάνεται από το τριμελές αυτό όργανο ομοφώνως. Σε περίπτωση διαφωνίας, από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου. Mέχρις ότου όμως γίνουν όλα αυτά, θα έχουμε ήδη και καταλήψεις των πανεπιστημίων και παράνομη είσδυση (άρθρο 334 Π.N.) από διάφορες ομάδες, είτε αναρχικών και άλλων και θα έχουν εν τω μεταξύ καταστρέψει τα διάφορα όργανα των πανεπιστημίων, τις βιβλιοθήκες και γενικά την περιουσία του πανεπιστημίου και ίσως και να έχουν πυρπολήσει διάφορα τμήματα αυτού (Πολυτεχνείο, παλαιότερα). Eτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση που πολλές φορές διογκώνεται από τα MME εναντίον των πανεπιστημίων, των πανεπιστημιακών δασκάλων με τις καταλήψεις και τις καταστροφές της πανεπιστημιακής περιουσίας, όπως κατά λέξη αναγράφει ο κ. Kιντής.

H διάταξη της παραγ. 7 είναι ανεφάρμοστος. H δημόσια δύναμη δεν ετόλμησε, ούτε θα τολμήσει να επέμβει στα πανεπιστήμια όταν διαπράττονται «αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής». Tην επόμενη μέρα η δημόσια δύναμη θα κατηγορηθεί από όλους, ότι δήθεν έχει παραβιαστεί το «πανεπιστημιακό άσυλο»! Στο σημείο αυτό αναφέρομαι και στο πρόσφατο δημοσίευμα στο «Bήμα» της Kυριακής 7 τρέχοντος, του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Aθηνών κ. Δημοπούλου, ο οποίος με τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Kοραή αναγράφει κατά λέξη: «Φωνή διαμαρτυρίας για την βεβήλωση της Iστορίας».

Από αυτό εδώ....
Παράγ. 7: H επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια των αρμοδίων οργάνων των AEI επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
και δεδομένου ότι μια κλοπή αποτελεί αυτόφωρο πλημμέλημα (και όχι κακούργημα), η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει στο Πανεπιστήμιο για τις κλοπές.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Mon Jul 04, 2005 1:52 am

Αυτό είναι το πρόβλημα του πανεπιστήμιου, το άσυλο... Η κλοπή είναι παθογένεια της κοινωνίας ή απλά ψυχολογικό πρόβλημα κάποιον. Δλδ αν έχουμε σεκιουριτάδες αυτοί θα κάθονται πάνω απο τα κινητά μας και τις τσάντες. Και αν τα κλέψουν τελικά θα πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα για να βρουν τους δράστες...

Και βέβαια με τόσα κονδύλια που έχουμε για τα πανεπιστήμια οι σεκιουριτάδες θα είναι έξοδα για τσίχλες

Δηλάδη τόσο σας πειράζει η ύπαρξη του άσυλου - ελευθερίας - δικαιώματος και όχι τα επαγγελματικά δικαίωματα, η ποιότητητα της γνώσης, το επίπεδο των φοιτητών (που στις γενικές φέρονται χειρότερα και απο γήπεδο), η έλλειψη χώρων κλπ κλπ.

Θα προτιμούσα να καταργηθούν οι παρατάξεις προσωπικα
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Mon Jul 04, 2005 2:14 am

Έμενα με πειράζει όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται το άσυλο για να κάνουν ότι
πα**ριά τους έρθει στο κεφάλι...
Εγώ πιστεύω ότι το ίδιο το πρυτανικό συμβούλιο θα πρέπει ριτά να ορίζει πότε θα γίνεται άρση και πότε όχι.Πχ αν μπεί ένας drag dealer αυτομάτως να γίνεται άρση ενώ σε περιόδους φοιτητικής έκφρασης να μένει ως έχει.
Επίσης θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος αν το άσυλο της εκκλησίας είναι το ίδιο με των πανεπιστημίων εν ολίγης αν μόνο οι φοιτητές έχουν άσυλο σε ακαδημαικούς χώρους ή ο οποιοσδήποτε.
Τέλος θέλω να ρωτήσω αν τα πρόσφατα επεισόδια στο ΕΜΠ πέρναν άσχημη τροπή και απειλούνταν ζωές θα είσασταν υπερ η κατά της άρσης????
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 9:44 am

fotisaueb wrote: Τέλος θέλω να ρωτήσω αν τα πρόσφατα επεισόδια στο ΕΜΠ πέρναν άσχημη τροπή και απειλούνταν ζωές θα είσασταν υπερ η κατά της άρσης????
Σύμφωνα με το άρθρο 7, η αστυνομία θα μπορούσε να επέμβει σε περίπτωση που οι ταραξίες χτυπούσαν κάποιον (αυτόφωρο έγκλημα κατά ζωής)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jul 04, 2005 10:04 am

Τα περιστατικά κλοπών (που αναφέρθηκαν σε άλλο thread) δεν αντιμετωπίζονται με την κατάργηση του ασύλου. Θεωρητικά θα μπορούσαν να μπούν κάμερες στους χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει κυρίως για διαχειριστικούς λόγους. Τα συστήματα παρακολούθησης χρειάζονται ένα κέντρο ελέγχου, προσωπικό επί 24ωρης βάσης, πολυέξοδο εξοπλισμό κλπ. Επίσης εάν μπεί έστω και μια κάμερα είναι σίγουρο ότι θα πέσει αμέσως θύμα βανδαλισμού και δεν νομίζω να μπορεί κανένας να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Σε τελική ανάλυση και κάμερες να είχαμε, κλοπές τύπου κινητών τηλεφώνων πάλι θα μπορούσαν να γίνουν.
Το πρόβλημα στην περίπτωση του ασύλου είναι η προσέγγιση του άσπρου- μαύρου. Δεν χρειάζεται να καταργηθεί. Ο σχετικός νόμος είναι ανεφάρμοστος στην πράξη. Για να αρθεί το άσυλο, πρέπει να συμφωνεί το τριμελές όργανο, που στην πράξη ποτέ δεν συμφωνεί. Κυρίως επειδή κανένας εκπρόσωπος φοιτητών δεν θέλει να αναλάβει το βάρος της άρσης του ασύλου, επειδή μετά θα τον κυνηγάνε οι υπόλοιποι. Έτσι πρέπει να συνεδριάσει η Σύγκλητος, δηλαδή να μαζευτούν καμιά 15αριά άτομα. Αυτό πάντα παίρνει 5-6 ώρες, οπότε μέχρι να γίνει οι βανδαλιστές αποχωρούν από μόνοι τους (απλά γιατί βαριούνται :-) ). Αυτό λοιπόν που πρέπει να λέμε είναι να τροποποιηθεί ο νόμος για το άσυλο και όχι η πλήρης κατάργηση του.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Major
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Major » Mon Jul 04, 2005 11:07 am

rapadder wrote:Θεωρητικά θα μπορούσαν να μπούν κάμερες στους χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει κυρίως για διαχειριστικούς λόγους. Τα συστήματα παρακολούθησης χρειάζονται ένα κέντρο ελέγχου, προσωπικό επί 24ωρης βάσης, πολυέξοδο εξοπλισμό κλπ.
Δηλαδή το πρόβλημα είναι το κέντρο ελέγχου και το προσωπικό?Για να καταλάβω δηλαδή.

Αν σας λέγανε για παράδειγμα τι θα προτιμούσατε, να συνεχίζονται οι κλοπές ή να βάλουμε κάμερες τι θα απαντούσατε?

Εγω προσωπικά θα προτιμούσα να με γδύσουν εντελώς παρά να βάλουμε κάμερες.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τα πράματά του.Δηλαδή πρέπει πάντα να έχουμε ένα μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι και να μας λέει "Οχι μη το κάνεις κάνεις αυτό γιατί σε βλέπω.Η πρόσεχε τα πράματά σου??"

Και στο τέλος καταλαβαίνετε πιστεύω ότι οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς πέραν της φύλαξης.

Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι καλύττερα να με κλέβουν παρά να με παρακολουθούν.

Το ξέρω γίνομαι ωμός αλλά...

Απ την άλλη ισχύει ότι και αν δεν πάθεις δε θα μάθεις και κατανοώ τους πονεμένους... :smt088 :smt089
"Mess with the best die like the rest" - Major
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 11:19 am

Major wrote:Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι καλύττερα να με κλέβουν παρά να με παρακολουθούν.

Νίκο, εσύ σε λίγα χρόνια, αν είχες μια μεγάλη επιχείρηση, δεν θα έβαζες κάμερες για να υπερασπίσεις την περιουσία σου? Θα άφηνες τους ληστές ανενόχλητους, απλά για να μην έχεις στο αίσθημα ότι σε "παρακολουθούν"?
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Mon Jul 04, 2005 11:34 am

Θα βγω εκτως θέματος αλλά επειδη το θέμα γυρίζει γύρω απο τις κάμερες.
Στους Ολυμπιακούς εγκαταστάθηκαν πολλές κάμερες στην πόλη και στο μετρό.
Ένα τσουνάμι διαμαρτυρίας ξέσπασε. Δε καταλαβαίνω το γιατί ,ζουμε σε μια εποχή που ο κάθε βλαμένος βάζει μπόμπες πετάει αέρια στο μετρό ρίχνει αεροπλάνα σε κτίριο χωριτικότητας δεκάδων χιλιάδων ατόμων.
Προκειμένου δηλαδή να μην έχουμε ένα μπαμπούλα και να λέμε αχ καταπατούμε τις ελευθερίας μας ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές γιατι μια κάμερα μπορεί να παρακολουθεί 365 μέρες αλλά αν την μία σε γλυτώσει είναι καλό.΄
Και τι κακό μπορεί να σου κάνει μία κάμερα στο μετρό ωραία σε κοιτάει σε καταγράφει κτλ και τι έγινε είσαι ένας απο τους εκατοντάδες που πέρασε απο μπρόστα της. Οι καιροί άλλαζουν πρέπει να αλλάζει και η νοοτροπία. Όταν ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει δίπλα σου μία μπομπα γιατί κάποιος την είδε επαναστάτης αν αυξηθεί η ασφάλεια θεωρείται χουντικό μέτρο....ας σοβαρευτούμε... Μας πείραξαν οι κάμερες το ότι οι αμερικάνοι παρακολουθούν τις συνδιαλέξεις μας μέχρι και στην Ουγκάντα δεν το σχολιάζουμε....
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jul 04, 2005 11:53 am

Major wrote: Εγω προσωπικά θα προτιμούσα να με γδύσουν εντελώς παρά να βάλουμε κάμερες.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και για τα πράματά του.Δηλαδή πρέπει πάντα να έχουμε ένα μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι και να μας λέει "Οχι μη το κάνεις κάνεις αυτό γιατί σε βλέπω.Η πρόσεχε τα πράματά σου??"
Και στο τέλος καταλαβαίνετε πιστεύω ότι οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς πέραν της φύλαξης.
Για αυτό λοιπόν πιστεύω ότι καλύττερα να με κλέβουν παρά να με παρακολουθούν.
Απ την άλλη ισχύει ότι και αν δεν πάθεις δε θα μάθεις και κατανοώ τους πονεμένους... :smt088 :smt089
Στο πανεπιστήμιο δεν χρειάζεται να μπούν κάμερες και να έμπαιναν δεν θα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν πουθενά καμία χρησιμότητα. Π.χ. στο γήπεδο θα είχαν χρησιμότητα. Μπροστά από ένα μηχάνημα ΑΤΜ θα είχαν χρησιμότητα. Για το άσυλο το πρόβλημα είναι ο νόμος. Η σύγκλητος τρώει πολλές ώρες να συνεδριάσει και ακόμα και ο πρύτανης δεν θέλει να πάρει την ευθύνη της άρσης του ασύλου στα χέρια του. Όσο για τους πωλητές DVD κάποιος θα έπρεπε να τους απομακρύνει ευγενικά. Με την ίδια λογική, σε λίγο θα πουλάνε και καρπούζια στη σχολή.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jul 04, 2005 12:35 pm

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το άσυλο πρέπει να τους προστατεύει όλους. Το άσυλο νομοθετήθηκε για τους φοιτητές και τους καθηγητές.

Γιατί βλέπουμε το άσυλο σαν χωρική προστασία (του κτιρίου) και όχι σαν προστασία ιδεών; Γιατί πρέπει να προστατεύονται όλοι όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό; Και γιατί, στην τελική, αφού θέλουμε να προστατεύσουμε τον χώρο, αφήνουμε τον οποιονδήποτε να μπει μέσα;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Mon Jul 04, 2005 12:37 pm

Proxenos wrote:Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το άσυλο πρέπει να τους προστατεύει όλους. Το άσυλο νομοθετήθηκε για τους φοιτητές και τους καθηγητές.

Γιατί βλέπουμε το άσυλο σαν χωρική προστασία (του κτιρίου) και όχι σαν προστασία ιδεών; Γιατί πρέπει να προστατεύονται όλοι όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό; Και γιατί, στην τελική, αφού θέλουμε να προστατεύσουμε τον χώρο, αφήνουμε τον οποιονδήποτε να μπει μέσα;

Συμφωνώ μέχρι τελείας.....
Post Reply

Return to “off-topic”