Σπουδές & Εργασία!!

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
rigo
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Σπουδές & Εργασία!!

Post by rigo » Wed Feb 15, 2006 12:31 pm

Σαν πρωτοετής με ενδιαφέρει πολύ το ενδεχόμενο να πιάσω κάπου δουλειά, όπως νομίζω οτι ενδιαφέρει και άλλους συναδέλφους του έτους μου! Σε τι δουλειές παίρνουν συνήθως τους προπτυχιακούς φοιτητές και ποιά είναι η επιβάρυνση που έχουν στα μαθήματα; Πολλούς ακούω να λένε "αφού έπιασε δουλειά, θα τελειώσει τη σχολή σε 10 χρόνια!" :roll:

Σημαντικός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει να εργαστεί ένας φοιτητής:
1) Επειδή είναι από άλλη πόλη και δεν του φτάνουν τα λεφτά που του στέλνουν (ή τέλοσπαντων θέλει να τα αυξήσει)
2) Για την πλάκα του και για την εμπειρία (εγω ανήκω σε αυτή την κατηγορία).

Πόσο πιστεύετε οτι αξίζει να προσπαθήσει ένας φοιτητής κάτι τέτοιο από θέμα χρημάτων και ποιό θα είναι το αντίκτυπο στις σπουδές του; Θα ήθελα να ακούσω ιδιαίτερα τις απόψεις των ήδη εργαζόμενων φοιτητών. Περιμένω γνώμες...
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Re: Σπουδές & Εργασία!!

Post by Ganther » Wed Feb 15, 2006 1:35 pm

rigo wrote:Σαν πρωτοετής με ενδιαφέρει πολύ το ενδεχόμενο να πιάσω κάπου δουλειά, όπως νομίζω οτι ενδιαφέρει και άλλους συναδέλφους του έτους μου! Σε τι δουλειές παίρνουν συνήθως τους προπτυχιακούς φοιτητές και ποιά είναι η επιβάρυνση που έχουν στα μαθήματα; Πολλούς ακούω να λένε "αφού έπιασε δουλειά, θα τελειώσει τη σχολή σε 10 χρόνια!" :roll:

Σημαντικός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει να εργαστεί ένας φοιτητής:
1) Επειδή είναι από άλλη πόλη και δεν του φτάνουν τα λεφτά που του στέλνουν (ή τέλοσπαντων θέλει να τα αυξήσει)
2) Για την πλάκα του και για την εμπειρία (εγω ανήκω σε αυτή την κατηγορία).

Πόσο πιστεύετε οτι αξίζει να προσπαθήσει ένας φοιτητής κάτι τέτοιο από θέμα χρημάτων και ποιό θα είναι το αντίκτυπο στις σπουδές του; Θα ήθελα να ακούσω ιδιαίτερα τις απόψεις των ήδη εργαζόμενων φοιτητών. Περιμένω γνώμες...
Καταρχας για τι δουλεια μιλαμε??? Πανω στο αντικειμενο της πληροφορικης, η γκαρσονι-ταξιθετης-ταξιδιωτικο γραφειο, τραγουδιστης, ηθοποιος, χρηματιστης κτλ κτλ (δηλαδη ολα τα ασχετα...)
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Wed Feb 15, 2006 2:56 pm

στο 4το έτος και τώρα στο μεταπτυχιακό δουλεύω ως καθηγητής σε φροντιστήριο (πληροφορική 3ης Λυκείου). αν και δεν κάνω πολλές ώρες τη βδομάδα ωστόσο η επιβάρυνση στο πρόγραμμα είναι τεράστια. ανάλογα το τι μαθήματα θα διαλέξεις πιθανόν να μην έχεις καθόλου χρόνο. δε θα το συνιστούσα πάντως παραμόνο αν είσαι στην 1η κατηγόρια.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Feb 15, 2006 3:04 pm

για να είσαι οκ με τις σπουδές σου, ψάξε για part-time φοιτητό-δουλειές.

δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο και σχετικό με την πληροφορική. Αυτό που παίζει είναι σε τηλεφωνικό κέντρο (call center κι έτσι), να μοιράζεις χαρτάκια κλπ κλπ. Επίσης το part-time μπορεί να είναι 4 ώρες κάθε μέρα ή κάποια (2 με 3) 8ωρα την εβδομάδα.

Εγώ είχα περάσει καλά στο Allou που δουλεύουν κυρίως μόνο φοιτητές, αλλά εκεί δούλευα τα Σ/Κ,τις αργίες (Χριστούγεννα - Πάσχα) και όλο το καλοκαίρι οπότε έχανα πολύ χρόνο από διάβασμα.
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Wed Feb 15, 2006 3:23 pm

Έχω στο μυαλό μου τηλεφωνητής στον ΟΤΕ ή κάτι τέτοιο. Είναι και κοντά στην ΑΣΟΕΕ και συμφέρει! Βέβαια πρέπει να περιμένεις καμιά προκύρηξη θέσεων. Έχει δουλέψει κανείς εκεί; Όσο για τα μαθήματα, προσωπικά στο εξάμηνο αυτό διάβασα μόνο στο τέλος και τα πηγά καλά. Βέβαια στη συνέχεια προφανώς στενεύουν τα πράγματα. Φοβάμαι μόνο μην πάνε πίσω τα μαθήματα και μετά τρέχω και δεν φτάνω..
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Wed Feb 15, 2006 3:32 pm

Εγώ δούλεψα στο 4ο έτος και δεν έχασα καθόλου.Βέβαια ζορίστηκα πάρα πολύ, έβγαινα ελάχιστα, έβλεπα τους φίλους μου ελάχιστα. Με βοήθησαν και οι φίλοι από άποψη σημειώσεων και τα κατάφερα μια χαρά. Όμως στην δουλειά, αν και 8ωρη, είχα πολύ ελαστικότητα για να λείπω στις εξεταστικές και τις άδειες μου. Ξέρω όμως παιδιά που αναγκάζονται να παίρνουν άδειες μόνο για την ώρα που γράφουν. Υπάρχουν δουλείες και δουλειές, εργοδότες και εργοδότες.Ανάλογως τις συνθήκες. Με καλές συνθήκες και εφόσον είναι το αντικείμενο σου είναι πολύ θετική μια δουλειά. Αν δεν έχεις βιοποριστικούς λόγους και αν δεν είναι το αντικείμενο σου η δουλειά τότε οφείλω να σου πω ότι είναι αμαρτία να μην παρακολουθήσεις τα μαθήματα σου και να ζοριστείς. Βέβαια η θέση στον ΟΤΕ είναι μια σχετικά καλή ευκαιρία για λίγες ώρες δουλειάς και καλά χρήματα. Όμως και εκεί ζορίζεσαι ειδικότερα με τις άδειες.
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Feb 15, 2006 3:35 pm

rigo wrote:Έχω στο μυαλό μου τηλεφωνητής στον ΟΤΕ ή κάτι τέτοιο. Είναι και κοντά στην ΑΣΟΕΕ και συμφέρει! Βέβαια πρέπει να περιμένεις καμιά προκύρηξη θέσεων. Έχει δουλέψει κανείς εκεί; Όσο για τα μαθήματα, προσωπικά στο εξάμηνο αυτό διάβασα μόνο στο τέλος και τα πηγά καλά. Βέβαια στη συνέχεια προφανώς στενεύουν τα πράγματα. Φοβάμαι μόνο μην πάνε πίσω τα μαθήματα και μετά τρέχω και δεν φτάνω..
Εγω δουλευω τηλεφωνητης στον Οτε...
Πες τι θες να μαθεις...
Σαν γενικη ιδεα, τα λεφτα ειναι καλα, οι συνθηκες αρκετα καλες, αλλα το προγραμμα δυσκολευει πολυ περισσοτερο αποτι φανταζεσαι οταν ακους 4 ωρες την ημερα... γενικως και παλι μπορεις να τα βολεψεις, αλλα μην νομιζεις οτι θα την περνας και ζαχαρη...

Εχε υποψιν για παραδειγμα οτι μπορει εν μεσω εξεταστικης (τωρα καλη ωρα) να δουλευω 8-12 και μετα να πρεπει να διαβασω, αλλα φτανω αρκετα κουρασμενος (Απο τα γαμωσταυριδια που τρωω επι 4 ωρες εκει :-D ) οπΟΤΕ τελικα διαβαζω μονο απογευματα και κοιμαμαι νωρις το βραδυ γιατι δουλευω την επομενη, κατι που δυσκολευει πολυ την εξεταστικη μου... Μεγαλο ρολο παιζει και το που μενεις... Αν μενεις πχ μελισια, τη διελυσες την εξεταστικη με δουλεια + μετακινηση...

Οτι θελεις να ρωτησεις ρωτησε το, θα σου απαντησω...
Οπου να ειναι θα βγαλουν προκυρηξη αποτι ακουσα, οποτε κανε την αιτηση, και βλεπεις μετα αν θα πας...
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Wed Feb 15, 2006 3:44 pm

Αν σου πώ οτι μένω Αγία Παρασκευή;; :-D
Αυτό με την εξεταστική δεν το είχα σκεφτεί.. Δεν παίζει να σε αφήσουν για εκείνες τις μέρες τελείως off ε; Πόσο διαρκούν οι συμβάσεις στον ΟΤΕ;
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Wed Feb 15, 2006 3:50 pm

8μηνες ειναι ολες οι συμβασεις...
Βασικα το κυριοτερο ειναι σε ποιο τμημα θα πεσεις, γιατι υπαρχουν πολλα και διαφορα... πχ 131, 134, telemarketing, 121, 1242... με διαφορετικες συνθηκες και ιδιαιτεροτητες το καθε ενα... Πχ φανταζομαι οτι στο 121 (βλαβες) θα ακους γαμωσταυριδια ΟΛΗ μερα...
Οι αδειες που δινονται στο δικο μου τμημα (134) για την περιοδο εξεταστικης ειναι Ανευ αποδοχων την ημερα που δινεις, η την προηγουμενη... Γενικως επειδη εκει δουλευουμε μονο φοιτητες, ΔΕΝ γινεται σε καμμια περιπτωση να σε αφησουν εκτος για ολες τις μερες, γιατι ολοι το ιδιο θελουμε...

Τωρα για ΑΓ παρασκευη δε ξερω... σκεψου αν δουλευεις 8-12 πχ ποτε πρεπει να ξεκινας και ποτε θα εισαι πισω...

Ξαναλεω οτι τα λεφτα ειναι καλα... ΠΑιζει και ρολο ποτε θα σε παρουν... εμενα με πηραν σε καταληλη στιγμη, αμεσως μετα την Εξεταστικη σεπτεβρη, και τελειωνω αμεσως πριν του Ιουνη... Δηλαδη ειμαι τζετ, γιατι τρωω μονο 1 εξεταστικη στη μαπα... Αλλοι εχουν φαει 3 δουλευοντας... Αν εισαι γκαντεμης και σε παρουν αμεσως πριν του Ιουνιου...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Wed Feb 15, 2006 5:34 pm

Κ γω είχα περάσει αρκετές περιόδους των 4 χρόνων της σχολής δουλεύοντας. Γενικώς, όλα συνδυάζονται με το αντίστοιχο τίμημα. Όταν δούλευα παρακολουθούσα max 2 μαθήματα -εννοώ παρακολουθήσεις και εργασίες και απ'όλα-. Σίγουρα παίζει κούραση, ειδικά αν θες να περνάς και μαθήματα για να μην καθήσεις περισσότερο από 4 χρόνια.
Ganther wrote: Πχ φανταζομαι οτι στο 121 (βλαβες) θα ακους γαμωσταυριδια ΟΛΗ μερα...
Να μην το φαντάζεσαι να είσαι σίγουρος! Πολύ βρίσιμο αλλά από ένα σημείο και μετά παθαίναμε ανοσία!
Είχα δουλέψει και ΟΤΕ κάποιο διάστημα, σίγουρα είναι πολύ θετικό ότι είναι απέναντι από τη σχολή. Θυμάμαι σχόλαγα 3 και 10 και 3.15 ήμουν στο μάθημα. Λεφτά καλά για τις αντίστοιχες ώρες και αν δυσκολευτείς κιόλας, κόβεις τη σύμβαση και φεύγεις νωρίτερα απ'τους 8 μήνες (πολλοί το κάνουν).
Όντως όπου να ναι θα βγει πάλι προκύρηξη...
There's no place like 127.0.0.1
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Feb 15, 2006 6:08 pm

Πριν κάνεις κάτι καθόρισε τις προτεραιότητές σου.Η λύση του Ο.Τ.Ε είναι ιδανική (έχω κάνει 2 συμβάσεις) από όλες τις απόψεις.Εκεί η λούφα και η παραλλαγή δίνουν και παίρνουν.Την δεύτερη φορά είχα κάνει 12 αδικαιολόγητες +άλλες τόσες αναρρωτικές σε περιόδους εξεταστικής χωρίς καμία επίπτωση.Φυσικά εκείνα τα εξάμηνα είχαν καταστραφεί αλλά με δική μου υπευθυνότητα.Π.χ όταν σχολούσα δεν μπορούσα με καμία δύναμη να παρακολουθήσω μάθημα.Ήθελα απλά να γυρίσω σπίτι μου.Και έτσι δεν είχα επαφή με τις παραδόσεις.2-3 μαθήματα+Ο.Τ.Ε περνιούνται χαλαρά αν βάλεις στο πρόγραμμά σου και παρακολουθήσεις +άλλα 1-2 Σεπτέμβρη και δεν μένους καθόλου πίσω.Έχε επίσης υπόψη σου ότι έτσι όπως είναι δομημένο το πρόγραμμα σπουδών σου δίνεται η δυνατότητα στο 4ο έτος να μαζέψεις ότι σου χει ξεφύγει από το 3ο και να τελειώσεις στην ώρα σου .
Προσοχή όμως :Φρόντισε να περνάς τα μαθηματα του 1 και 2 έτους στην ώρα τους (τα περισσότερα υποχρεωτικά δηλαδή) γιατί αυτά είναι συνήθως που σε κρατάν περισσότερα χρόνια στην σχολή.Αν μπεις τρίτο έτος έχοντας περάσει όλα τα υποχρεωτικά και επικεντρωθείς στα 2+2 υποχρεωτικά του 3ου έτους θα έχεις πολλές πιθανότητες να τελειώσεις στην ώρα σου .Μην ξεχνάς ότι έχουμε 36 μαθήματα/12 εξεταστικές = 3 μαθήματα/εξεταστική ,εφικτός στόχος!
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Feb 15, 2006 7:51 pm

Εγώ πρωτοετής, είχα βρει part-time απασχόληση σε βιβλιοπωλείο τον Σεπτέμβριο. Βέβαια όταν ξεκίνησε η σχολή αποφάσισα να σταματήσω καθώς δεν γνώριζα τί ακριβώς θα βρω μπροστά μου, αν θα προλάβαινα κλπ..
Τελικά σταμάτησα τον Οκτώβριο αλλά έτσι όπως είδα τα πράγματα από άποψης χρόνου θα μπορούσα άνετα να συνδυάσω και τα 2.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Feb 16, 2006 6:41 pm

Εγώ δουλεύω από το δ εξάμηνο (τώρα είμαι 6ο έτος) και δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο...Βέβαια δεν είναι και ακατόρθωτο..Θέλει ψυχική δύναμη και αντοχές..

Είμαι γραμματέας (καμία σχέση με προγραμματιστική δουλειά) και δεν δουλεύω πολλές ώρες την εβδομάδα (τώρα δουλεύω 12, παλιότερα όμως δούλευα γύρω στις 15-18 ). Τα λεφτά δεν είναι πάρα πολλά δεδομένων και των ωρών που δουλεύω. Τις περισσότερες φορές τρέχω από τη δουλειά στη σχολή και αντίστροφα και γενικά δεν παρακολουθώ μαθήματα, γιατί δεν προλαβαίνω και ενίοτε δεν αντέχω (με τρώνε αρκετά οι δρόμοι και το άγχος και με κουράζει αυτό)..

Το καλό με τη δουλειά μου είναι ότι δε χρειάζεται διάβασμα στο σπίτι ή διόρθωμα-όπως του Erevodifwntas πχ- ούτε με τρώει η ρουτίνα, όπως αν ήμουν κάπου τηλεφωνήτρια, αλλά δεν είναι και άμεσα εμφανή τα θετικά της στοιχεία. Με αυτό εννοώ ότι έχω μάθει να προσέχω τις λεπτομέρειες/τα τυπικά σε έγγραφα που πρέπει να ετοιμάσω, να συναλλάσσομαι με τράπεζες/εφορίες κα, αλλά όλ αυτά δεν είναι κάτι που μπορώ να το τεκμηριώσω αυτόματα (με κάποιο χαρτί) σαν προσόν μου.

Επίσης να πω ότι η δουλειά μου είναι σε απόσταση 20-25 λεπτών με μετρό από το σπίτι μου, η σχολή 30-35 λεπτών με μετρό ή λεωφορείο και μεταξύ τους είναι κανένα 15-20λεπτό με μετρό ή λεωφορείο.

(δεν ξέρω εαν αυτό σε διαφωτίζει-απλά επειδή είπες ότι μένεις Αγ Παρασκευή-στάνταρ χρειάζεσαι παραπάνω απ' όσο εγώ για να πεις ότι ξεκινάς το εργάσιμο τμήμα της μέρας σου)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
byte level
byte level

Post by rak » Thu Mar 02, 2006 2:15 am

Ενδιαφέρομαι για εργασία στον ΟΤΕ και αναρωτιέμαι πότε βγαίνει η προκύρηξη των θέσεων.Δεν κατάφερα να βρω κάτι σχετικό στο site.
Αν κάποιος ξέρει ας με βοηθήσει!
Ευχαριστώ! ;)
Post Reply

Return to “off-topic”