στρατός ? όχι για μας!
στρατός ? όχι για μας!
Απαγορεύονται οι διαφημίσεις. Αν επαναληφθεί θα υπάρξει αποκλεισμός του χρήστη από το forum.
Moderated by Einherjar
_______
Τσεκάρετε το http://www.******.gr!!!
Μια πρώτη προσπάθεια για εξορθολογισμό ή/και κατάργηση της θητείας...
Moderated by Einherjar
_______
Τσεκάρετε το http://www.******.gr!!!
Μια πρώτη προσπάθεια για εξορθολογισμό ή/και κατάργηση της θητείας...
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
-
Λυπάμαι, αλλά η άποψη που έχεις για το στρατό είναι για αυτόν σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Και σε ρωτάω...στράφηκε κανένας στρατιώτης εναντίον σου, ή εναντίον των γονιών σου (πέρα από την περίοδο της δικτατορίας) ?
Χρωστάμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στπ στρατό πιστεύω...γιατί ο αληθινός στρατός είναι ΑΥΤΟΣ . . .

Αυτά τα ολίγα, φιλικά πάντα
Χρωστάμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στπ στρατό πιστεύω...γιατί ο αληθινός στρατός είναι ΑΥΤΟΣ . . .

Αυτά τα ολίγα, φιλικά πάντα

- Proxenos
- Gbyte level
Έχετε ξεφύγει και οι δύο...
Ούτε τα φιλολαϊκά αισθήματα θα σταματήσουν τον οποιονδήποτε δεν έχει τις ίδιες απόψεις με εμάς ούτε χρειάζεται να πλέξουμε τη φανέλα του φαντάρου.
Και να μην ξεχάσω: φιλικά πάντα.
Ούτε τα φιλολαϊκά αισθήματα θα σταματήσουν τον οποιονδήποτε δεν έχει τις ίδιες απόψεις με εμάς ούτε χρειάζεται να πλέξουμε τη φανέλα του φαντάρου.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- Theofaman
- Mbyte level
Κάπως έτσι είναι. Μην είμαστε των άκρων. Ούτε την ουτοπία θα βρούμε ποτέ για να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους αλλά ούτε και θα "δοξάζουμε" τον στρατό. Ο στρατός είναι αναγκαίο κακό της κοινωνίας μας (ανέκαθεν) οπότε μέρος της ελευθερίας μας (όπου "μας" ο εκάστοτε λαός) ως έθνος στηρίζεται και σε αυτόν. Από την άλλη ευχή όλων είναι να μην υπάρχει στρατός αλλά θα παραμείνει ευχή, για αρκετά ακόμα χρόνια...Proxenos wrote:Έχετε ξεφύγει και οι δύο...
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- jimmyD
- Academic status: MSc
Αυτό που λες για τη λειτουργία του στρατού είναι κατα τη γνώμη μου τελείως άσχετο. Στις μέρες μας έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι πραγματικοί και σκληρότεροι πόλεμοι γίνονται σε μη στρατιωτικό επίπεδο. Και όταν ανακατεύονται στρατοί είναι κυρίως εκ του ασφαλούς. (Βλέπε επέμβαση σε γιουγκοσλαβία πετώντας σε ιράκ αφού έχει εξασφαλιστεί η συγκαταθεση των σηιτών(νομίζω αυτών) και η μη επέμβαση στο ιραν με χερσαίες δυνάμεις όπως πάει το πράμα.)
Θεωρητικά λοιπόν δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει το στράτευμα σε κατάσταση πολέμου. Όταν σου καίνε το σπιτι δε κοιτάς να λουφάρεις κοιτάς η να το σώσεις ή να σωθείς.
Θεωρητικά λοιπόν δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει το στράτευμα σε κατάσταση πολέμου. Όταν σου καίνε το σπιτι δε κοιτάς να λουφάρεις κοιτάς η να το σώσεις ή να σωθείς.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

-
Μάλλον με παρανοήσατε...δεν εννοούσα ότι πρέπει να δοξάζουμε τον στρατό, αλλά ότι του χρωστάμε ένα ευχαριστώ, διότι αν δεν ήταν αυτοί οι φαντάροι, τότε εμείς δε θα μπορούσαμε να λέμε τώρα ελεύθερα την άποψή μας...το να μην τους το αναγνωρίζουμε αυτό είναι τουλάχιστον προσβολή προς τους "πεσσόντες υπέρ της πατρίδος"Μην είμαστε των άκρων. Ούτε την ουτοπία θα βρούμε ποτέ για να ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους αλλά ούτε και θα "δοξάζουμε" τον στρατό.
Ο στρατός είναι αυτός που πολλές φορές έσωσε την κατάσταση, και αυτός που σχεδόν καθημερινά ανχαιτίζει τα τουρκικά μαχητικά που κάνουν τις γνωστές σε όλους μας παραβιάσεις...
Pascal και Kwsta, θα σας άρεσε να βλέπετε Τουρκικά μαχητικά να περνάνε πάνω από την Ακρόπολη?Πολύ ωραίο το θέαμα εεε?
Επίσης ο στρατός μαθαίνει στα 18-28άχρονα τι σημαίνει η πειθαρχεία και η συνέπεια του λόγου, κάτι το οποίο πολλοί ακόμη δεν έχουν μάθει...

- rapadder
- Gbyte level
Δεν έχω πάει στρατό και δεν τρελλαίνομαι που θα πάω. Το 90% των ατόμων δεν έχει πρόβλημα με την ιδέα ύπαρξης του στρατού (δεν είναι ιδεολογικό το θέμα) αλλά με το πως λειτουργεί. Τα κυριότερα παράπονα εστιάζονται στο ότι εκεί επικρατεί η αποθέωση της ευνοιοκρατίας (μέσο, βύσμα) και πολλές φορές της ανοργανωσιάς.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Proxenos
- Gbyte level
Ωραιότατη περιγραφή της ελληνικής κοινωνίας. Το χειρότερο με τον Έλληνα είναι ότι ό,τι και να κάνει κανείς για εκείνον, εκείνος πάντα θα πιστεύει ότι παντού υπάρχουν βύσματα. Ε, αφού θέλουμε βύσματα, βύσματα λοιπόν. Αφού έτσι έχουμε μάθει να ζούμε και δεν μπορούμε αλλιώς. Και αν τώρα πιστεύετε οτι τα "βύσματα" υπάρχουν μόνο στην Έλλαδα, έχετε πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Οι γνωριμίες παντού μετρούν και παντού σε βοηθούνrapadder wrote:Δεν έχω πάει στρατό και δεν τρελλαίνομαι που θα πάω. Το 90% των ατόμων δεν έχει πρόβλημα με την ιδέα ύπαρξης του στρατού (δεν είναι ιδεολογικό το θέμα) αλλά με το πως λειτουργεί. Τα κυριότερα παράπονα εστιάζονται στο ότι εκεί επικρατεί η αποθέωση της ευνοιοκρατίας (μέσο, βύσμα) και πολλές φορές της ανοργανωσιάς.

Και όσο για τη θητεία, το καλύτερο θα είναι να καταργηθεί. Ο μισθοφορικός στρατός είναι σε κάθε περίπτωση πιο αποτελεσματικός με τα σημερινά δεδομένα και θα μας αφήσει στην ησυχία μας. Ή μήπως υποστηρίζει κανείς οτι το κάθε καλομαθημένο παιδάκι (δεν βγάζω κανέναν απ'έξω, γιατί δυστυχώς τα βρίσκουμε όλα έτοιμα σε αυτήν την κοινωνία) που πάει στα 19 ή στα 22 του στο στρατό επιφέρει βελτίωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας;
Όποιος θέλει να προσφέρει σε αυτή τη χώρα, μπορεί να το κάνει και με άλλους τρόπους: πιο δύσκολους, πιο απαιτητικούς αλλά και πιο αποτελεσματικούς και χρήσιμους για την κοινωνία. Ο στρατός δεν είναι εκεί για να μας σώσει σε περίπτωση εισβολής. Ο στρατός υπάρχει για να ΜΗΝ φτάσουμε ως εκεί. Όποιος τώρα έχει κολλήσει σε αυτά που του λένε όσοι έχουνε κάνει τη θητεία τους - και νομίζουνε ότι κατάφεραν κάτι στη ζωή τους - ας μας πουν σε τι διαφέρει ο χαρακτήρας των ίδιων απο την αντίληψη που βρήκαν εκεί μέσα. Οι εποχές που ο στρατός ήταν αναμορφωτήριο κα η θητεία κρατούσε μερικά χρόνια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αν κάποιοι "παλιοί" έχουν έλλειμμα προσωπικότητας και θέλουν να το καλύψουν με καψώνια, αυτό δυστυχώς συμβαίνει παντού στην κοινωνία. Δυστυχώς όμως δε βγαίνει κανείς να μιλήσει για τα 800 € και τις 60 ώρες την εβδομάδα. Για το κολλέγιο του στρατού μιλάμε εκ του ασφαλούς. Ενώ ο εργοδότης είναι μια ζωή...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- rapadder
- Gbyte level
Συμφωνώ γενικά με όσα λές, απλά (στην Ελλάδα) δεν θα πρέπει ο στρατός να είναι 100% επαγγελματικός, (μισθοφορικός) δηλαδή. Πρώτα απ΄όλα κάτι τέτοιο δεν συμφέρει τεχνικοοικονομικά. Σημαντικότερο είναι ότι σε περίπτωση πολέμου ο μισθοφορικός στρατός απλά δεν θα επαρκεί σε αριθμούς. Τότε δεν θα έχει και πολύ νόημα να επιτάξεις άνδρες χωρίς καμία (υποτυπώδη έστω) στρατιωτική εκπαίδευση. Η λύση που προωθεί η πολιτεία είναι να γίνει ημιεπαγγελματικός και νομίζω ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Επίσης πιστεύω ότι και οι γυναίκες θα έπρεπε να υπηρετούν υποχρεωτικά θητεία στο στρατό. Αναφέρομαι σε εκπαίδευση 3-4 εβδομάδων που θα περιλαμβάνει χειρισμό όπλου, παροχή πρώτων βοηθειών, συμμετοχή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και άλλα παρόμοια καθήκοντα. Τι είδους ισότητα των δύο φύλων έχουμε;
Γενικά τα προβλήματα του Έλληνα δεν είναι "Μην εισβάλλουν οι Τούρκοι και πάρουνε τα νησιά" αλλά διαφορετικού τύπου (ασφαλιστικό, διαρθρωτικές αλλαγές, κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη κλπ).
Επίσης πιστεύω ότι και οι γυναίκες θα έπρεπε να υπηρετούν υποχρεωτικά θητεία στο στρατό. Αναφέρομαι σε εκπαίδευση 3-4 εβδομάδων που θα περιλαμβάνει χειρισμό όπλου, παροχή πρώτων βοηθειών, συμμετοχή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και άλλα παρόμοια καθήκοντα. Τι είδους ισότητα των δύο φύλων έχουμε;
Γενικά τα προβλήματα του Έλληνα δεν είναι "Μην εισβάλλουν οι Τούρκοι και πάρουνε τα νησιά" αλλά διαφορετικού τύπου (ασφαλιστικό, διαρθρωτικές αλλαγές, κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη κλπ).
- jimmyD
- Academic status: MSc
Συμφωνώ με rappader . Τι μισθοφορικός στρατός ρε παιδιά πάμε καλά. Τόσα προβλήματα ανεργίας και θεωρείται λύση την κατασκευή εργοστασίου φαντάρων. Γιατί στο μισθοφορικό δε παίζει λούφα. Για ρωτήστε κανα φίλο σας που είναι ΕΠΟΠ. Καλύτερα καθόλου παρά μισθοφορικός. Άκου εκεί επάγγελμα φαντάρος. Δηλαδή θα σε φέρνει να σε κόβει λόρδα λόγω ανεργίας και μέτα θα πηγαίνεις αναγκαστικά φαντάρος με τη "θέληση "σου. Αυτό είναι η χαρά του καψωνολάτρη.
Since I was born I started to decay

- Proxenos
- Gbyte level
Μου αρέσει που λες τα πράγματα με το όνομά τους...jimmyD wrote: Γιατί στο μισθοφορικό δε παίζει λούφα.

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ρε παιδιά ηρεμία τελειώνουμε και ένα πανεπιστήμιο (υποτίθεται ανώτατη εκπαίδευση) τι λέμε τώρα; ότι ο στρατός εάν δεν υπήρχε θα είχαμε πρόβλημα; Ήμαρτον σε 12 μήνες έχεις γίνει expert commando σε όλα; Το 80% των φαντάρων δεν αντέχει μια πεζοπορία 5χλμ θα πάει σε πόλεμο; Τώρα για το εάν οφείλω στον στρατό το ότι είμαι ελεύθερος δεν το νομίζω. Το τελαυταίο πράγμα στο οποίο το οφείλω αυτό ναι είναι ο στρατός. Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να υπηρετήσει ή νομίζει ότι θα κρατήσει την Μπανανία ασφαλή όσο είναι φαντάρος ας παέι 

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- silegav
- Venus Project Founder
Να μιλήσω κι εγώ ως εν δυνάμει φαντάρος....
Να σας πω μερικά πράγματα σχετικά με τα παραπάνω...
Ο στρατός για τους περισσότερους φαντάρους είναι το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου που υπάρχει.
Το χειρότερο με τον στρατό είναι μια μεγάλη μερίδα των μονίμων είναι δημόσιοι υπάλληλοι...ναι μεν μιθοφόροι, αλλά δημόσιοι, δλδ η πολυπλοκότητα της εργασίας τους εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο του spider Που επιλέγουν να παίξουν (όπου spider,η γνωστή πασιέντζα των windows).
Οι ΕΠΟΠ είναι μια καλή λύση για αυτούς που δεν θα κάναν κάτι άλλο γενικότερα, ή δεν θα ήθελαν να κάνουν και ικανοποιούνται με το να είναι συνέχεια φαντάροι.
Η πραγματική χρησιμότητα των απανταχού φαντάρων είναι να γεμίζουν τις σκοπιές των πολλών άχρηστων στρατοπέδων της Ελλάδας, να κάνουν καφέ και οτιδήποτε κατέβει στο κεφάλι των μονίμων.
Δλδ εγώ με πτυχίο πανεπιστημίου θα σκουπίσω μια τουαλέτα και ο καραβανάς που πριν λίγο του έδειξα να ανοίγει τον υπολογιστή γιατί δεν ήξερε, θα καταστρώσει το αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας απέναντι σε ενδεχόμενη εισβολή...δεν πάω να φουντάρω καλύτερα....τι χρησιμότητα μπορεί να έχω?
Το καλύτερο μοντέλο είναι ο μισθοφορικός στρατός και η διατήρηση των κατάλληλων κριτηρίων...δεν μπορεί δλδ να είναι κάποιος 50 χρονων με μια κοιλιά 2 μέτρα μάχιμος...που να πάει αυτός? Τέσπα..έρχονται πολλά στο μυαλό μου και δεν μπορώ να τα ταξινομήσω...άλλωστε ένας απλός ναύτης είμαι...καφέδες φτιάχνω!
Να σας πω μερικά πράγματα σχετικά με τα παραπάνω...
Ο στρατός για τους περισσότερους φαντάρους είναι το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου που υπάρχει.
Το χειρότερο με τον στρατό είναι μια μεγάλη μερίδα των μονίμων είναι δημόσιοι υπάλληλοι...ναι μεν μιθοφόροι, αλλά δημόσιοι, δλδ η πολυπλοκότητα της εργασίας τους εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο του spider Που επιλέγουν να παίξουν (όπου spider,η γνωστή πασιέντζα των windows).
Οι ΕΠΟΠ είναι μια καλή λύση για αυτούς που δεν θα κάναν κάτι άλλο γενικότερα, ή δεν θα ήθελαν να κάνουν και ικανοποιούνται με το να είναι συνέχεια φαντάροι.
Η πραγματική χρησιμότητα των απανταχού φαντάρων είναι να γεμίζουν τις σκοπιές των πολλών άχρηστων στρατοπέδων της Ελλάδας, να κάνουν καφέ και οτιδήποτε κατέβει στο κεφάλι των μονίμων.
Δλδ εγώ με πτυχίο πανεπιστημίου θα σκουπίσω μια τουαλέτα και ο καραβανάς που πριν λίγο του έδειξα να ανοίγει τον υπολογιστή γιατί δεν ήξερε, θα καταστρώσει το αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας απέναντι σε ενδεχόμενη εισβολή...δεν πάω να φουντάρω καλύτερα....τι χρησιμότητα μπορεί να έχω?
Το καλύτερο μοντέλο είναι ο μισθοφορικός στρατός και η διατήρηση των κατάλληλων κριτηρίων...δεν μπορεί δλδ να είναι κάποιος 50 χρονων με μια κοιλιά 2 μέτρα μάχιμος...που να πάει αυτός? Τέσπα..έρχονται πολλά στο μυαλό μου και δεν μπορώ να τα ταξινομήσω...άλλωστε ένας απλός ναύτης είμαι...καφέδες φτιάχνω!
- ailouros
- Gbyte level
Και αυτός ο μύθος καταρρίφθηκε (από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον) !Από ένα χωριό που ξέρω είχαν πάει καμια 10ρια άτομα ΕΠΟΠ και στο τέλος έμεινε μόνο ο ένας .Οι υπόλοιποι γυρίσαν στις προηγούμενες δουλειές τους (αγροτικές-τεχνικής φύσης).Οι ΕΠΟΠ είναι μια καλή λύση για αυτούς που δεν θα κάναν κάτι άλλο γενικότερα, ή δεν θα ήθελαν να κάνουν και ικανοποιούνται με το να είναι συνέχεια φαντάροι.
Με άλλα λόγια ο στρατός είναι μια κατασκήνωση όπου σε βάζουν να τρως να κοιμάσαι και να καθαρίσεις τα μέρη που τρως κοιμάσαι και αφοδεύεις.Αν υποθέσουμε ότι στρατευεσαι στην πιο δημιουργική δεκαετία της ζωής σου ,και το κράτος για έναν τουλάχιστο χρόνο σου επιβάλλει να μην είσαι δημιουργικός για τον εαυτό σου και την κοινωνία ,τότε σαφώς και πρέπει να γίνει μισθοφορικός στρατός .Και αυτό θα γίνει μόνο όταν θα μπει η τουρκία στην Ε.Ε.
Όσο σκέφτομαι ότι παλιά πηγαίναν 24 μήνες ανατριχιάζω...
- rapadder
- Gbyte level
Άρα το θέμα εστιάζεται στο ότι οι φαντάροι κάνουν μ@λ@κίες όσο είναι φαντάροι, με αποτέλεσμα να αισθάνονται άχρηστοι και να βαριούνται την ζωή τους. Ξεκινάς με κάθε καλή πρόθεση και στο τέλος έχεις φρικάρει με το πως λειτουργεί το "αμυντικό" σύστημα (ενώ παράλληλα έχεις ασχοληθεί και με το αποχετευτικό σύστημα του χώρου που ζείς).
- Proxenos
- Gbyte level
ailouros wrote:
Και αυτός ο μύθος καταρρίφθηκε (από προσωπική εμπειρία τουλάχιστον) !Από ένα χωριό που ξέρω είχαν πάει καμια 10ρια άτομα ΕΠΟΠ και στο τέλος έμεινε μόνο ο ένας .Οι υπόλοιποι γυρίσαν στις προηγούμενες δουλειές τους (αγροτικές-τεχνικής φύσης).
Δε νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν γνώμη και να πάνε σπίτι τους ό,τι ώρα θέλουν...
Η πιο δημιουργική δεκαετία στη ζωή είναι από τα 40-50 (ψάξε και δες ποιες ηλικίες είναι πιο παραγωγικές).ailouros wrote:Αν υποθέσουμε ότι στρατευεσαι στην πιο δημιουργική δεκαετία της ζωής σου ,και το κράτος για έναν τουλάχιστο χρόνο σου επιβάλλει να μην είσαι δημιουργικός για τον εαυτό σου και την κοινωνία ,τότε σαφώς και πρέπει να γίνει μισθοφορικός στρατός.
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Κάτσε τώρα να ξεκινήσουν οι κορώνες από τους "μη-προκατειλημμένους", "μη-εθνικιστές", "μη-ρατσιστές" και "μη-ακροδεξιούς".ailouros wrote:Και αυτό θα γίνει μόνο όταν θα μπει η τουρκία στην Ε.Ε.

- ailouros
- Gbyte level
Νομίζω μπορούν να παραιτηθούν απλά υπάρχει ειδικό καθεστώς (μετά από έναν χρόνο).Οι αξιωματικοί(από στρατιωτικές σχολές) αν παραιτηθούν πρέπει να πληρώσουν ένα ποσό γύρω στα 30 χιλιάδες ευρώ,αλλά λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα έχει πάψει να είναι σε καθεστώς επιστράτευσης εδώ και δυο τρία χρόνια+ δεδικασμένο (από Ευρωπαϊκό δικαστήριο ) με λογική ενάντια στην υποχρεωτική εργασία=δουλεία ,έχει ανοίξει ή πάει να ανοίξει ο δρόμος για τους αξιωματικούς.Οι ΕΠΟΠ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ,δεν θεωρείται ότι το κράτος έχει επενδύσει πάνω τους ,όπως στους αξιωματικούς ,ώστε να πρέπει να πληρώσουν για να φύγουν.Δε νομίζω ότι μπορούν να αλλάξουν γνώμη και να πάνε σπίτι τους ό,τι ώρα θέλουν...
Άσχετο:
Νομιζω ότι οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού αυτοί δηλαδή που κατοικούν και έχουν εγγραφεί στην αστυνομία της χώρας του εξωτερικού για πάνω από 5 χρόνια ,είτε απαλάσσονται είτε την εξαγοράζουν;