Σχέσεις και Προβλήματα Καρδιάς!
- Serendipity
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Σχέσεις και Προβλήματα Καρδιάς!
Μεσα απο εδω ο καθενας μπορει να διατυπωνει το αισθηματικο προβλημα που αντιμετωπιζει και οι love doctors του φορουμ θα του δωσουν τις εμπεριστατωμενες αποψεις τους ή πιο απλα μια 3 γνωμη περαν της καθιερωμενης γνωμης του/της κολλητου/κολλητης!
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

- Serendipity
- Gbyte level
προβλημα νουμερο 1
γνωριζομαστε με ενα παιδι 2 μηνες.προ εβδομαδας μου ζητησε να βγουμε για καφε του ειπα ναι κ ολη την βραδια μου την επεφτε.στην αρχη μου ψιλοαρεσε και ανταποκρινομουν στο φλερτ.απο το βραδυ που χωριστηκαμε για να παμε σπιτια μας με μουρλανε στα μηνυματα κ ενω του ειχα πει το προγραμμα μου για τις επομενες 3 μερες κ ενω κ αυτος ηταν απασχολημενος ξεκανονιζε τα παντα κ με πιεζε να ξαναβγουμε.εγω όμως δεν μπορουσα κ εκτος απο αυτό ξενερωσα από την πολυ πιεση κ δεν μου αρέσει πια.τι να κανω για να τον ξεφορτωθω χωρίς να τον πληγωσω?θελω να διατηρηθεί η φιλία μας. 

-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

--Albert Einstein--

- Paralias
- Gbyte level
Γκουχου γκούχου... Love doctor εδω!!
Κάτσε να πάρω σοβαρό ύφος...
Πάμε...
Λοιπόν,ο πιο απλός τρόπος είναι να του το δωσεις να το καταλάβει.Τι διάλο;Λίγο μυαλό θα έχει... Τι θέλω να πω...
Απλά να τον αποφύγεις και με τον τρόπο σου να τον απομακρύνεις και να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το πράγμα.
Λυπάμαι,αλλά φίλο δεν πρόκειται να τον κρατήσεις.Δε γίνεται.
Και αν κάποια στιγμή νομίσεις ότι το κατάφερες,απλά θα το νομίζεις,δε θα ισχύει.
Εχω να πω και άλλα,αλλά ψιλοβαριέμαι τωρα!

Κάτσε να πάρω σοβαρό ύφος...
Πάμε...
Λοιπόν,ο πιο απλός τρόπος είναι να του το δωσεις να το καταλάβει.Τι διάλο;Λίγο μυαλό θα έχει... Τι θέλω να πω...
Απλά να τον αποφύγεις και με τον τρόπο σου να τον απομακρύνεις και να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το πράγμα.
Λυπάμαι,αλλά φίλο δεν πρόκειται να τον κρατήσεις.Δε γίνεται.
Και αν κάποια στιγμή νομίσεις ότι το κατάφερες,απλά θα το νομίζεις,δε θα ισχύει.
Εχω να πω και άλλα,αλλά ψιλοβαριέμαι τωρα!

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
καλά του πήρε 2 μήνες να σου πει να πάτε για καφε???:S
θα έλεγα ότι παρακινείται/υποκινείται από άλλους (φίλους του πχ), διότι κολώνει και εξ αιτίας αυτού αργεί να πάρει στροφές. Θα του είπαν "πρότεινε αυτό πρότεινε εκείνο πρότεινε το άλλο, σε κάποιο θα σου πει ναι. να μιλάτε κλτ" κι αυτός το ακολούθησε.
προτείνω να αποστασιοποιηθείς για λίγο και να δεις αντίδραση (αν κ το κόβω να σε πρήζει κ πάλι). Αν δεν το πιάσει μπορείς να του το πεις με καμιά κλισέ έκφραση και/ή ψυχρότητα στην επικοινωνία. Είσαι σίγουρη ότι ξενέρωσες πλήρως??
θα έλεγα ότι παρακινείται/υποκινείται από άλλους (φίλους του πχ), διότι κολώνει και εξ αιτίας αυτού αργεί να πάρει στροφές. Θα του είπαν "πρότεινε αυτό πρότεινε εκείνο πρότεινε το άλλο, σε κάποιο θα σου πει ναι. να μιλάτε κλτ" κι αυτός το ακολούθησε.
προτείνω να αποστασιοποιηθείς για λίγο και να δεις αντίδραση (αν κ το κόβω να σε πρήζει κ πάλι). Αν δεν το πιάσει μπορείς να του το πεις με καμιά κλισέ έκφραση και/ή ψυχρότητα στην επικοινωνία. Είσαι σίγουρη ότι ξενέρωσες πλήρως??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
- Academic status: PhD
Όντως η 2μηνη "προετοιμασία" είναι ύποπτη...
Για το θέμα της φιλίας θα συμφωνήσω με τον Paralia...δύσκολα θα γίνει (αν γίνει...). Ωστόσο αν πραγματικά το θες αξίζει να το προσπαθήσεις!
Για να τον "ξεφορτωθείς" βέβαια πάντα υπάρχει και η ευθεία οδός. Ο διάλογος συνήθως δεν βλάπτει, ιδιαίτερα αν είναι γόνιμος (τουλάχιστον σε εμένα δουλεύει).
Άλλωστε η ειλικρίνεια είναι κάτι που αρκετοί σέβονται.
Για το θέμα της φιλίας θα συμφωνήσω με τον Paralia...δύσκολα θα γίνει (αν γίνει...). Ωστόσο αν πραγματικά το θες αξίζει να το προσπαθήσεις!
Για να τον "ξεφορτωθείς" βέβαια πάντα υπάρχει και η ευθεία οδός. Ο διάλογος συνήθως δεν βλάπτει, ιδιαίτερα αν είναι γόνιμος (τουλάχιστον σε εμένα δουλεύει).
Άλλωστε η ειλικρίνεια είναι κάτι που αρκετοί σέβονται.
Last edited by ciao on Tue Nov 07, 2006 3:39 am, edited 1 time in total.
S.S.D.D.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Χαλαρωστε παιδια υπαρχουν και ντροπαλοι σε αυτο το κοσμο! Εχω κανει και 5μηνες "προετοιμασιες" και δεν ηταν καθολου υποπτες
Τι να κανουμε... Δεν το εχουμε ολοι στο αιμα μας το κυνηγι!
Serendipity εγω νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να ξενερωνεις τοσο γρηγορα (ισως βεβαια δεν τον ηθελες πραγματικα απο την αρχη)...
Για εμενα μπορεις να του δωσεις μια 2η ευκαιρια και να τον γραψεις πρωτα λιγο και μετα να ξαναβγειτε και να του πεις οτι δε σου αρεσει καθολου η πιεςση μηπως και τα βρειτε τελικα... Σε μλκα ουτως η αλλως μπορει να πεσεις, δε σημαινει κατι η αρχικη συμπεριφορα, ισως απλα σε θελει πολυ, ισως του βγαινει ετσι απο ανασφαλεια ποτε δε ξερεις...

Τι να κανουμε... Δεν το εχουμε ολοι στο αιμα μας το κυνηγι!

Serendipity εγω νομιζω οτι δεν ειναι σωστο να ξενερωνεις τοσο γρηγορα (ισως βεβαια δεν τον ηθελες πραγματικα απο την αρχη)...
Για εμενα μπορεις να του δωσεις μια 2η ευκαιρια και να τον γραψεις πρωτα λιγο και μετα να ξαναβγειτε και να του πεις οτι δε σου αρεσει καθολου η πιεςση μηπως και τα βρειτε τελικα... Σε μλκα ουτως η αλλως μπορει να πεσεις, δε σημαινει κατι η αρχικη συμπεριφορα, ισως απλα σε θελει πολυ, ισως του βγαινει ετσι απο ανασφαλεια ποτε δε ξερεις...

- rigo
- Gbyte level
Εσύ αμα ήθελες κάποιον και εκείνος γυρνούσε και σου έλεγε να μείνετε φίλοι (ευγενική χυλόπιτα), θα ήθελες; Γιατί εγώ προσωπικά θα ντρεπόμουν να τον ξανακοιτάξω. Μην απορρίπτεις τον άλλον τόσο εύκολα. Πιστεύω και εγώ στο σενάριο φίλων της lumen. Από κεί και πέρα για στέκαρε αν όντως έχεις ξενερώσει (από το γεγονός οτι θές να μείνετε φίλοι δεν σε κόβω και τόσο αποφασισμένη). Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις όταν απομακρύνεται ο άλλος, αυτός που πρώτα δεν ήθελε, μετά καίγεται! Επικίνδυνα πράγματα δηλαδή!! 

"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Όλα αυτά είναι πολλά για να ναι μαζί...υποτιμούν τον ανθρώπινο εγωισμό και των δύο πλευρών. Στο 5ο εξάμηνο θα μάθεις ότι αποτελούν αντιφατικό σύνολο προτασιακών τύπων.Serendipity wrote:τι να κανω για να τον ξεφορτωθω χωρίς να τον πληγωσω?θελω να διατηρηθεί η φιλία μας. Question

Απο συμβουλές lumen και rigo πιστεύω το κάλυψαν.
Make your decisions, choose your actions, face their consequences...
laikedelic !
- alberta
- Kilobyte level
Για να λες για καφέ 2 μήνες μετά, προφανώς το σκηνικό ξεκίνησε φιλικά και μετά εξελιχθηκε πιο ερωτικά...Ίσως αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι θες να παραμείνετε φίλοι...
Επειδή και μένα μου μυρίζει παρακίνηση φίλων, αλλά διαφωνώ με τη Lumen, το καλύτερο πιστεύω που έχεις να κάνεις είναι να του πείς στα ισα ότι δεν μπορείς σε αυτή την πίεση και αν του αρέσει καλώς...Αλλιώς λυπούμαστε αλλά δεν θα πάρεις...Συνηθως εκτιμάται η ειλικρίνεια...
Το ότι ανταποκρίθηκες στο φλερτ του σημαίνει οτι δεν σου είναι αδιάφορος και θεωρώ απλό εγωισμό ότι χεις ξενερώσει...(εκτός αν βρήκες στο ενδιάμεσο κάτι καλύτερο οπότε εκεί το παρατάς το ζήτημα) :smt060
Όσο για το φιλικό,έχω πολλούς πρώην που είμαστε πλέον πολύ καλοι φίλοι αλλά
1ον: Αυτό δεν ισχύει για όλους,
2ον: σε κάποιες περιπτώσεις βγαίνει το ερωτικό προηγούμενο και απλά προσπαθείς να το συμμαζέψεις...
Ελπίζω να βοήθησα...Καλή τύχη και καλό κουράγιο έχω να πω...

Επειδή και μένα μου μυρίζει παρακίνηση φίλων, αλλά διαφωνώ με τη Lumen, το καλύτερο πιστεύω που έχεις να κάνεις είναι να του πείς στα ισα ότι δεν μπορείς σε αυτή την πίεση και αν του αρέσει καλώς...Αλλιώς λυπούμαστε αλλά δεν θα πάρεις...Συνηθως εκτιμάται η ειλικρίνεια...
Το ότι ανταποκρίθηκες στο φλερτ του σημαίνει οτι δεν σου είναι αδιάφορος και θεωρώ απλό εγωισμό ότι χεις ξενερώσει...(εκτός αν βρήκες στο ενδιάμεσο κάτι καλύτερο οπότε εκεί το παρατάς το ζήτημα) :smt060
Όσο για το φιλικό,έχω πολλούς πρώην που είμαστε πλέον πολύ καλοι φίλοι αλλά
1ον: Αυτό δεν ισχύει για όλους,
2ον: σε κάποιες περιπτώσεις βγαίνει το ερωτικό προηγούμενο και απλά προσπαθείς να το συμμαζέψεις...
Ελπίζω να βοήθησα...Καλή τύχη και καλό κουράγιο έχω να πω...

- Paralias
- Gbyte level
Και εγω σας λέω το άλλο.Βγαίνουν,του λέει "Ξέρεις,δε μου άρεσε αυτή η πίεση" και εκείνος επειδή τη γουστάρει της λέει "Ναι ναι,έχεις δίκιο,δε θα το ξανακάνω".Δηαλδή άλλαξε εντελως ξαφνικά
Όχι βέβαια.Απλά τη γουστάρει και σκέφτεται "Αφού θέλω να κάνω κάτι ας της πω τωρα ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνω για να γίνει το κονέ και μετά θα δεις"
Όταν ο άλλος είναι πιεστικός είναι πιεστικός.Δε θα αλλάξει έτσι για πλάκα.
Δηλαδή αν ξεκινήσετε να είστε μαζί μετά από κάποιο καιρό (μπορεί να είναι την επόμενη μέρα,την επόμενη βδομάδα,τον επόμενο μήνα) πάλι έτσι θα είναι.
Συγνωμη αν σε απογοητεύω,αλλά δυστυχως με την ξαδέρφη μου και την κολλητή της έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε παρόμοιες περιπτωσεις και τα έχω τραβήξει εγω στο τέλος για να λήξει το θέμα γιατί είχε καταντήσει ανυπόφορο.
Και κάτι τελευταίο.Αν ήταν έτσι πιεστικός μετά από έναν απλό καφέ που βγήκατε μετά από 2 μήνες ας πούμε που θα είστε μαζί πώς θα είναι;Απλά σκέψου...
Όσο για τους φίλους πρώην εγώ διαφωνω.Πως μπορείς να είσαι φιλός με κάποιον που έχετε ζήσει 5 πράγματα μαζί,που μέχρι πριν 1 βδομάδα ήσασταν στο κρεβάτι μαζί,που του έλεγες σ'αγαπω;
Απλά σε μεγάλες και σοβαρές σχέσεις αν είσαι φίλος/η με τον πρωην πιστεύω ότι δε σ'αφήνει να προχωρήσεις.Άσε που κανένα περίεργο βράδυ γυρνάτε πάλι στα ίδια(you know what i mean) και ξυπνάς το επόμενο πρωί και λες "Τωρα τι κάνουμε;Πάλι τα ίδια;" Κοινως δεν προχωρησες....
Αν βέβαια μιλάτε για σχέσεις μου κράτησαν ένα βράδυ,τοτε και'γω μαζί σας.Οι καλύτεροι φίλοι

Όχι βέβαια.Απλά τη γουστάρει και σκέφτεται "Αφού θέλω να κάνω κάτι ας της πω τωρα ότι δεν πρόκειται να το ξανακάνω για να γίνει το κονέ και μετά θα δεις"
Όταν ο άλλος είναι πιεστικός είναι πιεστικός.Δε θα αλλάξει έτσι για πλάκα.
Δηλαδή αν ξεκινήσετε να είστε μαζί μετά από κάποιο καιρό (μπορεί να είναι την επόμενη μέρα,την επόμενη βδομάδα,τον επόμενο μήνα) πάλι έτσι θα είναι.
Συγνωμη αν σε απογοητεύω,αλλά δυστυχως με την ξαδέρφη μου και την κολλητή της έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε παρόμοιες περιπτωσεις και τα έχω τραβήξει εγω στο τέλος για να λήξει το θέμα γιατί είχε καταντήσει ανυπόφορο.
Και κάτι τελευταίο.Αν ήταν έτσι πιεστικός μετά από έναν απλό καφέ που βγήκατε μετά από 2 μήνες ας πούμε που θα είστε μαζί πώς θα είναι;Απλά σκέψου...
Όσο για τους φίλους πρώην εγώ διαφωνω.Πως μπορείς να είσαι φιλός με κάποιον που έχετε ζήσει 5 πράγματα μαζί,που μέχρι πριν 1 βδομάδα ήσασταν στο κρεβάτι μαζί,που του έλεγες σ'αγαπω;
Απλά σε μεγάλες και σοβαρές σχέσεις αν είσαι φίλος/η με τον πρωην πιστεύω ότι δε σ'αφήνει να προχωρήσεις.Άσε που κανένα περίεργο βράδυ γυρνάτε πάλι στα ίδια(you know what i mean) και ξυπνάς το επόμενο πρωί και λες "Τωρα τι κάνουμε;Πάλι τα ίδια;" Κοινως δεν προχωρησες....
Αν βέβαια μιλάτε για σχέσεις μου κράτησαν ένα βράδυ,τοτε και'γω μαζί σας.Οι καλύτεροι φίλοι

- Serendipity
- Gbyte level
ανηκουμε κ οι 2 στην ίδια παρέα.ολο λοιπον το 2μηνο από ότι έμαθα του έλεγαν οι άλλοι να μου κάνει κάτι μια που έχουμε τόσα κοινά κ του άρεσα.είναι λιγάκι ανασφαλής.Ομως θα ήθελα για την πρωτη μου σχέση να είμαι απόλυτα σιγουρη ότι με τον άλλον είμαι ερωτευμένη.εκτός απο αυτό ξέρει ότι έχω αυστηρό μπαμπα κ δεν μπορώ να βγαίνω πολύ ευκολα με αγόρι μονη μου πάνω από 2 φορές την εβδομάδα κ δεν το σεβάστηκε.όπως κ επίσης δεν σεβάστηκε το χρόνο μου.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!
--Albert Einstein--

--Albert Einstein--

- rapadder
- Gbyte level
http://www.cosmopolitan.gr/ Ίσως είναι πιο κατάλληλο το αντίστοιχο forum
.

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- alberta
- Kilobyte level
Το όλο σκηνικό με τους γονεις το εχω ζήσει και το ζω δηλ και αν δεν υπαρχει κατανόηση από τον άλλο καλύτερα να μην ασχοληθείς καν...Γιατί θα είστε συνέχεια στα μαχαίρια.... :smt062
Απ ότι βλέπω το ζήτημα δεν τραβάει οπότε άστο και ο καιρός θα φτιάξει τα πράγματα...Απ τη στιγμή μάλιστα που δεν έγινε τπτ μεταξύ σας και είστε και στην ίδια παρέα, θα συνεχίσετε να είστε και φίλοι όπως ήθελες...
Cheep Up...Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...(και στο τμήμα και μάλιστα μόνο 1ο έτος όπως είπες και μόνη σου 150τόσα αγόρια!!!!!!!!
)
Απ ότι βλέπω το ζήτημα δεν τραβάει οπότε άστο και ο καιρός θα φτιάξει τα πράγματα...Απ τη στιγμή μάλιστα που δεν έγινε τπτ μεταξύ σας και είστε και στην ίδια παρέα, θα συνεχίσετε να είστε και φίλοι όπως ήθελες...
Cheep Up...Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...(και στο τμήμα και μάλιστα μόνο 1ο έτος όπως είπες και μόνη σου 150τόσα αγόρια!!!!!!!!

- Ethel
- Venus Project Founder
Κι εγώ το πιστεύω αυτό.rapadder wrote:http://www.cosmopolitan.gr/ Ίσως είναι πιο κατάλληλο το αντίστοιχο forum.
Σαν moderator της περιοχής και μόνο, οφείλω να υπενθυμίσω το
εξής.
Απλά για να μην ξεφύγουν τα πράγματα και γίνουμε εδώ μέσα cosmopolitan.
Φιλικά και συναδελφικά...
There's no place like 127.0.0.1
- sofia_bonny
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Μπράβο, έτσι σε θέλω!Serendipity wrote:ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!

Νομίζω ότι κάνεις πολύ καλά και δεν θέλεις να κάνεις κάτι μαζί του γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο Paralias αν είναι από τώρα πιεστικός μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει μετά! Άσε που τον επόμενο μήνα θα κάνεις πάρα πολλές γνωριμίες και με τόσο καλή αναλογία σίγουρα θα υπάρξει αρκετό φλερτ οπότε καλύτερα να είσαι ελεύθερη και ωραία

Αυτό που είναι σημαντικό για να ξεκινήσεις μια σχέση είναι να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα για τον άλλο για να διαπιστώσεις αν ταιριάζετε στον τρόπο σκέψης. Από εκεί και πέρα αν αρέσετε ο ένας στον άλλο όλα είναι πιθανά! Αλλά μην περιμένεις από την αρχή να είσαι τρελά ερωτευμένη ή να τον αγαπάς, αυτό έρχεται με τον καιρό και την τριβή... :smt060
Υπομονή και όλα θα γίνουν στην ώρα τους...

What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?
- tec-goblin
- bit level
1, το 2 μήνες δεν είναι τίποτα. Κάποτε θα μου έπαιρνε και 5lumenintervalum wrote:καλά του πήρε 2 μήνες να σου πει να πάτε για καφε???:S
Το "παρακινείται" δεν βλέπω πώς το έβγαλες. Το να αποστασιοποιηθεί και να πει ψυχρότητες είναι καταστροφή, ειδικά να θέλει να τον κρατήσει φίλο.
Ο κόσμος είναι τόσο απλός όσο τον κάνουμε: να του μιλήσεις, να του το πεις ευγενικά, να απαντήσεις στις ερωτήσεις του, να πεις ότι δεν ήθελες απλά να ξεκόψεις με έμμεσο τρόπο όπως λέει η λούμεν γιατί τον σέβεσαι σαν άνθρωπο και θες να τον κρατήσεις για φίλο. Μετά από καμιά εβδομάδα, πάρ'τον και κάπου σε κάτι πραγματικά αθώο (με άλλο κόσμο, ένα επιτραπέζιο κάτι) για να αρχίσει να το συνηθίζει. Αν δεις ότι δεν το καταφέρνει, τον πούλο, δεν δουλεύει πάντα. Εγώ πχ μένω άνετα φίλος (και το επιδιώκω), τα περισσότερα αγοράκια δεν είναι έτσι.
Αυτό θα έπρεπε να δουλεύει σε έναν ιδεατό κόσμο, και φυσικά δουλεύει με ιδανικούς ανθρώπους σαν τα γκου γκου μακς
Goo Goo Mucks are Burning Longer
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
ναι αλλά εγώ ως 3d Princess απλά σφάζω κόσμο!!!:P
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
προς moderator Ethel
πραγματικα λυπαμαι αν το θεμα μου ειναι προβληματικο,ευχαριστω για τις οδηγιες μια που ειμαι πρωταρα σε φορουμ!τους κανονισμους του φορουμ που θα τους βρω????
--Albert Einstein--

--Albert Einstein--