Προσοχή, κάποιοι έχουν ξεφύγει......

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Προσοχή, κάποιοι έχουν ξεφύγει......

Post by Spy » Wed Dec 06, 2006 12:21 am

Κάποιοι έχουν ξεφύγει, δηλαδή ξεχασαν οτι ο κοσμος μας δεν ειναι ενα κουτι (PC).
Παιδια, πηρα αφορμη απο ενα περιστατικο που ειδα στο εργαστηριο!
Καποιοι μιλουσαν με messenger και ηταν (σχεδον) διπλα.

Ενταξει και εγω μιλαω και επικοινωνω, με το Ιντερνετ, αλλα προτιμω να βρισκομαι, σε φυσικο χωρο, με τους ανθρωπους! Εχουμε αποξενωθει, με τους υπολογιστες! Κανουμε γνωριμιες, απο chat, απο forums, αλλα οχι φυσικες!
Καντατισαμε να φοβομαστε να πλησιασουμε εναν ανθρωπο να τον γνωρισουμε, φυσικα...!?! Ελεος.
Καποιοι βγαζουν φωτογραφιες στο web, καποιοι ψαχνουν γκομενα στο web, πινουν καφε με αλλους, αλλα με webcam!

To Internet δημιουργηθηκε για την μεταδοση πληροφοριων και την επικοινωνια απο αποσταση και οχι την αντικατασταση της φυσικης με την τεχνιτη!
Χαλαρωστε, καποιοι απο σας, ο κοσμος δεν ειναι το Ιντερνετ......... καπου διαβασα (ελπιζω να ηταν πλακιτσα) οτι (θα) μπορουμε να κανουμε και sex απο τον υπολογιστη μας, αααααχ :!:
Ο φυσικος κοσμος, ειναι υπεροχος και σιγουρα οχι αποβλακωτικος.

Δεν ειμαι κατα των Η/Υ και του Ιντερνετ, αλλωστε τωρα "μιλαω" απο ενα forum, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Μην αποβλακωθειτε,
Φιλικα ενας χρηστης του Ιντερνετ :)
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Dec 06, 2006 12:46 am

ΩΧ!!!μας πιάσανε!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Wed Dec 06, 2006 12:54 am

lumenintervalum wrote:
ΩΧ!!!μας πιάσανε!!!
Α εσύ ήσουνα γιατί νόμιζα ότι έλεγε για μένα . Ουφ :!:
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Dec 06, 2006 1:02 am

jimmyD wrote:
lumenintervalum wrote:
ΩΧ!!!μας πιάσανε!!!
Α εσύ ήσουνα γιατί νόμιζα ότι έλεγε για μένα . Ουφ :!:
κάτσε, αναλόγως....Spy πότε αναφέρεσαι?:?: ?Σήμερα εγώ πάντως δεν ήμουν!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Dec 06, 2006 1:14 am

αυτοι που εχουν ξεφυγει ειναι αυτοι που ενω εχουμε εργαστηριο π.χ. Δομες, μιλανε στο msn κανοντας κλακ κλακ σα μανιασμενοι τα πληκτρα (ειμαι υπερβολικος αλλα μιλαμε λες και εχουν παρκινσον κανουν η λες και δεν εχουν ξαναδει msn) και μετα απο μιση ωρα αφου βαρεθουν σηκωνονται και φευγουν μεσα στη μεση του εργαστηριου... Ειμαι περιεργος αν κατι τετοια ατομα εχουν εργαστηριο η αν απλα μπαινουν την ωρα του εργαστηριου στο ξεκουδουνο μεσα για να chatαρουν

Και μετα στη λεει εσενα ο αντμινιστρατορας για μια ανουσια βλακεια στο ασχετο... :-D :-D
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Wed Dec 06, 2006 3:07 am

Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε το πρόβλημα αλλού?
Μήπως δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοια πράγματα?
Μήπως δεν έχουμε μέτρο στη ζωή μας?
Μήπως είμαστε αχάριστοι και πέφτοντας στο κλασσικότατο κλισέ αναζητούμε κάτι μόνο αφού το χάσουμε?
Μήπως είμαστε ακούσια και ακούσια θύματα ενός γενικότερου αποπροσανατολισμού?
Μήπως δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας?
Μήπως το "γνώθι αυτόν" μας είναι "ξένη λέξη"?
Μήπως αν κάτι αξίζει να το κάνεις αξίζει και να το παρακάνεις?
Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας?
Μήπως η χρυσή τομή "ξεθώριασε"?

Αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις είναι που πρέπει να αρχίζουν νομίζω να μας προβληματίζουν...
Και πράγματι είναι αλήθεια αν αναλογιστούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που επιλέξαμε να κάνουμε μια βόλτα στο όποιο πάρκο, να περιποιηθούμε τα λουλούδια του κήπου, να περπατήσουμε στη γειτονιά, να μιλήσουμε με ένα δικό μας πρόσωπο (όποιο και αν είναι αυτό) για κάτι πέραν από το τι επεξεργαστή έχει, να ρεμβάσουμε σε μια βεράντα...
Μπορεί να ακούγονται πολύ ρομαντικά ή ουτοπικά αλλά πρέπει να είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι τα απλά πράγματα είναι που τελικά μετράνε και μένουν...

Επίσης φιλικά ένας άλλος καταχρήστης...
S.S.D.D.
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Dec 06, 2006 1:59 pm

Spy wrote:Καποιοι μιλουσαν με messenger και ηταν (σχεδον) διπλα.
...
Μην αποβλακωθειτε
I do it all the time..
Μια ιδέα είναι όλα , σιγά το πράμα , αφού τσάμπα είναι .. :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Wed Dec 06, 2006 2:39 pm

Ποσο δικιο έχεις Spy.Πραγματική αλλοτριωση των ανθρωπίνων σχέσεων,και εγώ είμαι θύμα του internet,νομιζω πως έχει αρχισει η κακη χρηση της τεχνολογιας.Πρέπει να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός "μετρον αριστον" που έλεγαν και οι αρχαίοι.Και μιλαει μια φανατικη του msn.
Last edited by Serendipity on Wed Dec 06, 2006 3:19 pm, edited 1 time in total.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Dec 06, 2006 2:40 pm

επίσης να πώ ότι μερικά πράγματα δε θα πρέπει να λεγονται δυνατά και πόσο μάλλον στο εργαστήριο....
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level

Post by Elder » Wed Dec 06, 2006 2:53 pm

ciao wrote:Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε το πρόβλημα αλλού?
Μήπως δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοια πράγματα?
Μήπως δεν έχουμε μέτρο στη ζωή μας?
Μήπως είμαστε αχάριστοι και πέφτοντας στο κλασσικότατο κλισέ αναζητούμε κάτι μόνο αφού το χάσουμε?
Μήπως είμαστε ακούσια και ακούσια θύματα ενός γενικότερου αποπροσανατολισμού?
Μήπως δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας?
Μήπως το "γνώθι αυτόν" μας είναι "ξένη λέξη"?
Μήπως αν κάτι αξίζει να το κάνεις αξίζει και να το παρακάνεις?
Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας?
Μήπως η χρυσή τομή "ξεθώριασε"?

Αυτές και άλλες παρόμοιες ερωτήσεις είναι που πρέπει να αρχίζουν νομίζω να μας προβληματίζουν...
Και πράγματι είναι αλήθεια αν αναλογιστούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που επιλέξαμε να κάνουμε μια βόλτα στο όποιο πάρκο, να περιποιηθούμε τα λουλούδια του κήπου, να περπατήσουμε στη γειτονιά, να μιλήσουμε με ένα δικό μας πρόσωπο (όποιο και αν είναι αυτό) για κάτι πέραν από το τι επεξεργαστή έχει, να ρεμβάσουμε σε μια βεράντα...
Μπορεί να ακούγονται πολύ ρομαντικά ή ουτοπικά αλλά πρέπει να είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι τα απλά πράγματα είναι που τελικά μετράνε και μένουν...

Επίσης φιλικά ένας άλλος καταχρήστης...
ciao ++
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Dec 06, 2006 2:58 pm

Ρε παιδιά εξηγήστε μου γιατί είναι κακό ? :roll:
:smt012
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Wed Dec 06, 2006 5:30 pm

Δεν είναι κακό, απλώς είναι λιγάκι περίεργο ( με την καλή έννοια!! )
What to say man...what to say....
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Wed Dec 06, 2006 7:12 pm

lumenintervalum wrote:επίσης να πώ ότι μερικά πράγματα δε θα πρέπει να λεγονται δυνατά και πόσο μάλλον στο εργαστήριο....
Ποια πραγματα ειναι αυτα;;
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
++

Post by redlabel » Wed Dec 06, 2006 7:41 pm

ciao +++
spy +++

Δ. Γκρ.
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Elder » Wed Dec 06, 2006 7:50 pm

AmmarkoV wrote:Ρε παιδιά εξηγήστε μου γιατί είναι κακό ? :roll:
:smt012
Το να μιλάς απο msn δεν είναι κακό ... το να ζεις περνώντας τις περισσότερες ώρες σου πάνω σε ένα pc (όλο τον ελεύθερο χρόνο σου εννοώ -οχι για τη δουλειά σου), κάνοντας chat , παίζοντας games και μη βγαίνοντας έξω είναι κακό. Ο λόγος είναι προφανής. Η ζωή είναι εκεί έξω. Δεν χριεάζεται αποχαύνωση αλλά να ζούμε χωρίς να φυτοζωούμε. Έχει τόσα πράγματα να κάνεις έξω. Και κάτσε και στον υπολογιστή και δες και την ταινία σου κάνε και chat, παίξε άκου μουσική αλλά όλα με μέτρο.... Όπως τη βρίσκει κανείς βέβαια αλλά επειδή πολλοί δεν έχουν μέτρο (υπάρχουν άνθρωποι που και όταν βγαίνουν πάλι μόνο για το pc λένε ή για κάποιο game :) και δυστυχώς είναι πολλοί) και μετά κάποια στιγμή ξυπνάς και λες "που πήγαν οι ώρες οι μέρες και τα χρόνια μου;", ε λέμε και μια κουβέντα μπας και τη δει κανείς. . . Τώρα να μου πεις αμα το χεις να λιμνιάζεις και στον υπολογιστή να μην κολλήσεις θα κολλήσεις στην τηλεόραση ή στο ps2 αλλά εντάξει το PC ΣΟΥ, αυτός ο μεγάλος θεός, έχει τον τρόπο του να κολλήσεις και να μην βαρεθείς και να μην καταλάβεις πότε βράδιασε και πότε ξημέρωσε :-D ..
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Dec 06, 2006 11:27 pm

Πάντως πιστεύω οτι γενικότερα δεν έχει να πεί τίποτα το περιστατικό..
Ακόμα και αν κάποιος το κάνει συνειδητά και κατ`εξακολούθηση (δλδ όχι όπως η lumenintervalum)
Η πραγματική ζωή όντως είναι εκεί έξω..
Αλλά οι ώρες οι μέρες και τα χρόνια περνάνε ούτως ή άλλως.. Μια ωραιότατη κατάθληψη σου έρχεται αναλογιζόμενος τα περασμένα όποιο παρελθόν και να έχεις ζήσει..
Γενικότερα η σύγχρονη ζωή σε αστικές περιοχές μας περιορίζει τόσο που πιστεύω οτι είναι το λιγότερο..
Απλά μετρήστε τις καθημερινές δραστηριότητες σας και θα παρατηρήσετε το pattern..
Και αυτό τώρα , ουτε κάν όταν πιάνεις δουλειά αναλαμβάνεις υποχρεώσεις κτλ κτλ..
Και για αυτό το να το θεωρεί κάποιος κακό προσωπικά το θεωρώ παρατραβηγμένο..(?) :-p
Τέλος , τι πραγματικά είναι ενδιαφέρον ?
Τι πραγματικά είναι καλύτερη ψυχαγωγία σήμερα ?
(cinema,θέατρο,μπουζούκια,βόλτες,ψώνια,καφετέριες,games)
Και ποιό είναι το μέτρο ?
Τελικά , γνώμη μου , μου φαίνεται ακριβώς το ίδιο να αποβλακωθεί κανείς με τον υπολογιστή του , με το να αποβλακωθεί λιώνοντας κάθε μέρα στην ίδια καφετέρια πχ :-p
Image
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Dec 06, 2006 11:48 pm

ωπ!κάτσε περίμενε...εγώ δεν είπα ότι το κάνω ασυνείδητα!!συνειδητά μιλάω και κατ' εξακολούθηση. Δε σημαίνει όμως ότι δεν έχω κοινωνική ζωή ή ότι δε βγαίνω έξω για να μιλήσω στο msn...
Αλλά πραγματικά εμένα το ίδιο μου φαίνεται το να μιλάει κάποιος στο messenger και το να παίζει παιχνίδια, από θέμα "ψυχαγωγικής" ενασχόλησης με τον υπολογιστή του. Τουλάχιστον με το να μιλάς, επικονωνείς με κόσμο. Στα παιχνίδια δεν συμβαίνει αυτό.
A blink of an eye
A dream for the blind
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Dec 07, 2006 12:05 am

lumenintervalum wrote:ωπ!κάτσε περίμενε...εγώ δεν είπα ότι το κάνω ασυνείδητα!!
Ούτως η άλλως , μικρή η διαφορά , that was not my point..
Έγώ φταίω που σε καλύπτω ;) :lol:
lumenintervalum wrote:Αλλά πραγματικά εμένα το ίδιο μου φαίνεται το να μιλάει κάποιος στο messenger και το να παίζει παιχνίδια, από θέμα "ψυχαγωγικής" ενασχόλησης με τον υπολογιστή του. Τουλάχιστον με το να μιλάς, επικονωνείς με κόσμο.
Εντάξει καί πολλά παιχνίδια έχουν multiplayer..
Εγώ τουλάχιστον αναπωλώ στο Γυμνάσιο που είχαμε καταφέρει να φτιάξουμε LAN με IPX και παίζαμε Starcraft , Red Alert , Duke Nukem 3d.. πχ :roll:
Η και Single Player όπως τα Monkey Islands πχ..
Και πιο ενδιαφέρον είναι να παίξεις Company of Heroes πχ με 3 φίλους σου παρά ένα επιτραπέζιο όπως το Risk πχ..

Μου φαίνεται πως υπάρχει ένα complex (a complex is generally an important group of unconscious associations , wikipedia) σε σχέση με τους υπολογιστές που έχει καλλιεργηθεί από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.. Και το να καείς γενικά με κάτι είναι κακό , αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό απλά δεν λέει τίποτα..
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Dec 07, 2006 12:27 am

1.Για ολα φταινε τα κομπιουτερ.
2.Την σημερον ημερα τιποτα δεν ειναι φυσικο, ολα με κομπιουτερ γινονται
3.Βαζεις ενα σιντι στο κομπιουτερ και σου βγαζει ιδιο! :shock:
4.Αυτο το κομπιουτερ θα φταιει που ηρθε τοσο η ΔΕΗ

Ολο το θεμα καπως ετσι μου ακουγεται... :)
Τα λεω με χιουμοριστικη διαθεση, ειναι πραγματα που εχω ακουσει κατα καιρους και το τονιζω τη λεξη προσπαθοντας να δειξω τον τονισμο που δινουν οι διαφοροι που τα λενε αυτα, και εν μερη την προφορα οταν λενε κομπιουτερ. :-D :lol:
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Dec 07, 2006 12:33 am

ΑΑ δε συμφωνώ...το να παίξεις επιτραπέζια με τους φίλους σου δεν είναι κάψιμο, σε καμία περίπτωση. Το ρίσκ όντως όμως παίρνει αιώωωωωωνες να τελειώσει (την τελευταία φορά που δοκιμάσαμε παρατήσαμε την παρτίδα στη μέση με επιφύλαξη για συνέχεια μετά από περίπου 4 ώρες...)

Όταν έλεγα για τα παιχνίδια δεν αναφερόμουν στα multiplayer που έχεις κάποιο είδος επικοινωνίας, αλλά κυρίως σ αυτά που λιώωωνεις μέχρι να τα τερματίσεις μόνος σου...

Α!Ganther ξέχασες το "Τι σπουδάζει το παιδί?" "Κομπιούτερ"
A blink of an eye
A dream for the blind
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu Dec 07, 2006 12:59 am

lumenintervalum wrote:το να παίξεις επιτραπέζια με τους φίλους σου δεν είναι κάψιμο, σε καμία περίπτωση.
AmmarkoV περι Risk - offtopic wrote:
Δεν το είπα τυχαία το Risk..
Το είπα γιατί έχω παίξει πολύ Risk και με τους φίλους μου παίζαμε από το Λύκειο κάθε Σαββ/Κύριακο 4 άτομα και μερικά παιχνίδια παίρνουν 6+ ώρες..
Και έχουμε αγοράσει :
1)το κανονικό RISK
2)RISK Lord of the Rings
3)Το Expansion του board του 2
4)To Lord of the Rings Trillogy Edition το οποίο είναι το πιο ωραίο από όλα που το είχε παραγγείλει ένα από τα παιδιά από Αγγλία γιατί δεν υπήρχε στην Ελλάδα..
5)Και αγοράσαμε και το AXIS & ALLIES και έχω παίξει πολλή ώρα..

Αλλά παρότι είναι πολύ ωραία όλα αυτά ..
Έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε γιατί προτιμάς όσο ναναι να παίξεις κανένα strategy στο PC παρά να κάθεσαι να στήνεις , να μαζεύεις και να κάνεις 800 ώρες να τελειώσεις..

Time is money..
Image
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Thu Dec 07, 2006 2:32 am

Ο καθένας με τα μέτρα και τα σταθμά του...πάντως το ρεζουμέ είναι μέτρον άριστον...δεν θέλουμε να ισοπεδώσουμε τίποτα...απλά εμένα τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά ακούγεται λίγο περίεργο να θέλω να πω κάτι με τον διπλανό μου και να μην πηγαίνουμε 5 λεπτά έξω να το πούμε ή κάπου εκτός εργαστηρίου...τέσπα...βέβαια γούστα και απόψεις είναι αυτά... ;)

Όσον αφορά τα επιτραπέζια από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι διαφορετικά είναι να παίζεις ένα οποιοδήποτε επιτραπέζιο με φίλους ή παρέα από το να παίζεις κάποιο multiplayer παιχνίδι...τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και προσωπικά τείνω προς το πρώτο...βέβαια όπως είπα και παραπάνω γούστα και απόψεις είναι αυτά...αλλά νομίζω κάποια πράγματα είναι λίγο πολύ κοινά...
S.S.D.D.
Post Reply

Return to “off-topic”