Γενική Συνέλευση τμήματος Πληροφορικής

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Είσαστε υπέρ μιας ξεχωριστής Γ.Σ. για το τμήμα Πληροφορικής

Ναί
17
57%
Όχι
11
37%
Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ
2
7%

Total votes: 30
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Γενική Συνέλευση τμήματος Πληροφορικής

Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 2:14 pm

Dog oF wAr wrote:
Δεν το έχει καταφέρει κανένα τμήμα αυτό, να κατοχυρώσεις αίθουσες.
Δε νομίζω ότι το έχουν ψάξει όμως! Παιδιά δεν ξέρω κιόλας αν συμφωνείτε με κάτι τέτοιο... αν δηλαδή κάποιος σας έλεγε ότι ιδού ο τρόπος να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας και είναι 100% σίγουρο ότι θα πετύχει, θα συμφωνούσατε; Αυτό θέλω να ξέρω κατ' αρχήν, γιατί αν εμείς οι ίδιοι στο τμήμα μας δεν το θέλουμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε καν.
Θα μπορούσαν να βρεθούν αίθουσες, καθότι υπάρχουν και κτίρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δεν είναι στο κεντρικό κτίριο. Χαρακτηριστικά αναφέρω την αίθουσα Δ12 που είναι στην Κονδριγκτώνος, μια αίθουσα που είναι ακριβώς έναν όροφο παραπάνω στο ίδιο κτίριο. Ξέρω σίγουρα ότι υπάρχουν και άλλες αίθουσες (μεγάλες) κοντά στο κεντρικό κτίριο. Εκεί συνήθως κάνουν μάθημα κάποια μεταπτυχιακά, αλλά δεν είναι πάντα γεμάτες (δεν μιλάω για το κτίριο Ευελπίδων και Λευκάδος). Υπάρχει και η νέα αίθουσα Αλέξανδρου Παναγούλη που είναι μεν στο κεντρικό κτίριο αλλά κλειδώνει απ' έξω.
Πρόβλημα υπάρχει με τα εργαστήρια, καθότι αυτά είναι στο κεντρικό κτίριο. Ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα παλιά μηχανήματα του CSLAB2 στην αντίστοιχη αίθουσα. Σε τελική ανάλυση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και το εργαστήριο των μεταπτυχιακών του "Επιστήμης Υπολογιστών" για κάποιες ώρες.
Last edited by rapadder on Thu Mar 22, 2007 2:17 pm, edited 1 time in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Thu Mar 22, 2007 2:16 pm

Aν δεν κανω λαθος καπου κοντα -νομιζω Σταδιου- κανουν μαθημα στο μεταπ. μας των μαθηματικων.
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 2:18 pm

Ακριβώς. Το μεταπτυχιακό "Μαθηματικά της αγοράς και της παραγωγής" έκανε μαθήματα στις καταλήψεις επειδή ήταν σε άλλο κτίριο. Εγώ πιστεύω ότι σε αρκετά σημεία τα συμφέροντα των τμημάτων συγκρούονται. Π.χ. Οι φοιτητές του ΔΕΤ προσπαθούν (δεν ξέρω αν τα έχουν τελικά καταφέρει) το πτυχίο τους να αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ ώς ισότιμο με το δικό μας:

Το πτυχίο μας σύμφωνα με πρόσφατες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζεται ως πτυχίο Πληροφορικής/ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απασχοληθούμε ούτε ως καθηγητές στη δημόσια εκπαίδευση, ούτε ως εργαζόμενοι σε υπουργεία, δημόσιους οργανισμούς, ΔΕΚΟ και γενικότερα σε όλους τους τομείς πληροφορικής της δημόσιας διοίκησης

Θα μου πείτε τώρα, θα λύσει μια ξεχωριστή Γ.Σ. αυτό το πρόβλημα; Όχι, αλλά τουλάχιστον θα το θέσει στην ατζέντα προς συζήτηση.
Last edited by rapadder on Thu Mar 22, 2007 2:30 pm, edited 1 time in total.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Mar 22, 2007 2:26 pm

Εγώ είμαι υπέρ γιατί αφενός μεν δεν έχει το τμήμα τις ίδιες απαιτήσεις από μας σε σχέση με τα άλλα τμήματα, (εργασίες στα περισσότερα μαθήματα για μας ενώ αυτό δεν ισχύει για τους άλλους) αλλά και εμείς ως φοιτητές δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες (περισσότερα εργαστήρια ήταν παλιότερα το ζητούμενο, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει ακόμα με τα 3 cslabs). Θα πρέπει να έχουμε ξεχωριστή εκπροσώπηση.

@rap Επίσης, δεν ξέρει κανείς πού υπαγόμαστε. Οικονομική σχολή δεν είμαστε, του Πολυτεχνείου δεν είμαστε. Ίσως η ΓΣ να μπορεί να το διεκδικήσει
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 2:40 pm

Αναφέρω χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα μιας ξεχωριστής Γ.Σ.:

1. Θα έρθουν στο επίκεντρο τα προβλήματα του τμήματος Πληροφορικής και όχι μόνο τα νομοσχεδία της εκάστοτε κυβέρνησης.
2. Η συμμετοχή των φοιτητών θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι αποφάσεις της θα είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικές σε σχέση με τις σημερινές Γ.Σ.
3. Το κλίμα στις Γ.Σ. θα είναι πολύ καλύτερο. Τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε φιλικές σχέσεις και αλληλοκατανόηση. Δεν θα διαβάζω post για άτομα που φοβούνται να έρθουν στην Γ.Σ. μην φάνε ξύλο.
4. Δεν είναι κάτι πρωτοποριακό. Ξεχωριστή Γ.Σ. για κάθε τμήμα έχουν σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια της Αθήνας (ΕΚΠΑ). Παρόλο που το κτηριακό αποτελεί πρόβλημα, δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο.
Last edited by rapadder on Thu Mar 22, 2007 5:36 pm, edited 3 times in total.
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Mar 22, 2007 2:45 pm

Σταμάτη νομίζω πως αυτό είναι μύθος
Προϋποθέσεις Εγγραφής Μέλους

Ως μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εγγράφονται όσοι:

1. είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικής κατεύθυνσης:
του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ),
μπλα μπλα μπλα
http://www.oe-e.gr/memb/prereq.htm

Η Πληροφορική δεν είναι οικονομική κατεύθυνση.
Εκτός αν υπάρχει κανείς από εμάς που έχει καταφέρει να γραφτεί
There's no place like 127.0.0.1
salo
byte level
byte level

Post by salo » Thu Mar 22, 2007 2:46 pm

Παρόλο που συνήθως διαφωνώ με τις θέσεις του rapadder τις τελευταίες μέρες απλά παραδέχομαι την στάση του και την κινητοποίηση του σε θέματα που μας αφορούν όλους.
Είμαι μαζί σας.
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 2:50 pm

@Ethel: ΟΚ, το διόρθωσα. ;) Επίσης αν μπορεί κάποιος admin ας μεταφέρει τα τελευταία 2 post από το topic "Ανεξάρτητο πλαίσιο" που αναφέρονται στο θέμα.
Last edited by rapadder on Thu Mar 22, 2007 2:51 pm, edited 1 time in total.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Mar 22, 2007 2:51 pm

Κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα δεν έχουμε όσο το επιμελητήτιο Πληροφορικής δεν υπάρχει και όσο κάθε κλάδος αποφοίτων διακατέχεται από μικρο-επαγγελματικά συμφέροντα (π.χ οι απόφοιτοι Ηλεκτρολόγοι νομίζω δεν θέλουν να δεχτούν απόφοιτους σχολών 4-ετής φοίτησης κλπ).
Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνονται γενικές συνελεύσεις των τμημάτων όχι για να υποκατασταθεί η γενική συνέλευση αλλά για να συζητώνται ζητήματα που δεν αφορούν τα υπόλοιπα τμήματα του Ο.Π.Α.
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Thu Mar 22, 2007 2:55 pm

<off> Νομιζω οτι μπορουμε να γραφτουμε στο οεε λογω πανεπιστημιακου τιτλου Οικ. π.α και αν δεν κανω λαθος εχουν γραφτει αποφοιτοι μας.
Image
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Mar 22, 2007 3:06 pm

Πιστεύω πως μία ξεχωριστή Γ.Σ. θα μπορούσε να αναδείξει καλυτερα τα προβλήματα και τα αιτήματα του τμήματος μας. Δεν ξέρω, όμως, εάν αυτό είναι εφικτό δεδομένου του κτηριακού προβλήματος και αν είναι πως θα μπορούσε να επιτευθεί με τις σημερινές συνθήκες.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Thu Mar 22, 2007 9:18 pm

Εγώ συμφωνώ με την δημιουργία Γ.Σ ανά τμήμα - αλλά αυτό μου φαίνεται ουτοπικό....

Προτείνω να επικεντρωθούμε στην πίεση των κομμάτων για καλύτερης ποιότητας Γενικές Συνελεύσεις, για να μην γίνονται αυτά τα ωραία ευτράπελα περί νοθείας και τα ελάτε εσείς με "πάσο να σας αναγνωρίσω". Συν το γεγονός ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται μυστικά η ψηφοφορία του καθενός για να μην έχουμε τα κωμικοτραγικά η ΔΑΠ να θέλει το ανεξάρτητο μετά από αυτήν στον πίνακα και το ΕΝΩΤΙΚΟ να θέλει το ανεξάρτητο πριν τη ΔΑΠ για να αποσπάσει ψήφους...

Έτσι οι Γ.Σ έπρεπε να γίνονται κατα την ταπεινή μου γνώμη:
1)Μόνο με Κάλπη
2)Μόνο με Φοιτητική Ταυτότητα
3)Οι Γ.Σ να έχουν χρονόμετρο για τους ομιλητές/εκπροσώπους ανάλογα με τις έδρες που διαθέτουν, και για τους ανεξάρτητους να υπάρχει επίσης χρονική πρόβλεψη - Αυτό θα αποτρέψει την μακροσκέλια των Γενικών Συνελεύσεων, που τείνουν να γίνουν όπως στο ΕΜΠ 7-8 ώρες...
4)Τέλος θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται, από τους εκπροσώπους των κομμάτων, παραπάνω από ένα αμφιθέατρα πέρα από το Α, με σκοπό να γίνεται η τοποθέτηση τους και η παρουσίαση των πλαισίων τους, ώστε να μην γίνεται τόση φασαρία και συνωστισμός, και παράλληλα να ενημερώνεται μεγαλύτερος αριθμός φοιτητών...Έτσι δεν θα έχουμε φοιτητές που απλά δεν αντέχουν και έρχονται, ένα τέταρτο πριν την ψηφοφορία, βλέπουν τί γράφει ο πίνακας και ψηφίζουν, δίχως να έχουν ιδέα από τί έχει προηγηθεί...
5)Με όλα τα παραπάνω και ο κόσμος θα αυξηθεί και θα είναι η διαδικασία άκρως πιο αντικείμενική...

Αυτά τα ολίγα...Άμα θέλουν οι εκει έξω να ξανακατέβω σε Γ.Σ απλώς για να ψηφίσω :twisted:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 10:16 pm

Πήρα κάποια τηλέφωνα και έμαθα ότι για να έχει ένα τμήμα δική του Γ.Σ. πρέπει να υπάρχει ένας αντίστοιχος σύλλογος φοιτητών. Ο σύλλογος φοιτητών Πληροφορικής θα έχει καταστατικό όπως κάθε σύλλογος (το οποίο θα έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και θα έχει επικυρωθεί από αυτό).
Το τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ έχει δικό του σύλλογο φοιτητών, του οποίου όμως το καταστατικό έχει χαθεί/ καταστραφεί. Έτσι κάποιοι φοιτητές του τμήματος έχουν αναλάβει να φτιάξουν νέο. Ένα προσχέδιο του δικού τους συλλόγου και την σχετική συζήτηση μπορείτε να δείτε εδώ.
Από την στιγμή που κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το καταστατικό μέχρι και την τυπική επικύρωση του, τυπικά απαιτείται ένα χρονικό διάστημα 6-8 μηνών. Αυτό το γνωρίζω από συναδέλφους του ΔΕΤ που είχαν φτιάξει δικό τους σύλλογο αποφοίτων. Φυσικά θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο καταστατικό, δηλαδή να φτιάξουμε ένα προσχέδιο και να αρχίσουμε να συζητάμε επ' αυτού, που μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο μέχρι να καταλήξουμε σε συμφωνία. ;)
Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το τμήμα Πληροφορικής θα έχει δική του Γ.Σ. από το επόμενο εαρινό εξάμηνο. Οπότε βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να συμμετέχουμε στην υπάρχουσα Γ.Σ.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Thu Mar 22, 2007 10:30 pm

rapadder wrote: Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το τμήμα Πληροφορικής θα έχει δική του Γ.Σ. από το επόμενο εαρινό εξάμηνο. Οπότε βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να συμμετέχουμε στην υπάρχουσα Γ.Σ.
Ωραία όλα αυτά, όμως, εάν μία τέτοια προσπάθεια ξεκινήσει πως θα μπορούσε πρακτικά να εφαρμοστεί; Εννοώ πως αν δεν έχει τη συγκατάθεση ή τη συμμετοχή των εκπροσώπων φοιτητών του τμήματος πληροφορικής πως είναι δυνατό να εφαρμοστεί στην πράξη;
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Thu Mar 22, 2007 10:34 pm

Ethel wrote: Η Πληροφορική δεν είναι οικονομική κατεύθυνση.
Εκτός αν υπάρχει κανείς από εμάς που έχει καταφέρει να γραφτεί
Εμενα μετά που πέρασα αμέσως μου στείλανε και χαρτί που να λέει οτι μπορώ να γίνω μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου... :roll:
Δεν ισχύει δλδ?
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Mar 22, 2007 10:37 pm

Νομίζω ότι όπως έχουν τα πράγματα η καλύτερη λύση είναι ένα άνοιγμα του ΤΕΕ προς τους κλάδους της πληροφορικής, της τεχνολογίας και της επιστήμης των υπολογιστών. Η δημιουργία νέου φορέα επαγγελματικής πιστοποίησης για την "πληροφορική" προϋποθέτει σημαντικές διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο σπουδών κάτι το οποίο δεν ισχύει για την επιστήμη μας. Για παράδειγμα το ΤΕΕ εγκολπώνει μηχανικούς οι οποίοι έχουν αρκετά διαφορετικό αντικείμενο όπως οι μεταλειολόγοι και οι ναυπηγοί. Αντίθετα η πληροφορική έχει αντικείμενα που δεν είναι και τόσο διαφορετικά αν σκεφτεί κανείς την "απλή" Πληροφορική και την "εφαρμοσμένη" Πληροφορική. Αν είναι να δημιουργηθεί ανεξάρτητος φορέας για την Πληροφορική τότε καλό θα είναι να περιλαμβάνει όχι μόνο την "απλή" ή την "εφαρμοσμένη" αλλά και αυτή των τηλεπικοινωνίων, της τεχνολογίας και της επιστήμης των υπολογιστών, ακόμα και σχολές ηλεκτρονικής.
Last edited by PASCAL on Thu Mar 22, 2007 10:38 pm, edited 1 time in total.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 10:38 pm

tZoLe wrote:Εννοώ πως αν δεν έχει τη συγκατάθεση ή τη συμμετοχή των εκπροσώπων φοιτητών του τμήματος πληροφορικής πως είναι δυνατό να εφαρμοστεί στην πράξη;
1. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών δύσκολα θα μπορούσαν να βρούν επιχειρήματα για να αρνηθούν μια ξεχωριστή Γ.Σ. για ένα τμήμα. Άμα κάποιοι τους φέρουν ένα προσχέδιο, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν σχόλια επ' αυτού.

2. Το τμήμα Πληροφορικής δεν είναι το μόνο που θέλει να έχει δική του Γ.Σ. Αντίστοιχες προτάσεις έχουν ακουστεί και στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ). Άμα συντονίσουμε τις δράσεις μας σαν τμήματα μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις στις παρατάξεις.

3. Το Ο.Π.Α έχει 8 τμήματα και δέχεται κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών. Είναι νομοτελειακό το να έχει (μακροπρόθεσμα) κάθε τμήμα την δική του Γ.Σ.

4. Δεν υπάρχει σύλλογος φοιτητών αυτήν την στιγμή στο ΟΠΑ. Το καταστατικό του έχει καταστραφεί/χαθεί/γενικά είναι ανύπαρκτο. Αυτό από μόνο του είναι καλή δικαιολογία για να φτιαχτούν νέοι σύλλογοι (ανά τμήμα).

5. Στο κάτω κάτω αυτό που ζητάμε είναι περισσότερη διαφάνεια και δημοκρατία. Θέλουμε την ουσιαστική συμμετοχή των φοιτητών στη λήψη των αποφάσεων. Δεν θέλουμε να καταργήσουμε τον πολιτικό λόγο στο Πανεπιστήμιο.
Last edited by rapadder on Thu Mar 22, 2007 10:45 pm, edited 2 times in total.
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Thu Mar 22, 2007 10:38 pm

Λογικα μπορουμε, αφου το οπα δεν εχει σχολες αρα ολοι υπαγονται σ'αυτο.
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Mar 22, 2007 10:45 pm

Άσχετο: το καταστατικό του ΦΣ ΑΣΟΕΕ πόσο καιρό θα είναι στο πρωτοδικείο; Κανένα αντίγραφο δεν υπάρχει να διαβάσουμε; Μήπως πρέπει να δημιουργήσουμε καινούργιο; Λέμε τώρα...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Mar 22, 2007 10:56 pm

Νομίζω Pascal ότι δεν υπάρχει καταστατικό (έχει χαθεί/καταστραφεί εδώ και χρόνια). Γι' αυτό λέω και εγώ να φτιάξουμε κατευθείαν έναν για το τμήμα μας. :-)
Επίσης έχω ακούσει ότι υπάρχουν δύο τύποι συλλόγων. Ο πιο φτηνός κοστίζει γύρω στα 250 Ευρώ (χρήματα τα οποία δεν τα παίρνει η δικηγόρος αλλά το δικαστήριο), ενώ ο άλλος κοστίζει 2000 Ευρώ. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά, δεν γνωρίζω ακριβώς.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Mar 22, 2007 11:01 pm

οι παρατάξεις δεν θα αφήσουν να στηθεί έτσι απλά σύλλογος. να ξέρετε ότι το καταστατικό ορίζει και όλους τους κανόνες λειτουργίας (εκλογές κλπ) οπότε δεν θα βγάλετε άκρη.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Mar 22, 2007 11:46 pm

Βασικά το ότι το καταστατικό του ΦΣ ΑΣΟΕΕ βρίσκεται στο πρωτοδικείο το λένε οι παρατάξεις... Από 'κει και πέρα το που βρίσκεται στ' αλήθεια είναι μια άλλη υπόθεση... Σημασία έχει πριν αρχίσουμε να μιλάμε για νέες(ανεξάρτητες) παρατάξεις, πολιτισμένες ΓΣ κτλ. να δημιουργηθεί πρώτα μία γραπτή νομιμοποιητική βάση που να καθορίζει πως θα γίνονται όλα αυτά. Βέβαια όπως φαίνεται αυτή η βάση πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν.
Post Reply

Return to “off-topic”