Νέος ΚΟΚ

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Νέος ΚΟΚ

Post by Silver » Mon Apr 02, 2007 10:07 pm

Επειδή αρκετοί χρήστες του Venus, είναι και οδηγοί, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στο νέο ΚΟΚ. Στη σελίδα του υπουργείου μεταφορών και επικοινωνιών
http://www.yme.gr/ υπάρχει σε pdf όλες οι νέες αλλαγές του ΚΟΚ (και με kartoon παρακαλώ :-) ).

Προσωπικά χαίρομαι για κάποιες από τις αλλάγες που έγιναν, καθώς αποτελούν καρποί στην προσπάθεια αρκετών ανθρώπων που προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους. Και σε αυτό ευθύνη φέρουν η πολιτεία αλλά και ο κάθε οδηγός.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Apr 02, 2007 10:53 pm

Ε όχι!Σήμερα έδωσα σήματα!Και άλλα θα έχω να μάθω?
Τουλάχιστον τα πέρασα :-)
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
nantia_86
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nantia_86 » Tue Apr 03, 2007 12:26 am

Όλως τυχαιώς σήμερα έφτασε και ταχυδρομικώς από το υπουργείο μεταφορών ο νέος κοκ στο σπίτι, γεγονός που μου έκανε πολύ εντύπωση! Είναι σαν να μας λένε εμείς σας τα είπαμε, εσείς κανονίστε την πορεία σας! Ωραία τα μέτρα, αλλά αν δεν υπαρχει αρκετό προσωπικό να μας ελέγξει τι να τα κάνουμε?
Καλύτερα να κάνεις κάτι που τελικά μπορεί ν'αποδειχτεί ότι ήταν και λάθος, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες...
Image
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Post by Filia » Tue Apr 03, 2007 12:33 am

Ωραίοι είμαστε...Συμφωνούμε με τα μέτρα, αλλά για να τα εφαρμόσουμε θέλουμε αστυνόμευση...

(Δεν το λέω για σένα Νάντια, όλοι έτσι σκεφτόμαστε...)

(Ευτυχώς που θεσμοθέτησαν την λωρίδα εκτάκτου ανάγκης....Κοροιδευόμαστε μου φαίνεται... :evil: )
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Apr 03, 2007 1:50 am

Κολοκύθια!Προσλάβετε ρε πολλά άτομα στην τροχαία και βγείτε στους δρόμους και αρχίστε και μοιράζετε πρόστιμα. Μόνο έτσι θα βάλουμε μυαλό. Αλλά η τροχαία τα ζώα μου αργά...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Tue Apr 03, 2007 2:15 am

Παίδες είναι νοοτροπία δεν είναι τα πρόστιμα. Αφού βλέπεις στο δρόμο κυρίες με πολύ σικ στυλάκι να βρίζουν σαν το βεληγκέκα τι να σου κάνει και η τροχαία. Για μας τους άνδρες δεν σχολιάζω καν (είμαι κι εσύ αλλά είσαι κι εγώ). Για να αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση πρέπει όταν τρως κόκκινο να φοβάσαι μη σκοτώσεις και μη σκοτωθείς όχι μην πληρώσεις.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Apr 03, 2007 2:45 am

Σύμφωνα jimmy αλλά εμείς οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουμε από παιδεία και επειδή δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε οδηγική αγωγή τουλάχιστον ας μας βάζουν πολλά πρόστιμα. Να δούμε μετά ποιος θα ξαναπαρκάρει σε στάση, σε κίτρινη γραμμή ή πάνω στο πεζοδρόμιο...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Apr 03, 2007 11:11 am

Ωραίοι είμαστε...Συμφωνούμε με τα μέτρα, αλλά για να τα εφαρμόσουμε θέλουμε αστυνόμευση...
Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν/υπήρχαν/θα υπάρχουν εξυπνάκηδες, που για χάρη τους όλοι οι άλλοι οι "ηλίθιοι" που περιμένουν στις ουρές και τηρούν τους κώδικες αργούν, κολλάνε σε κίνηση και δημιουργείται έτσι εκνευρισμός! Όπως και να αλλάξει ο ΚΟΚ, αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί οι "εξυπνάκηδες", η κατάσταση θα διαιωνίζεται.
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Tue Apr 03, 2007 2:08 pm

Το προβλημα ειναι κυριως οτι ο λογος που δεν υπαρχει αστυνομευση δεν ειναι θεμα ελλειψης προσωπικου η παρομοιο προβλημα, αλλα οτι οι αστυνομικοι που υπαρχουν βαριουνται να κανουν τη δουλεια τους.
Αν προσλαβουμε περισσοτερους απλα θα καθονται περισσοτεροι στα γραφεια. ΕΛ.ΑΣ και Τροχαια ειναι ενα σωμα γραφειοκρατειας απλα. Εδω ειναι ενα θεμα που θελει πολιτικη Βουληση. Ο εκαστοτε Υπουργος ομως συνηθως κοιταει πως να τα εχει καλα με τα στρουμφ, η πως να τους αυξησει μονο το μισθο.

Αν αυξηθουν απλα οι αστυνομικοι, σας υπογραφω οτι θα γραφουν σε περισσοτερα σημεια στις εθνικες εκει που το οριο γινεται απο 100 ξαφνικα 50 και τη στηνουν πισω απο θαμνο και σε πιανουν να πηγαινεις με 80 και σου κοβουν τον κωλο, ενω πχ μεσα στην πολη θα σινεχισουν να γινονται καφριλικια (προσπερασμα απο δεξια ολη τη σειρα στο φαναρι πχ) προκλητικες παραβιασεις και παραβασεις μπροστα στη μαπα τους και αυτοι θα σφυριζουν αδιαφορα οπως ακριβως γινεται και τωρα.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Re: Νέος ΚΟΚ

Post by adam98 » Tue Apr 03, 2007 3:14 pm

Silver wrote:Επειδή αρκετοί χρήστες του Venus, είναι και οδηγοί, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στο νέο ΚΟΚ. Στη σελίδα του υπουργείου μεταφορών και επικοινωνιών
http://www.yme.gr/ υπάρχει σε pdf όλες οι νέες αλλαγές του ΚΟΚ (και με kartoon παρακαλώ :-) ).

.
Μπορείς σε παρακάλω να δωσεις ενα link γιατι δεν είδα το pdf. :oops:
Sandra wrote:Ε όχι!Σήμερα έδωσα σήματα!Και άλλα θα έχω να μάθω?
Τουλάχιστον τα πέρασα .
Ωχ προσοχή παιδιά γιατι ο χάρος βγήκε παγανιά
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Apr 03, 2007 3:35 pm

...όπως έγραφε και ο Ροϊδης, αυτό που χρειάζεται στην Ελλάδα είναι ένας νόμος που να υποχρεώνει να εφαρμόζονται οι υπάρχοντες νόμοι!

Δ. Γκρ.
Silver
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Silver » Tue Apr 03, 2007 7:00 pm

Για όσους δεν το βρήκαν (είναι λίγο tricky, το εικονίδιο δεξία με τα 2 ανθρωπάκια).
http://www.yme.gr/pdf/GP-KARTOYNKOK1-web.pdf

Και σε μένα ήρθε ταχυδρομικά χθες. Αλλά από ότι κατάλαβα ήρθε σε λίγους (αν κρίνω από το ατομό μου στους ... πιο επικίνδυνους οδηγούς :twisted: )
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Tue Apr 03, 2007 7:05 pm

Αν και συμφωνώ με το να παίρνονται αυστηρότερα μέτρα σε ότι αφορά την οδήγηση, εγώ έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. 1)Η οδηγική παιδεία δεν αποκτάται με νόμους. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν βλέπω να γίνεται κάτι. 2) Όσο δεν υπάρχει οργάνωση και σοβαρότητα από πλευράς πολιτείας-αστυνομίας, όλο και κάποιος "εξυπνάκιας" θα εμφανίζεται.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Sergeant_Eikosaris » Wed Apr 04, 2007 3:12 am

Καταρχήν πρέπει να υπάρχουν σωστοί δρόμοι για να κυκλοφορούν τα οχήματα.Δεν μπορεί σε έναν δρόμο με δύο λωρίδες,που η μία είναι ήδη κατελλημένη απο τα παρκαρισμένα αμάξια, να βάζουν και δρομολόγια λεωφορίου και να γίνεται χαμός.Δεν γίνετε να υπάρχουν 1000 λακούβες, διάσπαρτες σαν νάρκες σε ναρκοπέδιο και να προσπαθείς να τις αποφύγεις λες και παίζεις ναρκαλιευτή.Μόνο και μόνο το κυκλοφοριακό που προκαλεί η κακή αρχιτεκτονική των δρόμων (και όχι μόνο) σε κάνει να οδηγάς με νεύρα και να μην σκέφτεσαι σωστά. Πιστεύω οτι όταν κάποιος περιμένει σε ένα φανάρι λόγω κίνησης για 10 λεπτά, λογικό είναι να προσπαθήσει να περάσει και με κίτρινο-κόκκινο.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Apr 04, 2007 10:12 am

Καμιά φορά εκπλήσομαι. Νιώθω ότι τα παιδιά εδώ ζούνε σε μια ουτοπία ή ότι εγώ έχω γίνει 100% νεοέλληνας (με την κακή έννοια).

Όπως και να έχει, στη χώρα που σκοτώνονται για "σωβρακα και φανέλες" (όπως λέει ο Τζιμάκος), στη χώρα που η σύγχρονη ιστορία της είναι γεμάτη διχόνοια και εμφύλιες συγκρούσεις, εγώ γουστάρω που υπάρχει ένα πράγμα που ενώνει τους σύγχρονους Έλληνες: πως θα κλέψουμε από το δημόσιο.

Την ώρα που στο λεωφορείο κανείς δεν σηκώνεται για να κάτσει ο παππούς, που στις ουρές κανείς δεν κάνει πίσω για την έγκυο,

στην εθνική οδό όλοι οι απέναντι οδηγοί σε ειδοποιούν για το μπλόκο της αστυνομίας για να κόψεις ταχύτητα και να μην σε σταματήσουν για παραβίαση του ορίου.

Έεεεεεεεετσι
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Wed Apr 04, 2007 12:14 pm

Silver wrote:Για όσους δεν το βρήκαν (είναι λίγο tricky, το εικονίδιο δεξία με τα 2 ανθρωπάκια).
http://www.yme.gr/pdf/GP-KARTOYNKOK1-web.pdf
Thanks!
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Sergeant_Eikosaris
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by Sergeant_Eikosaris » Wed Apr 04, 2007 3:37 pm

tsilochr wrote:Την ώρα που στο λεωφορείο κανείς δεν σηκώνεται για να κάτσει ο παππούς, που στις ουρές κανείς δεν κάνει πίσω για την έγκυο,
Mην τα μηδενίζουμε και όλα.Δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα (αναφέρομαι στο απόλυτο :"κανείς").Σαν Έλληνες πιστεύω οτι είμαστε των άκρων.Υπάρχουν αυτοί που δεν θα σηκωθούν ποτέ για να κάτσει κάποιος μεγαλύτερος αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα βοηθήσουν έναν άγνωστο στο δρόμο χωρίς καν να τον ξέρουν.(Αλλά αυτά δεν τα δείχνουν τα δελτία ειδήσεων :) )
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Wed Apr 04, 2007 4:12 pm

Sergeant_Eikosaris wrote:
tsilochr wrote:Την ώρα που στο λεωφορείο κανείς δεν σηκώνεται για να κάτσει ο παππούς, που στις ουρές κανείς δεν κάνει πίσω για την έγκυο,
Mην τα μηδενίζουμε και όλα.Δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα (αναφέρομαι στο απόλυτο :"κανείς").Σαν Έλληνες πιστεύω οτι είμαστε των άκρων.Υπάρχουν αυτοί που δεν θα σηκωθούν ποτέ για να κάτσει κάποιος μεγαλύτερος αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα βοηθήσουν έναν άγνωστο στο δρόμο χωρίς καν να τον ξέρουν.(Αλλά αυτά δεν τα δείχνουν τα δελτία ειδήσεων :) )
θέλω να τονίσω το πως αντιλαμβάνεται ο Έλληνας τη κοινωνική αλληλεγγύη
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Jun 04, 2007 7:52 pm

Μονο η λεξη αισχος και ντροπη βγαινει απο το στομα μου δυο μερες μετα την εφαρμογη του νεου ΚΟΚ.
Απλα μην οδηγειται για 1-2 εβδομαδες και θα ειστε ενταξει!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Mon Jun 04, 2007 7:54 pm

Τι εννοείς?
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by Ganther » Mon Jun 04, 2007 8:19 pm

Εννοω το προφανες, οτι μπορειτε να παρακολουθησετε για αλλη μια φορα το ιδιο θεατρο του παραλογου που βλεπουμε καθε τοσο στα καναλια.

Βγηκε η τροχαια να "συνετισει" τους οδηγους με τις ευλογιες των πολιτικων. Τα μπλοκα θα κρατησουν περιπου 1-2 εβδομαδες (αναλογα ποσο θα παιζει το θεμα στις ειδησεις) θα διελυσουν μερικους κακομοιηδες ατυχους που θα τους παρουν ενα μισθο για παραδειγματισμο και μετα η ιδια κατασταση θα επικρατει.

Η τροχαια παντου θα ειναι απουσα, η μαγκια στο δρομο θα πηγαινει συνεφο αλλα παντα ατιμωρητη και τελικα θα την πληρωνουν οσοι δεν το ξερουν στα κλασσικα εικονογραφημενα μπλοκα στις εθνικες με τον τροχαιο πισω απο τον θαμνο να σου κοβει κληση εκει που το οριο αλλαζει απο 120 στα 80...
Οσοι δεν οδηγειτε δεν καταλαβενετε οτι τους πραγματικα επικυνδυνους και "μαγκες" οδηγους δεν τους πειραξε ποτε κανενας, γιατι αυτοι ειναι δυσκολα θηραματα, πρεπει να τους κυνηγησεις, και που να κουνιεμαι τωρα... Τα ιδια λεφτα θα παιρνω γιατι ειμαι δημοσιος υπαλληλος εγω ο φτωχος τροχαιος... Με τις υγειες μας ο νεος ΚΟΚ. θα αλλαξει πολλα σιγουρα \:D/

YΓ. Πριν κανα μηνα με ειχε διπλοπαρκαρει καποιος. Κορναρα λιγο, ειδα δεν ερχεται και λεω ας παρω τροχαια για προστιμο. Η τροχαια ηρθε μετα απο 15, και ακριβως την ιδια στιγμη εμφανιστηκε και η ιδιοκτητρια. Ο αστυνομικος (ευγενεστατος) με ρωτησε περιπου 3-4 φορες αν θελω σιγουρα να την γραψει (μιας και ηταν υποψηφια βουλευτινα :???: ) του ειπα προφανως και θελω και τον ευχαριστησα, φευγοντας γνωριζοντας οτι η κυρια θα σβησει την κληση με ενα τηλεφωνημα... Ολοι ειμαστε ισοι απεναντι απο το νομο! :thumbdown:
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jun 04, 2007 9:41 pm

Ganther++, αν και δεν συμφωνώ με την λογική να τον γράψει επειδή με έκλεισε, γιατί πολύ απλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα.
Θα προτιμούσα να έβρισκα που είναι το σπίτι τις και να πάω να χτίσω το αμάξι της για κανα μήνα με τσιμέντο. Ίσως τότε να μην ξανάκλεινε άλλον για να κάνει δουλειά της...τα πρόστιμα δεν κάνουν τπτ...λεφτά είναι...
Post Reply

Return to “off-topic”