Πες το "ΝΑΙ"!

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
iSpace
bit level
bit level

Πες το "ΝΑΙ"!

Post by iSpace » Tue Apr 10, 2007 7:10 pm

Φωτογραφίζω άρα υπάρχω
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Apr 10, 2007 11:26 pm

χμμμ, τελικά οι venusίτες κάνουν διακοπές.

έχουν περάσει 3 ώρες από το post κι ακόμα...

επειδή το θέμα είναι καυτό, θα το πιάσουμε ή θα το αποφύγουμε?
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by rapadder » Tue Apr 10, 2007 11:37 pm

Καλύτερα να το αποφύγουμε γιατί είναι εκτός του χαρακτήρα του forum και είναι από τα θέματα που η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα από τον έλεγχο. Προτείνω να κλειδωθεί το θέμα (όπως έχει γίνει και με αντίστοιχα παλαιότερα). Ελπίζω να μην είναι και οι admin διακοπές.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Apr 10, 2007 11:47 pm

tsilochr wrote:χμμμ, τελικά οι venusίτες κάνουν διακοπές.

έχουν περάσει 3 ώρες από το post κι ακόμα...

επειδή το θέμα είναι καυτό, θα το πιάσουμε ή θα το αποφύγουμε?

το ειδα το θεμα πιο νωρις αλλα ειναι φλεγον ζητημα και μπορουν να υπαρξουν πολλες αντικροουμενες αποψεις και να φτασουμε σε εκτροπα οποτε καλυτερα να το αφησουμε,και πιστευω πως τετοια ποστ ειναι λιγακι επικινδυνα για παρεκτροπες....
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
debbie
Gbyte level
Gbyte level

Post by debbie » Tue Apr 10, 2007 11:57 pm

Μόλις το είδα....θα συμφωνήσω οτι είναι αρκετά "επικίνδυνο" θέμα.
apo
bit level
bit level

Post by apo » Wed Apr 11, 2007 12:27 am

Διαφωνώ με την πρόταση να κλειδωθεί το θέμα. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, είμαστε μορφωμένοι και δεν πιστεύω ότι ο στρουθοκαμηλισμός είναι λύση. Μπορούμε να το συζητήσουμε εκφράζοντας τις απόψεις μας.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Apr 11, 2007 12:52 am

Σιγά ρε παιδιά πώς κάνετε έτσι; Λες και έχουμε χούντα και κάποια θέματα πρέπει να μην τα συζητάμε μην κολάσουμε τον κόσμο. Ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του με επιχειρήματα χωρίς να κάνει ειρωνική κριτική, ρατσιστικά σχόλια.
Προσωπικά δεν είμαι αντίθετος στη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου ομοφυλοφίλων. Το γιατί; Ε δεν υπάρχει γιατί. Μόνο και μόνο που θέλει μια μερίδα ανθρώπων να νομιμοποιηθεί η ερωτική τους σχέση και να ζητάει από την κοινωνία να αναγνωρίσει ότι συνιστούν ένα ζευγάρι το οποίο θα πρέπει να απολαμβάνει κάποια οφέλη και να έχει κάποιες υποχρεώσεις, καμία κοινωνία που λέει ότι σέβεται της μειονότητες δε μπορεί να το αρνηθεί σε αυτούς τους ανθρώπους.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Apr 11, 2007 1:18 am

xrokos wrote: Ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του με επιχειρήματα χωρίς να κάνει ειρωνική κριτική, ρατσιστικά σχόλια.
από το στόμα σου
apo
bit level
bit level

Post by apo » Wed Apr 11, 2007 2:07 am

xrokos++
nada
bit level
bit level

Post by nada » Wed Apr 11, 2007 2:24 am

Εγώ βρίσκω το ζήτημα κάπως "παρεξηγημένο" καθώς το θέμα συζήτησης δεν είναι αν πρέπει να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι (αυτό όντος θα ήταν καυτό).
Το θέμα είναι , αφού υπάρχουν, άν δικαιούνται να αντιμετωπίζονται ισότιμα από το νόμο. Εγώ πιστεύω ναι.
"Σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
πως να χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο κενό;"
Λίνα Νικολακοπούλου
iSpace
bit level
bit level

Post by iSpace » Wed Apr 11, 2007 9:44 am

χαίρομαι συνάδελφοι που όχι μόνο δεν κλειδώθηκε το θέμα αλλά και για τις σοβαρές αντιδράσεις που δείχνει πως τελικά όντως είμαστε πολιτισμένοι.

Αλλά το θέμα δεν το έβαλα για να το σχολιάσουμε εδώ αλλά για να το σχολιάσετε στο blogspot, προσθέστε το comment σας εκεί αρνητικό ή θετικό απλά για να δείξουμε ότι έχουμε άποψη και έστω και δικτυακά να καταρρίψουμε τον μύθο που (και δικαιολογία που προβάλλει η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κυβέρνηση) μας θέλει μια κοινωνία οπισθοδρομική και όχι έτοιμη για ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

Ξέρω πως το θέμα είναι λίγο Off-topic για το venus (γιαυτό το έβαλα και στο off-topic) αλλά δεν νομίζω να μαθαίνατε για αυτό απο αλλού :lol:
Φωτογραφίζω άρα υπάρχω
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Wed Apr 11, 2007 9:48 am

Απ' ότι φαίνεται οι admin έχουν πάει διακοπές (υπό άλλες συνθήκες έχω την εντύπωση ότι το θέμα θα είχε ήδη κλειδωθεί). Δεν είναι θέμα ταμπού, απλά είναι άσχετο με το πνεύμα του forum. Π.χ. άντε τώρα να ανοίξω και εγώ θέμα για τον πόλεμο στο Ιράκ και πάει λέγοντας. Δεν είναι θέμα σεμνοτυφίας ή υποκρισίας.
iSpace++
Ας πάει όποιος θέλει στο blogspot να κάνει post.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Wed Apr 11, 2007 11:06 am

το πιο πιθανό είναι να κλειδωθεί μόλις το πρώτο σαϊνι αρχίσει να πετά χαζομάρες

την άποψη μου θα τη εκφράσω στο blog
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Wed Apr 11, 2007 12:00 pm

Mod msg

Το πνεύμα του φόρουμ άγεται από τους χρήστες του. To έχουμε ξαναπεί πως οι διαχειριστές επεμβαίνουμε όταν ο τρόπος φεύγει από τα όρια του πολιτισμού δε λογοκρίνουμε θέματα ή απόψεις εκτός κι αν αυτά είναι αντισυνταγματικά ή παράνομα. Αν ένα θέμα είναι εκτός πνεύματος απλά θα θαφτεί μόνο του . Επίσης υπενθυμίζω πως υποδείξεις για το moderation πρέπει να γίνονται μέσω pm στους αντίστοιχους mods.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Wed Apr 11, 2007 1:07 pm

Εγω Ειμαι σαινι! :-D

Λοιπον!
Υπερ του γαμου ομοφυλοφιλων για νομικους-οικονομικους λογους κυριως*, αλλα ειμαι εντελως κατα της υιοθετησης παιδιων απο ζευγαρια! Για πειτε και αυτο. Αν πιστευετε οτι πρεπει να υιοθετουν παιδια.

*Αφου ειμαι κατα του γαμου γενικα
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed Apr 11, 2007 1:25 pm

Ganther++
Η ομοφυλοφυλία υπάρχει στη φύση δεν είναι κακό, ομώς παιδί από άτομα του ιδίου φύλου δεν μπορεί να υπάρχει... Μπορεί ένα παιδί βέβαια να το μεγαλώσει η μάνα του και η θεία του πολύ καλά αλλά όταν σαν οικογένεια έχει 2 μανάδες δε ξέρω... είναι κόντρα στα αρχέτυπα γιατί είναι κάτι που δεν προκύπτει φυσικά
nancyk
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by nancyk » Wed Apr 11, 2007 3:08 pm

Και εγώ είμαι κατά της υιοθέτησης παιδιών από ομοφυλόφυλο ζευγάρι.Γιατί απλούστατα ενά παιδί για να μεγαλώσει σωστά πιστεύω πως πρέπει να έχει ένα γυναικείο και ένα ανδρικό πρότυπο.Ενά παιδί μεγαλωμένο κατά διαφορετικό τρόπο θα συναντήσει πολλά προβλήματα στη συνέχεια.Τώρα όσον αφορά στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων νομίζω ότι ο πολιτικός γάμος θα βοηθούσε αν και στην Ελλάδα οι ομοφυλόφιλοι δεν πιστεύω πως αποτελούν ισχυρή μειονότητα...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Apr 11, 2007 3:10 pm

Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ριζικά αυτό που λέμε "έννομη συνύπαρξη" δύο ανθρώπων. Είτε για ετεροφυλόφιλους είτε για ομοφυλόφιλους η αλλαγή πρέπει να γίνει τόσο σε νομικά όσο και σε οικονομικά προνόμια. Η αντικατάσταση των συντηρητικών αντιλήψεων με επιστημονικές προσεγγίσεις θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Apr 11, 2007 4:33 pm

Εγώ πιστεύω πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλειδωθεί το τόπικ. Όσοι συμφωνουν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια μέσω του blog. 'Oσοι πάλι διαφωνούν, μαζί με αυτούς και εγώ, απλά το προσπερνάμε. Τώρα αν μπούμε σε διαδικάσία ανταλλαγής απόψεων για το θέμα νομίζω πως μπορούμε να κρατήσουμε τη συζήτηση σε ένα καλό επίπεδο. Προσωπικά η προσπάθεια αυτή με αφήνει απλά αδιάφορο, ενώ η ιδέα της υιοθέτησης παιδιών από ομοφυλόφυλο ζευγάρι μου προκαλεί απλά γέλιο.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Apr 11, 2007 5:11 pm

Νομίζω ότι κανείς δεν είπε για υιοθέτηση και θα είναι παρατραβηγμένο να ζητήσουν ομοφυλοφιλικά ζευγάρια να υιοθετούν. Εδώ λέμε για θέσπιση πολιτικού γάμου ώστε το κράτος να ξέρει ότι είναι ζευγάρι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και να μπορεί να τους αντιμετωπίσει ως ζευγάρι.
Σαφώς tZoLe αδιάφοροι πρέπει να είμαστε μπροστά στις διεκδικήσεις κάποιων μειονοτήτων όπως των μουσουλμάνων της Θράκης, των ασθενών με AIDS κλπ. αλλά μη ζητάμε στο μέλλον τα δικαιώματα μας και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας αν τύχει και είμαστε σε μια μειονότητα!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Wed Apr 11, 2007 5:22 pm

xrokos wrote:Σαφώς tZoLe αδιάφοροι πρέπει να είμαστε μπροστά στις διεκδικήσεις κάποιων μειονοτήτων όπως των μουσουλμάνων της Θράκης, των ασθενών με AIDS κλπ. αλλά μη ζητάμε στο μέλλον τα δικαιώματα μας και τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας αν τύχει και είμαστε σε μια μειονότητα!
Σαφώς και η ισοπεδωτιλή λογική δεν βοηθά κανένα και δεν αποτελεί επιχείρημα χρόκε. Το συγκεκριμένο θέμα με αυτά τα άτομα όποτε και αν εγείρεται δοκιμάζει τα όρια και της αντοχές της κοινωνίας. Εσύ μπορεί να το κατατάσεις στην ίδια κατηγορία με τον αγώνα των ανθρακορύχων για καλύτερες συνθήκες εργασίας ή με τον αγώνα των κυριών της καλής κοινωνίας για τα ζωάκια σε αιχμαλωσία. Και αυτές οι 2 κατηγορίες που ανέφερα ειναι κομμάτια της κοινωνίας με δίκαια αιτήματα. Εγώ λοιπόν που ζω στην ελληνική κοινώνια δεν νιώθω την ανάγκη να διεκδικήσω το δικαίωμα στο γάμο για αυτούς/αυτές, ούτε να τους συμπαρασταθώ. Ίσως, επειδή δεν είμαι έτοιμος, ίσως πάλι επειδή μου αρέσει να λέω την αλήθεια. Αλήθεια χρόκο πόσες φορές μεταξύ φίλων έχεις γελάσει μαζί με αυτούς τους ανθρώπους;;; Το ίδιο έχεις κάνει και με τους ασθενείς τους ΑIDS;;; Το ίδιο και με τους μουσουλμάνους;;; Όλα ίδια είναι, εμείς απλά δεν είμαστε οι ίδιοι απέναντι σε όλα τα θέματα. Καλές είναι οι ρητορίες περί προοδευτισμού και τα λόγια.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
nada
bit level
bit level

Post by nada » Wed Apr 11, 2007 6:33 pm

Εγώ δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να κάνουμε διάλογο σχετικά με τον γάμο ομοφυλοφύλων... Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα επειχειρήματα κάποιου που διαφωνεί με τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφύλων. Γιατί δυστυχώς, μέχρι τώρα, σε όσες συζητήσεις έχω παρακολουθήσει, αυτοί που διαφωνούν με τον γάμο επικαλούνται επιχειρήματα κατά της ομοφυλοφυλίας και όχι κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων. (δυο πράγματα άσχετα)
Last edited by nada on Wed Apr 11, 2007 7:46 pm, edited 2 times in total.
"Σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
πως να χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο κενό;"
Λίνα Νικολακοπούλου
Post Reply

Return to “off-topic”