SOS! Ηχορύπανση!

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Jonk
byte level
byte level

SOS! Ηχορύπανση!

Post by Jonk » Sun Jul 22, 2007 4:32 am

Καλημέρα!
Ωραίο το καλοκαίρι!Αυτό δεν το αρνείται κανείς.
Όμως θα πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο σε όλες τις δραστηριότητές μας το καλοκαίρι.
Το σοβαρότερο πρόβλημα τα καλοκαίρια είναι η ηχορυπανση από την ωχλαγωγία(ελπίζω να υπάρχει τέτοια λέξη! :shock: )από τα αυτοκίνητα,από τα μπαράκια στην παραλία και από τα κέντρα που διοργανώνουν γάμους αυτή την εποχή.
Θα μου πείτε κάτι μας είπες τώρα.
Το θέμα είναι ότι όλοι λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά κανείς δε μπαίνει στη διαδικασία να αλλάξει τίποτα.
Απόψε γυρίσαμε τρεις παρά από το Λόγγο Αιγίου που είχαμε πάει(τέλεια! :lol: )αλλά επιστρέφοντας για ξεκούραση είχε γλέντι σε ένα κοντινό κέντρο(γάμος από ό,τι κατάλαβα) και δεν έχω κλείσει μάτι!Έτσι μπήκα στο ιντερνετ μέχρι να σταματησουν.
Θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα μπει ένα φρένο σ'αυτή τη κατάσταση.
Η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.
Οι ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν ανεξαρτήτως εποχής.
Κανένας σεβασμός πια!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sun Jul 22, 2007 11:58 am

Η λέξη υπάρχει...απλά για να κάνω τον σπαστικό γράφεται με "ο" (οχλαγωγία, από το όχλος).
Δίκιο έχεις...αλλά εδώ δεν σέβονται και δεν σεβόμαστε τόσα και τόσα άλλα πράγματα...
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το "καταπιούμε" και αυτό, αλλά η γενικότερη έλλειψη παιδείας σε κάνει να κολυμπάς δεμένος με μια άγκυρα...
Καλά κάνεις και το αναφέρεις αλλά ίσως και εμείς κάνουμε κάποια στιγμή το ίδιο...
Εκτός από τον σεβασμό, έχει ξεχαστεί και η λέξη ηθική...(αν όχι απ' όλους, από αρκετούς...)
(δοκίμασες ωτοασπίδες? :-p , έτσι για να σε χαλαρώσω λιγάκι...)
S.S.D.D.
Jonk
byte level
byte level

Post by Jonk » Mon Jul 23, 2007 12:51 am

thanks για τη κατανόηση ciao!Όχι,δεν δοκίμασα.
Θα έπρεπε ,λες;
anyway,καλό είναι που και που να θέτουμε και τέτοια ρητορικά ερωτήματα μήπως και συγκινηθεί κανεις(πράγμα δύσκολο με τον ωχαδερφισμό που μας βαράει!).Συγγνώμη για το ορθογραφικό λάθος αλλά ως πληροφορηκάρια έχω χάσει τη λίγο τη μπάλα με την ορθογραφία! :???:
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: SOS! Ηχορύπανση!

Post by Serendipity » Mon Jul 23, 2007 10:36 am

Jonk wrote: από το Λόγγο Αιγίου που είχαμε πάει(τέλεια! :lol: )
χαχα,και εσυ εκει ησουν?παντως,ενταξει δν μου φενεται κ τοσο τραγικο το οτι ειχε θορυβο λογω του γαμου...αλλωστε ,φημιζονται οι Αιγιωτες για το ποσο φωναζουν και ποσο πανικο σκορπανε σε αποψη φασαριας..εμενα ,παλι με χαλασε οτι εχει πηξει απο αυτοκινητα και μυριζει καυσεριο.πιστευω,το συγκεκριμενο μερος κοντευει να χασει την ταυτοτητα του...εχουμε γεμισει επισης,και πολυκατοικιες,και μας κρυβουν κ τη θεα..αλλιως ηταν οταν εμενα εγω εκει,πιο παραδοσιακα,αχ αχ αχ :cry:
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Re: SOS! Ηχορύπανση!

Post by Filia » Mon Jul 23, 2007 11:49 am

Jonk wrote: Το θέμα είναι ότι όλοι λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά κανείς δε μπαίνει στη διαδικασία να αλλάξει τίποτα.
Σαν τί θα ήθελες να αλλάξει δηλαδή? Ποιο θα ήταν το ιδανικό κατά τη γνώμη σου?

Γιατί εμένα το μόνο που μου έρχεται σαν λύση (πέρα από τις ωτοασπίδες που ήδη σου πρότειναν :-p ), είναι να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 2 ατόμων μετά τις 12 το βράδυ LOL

Αντιλαμβάνεσαι οτι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, σε ελεύθερη χώρα ζούμε...
Αλλοστε και συ κάποτε περνούσες καλά με μια παρέα και ενοχλούσες τους γύρω σου (χωρίς να το καταλαβαίνεις κ χωρίς να το κάνεις επίτηδες...)
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Mon Jul 23, 2007 1:20 pm

Πάρτην στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου!

Jonk κοπέλα μου μην ασχολείσαι, με την Filia χάνεις και το δίκιο σου!
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Jonk
byte level
byte level

Post by Jonk » Mon Jul 23, 2007 2:43 pm

Για να γίνω σαφής ο γάμος γινόταν στην Εγλυκάδα Πατρών όπου και μένω.Τέλειωσαν τα γυφτοτράγουδα στις 4.30.Εμείς επιστρέψαμε τρεισ παρά στο σπίτι.
Δεν είπα κατι τέτοιο,να κλειστεί ο κόσμος σπίτι,απλά λίγο σεβασμό.
Αυτό είναι το πρόβλημα με τους Έλληνες ότι τους πειράζει η κατάσταση που επικρατεί αλλά δεν σκοτώνονται και να την αλλάξουν!
Νοοτροπία!Και είμαστε και στην Ε.Ε.Τρομάρα μας!
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by barbarosa » Mon Jul 23, 2007 5:06 pm

Τα γυφτοτράγουδα θα ακούγονται σε όποια ένωση και αν μπει η Ελλάδα!

Και τώρα που το σκέφτομαι μήπως ήταν αυτό που σε ενοχλούσε? Αν άκουγαν ας πούμε κάτι του γούστου σου δεν θα σε πείραζε και τόσο πολύ ε?

Κάπου όμως πρέπει να υπάρχει και ένα όριο! Ένας κάφρος της γειτονιάς μου πέρυσι το φθινόπορο έσκαγε από τις 11 μέχρι τις 3 το βράδυ δυναμιτάκια στην ταράτσα του κρατώντας ξυπνητή την γύρω περιοχή!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Mon Jul 23, 2007 6:21 pm

Νομίζω ότι περισσότερο σε τέτοιου είδους φαινόμενα να αναφερόταν, όπου εκεί ο άλλος "καφρίζοντας" δείχνει και την παιδεία του...
Τώρα το θέμα της ενόχλησης από το όποιο νυχτερινό κέντρο ίσως και να μπορούσε να λυθεί με το να μην άφηναν σε τέτοιες περιοχές τουλάχιστον να χτίζουν τα κέντρα εκεί...ή να επέβαλαν να χρησιμοποιούν καλύτερη ηχομόνωση...αλλά τώρα ανοίγουμε μεγάλο θέμα... ;)
S.S.D.D.
Jonk
byte level
byte level

Ηχομόνωση?

Post by Jonk » Mon Jul 23, 2007 10:27 pm

Τώρα το καλοκαίρι,τα παραθυρόφυλλα μένουν ανοιχτά για δροσιά.Θα σκάσω εγώ γιατί ο άλλος δεν έχει τη στοιχειώδη κατανόηση και παιδεια.
Εντάξει,δε περιμένω από το κόσμο εδώ να καταλάβει και πολλά πράγματα,δυστυχώς...
Όσο για το ρεπερτόριο του γούστου μου και καλό να ήταν δεν επιτρέπεται την ώρα που κοιμάσαι να ακούς την οποιαδήποτε μουσική,προκαλεί εκνευρισμό και κακό ύπνο.
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Post by barbarosa » Mon Jul 23, 2007 10:37 pm

Κοίτα γενικώς είμαι άτομο που μου αρέσει πολύ η ησυχία και με ενοχλεί η παραμικρή φασαρία ειδικά όταν γίνεται το μεσημέρι ή το βράδυ.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε τους άλλους και το φαινόμενο της ηχορύπανσης είναι πολύ έντονο. Το κακό είναι το ότι κανείς δεν νοιάζεται να το διορθώσει!

Δεν είναι μόνο τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία ενοχλούν σύμφωνοι, αλλά το κακό ξεκινάει από τα μηχανάκια της γειτονιάς που με πειραγμένες εξατμίσεις και 15χρονους οδηγούς χαλάνε τον κόσμο...
gianna
Mbyte level
Mbyte level

Post by gianna » Mon Jul 23, 2007 10:50 pm

εγώ τι να πω ρε παιδιά που από βδομάδα αρχίζουν χτισιμο στο διπλανό οικόπεδο(εκσκαφες,κλπ κλπ...) :evil:
να δω πως θα τα καταφέρω να διαβάζω :???:
Jonk
byte level
byte level

Post by Jonk » Tue Jul 24, 2007 1:16 am

γεια και πάλι!
gianna,συνονόματη το πρόβλημα που έχεις εσύ φέτος το είχα εγώ πέρυσι και πέρασα κάπου 6 μαθήματα,οπότε μην ανησυχείς!
Παιδιά,τα μηχανάκια είναι ΄τι χειρότερο,παλιά έμενα στο κέντρο της πόλης μου και η κατάσταση ήταν ανυπόφορη!Ακόμη κι εδώ όμως δεν γλιτώσαμε από τους πιτσιρικάδες μηχανόβιους μάγκες!
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Tue Jul 24, 2007 3:05 am

gianna wrote:εγώ τι να πω ρε παιδιά που από βδομάδα αρχίζουν χτισιμο στο διπλανό οικόπεδο(εκσκαφες,κλπ κλπ...) :evil:
να δω πως θα τα καταφέρω να διαβάζω :???:
Τώρα έξυσες μεγάλη πληγή...
Κάθε καλοκαίρι την περίοδο της εξεταστικής χτίζονταν όλες οι πολυκατοικίες γύρω από το σπίτι μου...και τώρα πλέον που έλεγα "οκ τι άλλο μπορεί να τύχει" αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν "ανακαινίσεις"...έλεος! :evil:
S.S.D.D.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jul 24, 2007 11:18 am

barbarosa wrote:[..]
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να σεβόμαστε τους άλλους και το φαινόμενο της ηχορύπανσης είναι πολύ έντονο. Το κακό είναι το ότι κανείς δεν νοιάζεται να το διορθώσει!
[..]
Γιατί όποιος πάει να το διορθώσει, πολύ απλά το μόνο που θα κάνει είναι να χάσει ψήφους. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι είναι πιο κοντόφθαλμοι και από τον Stevie Wonder: όσοι υπέφεραν από την ηχορύπανση το ξεχνάνε γρήγορα και όσοι την προκαλούσαν του ρίχνουν μαύρο γιατί τους έβγαλε από το βόλεμά τους. Είπαμε, καλός πολιτικός είναι εκείνος που δεν κάνει τίποτα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Tue Jul 24, 2007 4:32 pm

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:53 am, edited 1 time in total.
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ciao » Tue Jul 24, 2007 5:09 pm

Για το γάμο νομίζω συμφωνούμε.
Για κάτι άλλα παρατράγουδα όμως...
S.S.D.D.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Jul 24, 2007 5:40 pm

Μα είναι αδιάφορο αν πρόκειται για γάμο ή για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση. Το θέμα είναι τι επιτρέπεται σε ένα κέντρο διασκέδασης (τοποθεσία, ώρες λειτουργίας, ηχομόνωση)...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Tue Jul 24, 2007 7:02 pm

"Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε"!

Δ. Γκρ.

ΥΓ. Μην ξεχνάτε και τα "κοκοράκια" του Π/Σ/Κ, με τις λαϊκο-άριες να ξεχύνονται μέσα από τα κουβαδάκια με τις τέσσερις ρόδες...
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level

Post by Serendipity » Tue Jul 24, 2007 7:54 pm

παντως,οντως πρεπει να γινει κατι με την ηχορυπανση .πριν ενα χρονο που εδινα πανελληνιες ο απεναντι μου ετοιμαζοταν για το dream show και τραγουδουσε καραοκε στο τερμα 6 ωρες τη μερα με ανοιχτα παραθυρα.πραγματικα δοκιμασα και ωτοασπιδες και τα παντα ....μεχρι και την αστυνομια φωναξαμε(γιατι συνεχιζε το τραγουδι μεχρι τις 1 μιση η ωρα το βραδυ)αλλα αυτος τπτ...πρεπει να σεβομαστε το διπλανο μας και να μν ειμαστε γαιδουρια.
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Tue Jul 24, 2007 11:43 pm

Serendipity wrote:πριν ενα χρονο που εδινα πανελληνιες ο απεναντι μου ετοιμαζοταν για το dream show και τραγουδουσε καραοκε στο τερμα 6 ωρες τη μερα με ανοιχτα παραθυρα
πρέπει να νιώθεις ιδιαίτερα τυχερή που έχεις τέτοιες προσωπικότητες για γείτονες :-D :-D Εγώ δεν έχω τέτοια τύχη, μονάχα ένας φίλος μου έχει γείτονα τον τραγουδιστή Μπάμπη Παπαδόπουλο - τον ερμηνευτή της επιτυχίας Άλλαξ' Ο Κολιές
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sat Jul 28, 2007 12:33 pm

παιδιά η ηχορύπανση είναι παντού! Από την Πατησίων μέχρι τον δρόμο της γειτονιάς σας. Ο γάμος είναι κάτι που απλά συμβαίνει μια στο τόσο και για αυτό το προσέχετε. Όμως ηχορύπανση υπάρχει παντού και επί μονίμου βάσεως - κάτι αρκετά καταστροφικό για τους ανθρώπους :shock:
Post Reply

Return to “off-topic”