Επίσης ξέρω ότι φοροαπαλλάσεσαι αν κυκλοφορείς τέτοια οχήματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια?It costs Approximately 2-3 cents per mile of electricity depending on your rates.
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα
- ailouros
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Googλάροντας για διάφορα άσχετα θέματα έπεσα πάνω σε διάφορα υβριδικά- ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μιας και οι γνώσεις μου για τα αυτοκίνητα περιορίζονται στο ότι έχουν 4 ρόδες ομολογώ εντυπωσιάστηκα από το design και το όλο concept.
- para
- Wow! Terabyte level
Δηλαδή και θα το φορτίζεις και θα σου καίει βενζινη? Ο_ο ...Ασύμφορο φαίνεται..
Πάντως σου τραβάει την προσοχή ως κάτι διαφορετικό.
Τουλάχιστον είναι τριθέσιο (ένα συνεχόμενο κάθισμα) οπότε γλυτώνεις τους τσακωμούς για το ποιος θα κάτσει μπροστά
Πάντως σου τραβάει την προσοχή ως κάτι διαφορετικό.
Τουλάχιστον είναι τριθέσιο (ένα συνεχόμενο κάθισμα) οπότε γλυτώνεις τους τσακωμούς για το ποιος θα κάτσει μπροστά

Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
-
- Venus Former Team Member
- para
- Wow! Terabyte level
Και που τα βρίσκουμε είπαμε?

Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Στις αντιπροσωπίες κανονικά μαζί με τα υπολοιπά. (Toyota prius , honda civic hybrid). Με πλήρη τεχνική υποστήριξη εντός συνόρων (ο μηχανικός μου έχει παρακολουθήσει κάμποσα σεμινάρια (για το prius)
και κάποιες διευκρινήσεις : Τα υβριδικά δεν τα φορτίζεις ποτέ. Φορτίζουν μόνα τους τόσο κατα τη διάρκεια της κίνησης με τον βενζινοκινητήρα όσο και κατά το φρενάρισμα. Επίσης το σύστημα είναι πλήρως αυτόματο και έξυπνο δεν χρειάζεται να επιλέγεις εσύ τον κινητηρά αλλά αυτό γίνεται αυτόματα ανάλογα τις συνθήκες κίνησης. (μόνο ηλεκτρικά η σε συνδυασμό και οι δύο κινητήρες) Επίσης από επιδόσεις τα πράματα είναι μάλλον κάτω του μετρίου καθώς ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν είναι ισχυρός και το βάρος του αυτοκινήτου είναι αυξημένο εξαιτίας των μπαταριών και του πολύπλοκου συστήματος μετάδοσης.
και κάποιες διευκρινήσεις : Τα υβριδικά δεν τα φορτίζεις ποτέ. Φορτίζουν μόνα τους τόσο κατα τη διάρκεια της κίνησης με τον βενζινοκινητήρα όσο και κατά το φρενάρισμα. Επίσης το σύστημα είναι πλήρως αυτόματο και έξυπνο δεν χρειάζεται να επιλέγεις εσύ τον κινητηρά αλλά αυτό γίνεται αυτόματα ανάλογα τις συνθήκες κίνησης. (μόνο ηλεκτρικά η σε συνδυασμό και οι δύο κινητήρες) Επίσης από επιδόσεις τα πράματα είναι μάλλον κάτω του μετρίου καθώς ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν είναι ισχυρός και το βάρος του αυτοκινήτου είναι αυξημένο εξαιτίας των μπαταριών και του πολύπλοκου συστήματος μετάδοσης.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

- rapadder
- Gbyte level
Σαν αυτοκίνητο το Prius είναι μια χαρά. Το μόνο μειονέκτημα είναι η τιμήτου: Ξεκινάει από 26.100 Ευρώ και η έκδοση Exclusive φτάνει τα 29.000 Ευρώ. Αρκετά τσιμπημένη για αυτά που παρέχει σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Πιο φτηνό είναι το Honda Civic Hybrid που στοιχίζει 22.690 Ευρώ στην βασική του έκδοση. Αν και υπολείπεται ελαφρά στα τεχνικά χαρατηριστικά σε σχέση με το Prius, είναι πιο ευρύχωρο οπότε ίσως αξίζει περισσότερο τα λεφτά του.
Επιπλέον έχω τις επιλάξεις μου σε σχέση με την Τεχνική Υποστήριξη, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Π.χ. σε ένα νησί των Κυκλάδων ο μαστρό - Κώστας δεν έχει ιδέα τι σημαίνει υβριδικό αυτοκίνητο. Οπότε άμα έχεις κάποιο απρόοπτο καλοκαιριάτικο συμβάν, άντε να τρέχεις και να μην φτάνεις.
Επιπλέον έχω τις επιλάξεις μου σε σχέση με την Τεχνική Υποστήριξη, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Π.χ. σε ένα νησί των Κυκλάδων ο μαστρό - Κώστας δεν έχει ιδέα τι σημαίνει υβριδικό αυτοκίνητο. Οπότε άμα έχεις κάποιο απρόοπτο καλοκαιριάτικο συμβάν, άντε να τρέχεις και να μην φτάνεις.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- silegav
- Venus Project Founder
Το μόνο κακό του Prius είναι αυτό το πρόβλημα που αναφερεις με το service. Όταν πριν 2 χρόνια παίρναμε αυτοκίνητο, το σκεφτόμουν έντονα, αλλά ακριβώς αυτό με κόλησε.
Τελικά πήραμε Avensis το οποίο έκανε 20.000...δεν είναι και μεγάλη διαφορά αν κοστολογήσεις και καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας ετησίως...
Απ'όσο έχω διαβάσει πάντως το Prius κάνει τρελές πωλήσεις παγκοσμίως και είναι ένας από τους λόγους που η Toyota ξεπέρασε σε πωλήσεις την GM (έχει κατοχυρωμένη και την πατέντα).
Τελικά πήραμε Avensis το οποίο έκανε 20.000...δεν είναι και μεγάλη διαφορά αν κοστολογήσεις και καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας ετησίως...
Απ'όσο έχω διαβάσει πάντως το Prius κάνει τρελές πωλήσεις παγκοσμίως και είναι ένας από τους λόγους που η Toyota ξεπέρασε σε πωλήσεις την GM (έχει κατοχυρωμένη και την πατέντα).