Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Post by ailouros » Wed Aug 15, 2007 2:27 am

Googλάροντας για διάφορα άσχετα θέματα έπεσα πάνω σε διάφορα υβριδικά- ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μιας και οι γνώσεις μου για τα αυτοκίνητα περιορίζονται στο ότι έχουν 4 ρόδες ομολογώ εντυπωσιάστηκα από το design και το όλο concept.
It costs Approximately 2-3 cents per mile of electricity depending on your rates.
Επίσης ξέρω ότι φοροαπαλλάσεσαι αν κυκλοφορείς τέτοια οχήματα. Στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοια?
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Wed Aug 15, 2007 6:39 pm

Δηλαδή και θα το φορτίζεις και θα σου καίει βενζινη? Ο_ο ...Ασύμφορο φαίνεται..
Πάντως σου τραβάει την προσοχή ως κάτι διαφορετικό.

Τουλάχιστον είναι τριθέσιο (ένα συνεχόμενο κάθισμα) οπότε γλυτώνεις τους τσακωμούς για το ποιος θα κάτσει μπροστά :-D
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Aug 15, 2007 7:07 pm

Υπάρχει και καθαρά φορτιζόμενη έκδοση. Μια φόρτιση κρατάει 200-300 χιλιόμετρα. Βέβαια πιο "τουμπανιασμένες" εκδόσεις κρατάν περισσότερο. Όποιος έχει οδηγήσει αυτοκίνητο στην Αθήνα και έχει πετάξει άπειρα λεφτά σε καύσιμα ίσως συγκινηθεί χεχε.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Aug 15, 2007 7:13 pm

τα υβριδικά λένε περισσότερο. μες στην αθήνα που είσαι ξεκίνα σταμάτα βάζεις τον ηλεκτρικό κινητήρα, κι όταν βγεις στην εθνική αμολάς τα άλογα της βενζίνης (ακόμη ο "ηλεκτρισμός" είναι ψόφιος. σε λίγα χρόνια που θα σοβαρέψει, ξεχνάς και τη βενζίνη)
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Aug 15, 2007 10:10 pm

Με τα υβριδικά πληρώνεις 1€ τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορείς στο δακτύλιο όποτε γουστάρεις
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Wed Aug 15, 2007 11:05 pm

Και που τα βρίσκουμε είπαμε? :-D :-D
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Thu Aug 16, 2007 3:08 am

Στις αντιπροσωπίες κανονικά μαζί με τα υπολοιπά. (Toyota prius , honda civic hybrid). Με πλήρη τεχνική υποστήριξη εντός συνόρων (ο μηχανικός μου έχει παρακολουθήσει κάμποσα σεμινάρια (για το prius)

και κάποιες διευκρινήσεις : Τα υβριδικά δεν τα φορτίζεις ποτέ. Φορτίζουν μόνα τους τόσο κατα τη διάρκεια της κίνησης με τον βενζινοκινητήρα όσο και κατά το φρενάρισμα. Επίσης το σύστημα είναι πλήρως αυτόματο και έξυπνο δεν χρειάζεται να επιλέγεις εσύ τον κινητηρά αλλά αυτό γίνεται αυτόματα ανάλογα τις συνθήκες κίνησης. (μόνο ηλεκτρικά η σε συνδυασμό και οι δύο κινητήρες) Επίσης από επιδόσεις τα πράματα είναι μάλλον κάτω του μετρίου καθώς ο ηλεκτρικός κινητήρας δεν είναι ισχυρός και το βάρος του αυτοκινήτου είναι αυξημένο εξαιτίας των μπαταριών και του πολύπλοκου συστήματος μετάδοσης.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Aug 16, 2007 10:37 am

Σαν αυτοκίνητο το Prius είναι μια χαρά. Το μόνο μειονέκτημα είναι η τιμήτου: Ξεκινάει από 26.100 Ευρώ και η έκδοση Exclusive φτάνει τα 29.000 Ευρώ. Αρκετά τσιμπημένη για αυτά που παρέχει σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα. Πιο φτηνό είναι το Honda Civic Hybrid που στοιχίζει 22.690 Ευρώ στην βασική του έκδοση. Αν και υπολείπεται ελαφρά στα τεχνικά χαρατηριστικά σε σχέση με το Prius, είναι πιο ευρύχωρο οπότε ίσως αξίζει περισσότερο τα λεφτά του.
Επιπλέον έχω τις επιλάξεις μου σε σχέση με την Τεχνική Υποστήριξη, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Π.χ. σε ένα νησί των Κυκλάδων ο μαστρό - Κώστας δεν έχει ιδέα τι σημαίνει υβριδικό αυτοκίνητο. Οπότε άμα έχεις κάποιο απρόοπτο καλοκαιριάτικο συμβάν, άντε να τρέχεις και να μην φτάνεις.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Aug 16, 2007 6:01 pm

Το μόνο κακό του Prius είναι αυτό το πρόβλημα που αναφερεις με το service. Όταν πριν 2 χρόνια παίρναμε αυτοκίνητο, το σκεφτόμουν έντονα, αλλά ακριβώς αυτό με κόλησε.
Τελικά πήραμε Avensis το οποίο έκανε 20.000...δεν είναι και μεγάλη διαφορά αν κοστολογήσεις και καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας ετησίως...
Απ'όσο έχω διαβάσει πάντως το Prius κάνει τρελές πωλήσεις παγκοσμίως και είναι ένας από τους λόγους που η Toyota ξεπέρασε σε πωλήσεις την GM (έχει κατοχυρωμένη και την πατέντα).
Post Reply

Return to “off-topic”