Αγορα απο ΗΠΑ
- P@radox
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Αγορα απο ΗΠΑ
Το θέμα ποιο ειναι..
εχω βρει ενα καλο φορητο στις ΗΠΑ.
Αν το αγορασω on-line και μου το στείλουν απ οτι ξερω πληρωνεις φόρο..!
Μένει εκει ενας συγγενής μου ο οποίος μπορει να το αγορασει εκει.
Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν, αφου το αγορασει (το πάρει σπίτι του) μπορει να μου το στειλει εδω ταχυδρομικώς (ΕΛΤΑ, UPS , FedEx κλπ) χωρίς να πληρώσω φόρους ?
Να το στείλει σαν δεμα δλδ. Το ανοίγουν και το εκτελωνίζουν..?
Εχει κανένας υπ όψιν τι παίζει..?
--------------------
Και με την εγγύηση ...μπορώ να κάνω κάτι..?
εχω βρει ενα καλο φορητο στις ΗΠΑ.
Αν το αγορασω on-line και μου το στείλουν απ οτι ξερω πληρωνεις φόρο..!
Μένει εκει ενας συγγενής μου ο οποίος μπορει να το αγορασει εκει.
Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν, αφου το αγορασει (το πάρει σπίτι του) μπορει να μου το στειλει εδω ταχυδρομικώς (ΕΛΤΑ, UPS , FedEx κλπ) χωρίς να πληρώσω φόρους ?
Να το στείλει σαν δεμα δλδ. Το ανοίγουν και το εκτελωνίζουν..?
Εχει κανένας υπ όψιν τι παίζει..?
--------------------
Και με την εγγύηση ...μπορώ να κάνω κάτι..?
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Οτι ειπε Alasondro
Γενικα οτι δεμα ειναι Gift δεν το ελεγχουν(?) οι τελωνειακοι.
Επειδη ομως υπαρχουν και λαμογια κτλ, αν την ψυλλιαστουν την δουλεια το κρατανε στο τελωνειο και πρεπει να πληρωσεις για να το παρεις
Ειναι ου μπλεξεις εχω ακουσει για τραγικα ποσα να πρεπει να πληρωσεις για να το αποδεσμευσεις. Εαν η διαφορα η οικονομικη δεν ειναι τεραστια δε θα επερνα τετοιο ρισκο.... Βρες κατι απο Ε.Ε. καλυτερα...
Γενικα οτι δεμα ειναι Gift δεν το ελεγχουν(?) οι τελωνειακοι.
Επειδη ομως υπαρχουν και λαμογια κτλ, αν την ψυλλιαστουν την δουλεια το κρατανε στο τελωνειο και πρεπει να πληρωσεις για να το παρεις

- para
- Wow! Terabyte level
Καθήστε ρε παιδιά...
Δηλαδή αν εγώ μένω ΗΠΑ και θέλω να φέρω το λαπτοπ μου εδώ δε θα μ' αφησουν? Θα μ' αφήσουν.
Αν τώρα "έχει ξεχάσει ο γιος μου το λαπτοπ του σπίτι" και θέλω να του το στείλω γιατί έχει να κάνει δουλειά δεν μπορώ να του το στείλω?
Δηλαδή αν εγώ μένω ΗΠΑ και θέλω να φέρω το λαπτοπ μου εδώ δε θα μ' αφησουν? Θα μ' αφήσουν.
Αν τώρα "έχει ξεχάσει ο γιος μου το λαπτοπ του σπίτι" και θέλω να του το στείλω γιατί έχει να κάνει δουλειά δεν μπορώ να του το στείλω?
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
όχι απ όσο ξέρω τα ελέγχουν όλα και πληρώνεις περίπου 30% για ποσά πάνω των 100 ευρώ. Εγώ πάντως για κάτι των περίπου 100 ευρώ (ίσως και λιγότερο) είχα δώσει 34 ευρώ δασμό αφού μου είχαν σπάσει τα νεύρα από την αναμονή για το πότε θα εκτελωνιστεί...Εννοείται ότι ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικό (εως παράνομο ?) το ότι μου άνοιξαν το πακέτο μου αλλά και την αλληλογραφία που είχε μέσα. Εξέτασε και την περίπτωση των courrier
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Μιλάμε για notebook παιδιά, πως θα το βγάλει από τη συσκευασία και σε τι τσάντα θα το βάλει; Μιλάμε για μεγάλο ταξίδι, δε νομίζω να φτάσει σε καλή κατάσταση εκτός κανονικής συσκευασίας.
Γιατί δεν ψάχνει κάτι σε ευρωπαϊκό μαγαζί; Πόση είναι η διαφορά;
Γιατί δεν ψάχνει κάτι σε ευρωπαϊκό μαγαζί; Πόση είναι η διαφορά;
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπαστικό και ηλίθιο από τους δασμούς και τα τελωνεία, αν σκεφτείς ότι μεταξύ κάποιων κρατών έχουν ήδη καταργηθεί...lumenintervalum wrote:όχι απ όσο ξέρω τα ελέγχουν όλα και πληρώνεις περίπου 30% για ποσά πάνω των 100 ευρώ. Εγώ πάντως για κάτι των περίπου 100 ευρώ (ίσως και λιγότερο) είχα δώσει 34 ευρώ δασμό αφού μου είχαν σπάσει τα νεύρα από την αναμονή για το πότε θα εκτελωνιστεί...Εννοείται ότι ήταν ιδιαιτέρως ενοχλητικό (εως παράνομο ?) το ότι μου άνοιξαν το πακέτο μου αλλά και την αλληλογραφία που είχε μέσα. Εξέτασε και την περίπτωση των courrier
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- para
- Wow! Terabyte level
Δηλαδή εγώ που θέλω να στείλω κάτι στο παιδί μου και μετά αυτό να μου το ξαναστείλει πρέπει να πληρώσω και δασμούς στην κάθε χώρα.. ασχολίαστο.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
- Proxenos
- Gbyte level
Δυστυχώς έτσι δουλεύει το τελωνειακό σύστημα ανά τον κόσμο. Και κάποιοι σου λένε μετά κάτω η Ε.Ε... πρωτοποριακά μυαλά.para wrote:Δηλαδή εγώ που θέλω να στείλω κάτι στο παιδί μου και μετά αυτό να μου το ξαναστείλει πρέπει να πληρώσω και δασμούς στην κάθε χώρα.. ασχολίαστο.
Θα σου πουν βέβαια ότι οι δασμοί είναι απαραίτητοι για να προστατεύσεις τα εθνικά προϊόντα. Προσωπικά προτιμώ να αγοράζω φθηνότερα στην ίδια ποιότητα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
-
- Kilobyte level