Τι απογορεύεται σε αποσκευες σε πτησεις σε εξωτερικό

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Τι απογορεύεται σε αποσκευες σε πτησεις σε εξωτερικό

Post by adam98 » Fri Sep 21, 2007 7:46 pm

Βασικά δεν θέλω να μου πετάξουν πράγματα οπότε οποιος ξερει να μπορεί να βοηθήσει θα είναι πολύ καλό
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Fri Sep 21, 2007 7:49 pm

ίσως έχει να κάνει και με το που πας
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Fri Sep 21, 2007 7:58 pm

Εξαρτάται από την αεροπορική εταιρία με την οποία πετάς. Π.χ. για Aegean δες εδώ.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Fri Sep 21, 2007 8:21 pm

Αγγλία με Ολυμπιακή.Ευχαριστώ όλους που απάντησαν
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Fri Sep 21, 2007 10:44 pm

Βρήκα αυτό:
Επικίνδυνα αντικείμενα στις αποσκευές
Για λόγους ασφαλείας, επικίνδυνα αντικείμενα όπως αυτά που περιγράφονται παρακάτω, δεν πρέπει να μεταφέρονται στις αποσκευές των επιβατών.

Πεπιεσμένα αέρια βαθιάς κατάψυξης, εύφλεκτα, μη εύφλεκτα και δηλητηριώδη.

Διαβρωτικά όπως οξέα, αλκάλια, υδράργυρο και μπαταρίες μολύβδου.

Εκρηκτικά όπως πυρομαχικά, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, πιστόλια, καψύλλια και πάσης φύσεως πυροβόλα όπλα.

Εύφλεκτα υγρά και στερεά όπως υγρά αναπτήρων, ΣΠΙΡΤΑ, χρώματα, διαλυτικά χρωμάτων και αναπτήρες.

Ραδιενεργά υλικά.

Τσάντες και χαρτοφύλακες με ενσωματωμένα συστήματα συναγερμού.

Οξειδωτικά υλικά.

Δηλητηριώδεις και μολυσμένες ουσίες.

Άλλα επικίνδυνα υλικά όπως μαγνητικά υλικά, υλικά που προκαλούν ενόχληση ή ερεθισμό.

Επιτρέπεται η μεταφορά φαρμάκων και καλλυντικών σε περιορισμένες ποσότητες που είναι αναγκαίες ή απαραίτητες κατά την διάρκεια του ταξιδιού του επιβάτη όπως λακ μαλλιών, αρώματα και φάρμακα που περιέχουν αλκοόλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατάλογος των επικίνδυνων αντικειμένων δεν είναι πλήρης. Η μεταφορά επικίνδυνων ειδών στο αεροσκάφος θεωρείται αδίκημα και τιμωρείται.
Για τυχόν αμφιβολίες επικοινωνήστε, με την αεροπορική εταιρία για διευκρινήσεις. (link)

--------
διόρθωσα το link
edited by Punisher
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sat Sep 22, 2007 12:33 am

Επίσης οι αποσκευές σου πρέπει να ζυγίζουν έως 20 κιλά.
Ποιά μέρα πετάς;
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Sat Sep 22, 2007 12:39 am

*estrngd wrote:Επιτρέπεται η μεταφορά φαρμάκων και καλλυντικών σε περιορισμένες ποσότητες που είναι αναγκαίες ή απαραίτητες κατά την διάρκεια του ταξιδιού του επιβάτη όπως λακ μαλλιών, αρώματα και φάρμακα που περιέχουν αλκοόλ.
Μόνο τα άκρως απαραίτητα :lol:
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by philimonas » Sat Sep 22, 2007 1:18 am

Για την χειραποσκευή ισχύουν περισσότεροι περιορισμοί.

Από το site του Αεροδρομίου:

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός περιορίζει τις ποσότητες που μπορείτε να μεταφέρετε στην καμπίνα του αεροσκάφους, αλλά δεν τα απαγορεύει εντελώς.
Μπορείτε να πάρετε:
• μικρές μόνο ποσότητες προϊόντων σε υγρή μορφή είτε τα φέρατε από το σπίτι/ξενοδοχείο είτε τα αγοράσατε πριν από τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης, κάτω από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
o επιτρέπονται υγρά σε δοχεία χωρητικότητας μέχρι 100 ml. ανά συσκευασία.
o ο συνολικός αριθμός συσκευασιών θα πρέπει να χωράει σε μία διαφανή πλαστική σακούλα, μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου.
o Ο κάθε επιβάτης δικαιούται να μεταφέρει ΜΙΑ μόνο τέτοια σακούλα.
o Η σακούλα θα πρέπει να είναι επανασφραγιζόμενη και εντελώς κλειστή κατά την προσέλευσή σας στο σημείο ελέγχου χειραποσκευών.
• Φάρμακα και διατροφικά είδη σε υγρή μορφή που είναι απαραίτητα στο ταξίδι σας, καθώς και βρεφικές τροφές. Τα είδη αυτά εξαιρούνται του Κανονισμού
• Αγορές προϊόντων σε υγρή μορφή από καταστήματα του αεροδρομίου μετά τον Έλεγχο Κάρτας Επιβίβασης

Προσοχή: Υγρά προϊόντα θεωρούνται ακόμη και απλά προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως: νερό, ποτά και αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αλοιφές, κόλλα, λοσιόν, αρώματα, σαμπουάν, λακ μαλλιών, μάσκαρα, λιπ-γκλος, οδοντόπαστα, αποσμητικό σε υγρή μορφή ή σπρέι, αφρός ξυρίσματος, σπρέι, υγρό φακών επαφής, μέλι, μαρμελάδα, λάδι κ.α.

Επίσης δεν θα πρέπει να έχεις αιχμηρά αντικείμενα μαζί σου.

Τέλος, αν μεταφέρεις υγρά στην αποσκευή που θα παραδώσεις, πρέπει να είναι συσκευασμένα κατάλληλα, ώστε να μην υπάρξει διαρροή!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Sat Sep 22, 2007 11:56 am

Πρόσφατα σε ταξίδι στην Ιταλία με Ολυμπιακή - δεν μας άνοιξαν τις βαλίτσες μόνο τις χειραποσκευές πέρασαν από το σκάνερ - μας επιτράπηκε να έχουμε στα χέρια μας ένα άρωμα που αγοράσαμε από τα duty - free μετά την παράδοση της βαλίτσας. Τη σακουλίτσα του την είχαν κατάλληλα σφραγίσει στο μαγαζί και δεν έπρεπε να ανοιχτεί πριν την άφιξη. Στη βαλίτσα μου πλέον είχα σαμπουάν (κανονικό μπουκάλι) και άλλα συναφή και δεν υπήρξε πρόβλημα. Επίσης αν η βαλίτσα σου ήταν η κλασσική ατομική με τα ροδάκια (όχι οικογενειακό μέγεθος, έτσι?) μπορούσες να την έχεις μαζί σου στο αεροπλάνο. Αν ήταν σπασμένη ή κάτι τέτοιο την τύλιγαν σε νάυλον.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Sat Sep 22, 2007 2:34 pm

Βασικα εγώ φοβαμαι τα σαμπουαν και νυχοκοπτη μην μου τα πετάξουν.Αυτά θα τα έχω στην βαλίτσα όχι στο χέρι. Τώρα δεν ξέρω...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sat Sep 22, 2007 3:28 pm

Όχι ρε μη φοβάσαι.
Εδώ εγώ ταξίδεψα αμερική με ψαλίδι στην βαλίτσα.
Είσαι ΟΚ!

Πότε πετάς?
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Sat Sep 22, 2007 7:56 pm

Πρόσφατα ταξίδεψα σε Ελβετία και Ισπανία (όχι με την ΟΑ) και οι σχετικοί τυπικοί έλεγχοι είχαν ατονήσει αρκετά. Δεν ξέρω, όμως, αν κάτι τέτοιο ισχύει γενικά.

Δ. Γκρ.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Sat Sep 22, 2007 8:33 pm

Fairy wrote:Πρόσφατα σε ταξίδι στην Ιταλία με Ολυμπιακή - δεν μας άνοιξαν τις βαλίτσες μόνο τις χειραποσκευές πέρασαν από το σκάνερ
μήπως ήταν η μέρα που περιμέναν τους εμπόρους για να περάσουν; :-D
koki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by koki » Sat Sep 22, 2007 9:05 pm

Από Αθήνα Παρίσι με ΟΑ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, στο Ντε Γκωλ όμως στο Παρίσι στην επιστροφή, ένας γάλλος της ασφάλειας του αεροδρομίου έβαλε την φίλη μου να ανοίξει την τσάντα της (πρέπει να είχε κάποιο τσιμπιδάκι ή ψαλιδάκι ή δεν ξέρω τι, μαζί με τόνους καλλυντικών, βιβλίων και αξεσουάρ, ίσα για να μας σπάσει τα νεύρα.

Α! Ψέμματα, όταν έφευγα προς Παρίσι, μια δεσποινίδα στον έλεγχο χειραποσκευών με scan μπλόκαρε ( η ίδια όχι το μηχάνημα) πολύ άσχημα με το laptop μου και χρειάστηκε να ρωτήσει τον ανώτερό της.

Γενικά δεν είχαμε πρόβλημα (εγώ φερ'ειπείν είμαι σίγουρη ότι είχα και τσιμπιδάκια και διάφορα άλλα τέτοια μικροαντικείμενα -και laptop :P) απλά μια μικρή καθυστέρηση, ειδικά στην περίπτωση που ανέφερα στην αρχή, γιατί εγώ τον προειδοποίησα ότι μπορεί να την αδειάσει την τσάντα μόνο εάν υποσχεθεί ότι θα τα ξαναβάλει ΟΛΑ ΑΥΤΑ εκεί μέσα (πράγμα που δεν έκανε, και φάγαμε πολύ ώρα να τα ξανασφηνώσουμε). Το να είσαι μια ξανθιά χαριτωμένη νεανίς ίσως βοήθησε στο να μην προκαλέσει ένα τσιμπιδάκι, αλλά γενικά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Σαμπουάν και λοιπές μπούρδες δεν χρειάζεται να κουβαλάς, ομολογουμένως, παρά τις εμμονές που έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας :>
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Sep 23, 2007 3:02 am

Εγώ μάλλον τυχερός είμαι...στην Κίνα πήγα το καλοκαίρι και ούτε βαλίτσα μου άνοιξαν, ούτε μου ζήτησαν τίποτα στα τελωνεία σχετικά με το laptop και την φωτογραφική που κουβαλούσα, ούτε τα ψαλιδάκια που είχα στην βαλίτσα μου ζήτησαν να τους δείξω.

Και αυτά (δεν) έγιναν ούτε απο Γερμανία προς Πεκίνο, ούτε προς την αντίθετη.

Μάλλον έπεσα σε βαριεστημένους υπαλλήλους! :-)

Για την χειραποσκευή, σχετικά με το μέγεθος, εξαρτάται από την εταιρεία. Οι low cost εταιρείες καθορίζουν ένα όριο (έχουν ένα stand στο οποίο προσπαθείς να χωρέσεις την χειραποσκευή σου. Αν χωρέσει, περνάς, αλλιώς με τα πράγματα και συνυπολογίζεται στα κιλά των αποσκευών σου).

Οι άλλες εταιρείες νομίζω πως σε αφήνουν και τη προίκα σου να κουβαλήσεις πάνω στο αεροπλάνο. Απλά από ένα σημείο και μετά γίνεται μη πρακτικό να τα κουβαλάς πάνω κάτω.

Επίσης, χρήσιμη πληροφορία νομίζω πως είναι κάτι που είδα από Πεκίνο - Μόναχο. Μια τύπισα μπήκε στο αεροπλάνο κρατώντας κάτι τυλιγμένο το οποιο έμοιαζε με πίνακα (τεράστιο τετράγωνο κάτι). Όταν μπήκε, το έδωσε στο πλήρωμα για να το αποθηκεύσουν κάπου να μην σπάει και μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, έστειλαν κάποιον και της το έφερε πριν κατέβει από το αεροπλάνο. (εγώ το βρίσκω χρήσιμο)
philimonas
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by philimonas » Sun Sep 23, 2007 1:23 pm

silegav wrote:Οι άλλες εταιρείες νομίζω πως σε αφήνουν και τη προίκα σου να κουβαλήσεις πάνω στο αεροπλάνο.
Τυπικά τουλάχιστον τα όρια είναι συγκεκριμένα και στις "άλλες" εταιρίες και νομίζω πάνω-κάτω κοινά με τις LCC. Συνήθως το όριο είναι στα 8Kg και συγκεκριμένο άθροισμα διαστάσεων (Μ+Π+Υ). Η EasyJet όμως έχει μόνο όριο διαστάσεων, η χειραποσκευή μπορεί να ζυγίζει όσο αντέχεις να σηκώσεις!
silegav wrote:Όταν μπήκε, το έδωσε στο πλήρωμα για να το αποθηκεύσουν κάπου
Απ'όσο ξέρω, ο μόνος αποθηκευτικός χώρος στα αεροπλάνα για αποσκευές κλπ είναι στα ντουλαπάκια πάνω από τα καθίσματα και στην "κοιλιά" του αεροπλάνου (hold). Ίσως στο συγκεκριμένο αεροπλάνο να υπήρχε και κάποια άλλη δυνατότητα, αλλά μου φαίνεται πιο πιθανό να το έβαλαν στο hold με παράδοση στη φυσούνα κατά την άφιξη. (Κάτι τέτοιο γίνεται π.χ. με καροτσάκια μωρών, επειδή οι γονείς τα χρειάζονται μέχρι την είσοδο στο αεροπλάνο, αλλά είναι πολύ μεγάλα για τα ντουλαπάκια).
Post Reply

Return to “off-topic”