Υπάρχει θεός...???
- vincent
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Yπάρχει θεός...???
Και προσπαθώντας να λύσω άλλη μία εργασία από τις πρώτες μου στο Πανεπιστήμιο ξαφνικά αναρωτιέμαι τούτες τις άγιες μέρες υπάρχει θεός... Δν μιλάω μόνο για τον θεό της θρησκείας μας αλλά γενικά (καθώς το foroum μπορεί να αποτελείται και από άτομα άλλης εθνικότητας ή θρησκείας και αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο χριστιανούς...) Ποια η γνώμη σας για την θρησκεία, την ύπαρξη θεού, την εκκλησία και όλα τα συναφί...?

- para
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a

Τελικά δεν είμαι ο μόνος που οι εργασίες του φέρνουν στο μυαλό οτιδήποτε άλλο εκτός απ' το περιεχόμενο τους και πράγματα που δεν κάθεσαι να τα σκεφτείς υπό άλλες συνθήκες.
Η τρίτη επιλογή είναι όλα τα λεφτά!!

Ωστόσο δε θα απαντήσω τώρα γιατί θα ξεχωρίζει το τι ψήφισα

Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- gasparosoft
- Gbyte level
- marios
- Wow! Terabyte level
Και ναι ήρθε η ώρα να γράψω....
Λοιπον, Θεός (για μένα) δεν υπάρχει η τουλάχιστον δεν ξέρω αν υπάρχει αλλα ξέρω ότι δεν έχει σχέση με αυτό που λένε(όπως με πρόλαβε ο gasparosoft...)! Δηλαδή, φάσεις του στύλ "και είδε ο Θεός οτι ειναι καλό" δεν παίζουν... Τώρα επειδή πριν το big bang δεν ξέρουμε τι παιζόταν, μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να τον δεχτούμε σαν ύπαρξη.. Πάντως τριαδικός(δεκαεξαδικός παίζει;
) και λοιπές περίεργες φάσεις δεν μου γεμίζουν το μάτι! Στην τελική, μετά από την κατάσταση που θεός ήταν ο κεραυνός και γενικά τα φυσικά φαινόμενα που τρόμαζαν, η θρησκεία έγινε ουσιαστικά το στήριγμα της απολυταρχίας[δεν ειμαι εγω βασιλιάς επειδή σκότωσα όλους τους διεκδηκιτές αλλα γιατί με έστειλε ο Θεός...](τέλος πολιτικού σκέλους απο μένα, μην αρχίσουμε τα κραξίματα με κολημένους...)!
Τώρα δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να σκέφτεται με όποιον τρόπο θέλει, αυτά ειναι καθαρά προσωπικές απόψεις...
Λοιπον, Θεός (για μένα) δεν υπάρχει η τουλάχιστον δεν ξέρω αν υπάρχει αλλα ξέρω ότι δεν έχει σχέση με αυτό που λένε(όπως με πρόλαβε ο gasparosoft...)! Δηλαδή, φάσεις του στύλ "και είδε ο Θεός οτι ειναι καλό" δεν παίζουν... Τώρα επειδή πριν το big bang δεν ξέρουμε τι παιζόταν, μόνο σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να τον δεχτούμε σαν ύπαρξη.. Πάντως τριαδικός(δεκαεξαδικός παίζει;

Τώρα δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει και να σκέφτεται με όποιον τρόπο θέλει, αυτά ειναι καθαρά προσωπικές απόψεις...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
- vincent
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Μήπως είσαι ο Kafefrappe...eneaogdoa wrote:ναι δειτε τιν κιόλας http://www.halkida.tv/gallery/63 ειναι θεός

- gasparosoft
- Gbyte level
- netharis
- Venus Former Team Member
Πολύ χριστιανικό εκ μέρους σουPASCAL wrote:Να τους σφάξουμε όλους

Είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάτι ανώτερο απο εμάς, και αυτό είναι που αποκαλούμε "Θεός". 'Αρα ναι, υπο αυτή την έννοια πιστεύω στο Θεό.

Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
-
- Gbyte level
Το δίλημμα. Ο Θεός υπάρχει - άρα δεν μπορεί να υπάρχουν φυσικοί νόμοι, και ο κόσμος παρουσιάζει απλό χάος. ή ο κόσμος δεν είναι χάος, και κατέχει εγγενή τάξη - άρα ο Θεός δεν υπάρχει.
Το αξίωμα. Τί είναι η λογική αν όχι η φυσική πορεία και η ανάπτυξη των πραγμάτων ή η φυσική διαδικασία μέσω της οποίας πολλές καθοριστικές αιτίες παράγουν ένα γεγονός; Συνεπώς, μπορούμε να εκφέρουμε το εξής απλό και συνάμα αποφασιστικό αξίωμα:
Οτιδήποτε είναι φυσικό είναι λογικό, και οτιδήποτε είναι λογικό πραγματοποιείται ή είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιηθεί στον φυσικό κόσμο: στη Φύση - με την καθαυτό έννοια της λέξης - και στην επακόλουθη ανάπτυξή της - στη φυσική ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας.
Η πρώτη αιτία. Γιατί και πώς, όμως, υπάρχουν οι νόμοι του φυσικού και κοινωνικού κόσμου, αν κανένας δεν τους δημιούργησε και κανένας δεν τους κυβερνά; Τί τους δίνει τον αμετάβλητο χαρακτήρα τους; Δεν έιναι στο χέρι μου να λύσω αυτό το πρόβλημα ούτε -απ' όσο ξέρω- βρήκε κανείς ποτέ απάντηση γι' αυτό, και πιθανόν κανένας δεν θα βρεί ποτέ.
Λόγια του Μikhail Bakunin. Από ότι φαίνεται, συμβαίνουν ορισμένα πράγματα και άλλα τα πιστεύεις. Αν θες πιστευε σε κάτι το οποίο μοιάζει άλογο, ουτοπικό, αλλά μείνε προσγειωμένος στην κοινωνία και προσφερε σε αυτή.
[off π.χ Ο Χριστός προώθησε διάφορες ανθρωπιστικές αξίες που μοιάζουν ιδανικές. Ο Χριστιανισμός τις έθεσε σε μία ιεραρχική βάση. Η Εκκλησία στο όνομα του Χριστιανισμού (της θρησκείας, όχι του Χριστού) εφάρμοζει ιεραρχικές δομές. Εγώ πιστεύω ότι ο Χριστός είναι μαύρος και αναρχικός, εσύ πιστεύεις ότι ήταν Θεάνθρωπος (πάντα π.χ δίνω), το ερώτημα είναι τί κάνουμε εμείς για τις αξίες και όχι τι μας έχουν πει ότι πιστεύουν αυτές για εμάς. -off]
Αν το ερώτημα του θέματος είναι τι πιστεύει ο καθένας, ίσως απαντήσω αργότερα.
Το αξίωμα. Τί είναι η λογική αν όχι η φυσική πορεία και η ανάπτυξη των πραγμάτων ή η φυσική διαδικασία μέσω της οποίας πολλές καθοριστικές αιτίες παράγουν ένα γεγονός; Συνεπώς, μπορούμε να εκφέρουμε το εξής απλό και συνάμα αποφασιστικό αξίωμα:
Οτιδήποτε είναι φυσικό είναι λογικό, και οτιδήποτε είναι λογικό πραγματοποιείται ή είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιηθεί στον φυσικό κόσμο: στη Φύση - με την καθαυτό έννοια της λέξης - και στην επακόλουθη ανάπτυξή της - στη φυσική ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας.
Η πρώτη αιτία. Γιατί και πώς, όμως, υπάρχουν οι νόμοι του φυσικού και κοινωνικού κόσμου, αν κανένας δεν τους δημιούργησε και κανένας δεν τους κυβερνά; Τί τους δίνει τον αμετάβλητο χαρακτήρα τους; Δεν έιναι στο χέρι μου να λύσω αυτό το πρόβλημα ούτε -απ' όσο ξέρω- βρήκε κανείς ποτέ απάντηση γι' αυτό, και πιθανόν κανένας δεν θα βρεί ποτέ.
Λόγια του Μikhail Bakunin. Από ότι φαίνεται, συμβαίνουν ορισμένα πράγματα και άλλα τα πιστεύεις. Αν θες πιστευε σε κάτι το οποίο μοιάζει άλογο, ουτοπικό, αλλά μείνε προσγειωμένος στην κοινωνία και προσφερε σε αυτή.
[off π.χ Ο Χριστός προώθησε διάφορες ανθρωπιστικές αξίες που μοιάζουν ιδανικές. Ο Χριστιανισμός τις έθεσε σε μία ιεραρχική βάση. Η Εκκλησία στο όνομα του Χριστιανισμού (της θρησκείας, όχι του Χριστού) εφάρμοζει ιεραρχικές δομές. Εγώ πιστεύω ότι ο Χριστός είναι μαύρος και αναρχικός, εσύ πιστεύεις ότι ήταν Θεάνθρωπος (πάντα π.χ δίνω), το ερώτημα είναι τί κάνουμε εμείς για τις αξίες και όχι τι μας έχουν πει ότι πιστεύουν αυτές για εμάς. -off]
Αν το ερώτημα του θέματος είναι τι πιστεύει ο καθένας, ίσως απαντήσω αργότερα.
- ailouros
- Gbyte level
Είμαστε σίγουροι ότι ο Χριστός υπήρξε ιστορικό πρόσωπο; Έτσι για να ρίξουμε λάδι στην φωτιά!Λόγια του Μikhail Bakunin. Από ότι φαίνεται, συμβαίνουν ορισμένα πράγματα και άλλα τα πιστεύεις. Αν θες πιστευε σε κάτι το οποίο μοιάζει άλογο, ουτοπικό, αλλά μείνε προσγειωμένος στην κοινωνία και προσφερε σε αυτή.
Ο Πασκάλ πάντως (νομίζω ήταν αυτός) είχε πει σχετικά ότι αν υπάρχει θεός και δεν πιστεύω θα βρεθώ σε μπελά, αν δεν υπάρχει και πιστεύω δεν θα πάθω και τίποτα.
-
- Venus Former Team Member
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
@StormRider
Αυτό μου θυμίζει το εξής..
Αν ο Θεός είναι παντοδύναμος μπορεί να φτιάξει μια πέτρα που να μην μπορεί να σηκώσει ?
( αν ναι δεν είναι παντοδύναμος , αν όχι παλι δεν είναι παντοδύναμος )
Αρα δεν είναι παντοδύναμος.. (Προτασιακή λογική σοφιστών για όσους έχουν πάρει τεχνητή νοημοσύνη..)
Είναι γεγονός πάντως οτι η χριστιανική πίστη έχει αλλοιωθεί και διαφέρει από την πρωτοχριστιανική ( και λογικό σε τόσα χιλιάδες χρόνια ).. Μόνο και μόνο αν μετρήσουμε δόγματα , εκδοχές , ευαγγέλια κτλ κτλ..
Και υπάρχουν και τόσες άλλες θρησκείες.. Ποίος έχει δίκιο?
Too good to be true..

Αυτό μου θυμίζει το εξής..
Αν ο Θεός είναι παντοδύναμος μπορεί να φτιάξει μια πέτρα που να μην μπορεί να σηκώσει ?
( αν ναι δεν είναι παντοδύναμος , αν όχι παλι δεν είναι παντοδύναμος )
Αρα δεν είναι παντοδύναμος.. (Προτασιακή λογική σοφιστών για όσους έχουν πάρει τεχνητή νοημοσύνη..)

Είναι γεγονός πάντως οτι η χριστιανική πίστη έχει αλλοιωθεί και διαφέρει από την πρωτοχριστιανική ( και λογικό σε τόσα χιλιάδες χρόνια ).. Μόνο και μόνο αν μετρήσουμε δόγματα , εκδοχές , ευαγγέλια κτλ κτλ..
Και υπάρχουν και τόσες άλλες θρησκείες.. Ποίος έχει δίκιο?
Too good to be true..

Last edited by AmmarkoV on Thu Dec 06, 2007 4:13 pm, edited 1 time in total.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- gasparosoft
- Gbyte level
- gasparosoft
- Gbyte level
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Όχι.. ουσιαστικά δεν είναι μονοθεϊστική θρησκεία , ήταν ένα πάνθεον , οι άγιοι δεν είναι Θεοί..
Και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι Ινδουιστές , Βουδιστές κτλ κτλ
Τον Odhinn που τον βάζεις ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Polytheism
ADDED http://www.manygods.org.uk/
ADDED http://www.manygods.org.uk/articles/tra ... heism.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Monotheism
Και σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι Ινδουιστές , Βουδιστές κτλ κτλ
Τον Odhinn που τον βάζεις ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Polytheism
ADDED http://www.manygods.org.uk/
ADDED http://www.manygods.org.uk/articles/tra ... heism.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Monotheism
Last edited by AmmarkoV on Thu Dec 06, 2007 5:14 pm, edited 2 times in total.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη