Που μπορω να μαθω για να κάνω κάποιο αξιόλογο site....

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
agiosG
bit level
bit level

Που μπορω να μαθω για να κάνω κάποιο αξιόλογο site....

Post by agiosG » Thu Feb 14, 2008 6:53 pm

Καταρχας θα ηθελα να πω ενα μπραβω σε αυτους που εκαναν το site αυτο.

Δεν ειμαι μεγαλος σε ηλικια και ουτε σπουδαζω πληροφορικος(σκεφτομαι να σπουδασω πληροφορικος).Θα ηθελα να μαθω πως μπορω να κανω καποιο αξιολογο site.Εχω ενα site απο την phpbb.Θα μπορουσε καποιος να μου πει καποιο link ή καποιο ropic απο αυτο το site που ν μπορω να μαθω για Java και ολα τα υπολοιπα(C++,HTML,PHP κτλ.).Σκεφτομαι να αγορασω καποιο βιβλιο που να σου λεει βημα βημα τι πρεπει να κανεις.Αλλα δεν ξερω ποιο βιβλιο να παρω.Μπορειτε να μου προτεινετε κανενα(γραμμενο στα ελληνικα)???

Μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να κανω ενα δικο μου Style για να το βαλω στο site μου??

Το site μου:

http://kafto.getforum.org/forum/
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Re: Που μπορω να μαθω για ....

Post by Zifnab » Thu Feb 14, 2008 7:09 pm

Φίλε agiosG,

Εφόσον το site (forum) σου είναι βασισμένο σε php (phpBB) καλό θα ήταν να ασχοληθείς με αυτήν αρχίζοντας από μία "απλή" γλώσσα Pascal,C,Java για να καταλάβεις τον τρόπο του σκέπτεσθε και μετά περνάς σε HTML(δεν είναι γλώσσα ακριβώς),CSS(Styles που ανέφερες),Javascript(δυναμική διαχείρηση των styles) και τέλος ενώνεις με PHP(server-side δυναμικός προγραμματισμός)... Όσον αφορά για την βάση που είναι mySQL είναι κάτι απαραίτητο... Όλα αυτά αμα θέλεις να ξέρεις πως λειτουργούν τα απομέσα και κυρίως πως μπορείς να φέρεις την phpBB στα μέτρα σου.. Όπως προσπάθησαν οι ιδρυτές αυτης της σελίδας για τους Φοιτητές Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ και συνεχίζουμε εμείς... :smt006

btw Όλα αυτά δεν έχουν και πολύ σχέση με την πληροφορική την ίδια αλλά είναι κάποια από τα Web Εργαλεία της...

feel free to ask ότι ακριβώς ψάχνεις...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Re: Που μπορω να μαθω για να κάνω κάποιο αξιόλογο site....

Post by P3 » Fri Feb 15, 2008 10:57 am

Αν θες κάτι έτοιμο και μετά να το πειράζεις και να του δώσεις το δικό σου χαρακτήρα δοκίμασε το joomla ή το elxis που είναι πολυγλωσσικό. Αυτά είναι 2 από τα λεγόμενα content management systems (CMS) και είναι γραμμένα σε php και χρησιμοποιούν και βάση. Είναι δυναμικά και διαχειρίσιμα μέσω web interface. Έχουν modules και templates για να τα στήσεις με ότι μπλιμπλίκια θέλεις.

Αν πάλι θες να φτιάξεις κάτι στο "χέρι" έχοντας τον πλήρη έλεγχο κατεβασε από το http://www.oswd.org/ ένα template και καλή αρχή.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Feb 15, 2008 11:40 am

Μεγάλε εγώ να σου κάνω μια άσχετη ερώτηση; Το venus που το ανακάλυψες;(δεν το λέω σαν παρατήρηση ή οτιδήποτε κακό, απλά είναι περίεργο γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος απο το forum που να μην ειναι φοιτητής ή να μην το ανακάλυψε αφότου είχε περάσει στο τμήμα...) Anyway, good luck με το site!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Feb 15, 2008 5:05 pm

marios wrote:Μεγάλε εγώ να σου κάνω μια άσχετη ερώτηση; Το venus που το ανακάλυψες;(δεν το λέω σαν παρατήρηση ή οτιδήποτε κακό, απλά είναι περίεργο γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος απο το forum που να μην ειναι φοιτητής ή να μην το ανακάλυψε αφότου είχε περάσει στο τμήμα...) Anyway, good luck με το site!
Είναι σχετικά εύκολο να το βρεις αν κάνεις μια αναζήτηση στο Ίντερνετ ψάχνοντας για πληροφορίες σχετικά με σχολές ή θέματα Πληροφορικής.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Feb 15, 2008 6:28 pm

Ναι ρε Ισοβίτη, το ξέρω, όμως επειδή όταν ψάχνεις για τέτοιο πράγμα δεν είναι και πολυ συνηθες να ρωτάς σε forum σαν το venus, αλλά σε άλλα πιο "ανοιχτού", πιο "φλου" περιεχομένου forum, όπου όλο και κάποιος θα σου απαντήσει, γι'αυτό μου φάνηκε περίεργο :smt017
Anyway, επειδή ειμαστε off, όποιος ξέρει να βοηθήσει τον/την agiosG, here's your chance :-D
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
agiosG
bit level
bit level

Post by agiosG » Sun Feb 17, 2008 2:24 pm

Ειμαι γραμμενος στο link removed.Ειναι tracker. Και επειδη ηθελα να μου πρεοτεινουν ενα βιβλιο ή site για να μαθω μου το εστειλε ενα μελος.Μου ειπε πως θα με καθοδηγησετε στον σωστο δρομο.

Δεν ξερω απο τις γλωσσες του PC.Ξερω να φτιαχνω HTML με το Frontpage 2003.

Εχω και το Macromedia Dreamweaver 8 αλλα επειδη ειναι στα αγγλικα δεν καταλαβεινω.Μου το εδωσε με Cd η καθηγητρια μου απο την Πληροφορικη.

Edited by tZoLe
tZoLe
Venus Former Team Member

Post by tZoLe » Sun Feb 17, 2008 2:41 pm

Moderation Message
Επίσης απαγορεύεται αυστηρά:
Οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης προστασίας (cracks, serials, key generators,exploits,,warez) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο

Mηνύματα, αγγελίες ή προσφορές για διάθεση απαγορευμένων από την ισχύουσα νομοθεσία αγαθών (περιλαμβάνονται αγγελίες για προϊόντα που θίγουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας όπως ταινίες σε DiVX, DVD-R, VCD και ηχογραφημένες εκτελέσεις μουσικών έργων σε ψηφιακά αρχεία mp3, wma, wav κλπ.)

@agiosG Tο link που παρέθεσες αφαιρέθηκε καθώς παραβίαζε τους παραπάνω κανονισμούς με τους οποίους συμφώνησες κατά την εγγραφή σου στο forum.

Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
agiosG
bit level
bit level

Post by agiosG » Sun Feb 17, 2008 3:31 pm

OK.Sorry.
Μπορουν οι διαχειριστες να κανουν ενα νερος για τους νουμπαδες που δεν ξερουν απο γλωσσες PC και να παραδιδετε μαθηματα???Οχι μονο οι διαχειριστες αλλα και τα αλλα μελη μιας και ειναι ολοι γνωστες απο αυτα.Να γινετε ας πουμε μαθημα καθε Σαββατο.

Θα ηθελα να πειτε ολοι την αποψη σας και οι διαχειριστες!!!
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Sun Feb 17, 2008 4:19 pm

lol Αυτό δεν πολυγίνεται ... Φοιτητές είμαστε όχι καθηγητές - κυρίως έλλειψη χρόνου λόγω των τεράστιων υποχρεώσεων στο πανεπιστήμιο... Θα μεταφέρω την συζήτηση στον Προγραμματισμό, ανάλογα με την απάντηση που θα μου δώσεις...

Το ότι ξέρεις HTML μέσω frontpage δεν λέει και πολλά. Ανέφερες το Dreamweaver που απ' όσο ξέρω ενσωματώνει γραφικά σε μία σελίδα... Απ' ότι φαίνεται δεν είσαι διατεθιμένος να ανοίξεις βιβλία και να μάθεις γλώσσες σωστά? Μάλλον θες κάτι έτοιμο μέσω ενός εργαλείου. Εμείς επί των πλήστων δεν ξέρουμε εργαλεία...Είναι δύσκολο να μάθεις από εμάς ... μπές στο eclass.aueb.gr-> στο link 'ανοικτό κατάλογο μαθημάτων' (όταν ανέβει!) για να δεις διαφάνειες Στην εισαγωγή στον Προγραμματισμό (Κάβουρας/Γιακουμάκης). Βρές online css/html/php javascript tutorials και πες τί θες να μάθεις για να σου δώσουμε τίτλους βιβλίων (στα αγγλικά συνήθως οπότε δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη)....Αν όντως ενδιαφέρεσαι για οδηγίες στον προγραμματισμό, η συζήτηση θα μεταφερθεί....btw η java δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την javascript !
agiosG
bit level
bit level

Post by agiosG » Sun Feb 17, 2008 4:35 pm

Δεν ειπα πως δεν θελω να ανοιξω βιβλια.Το προβλημα ειναι πως δεν ξερω και πολυ καλα αγγλικα.Γι' αυτο ψαψνω μπας και βρω κανενα βιβλιο που να σου μαθαινει τις Γλωσσες του PC γραμμενο στα ελληνικα.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Feb 17, 2008 4:46 pm

Φιλική συμβουλή να δώσεις μεγαλύτερο βάρος στα αγγλικά παρά στον προγραμματισμό. Γιατί το δεύτερο θα το μάθεις εν καιρώ. Τα αγγλικά όμως τώρα είναι η ηλικία να τα μάθεις, και αν δεν τα ξέρεις, δε θα μπορέσεις ποτέ (εγκλωβιζόμενος στα ελληνικά βιβλία) να έχεις ελευθερία επιλογής και ποικιλία για το θέμα του προγραμματισμού

Οπότε, άσε τον προγραμματισμό παράμερα, και βουρ στα αγγλικά!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Feb 17, 2008 4:53 pm

και βέβαια τα αγγλικά θα σου χρειαστούν για οτιδήποτε άλλο και να κάνεις... Οπότε, προς το παρόν όπως ειπε και ο Punisher μάθε καλά αγγλικά... Να είσαι βέβαιος ότι θα σου χρειαστούν...
agiosG
bit level
bit level

Post by agiosG » Mon Feb 18, 2008 10:48 pm

Πηγαινω φροντηστηριο αγγλικα και γερμανικα.Επειδη εννηθηκα και στην Γερμανια δεν διαβαζω καθολου γερμανικα και περνω 100%.Γι΄αυτο αν εχετε καποιο βιβλιο να μου προτειντετε που να εινα στα γερμανικα γραψτε το.

-----------------------------------------------------------------------

Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο βιβλιο το οποιο να ειναι γραμμενο στα γερμανικα???

merged by maria_
Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεις την ερώτηση σου σε απανωτά posts.Όποιος γνωρίζει κάτι θα σου απαντήσει!
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Feb 19, 2008 12:32 pm

Εγώ σου προτείνω να πας στην Στουρνάρη στα Παπασωτηρίου να δεις από κοντά κανά ελληνικό βιβλίο και να διαλέξεις εσύ αυτό που σου αρέσει περισσότερο και πιστεύεις ότι είναι πιο κατανοητό για την ηλικία σου.
agiosG
bit level
bit level

Post by agiosG » Wed Feb 20, 2008 2:05 pm

gasparosoft wrote:Εγώ σου προτείνω να πας στην Στουρνάρη στα Παπασωτηρίου να δεις από κοντά κανά ελληνικό βιβλίο και να διαλέξεις εσύ αυτό που σου αρέσει περισσότερο και πιστεύεις ότι είναι πιο κατανοητό για την ηλικία σου.
Που βρισκεται αυτο????? :lol: :lol: :?: :?:

Υπαρχει καποιο site που μπορεις να παραγγειλεις βιβλια απο εκει???
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Feb 20, 2008 2:39 pm

Εδώ -> http://www.papasotiriou.gr είναι το site που μπορείς να κάνεις και online παραγγελεία και εδώ -> http://www.papasotiriou.gr/stores.asp είναι τα φυσικά σημεία πώλησης.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level

Post by cyberpython » Wed Feb 20, 2008 7:15 pm

AgiosG δες τα ΠΜ σου.
Post Reply

Return to “off-topic”