Χρεώσεις Απο Sites

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Χρεώσεις Απο Sites

Post by P@radox » Fri Apr 04, 2008 10:02 pm

Καλησπέρα παίδες,

Η ερωτηση μου μαλλον απευθύνεται στους πιο παλιους..

Θελω να φτιαξω ενα site το οποιο θα χρεώνει ενα μικρο ποσο για τις υπηρεσίες του...(αν το δει ποτε κανενας..χαχα)

Εχω κανει εναρξη.. εχω ανοιξει βιβλία ελευθερου επαγγελματια..κλπ.

Για να κανω κατι τετοιο αρκει το οτι ειμαι ελευθερος επαγγελματίας..; η θα πρεπει να κάνω συσταση εταιρίας..?

Φυσικά σκεφτομαι οτι όλα θα γίνονται μεσω PayPal κλπ και τα ποσα θα είναι τραγικά μικρα και να μην μπω στα νομικά θέματα , αλλα δεν εχω εμπειρια σε τετοια θεματα.

Στην περιπτωση που αντι για χρέωση.. βαλω διαφημίσεις.. τότε το θεμα ειναι το ίδιο..?

Καποιος που να ξέρει ...?
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Re: Χρεώσεις Απο Sites

Post by redlabel » Sat Apr 05, 2008 11:14 am

Welcome to Ηell... :smt102

Δ. Γκρ.
Bloody Mary
Venus Former Team Member

Post by Bloody Mary » Sat Apr 05, 2008 1:32 pm

Δεν ξέρω να σου πω πολλά σχετικά με τα όσα ρωτάς, αλλά έχω κάποιες πληροφορίες που μάλλον σε ενδιαφέρουν...

Υποθέτω πως λέγοντας ότι έχεις κάνει έναρξη + έχεις ανοίξει βιβλία έχεις δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση (?) . Αν όντως ισχύει αυτό, τότε σίγουρα μπορείς να προχωρήσεις φτιάχνοντας ένα e-shop.. Αν είσαι απλά ελευθερος επαγγελματίας, δεν ξέρω τι ισχύει, επικοινώνησε με την PayPal.
Επίσης, τι ακριβώς εννοείς "σχετικά μικρά ποσά"? Σε ρωτάω, γιατί γνωρίζω πως όσο μικρότερο είναι ένα ποσό που καλείται κάποιος να πληρώσει, τόσο μεγαλύτερη προμήθεια κρατάει η PayPal.
Τέλος, αν στοχεύεις σχεδόν αποκλειστικά σε Έλληνες αγοραστές και όχι σε αγοραστές από το εξωτερικό, πριν στήσεις το λογαριασμό στην PayPal, κάνε μια βόλτα στις τράπεζες και πάρε πληροφορίες για τις δικές τους online δυνατότητες πληρωμής σε e-shop. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί προτιμούν να πληρώνουν π.χ. μέσω Εμπορικής παρά μέσω PayPal. Αλλά από το εξωτερικό νομίζω πως είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία πληρωμής σε ελληνική τράπεζα, αν όχι αδύνατη. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος. Νομίζω ότι στις ελληνικες τράπεζες χρειάζεται να δείξεις χαρτιά έναρξης ατομικής επιχείρησης + καποια λογιστικά έγγραφα για να προχωρίσουν οι διαδικασίες. Αν και ούτε γι'αυτό είμαι σίγουρη... :roll:

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.
rigo
Gbyte level
Gbyte level

Post by rigo » Sat Apr 05, 2008 2:41 pm

Και απο περιέργεια (αν θες απαντάς) τι υπηρεσίες θα προσφέρει το site?
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Apr 05, 2008 9:55 pm

Επειδή το τοπίο στην Ελλάδα σχετικά με αυτά τα θέματα είναι τραγικά θολό, ή καλύτερα ανύπαρκτο, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Επομένως ακολουθούν οι υποθέσεις μου.

Όταν είχα κάνει έναρξη στην εφορία, είχα χρειαστεί τα παρακάτω:
1) Την εγγραφή μου από τον ΟΑΕΕ(πρώην ΤΕΒΕ)
2) Τον ΚΑΔ του επαγγέλματος μου. Ο ΚΑΔ είναι ένας κωδικός τον οποίο καλείσαι να ανακλύψεις από ένα ογκώδες βιβλίο, το οποιο περιέχει πολλά επαγγέλματα, έως πάρα πολλά, και σχεδόν ποτέ δεν περιέχει αυτό που θες εσύ.
3) Μια έδρα για την επιχείρηση σου.

1) Για να γραφτείς στον ΟΑΕΕ θα χρειαστεί να εξηγήσεις στην υπάλληλο τι θες να "γίνεις". Εγώ όταν είπα ερευνητής, πήγε να με γράψει ντετέκτιβ, οπότε σε αυτό το βήμα θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις φαντασία και περιγραφικότητα. Επίσης, το γεγονός ότι γράφεσαι στον ΟΑΕΕ, σημαίνει ασφάλιστρα...περίπου 300€ τον μήνα αν θυμάμαι. Και αυτή είναι η πρώτη (χαμηλή) κλίμακα. Αν τα ποσά είναι μικρά, μάλλον το ξεχνάς

2) Ο ΚΑΔ συνήθως δεν υπάρχει. Υπάρχουν πολύ γενικά και πολύ ειδικά, κι εκτός αυτού, αν επιλέξεις ένα πολύ γενικό ΚΑΔ, όταν έρθει η ώρα νά κάνεις φορολογική δήλωση, θα πρέπει ο λογιστής σου να ανακαλύψει σε ποια φορολογική κατηγορία ανήκεις, καθώς δεν υπάρχει 1-1 αντιστοιχία ανάμεσα στις κατηγορίες του TAXISNet και του βιβλίου που έχει τους ΚΑΔ. Εγώ μετά από 2 μέρες ψάξιμο, κατέληξα να αποφασίσω με τον λογιστή μου να με βάλουμε στον μέσο όρο μιας γενικότερης κατηγορίας.

3) Τι έδρα θα βάλεις; Μήπως πρέπει γενικά να δεις αν θα εδρεύει στο σπίτι σου ή κάπου αλλού αυτή η επιχείρηση;

Νομίζω πως τα προβλήματα ξεπερνώνται με ένα PayPal και με την εγκατάσταση του site σε ένα host του εξωτερικού. Απλά έτσι παρακάμπτείς το ελληνικό δημόσιο, αλλά δεν ξέρω αν είναι νόμιμο-αν και δεν βλέπω κάτι παράνομο-, οπότε δεν το είπα ποτέ.
spiretos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by spiretos » Sun Apr 06, 2008 12:57 am

Νομίζω (χωρίς σίγουρα να το έχω ψάξει όσο θα πρέπει) πως άλλο ρωτάει ο φίλος P@radox.

Για PayPal που είχα κοιτάξει γίνεται το εξής. Έχεις εσύ μια πιστωτική (που να την δέχεται το Paypal) και κάνεις την εγγραφή σου στο PayPal. Του λες μετά μετέφερε στον PayPal λογαριασμό μου αυτό το ποσό από την συγκεκριμένη κάρτα. Ή το ανάποδο, βάλε μου λεφτά από τον PayPal λογαριασμό μου πίσω στην πιστωτική μου κάρτα. Σε αυτά τα πήγαινε-έλα κάποιο ποσό το κρατάει το PayPal.

Τώρα, όσο υπάρχει ο PayPal λογαριασμός μπορείς να κάνεις διάφορα. Είτε να αγοράσεις μέσω αυτού κάτι είτε να σου βάλουν μέσα λεφτά (πούλησες κάτι ή κέρδισες τίποτα κτλ) χωρίς να "καταλάβει" τίποτα η πιστωτική κάρτα που είχες αρχικά δηλώσει. Σε αυτές τις "ενδο-PayPal" συναλλαγές πάλι νομίζω κάτι κρατάει το PayPal.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως η εφορία η δική μας δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο. Για το κομμάτι που αγοράζεις κάτι (φεύγουν λεφτά απο τον PayPal λογαριασμό σου) τα πράγματα είναι προφανή. Τώρα για το κομμάτι της είσπραξης φανταστείτε το παράδειγμα ενός site για στοιχήματα που παίζεις μέσω PayPal. Δεν είναι δυνατόν να χρειαστείς ολόκληρη εταιρεία και ΤΕΒΕ για να παίξεις σε ένα τέτοιο site...

Ελπίζω να μην είμαι λάθος... :roll:

P.S.: κοίτα και το Google AdSense. Είναι αυτό που έχεις στο site σου κάτι πλαίσια που λένε "Ads by Google". Εκεί απ' όσο θυμάμαι χρειάζεται να πεις στο Google έναν τραπεζικό λογαριασμό και σου βάζει κάθε τόσο λεφτά ανάλογα με το πόσες φορές πατήθηκαν τα links του πλαισίου (ούτε εδώ υποθέτω πρέπει να χρειάζεσαι ΤΕΒΕ κτλ).
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Sun Apr 06, 2008 10:34 am

Μόλις περιέγραψες ένα "σκαστό" παράδειγμα φοροδιαφυγής... Εγώ θα συμβούλευα το συν-forumίτη να καταφύγει στη συμβουλή φοροτεχνικού, ώστε - ό,τι κι αν αποφασίσει στο τέλος να κάνει - να ξέρει τις συνέπειες.

Δ. Γκρ.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sun Apr 06, 2008 12:27 pm

Απλά να διορθώσω κάτι, το ΤΕΒΕ είναι περίπου 300 ευρώ το δίμηνο και όχι τον μήνα :)
spiretos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by spiretos » Sun Apr 06, 2008 2:58 pm

redlabel wrote:Μόλις περιέγραψες ένα "σκαστό" παράδειγμα φοροδιαφυγής... Εγώ θα συμβούλευα το συν-forumίτη να καταφύγει στη συμβουλή φοροτεχνικού, ώστε - ό,τι κι αν αποφασίσει στο τέλος να κάνει - να ξέρει τις συνέπειες.

Δ. Γκρ.
Ίσως έχετε δίκιο, αλλά δεν προσπάθησα να περιγράψω κάτι που παραπέμπει σε "εργασία για βιοπορισμό". Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι κάποιος έχει ένα site και μέσω αυτού πουλάει εφαρμογές που φτιάχνει ο ίδιος (για μικροποσά). Έχει δηλαδή μερικά link στο PayPal και (δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται) όποιος τύχει και δει κάτι που του αρέσει, το αγοράζει. Πελάτες δηλαδή είναι χρήστες υπολογιστών (ή κινητών ή κτλ) που ενδιαφέρθηκαν για κάτι που πουλάει. Δεν είναι εταιρείες...
Στο freelancing (το μη Internetικό) σίγουρα χρειάζεται να κόβεις αποδείξεις και δεν ξέρω και γω τι άλλα χρειάζεται. Απλώς εγώ είπα πως δεν χρειάζεται ΤΕΒΕ (έτσι νομίζω δηλαδή) για να στήσεις ένα μικρό site.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Sun Apr 06, 2008 3:11 pm

Να προσέχετε, παιδιά. Η γραφειοκρατία είναι και δύσκολη και επικίνδυνη.

Δ. Γκρ.
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Mon Apr 07, 2008 12:40 pm

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...

Το site που ήθελα να φτιαξω (..και μάλλον θα φτιάξω..) είναι για freelancers του χώρου της πληροφορικής (θα ηθελα την αποψη σας επάνω σε αυτο αλλα θα ανοιξω topic όταν έρθει η ώρα..!)

Σχετικά με τις χρεώσεις (κατι το οποίο δεν θα παίξει για αρχη..) όντως είναι θέμα πολύπλοκο...! Αν τελικά εβαζα χρεώσεις θα ήταν μαλλον PayPal.. ουτως η άλλως συμφωνώντας με τον spireto μιλάμε για τραγικά μικρά ποσά..

Ουτως η άλλως το όλο θεμα ειναι πολύπλοκο.. γιατι αν δηλώσεις αυτα ως εισόδημα στην εφορία.. θα πρεπει να δηλώσεις και ώς έξοδα και τα λεφτά που ξόδεψες για hosting domain κλπ.. κατι αρκετά δυσκολο για εναν ελευθερο επαγγελματία (με τι παραστατικά..?)

Μια και έχω την περιοχή θα το στήσω το site (χωρίς χρεώσεις και διαφημίσεις..) και θα επιστρεψω να κάνουμε κριτική και συζήτηση επι του θέματος..

ΥΓ
Αν και δεν ξερω κατα πόσο αρμόζει στο ύφος του site εχω να παρατηρήσω οτι λόγος λόγος γίνεται για τα επαγγελματικά και για το 'μετά το ΟΠΑ .. τι..;'
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Post Reply

Return to “off-topic”