Στρατος

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply

Στρατος.. ποτε ?

Πριν τις σπουδες
21
27%
Κατα τη διαρκεια των σπουδων
8
10%
Μετα τις σπουδες
49
63%

Total votes: 78
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Στρατος

Post by ~~Wind~~ » Wed Aug 20, 2008 7:55 pm

Εχω μια ακρη ( :-# ) και μπορω φετος να παω Ναυτικο κοντα στο σπιτι μου για 9 μηνες, ως προστατης.
Το θεμα ειναι οτι μπαινω στο 3ο ετος σπουδων (απο τα 4 συνολο), δλδ ειμαι ακριβως στη μεση. :smt017

Εσεις τι κανατε - θα κανατε - κανετε - θα κανετε ?
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Στρατος

Post by ultimate_aektzis » Wed Aug 20, 2008 8:05 pm

Ο στρατος απο εμπειριες μεγαλυτερων σε κανει να ξεχασεις μεχρι και την προπαιδεια.νομιζω πως θα ηταν πολυ ασχημο να πας τωρα ειδικα αν εχεις σοβαρες βλεψεις για το μελλον σου και δεν σε νοιαζει απλως να μπεις στο δημοσιο για παραδειγμα.Εγω λεω να περιμενεις.Οταν τλειωσεις μπορει να εχει παει ετσι και αλλιως στους 9 μηνες ;)
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by proskopos » Wed Aug 20, 2008 8:09 pm

Μα ο ανεμος στο δημόσιο θέλει να πάει... :)
Εμένα ξέρεις την αποψή μου... Πήγαινε στρατό όταν τελειώσεις τα μαθήματα σου, και τα έχεις περάσει όλα... Και πρίν απο την πρακτική άσκηση ώστε όταν πας να σε κρατήσουν ή έστω να κρατήσεις τις γνωριμίες που θα κάνεις... Όχι να πας και μετά να χαθείς από προσώπου γης...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Aug 20, 2008 8:12 pm

Αν και γυναίκα να πω την γνώμη μου :-p Γενικά είμαι της άποψης "Όχι στρατός" αλλά δεν έχει να κάνει. Το ιδανικό θα ήταν να πηγαίνετε πριν μπείτε στην σχολή ώστε μετά να έχετε ξεμπερδέψει με αυτό το θέμα. Αυτή η ευκαιρία που σου δίνεται θα ισχύει μόνο για τώρα? Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να διακόψεις τις σπουδές ή μετά να συναντάς συνέχεια μπροστά σου τον στρατό. Νομίζω ότι όσο το αφήνεις τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα. Μετά θα θες είτε μεταπτυχιακό είτε δουλειά και θα είσαι συνέχεια στην τσίτα για το πότε θα εκπληρώσεις αυτό το καθήκον.
Αν και σε συμπαθώ :smt016 θα έλεγα να πας τώρα :roll: Θα είσαι κοντά στο σπίτι σου και θεωρητικά στο χέρι σου είναι να μην χάσεις επαφή. Όσο πιο μικρός στον στρατό τόσο μεγαλύτερες αντοχές έχεις. Και για καψόνια και για τον χρόνο που χάνεις.
Αυτά από μένα. Καλή τύχη ότι κι αν διαλέξεις :-D
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Aug 20, 2008 8:14 pm

Αν και σε συμπαθώ θα έλεγα να πας τώρα
Άμα φύγει θα φταις εσύ να το ξέρεις... :smt011
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Aug 20, 2008 8:18 pm

proskopos wrote:
Αν και σε συμπαθώ θα έλεγα να πας τώρα
Άμα φύγει θα φταις εσύ να το ξέρεις... :smt011
:smt022 Τα γράφω με την πιο καλοπροαίρετη διάθεση :smt051
Είναι δύσκολη η απόφαση, σίγουρα κάποιος που έχει πάει στρατό πρόσφατα θα μπορεί να βοηθήσει καλύτερα.
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Wed Aug 20, 2008 8:39 pm

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 2:18 am, edited 1 time in total.
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Wed Aug 20, 2008 9:49 pm

Ο στρατός είναι κάτι που θα το περάσεις ότι και να γίνει. Άρα είτε το κάνεις τώρα είτε το κανεις μετα από 2 χρονια είτε το κάνεις στο τέλος της αναβολής σου είναι το ίδιο. Όσο για την επαφή στο χέρι σου είναι... Το θέμα είναι να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μικρό και το ναυτικό σε σχέση μετα υπόλοιπα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα. Προσωπικά αν είχα τέτοια ευκαιρία θα την εκμεταλευόμουν.

Αλλά μην ξεχνάς πως εξω από το χορό... αρα μην παρεις την απόφαση σου βασιζόμενος μόνο σε ότι διαβάσεις εδώ.
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Wed Aug 20, 2008 10:46 pm

Το θεμα ειναι ποια θα ηταν η καλυτερη στιγμη να παει κανεις.
Εχω ακουσει απο παρα πολλους οτι μετα το περας των σπουδων σου δινονται πολλες ευκαιριες και προτασεις απο εταιριες και μεταπτυχιακα, αλλα παντα θα υπαρχει ο στρατος.
Συμφωνω με την Sadra (κι εγω σε συμπαθω*), οτι οσο πιο νωρις τοσο καλυτερα, δλδ εγω θα ελεγα καλυτερα να πας στρατο πριν την σχολη να ξεμπερδευεις..

Οσο για την επαφη, δε ξερω τι μπορει να γινει. Περα απο σημειωσεις που ισως βρισκω και τα βιβλια που θα παρω δεν υπαρχει κατι αλλο.
Μονο απο τα βιβλια μπορω να διαβαζω ? Αρκουν ? 3ο ετος με κατευθυνση Ασφάλεια κ Δίκτυα θα περασω τπτ ? :smt017

ΥΓ: Στο δημόσιο θελω να μπω.. του Berkeley :smt016
ΥΓ*: Μη με κανετε μπαν κ.Admin :smt005
ImageImage
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Thu Aug 21, 2008 10:37 am

αν το ερώτημά σου είναι αν θα πας στο ναυτικό επειδή υπάρχει βύσμα, αυτό σημαίνει ότι όταν σε 2 χρόνια πες που θα τελειώσεις την σχολή δεν θα υπάρχει/μπορεί να μην υπάρχει το βύσμα; Οπότε βιάζεσαι να το εκμεταλευτείς;
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Thu Aug 21, 2008 12:45 pm

Γενικοτερα δε με ενδιαφερει το βυσμα. Παντα σκεφτομουν να παω στρατο μετα το πανεπιστήμιο. Τωρα ομως που προεκυψε αυτο και μπορω να παω για 9 μονο μηνες, (που με αδειες κλπ παει σχεδον 7) και να ειμαι κοντα και για μην το εχω αφου τελειωσω τις σπουδες
Αναλογιζω δλδ τα συν και τα πλην του να παω τωρα - στη μεση των σπουδων με το μεσο (γιατι χωρις μεσο δε το σκεφτομουν) - , και μετα αφου τελειωσω (ειτε εχω ειτε δεν εχω μεσο, μαλλον το 2ο) - και που μαλλον θα εχω καποια προσφορα για καποια δουλεια, ή καποια προταση για καποιο μεταπτυχιακο - ..
ImageImage
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Thu Aug 21, 2008 12:46 pm

Εγω λέω να πας κοντά στα 30. Ασε που μέχρι τοτε μπορεί να τη βγάλεις καθαρή, για παράδειγμα πριν 3 χρόνια υπηρετούσες 16 μήνες (λάθος?).

Τον στρατό τον αποφεύγουμε, κανόνας. Εκτός και αν θέλεις να παντρευτείς. :lol:
που θα πάει θα το δουμε...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Thu Aug 21, 2008 12:51 pm

rose wrote:Εγω λέω να πας κοντά στα 30. Ασε που μέχρι τοτε μπορεί να τη βγάλεις καθαρή, για παράδειγμα πριν 3 χρόνια υπηρετούσες 16 μήνες (λάθος?).

Να πάει στα 30 του? Αυτό νομίζω ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει. Θα έχει βάλει σε μια τάξη την ζωή του, είτε αυτό περιλαμβάνει καριέρα είτε οικογένεια(είτε και τα δύο) και ξαφνικά θα βρεθεί να χτυπάει το κεφάλι του γιατί δεν ξεμπέρδευε νωρίτερα. Άσε που στα 20 σου ανέχεσαι πολλά περισσότερα από ότι στα 30. Φαντάσου να κάνεις διδακτορικό και να έχεις τον κάθε αμόρφωτο χωριάτη να σου λέει "σήκω πάνω, κάτσε κάτω". Ενώ τώρα είναι ένας ασήμαντος προπτυχιακός φοιτητής :smt005
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Aug 21, 2008 12:52 pm

Αν δεν πας τώρα... (Μην πας... :smt010 :smt018 :smt022 ) πήγαινε αμέσως μετά το πτυχίο... Πριν απο μεταπτυχιακό... Πριν απο την 1 δουλειά... Και εγώ 9 μήνες κάνω σαν προστάτης (τρομάρα μου), οπότε μπορείς πχ να περάσεις όλα τα μαθήματα ας πούμε στην εξεταστική εαρινού... (Ιούνιο δλδ) και να πας τότε... Ώστε μέχρι την ορκομοσία θα έχουν ήδη περάσει 3-4-5 μήνες... ( βλέπεις πως θα γίνουν φέτος... αν όχι διάβσε το αντίστοιχο ποστ) Άρα θα τον έχεις φάει τον γάιδαρο.... Στην ουρά θα μείνεις...;
Image
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Aug 21, 2008 1:00 pm

sandra wrote:
rose wrote:Εγω λέω να πας κοντά στα 30. Ασε που μέχρι τοτε μπορεί να τη βγάλεις καθαρή, για παράδειγμα πριν 3 χρόνια υπηρετούσες 16 μήνες (λάθος?).

Να πάει στα 30 του? Αυτό νομίζω ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει. Θα έχει βάλει σε μια τάξη την ζωή του, είτε αυτό περιλαμβάνει καριέρα είτε οικογένεια(είτε και τα δύο) και ξαφνικά θα βρεθεί να χτυπάει το κεφάλι του γιατί δεν ξεμπέρδευε νωρίτερα.
Wind, σκέψου σαν άντρας... :-p :lol:
rose
Gbyte level
Gbyte level

Post by rose » Thu Aug 21, 2008 1:33 pm

Βασικά για να απαντήσω σοβαρά, τελείωσε πρώτα, μην τα μπλέκεις ολα μαζί, μετά οτι και να κάνεις, θα δείς μόνος σου αν θέλεις να φύγεις. Για παράδειγμα αν βρείς δουλειά, αρκετά καλή και με καλά λεφτά δεν θα κοιτάξεις το στρατό, θα κοιτάξεις το ατομικό σου συμφέρον, που ειναι να κερδίσεις περισσότερα απο αυτή την εμπειρία...όπως τώρα που εισαι στο πανεπιστήμιο, δεν μπορώ να διαννοηθώ οτι θα το αφήσεις για να πας στο στρατό.

Ας κάνουμε πράγματα τώρα που είμαστε νέοι και αυθόρμητοι, η μητέρα πατρίδα μπορεί να περιμένει.

Θα πω και κάτι παραπάνω, αυτη τη στιγμή, μιλάμε για την απαξίωση του πανεπιστηµίου, το έχετε καταλάβει;
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Aug 21, 2008 2:15 pm

Όχι ρε παιδιά και στα 30..Είναι υπερβολή για τους λόγους που ανέφερε η sandra. Άσε που δε πρόκειται να περάσεις καλά. Άποψη μου είναι ότι, αφού θα υπηρετήσεις μόνο 9 μήνες, και σε συνδυασμό με τις φοιτητικές σου άδειες, καλύτερα να πας τώρα. Το πολύ-πολύ να αργήσεις λίγο να τελειώσεις τη σχολή. Θα έχεις περάσει αρκετά σοφτ το στρατό όμως..

Γενικά δε θα έπρεπε να έχουμε υποχρεωτική θητεία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Aug 21, 2008 2:27 pm

rose wrote:
sandra wrote:

Να πάει στα 30 του? Αυτό νομίζω ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει. Θα έχει βάλει σε μια τάξη την ζωή του, είτε αυτό περιλαμβάνει καριέρα είτε οικογένεια(είτε και τα δύο) και ξαφνικά θα βρεθεί να χτυπάει το κεφάλι του γιατί δεν ξεμπέρδευε νωρίτερα.
Wind, σκέψου σαν άντρας... :-p :lol:
++

Και μην παντευετεις ποτε :smt016
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Thu Aug 21, 2008 5:09 pm

Φίλε βυσματία ~~Wind~~,φύγε και πίσω μην κοιτάς...
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Fri Aug 22, 2008 12:31 am

~~Wind~~ wrote:Εχω μια ακρη ( :-# ) και μπορω φετος να παω Ναυτικο κοντα στο σπιτι μου για 9 μηνες, ως προστατης.
Το θεμα ειναι οτι μπαινω στο 3ο ετος σπουδων (απο τα 4 συνολο), δλδ ειμαι ακριβως στη μεση. :smt017

Εσεις τι κανατε - θα κανατε - κανετε - θα κανετε ?
Σε ποια μονάδα; ΣΔΑΜ; Ή σε έκαναν κανα διαχειριστή Β; :lol:
Χωρίς να έχω υπηρετήσει, αλλα έχω μεγαλώσει μεσα στο Στρατο(Πολεμικό Ναυτικό για την ακρίβεια), νομίζω είναι όπως το βλέπει κανείς.
Αν θεωρείς το 3ο έτος απαιτητικό καλύτερα όχι. Όσο εύκολη και να είναι η θητεία σου, θα είναι λίγο δύσκολο να τη συνδυάσεις με πανεπιστήμιο.
Τώρα επειδή σπουδάζουμε και Πληροφορική, εαν αποφασίσεις να υπηρετήσεις μετά τις σπουδές σου(χωρίς βύσμα), το πιο πιθανό είναι να πάρεις κάποια ειδικότητα όπως ΗΝ/ΔΒ(Ηλεκτρονικός/Διεύθυνση Βολής) και να υπηρετήσεις σε κάποιο πλοίο του στόλου. Πιστεύω θα είναι μια καλή εμπειρία :smt023
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Aug 22, 2008 11:45 am

δλδ μπορεί κάποιος να πάει ναυτικό χωρίς βύσμα ? :smt017 Δεν το νομίζω :roll: Και ποια είναι η διαδικασία αν ισχύει οντως οπως λες netharis χωρίς βύσμα?
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Aug 22, 2008 12:04 pm

δλδ μπορεί κάποιος να πάει ναυτικό χωρίς βύσμα ?
Γιατι οχι?Παντου με βυσμα πανε?Εχω ξαδερφια που πηγαν και αεροπορια και ναυτικο χωρις μεσο
Post Reply

Return to “off-topic”