Venus...
Venus...
Θεωρώ ότι το Venus είναι ένα πολύ χρήσιμο forum στο οποίο γενικότερα γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Σκοπός αυτού του topic είναι να εκφράσω την θέση μου πάνω σε μια συγκεκριμένη λογική που δρα το forum...
Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα με το Venus...
-Υπάρχει μια (κλειστή?) ομάδα ανθρώπων που έχει τις ίδιες απόψεις πάνω σε πολλά θέματα. Αυτό είναι θεμιτό. Όμως το να παρουσιάζονται με μια απόλυτη λογική οι απόψεις αυτές με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο. Η μέθοδος πειθούς 500+ δημοσιεύσεις χρησιμοποιείται κατά κόρον για να επιβάλουν κάποιοι την άποψη τους. Όποιος έχει διαφορετική άποψη αμέσως έρχεται σε αντιπαράθεση αναγκαστικά η μη με συγκεκριμένα κάθε φορά άτομα αυτά της "ομάδας". Έχει αναρωτηθεί γιατί άτομα με διαφορετική άποψη από εσάς έχουν σταματήσει να γράφουν σε αυτό το forum; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι ίσως υπάρχει και μια διαφορετική άποψη από την δική σας; Γιατί κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι διαφορετικό πρέπει να καταλήγουμε σε κλείδωμα του topic; Και γιατί αυτό σχεδόν πάντα γίνεται σε topic με πολιτικό περιέχομενο; Μήπως υπάρχει μια συγκεκριμένη λογική μέσα σε αυτό το forum, ολίγον απολιτικ, ωχαδερφισμού και τα σχετικά; Η μήπως συγκεκριμένοι χρήστες το μόνο που κάνουν είναι ένα και μόνο πράγμα. Να κατηγορούν σε κάθε πολιτικό θέμα είτε αυτό αφορά είτε όχι το πανεπιστήμιο τις παρατάξεις. Δεν υπερασπίζομαι ούτε εκπροσωπώ καμία παράταξη αλλά στην συνείδηση αρκετών φοιτητών νομίζω ότι έχει περάσει μια λογική Venus=Αγώνας ενάντια στις κακές παρατάξεις. Αυτός είναι ο ρόλος ενός forum πληροφορικής; Θα ακούσω σαν απάντηση σε αυτό το post ότι το Venus έχει κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε. Συμφωνώ. Αλλά δεν δεχόμαστε την διαφορετική άποψη; Δηλαδή δεν πρέπει κάποιος να βγει από τα ρούχα του όταν κάποιοι στο προηγούμενο topic υπερασπίζονται την δυνατότητα βήματος σε ακροδεξιά και αντιδημοκρατικά στοιχεία, υμνητές της χούντας μέσα στο πανεπιστήμιο; Δηλαδή είναι αντικείμενο κριτικής το post μου που εκφράζει μια διαφορετική άποψη και ο άλλος που μου λέει να πάω στην Αννίτα Πάνια είναι άμεμπτος;
Άποψη μου είναι ότι αρκετά μέλη που έγραφαν σε αυτό το forum έχουν βαρεθεί από την αδιαλλαξία ορισμένων ατόμων που έχουν δημιουργήσει μια κλίκα, σταμάτησαν να γράφουν. Αν θέλετε ένα forum ορισμένων φοιτητών πληροφορικής μπορείτε να κλειδώνεται όποιο topic δεν εκφράζει μια συγκεκριμένη κοινή λογική ή να κάνεται ψυχολογικό πόλεμο σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη με την μέθοδο του βομβαρδισμού από posts...
Αν όμως θέλετε ένα forum όλων των φοιτητών Πληροφορικής τότε αφήστε όλες τις απόψεις να ακούγονται...Ακόμα και από άτομα που έχουν 100-- δημοσιεύσεις...
Φιλικά Πάντα (Sandra μην νευριάσεις πάλι, το εννοώ)
(Την ώρα που έγραφα αυτό το post το προηγούμενο θέμα ήταν κλειδωμένο. Ξεκλείδωσε στο ενδιάμεσο. Σαν επιβεβαίωση των παρατηρήσεων ακολούθησαν μερικά post της λογικής που περιγράφω. Θυμίζω ότι το topic ήταν ΝΕ.Ο.Σ forum από το ΛΑ.Ο.Σ. Μπορεί να δει κανείς τις απόψεις τις πρώτης σελίδας και της τελευταίας για να καταλάβει τι εννοώ...)
Σκοπός αυτού του topic είναι να εκφράσω την θέση μου πάνω σε μια συγκεκριμένη λογική που δρα το forum...
Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί το εξής θέμα με το Venus...
-Υπάρχει μια (κλειστή?) ομάδα ανθρώπων που έχει τις ίδιες απόψεις πάνω σε πολλά θέματα. Αυτό είναι θεμιτό. Όμως το να παρουσιάζονται με μια απόλυτη λογική οι απόψεις αυτές με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετο. Η μέθοδος πειθούς 500+ δημοσιεύσεις χρησιμοποιείται κατά κόρον για να επιβάλουν κάποιοι την άποψη τους. Όποιος έχει διαφορετική άποψη αμέσως έρχεται σε αντιπαράθεση αναγκαστικά η μη με συγκεκριμένα κάθε φορά άτομα αυτά της "ομάδας". Έχει αναρωτηθεί γιατί άτομα με διαφορετική άποψη από εσάς έχουν σταματήσει να γράφουν σε αυτό το forum; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι ίσως υπάρχει και μια διαφορετική άποψη από την δική σας; Γιατί κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι διαφορετικό πρέπει να καταλήγουμε σε κλείδωμα του topic; Και γιατί αυτό σχεδόν πάντα γίνεται σε topic με πολιτικό περιέχομενο; Μήπως υπάρχει μια συγκεκριμένη λογική μέσα σε αυτό το forum, ολίγον απολιτικ, ωχαδερφισμού και τα σχετικά; Η μήπως συγκεκριμένοι χρήστες το μόνο που κάνουν είναι ένα και μόνο πράγμα. Να κατηγορούν σε κάθε πολιτικό θέμα είτε αυτό αφορά είτε όχι το πανεπιστήμιο τις παρατάξεις. Δεν υπερασπίζομαι ούτε εκπροσωπώ καμία παράταξη αλλά στην συνείδηση αρκετών φοιτητών νομίζω ότι έχει περάσει μια λογική Venus=Αγώνας ενάντια στις κακές παρατάξεις. Αυτός είναι ο ρόλος ενός forum πληροφορικής; Θα ακούσω σαν απάντηση σε αυτό το post ότι το Venus έχει κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε. Συμφωνώ. Αλλά δεν δεχόμαστε την διαφορετική άποψη; Δηλαδή δεν πρέπει κάποιος να βγει από τα ρούχα του όταν κάποιοι στο προηγούμενο topic υπερασπίζονται την δυνατότητα βήματος σε ακροδεξιά και αντιδημοκρατικά στοιχεία, υμνητές της χούντας μέσα στο πανεπιστήμιο; Δηλαδή είναι αντικείμενο κριτικής το post μου που εκφράζει μια διαφορετική άποψη και ο άλλος που μου λέει να πάω στην Αννίτα Πάνια είναι άμεμπτος;
Άποψη μου είναι ότι αρκετά μέλη που έγραφαν σε αυτό το forum έχουν βαρεθεί από την αδιαλλαξία ορισμένων ατόμων που έχουν δημιουργήσει μια κλίκα, σταμάτησαν να γράφουν. Αν θέλετε ένα forum ορισμένων φοιτητών πληροφορικής μπορείτε να κλειδώνεται όποιο topic δεν εκφράζει μια συγκεκριμένη κοινή λογική ή να κάνεται ψυχολογικό πόλεμο σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη με την μέθοδο του βομβαρδισμού από posts...
Αν όμως θέλετε ένα forum όλων των φοιτητών Πληροφορικής τότε αφήστε όλες τις απόψεις να ακούγονται...Ακόμα και από άτομα που έχουν 100-- δημοσιεύσεις...
Φιλικά Πάντα (Sandra μην νευριάσεις πάλι, το εννοώ)
(Την ώρα που έγραφα αυτό το post το προηγούμενο θέμα ήταν κλειδωμένο. Ξεκλείδωσε στο ενδιάμεσο. Σαν επιβεβαίωση των παρατηρήσεων ακολούθησαν μερικά post της λογικής που περιγράφω. Θυμίζω ότι το topic ήταν ΝΕ.Ο.Σ forum από το ΛΑ.Ο.Σ. Μπορεί να δει κανείς τις απόψεις τις πρώτης σελίδας και της τελευταίας για να καταλάβει τι εννοώ...)
Last edited by aguero88 on Thu Oct 02, 2008 1:30 am, edited 1 time in total.
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Re: Venus...
Κοίτα, μπορεί να μην ανήκω στην ομάδα των +οο δημοσιεύσεων αλλά ποστ όπως:
Eχουν χαρακτηρισμούς, είναι ενάντια στους κανόνες και προσβάλουν άτομα που έχουν εκφράσει τις παραπάνω απόψεις. Αντίθετες απόψεις υπάρχουν και μέχρι και εγώ που είμαι εδώ 1 μήνα εχω βρει άπειρες. Οι υβριστικες/προσβλητικες καλα κανουν και φιμώνονται.αguero88 wrote:Για όλα φταίνε οι παρατάξεις! Για όλα φταίνε η παρατάξεις! Για όλα φταίνε οι παρατάξεις!
Δεν έχω επιχειρήματα...Δεν έχω επιχειρήματα...Δεν έχω επιχειρήματα...
Ζήτω ο ωχαδερφισμός! Ζήτω ο εαυτούλης μου! Ζήτω η επανάσταση μέσω του πληκτρολογίου!
Είμαι ξερόλας! Είμαι παντογνώστης! Τα έμαθα όλα από την οθόνη του PC!
Last edited by stoupeace on Thu Oct 02, 2008 1:31 am, edited 2 times in total.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Υπάρχουν άτομα που λένε αντίθετα πράγματα από εμένα και εσένα, δεν χρειάζεται να αναφέρω ποιοι. Όμως συνεχίζουν να γράφουν. Τα topic δεν κλειδώνονται όταν κάποιος πει κάτι αντίθετο με αυτά που λέμε ή υποστηρίζουμε εμείς...Κλείνει κυρίως από τις προσωπικές διαμάχες και τους χαρακτηρισμούς και όταν κάποιος γίνεται εριστικός....Το topic για το ΝΕ.Ο.Σ ήταν εναντίον σε αυτα τα οποία σκέφτομαι και υποστηρίζω, ωστόσο πήρα το μεγάλο ρίσκο και το δημοσίευσα εγώ. Τελικά δεν έχει κλειδωθεί ακόμα... Εσένα σε συμφέρει να μεταφράσεις πιθανώς ότι κλείδωμα = γιατί είπες κάτι που δεν συμφωνώ εγώ ή Venus Project Team και άλλοι ενεργοί χρήστες...Μέγα λάθοςΈχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι ίσως υπάρχει και μια διαφορετική άποψη από την δική σας; Γιατί κάθε φορά που κάποιος λέει κάτι διαφορετικό πρέπει να καταλήγουμε σε κλείδωμα του topic;
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Δεν ταιριάζει το θέμα αυτό καλύτερα στο τοπικ για το VENUS που έχουμε...; 

- sandra
- Wow! Terabyte level
Καλημέρα από μένα(νυστάααααααζω
)
Δεν θα απαντούσα απλά επειδή είδα ότι ανέφερες το όνομα μου για το φιλικά, την προηγούμενη φορά στην είπα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ποστς ανθρώπων διαφορετικών πεποιθήσεων που πρώτα τα χώνουν και μετά πετάνε και ένα φιλικά πάντα. Δεν ξέρω κατά πόσο το παλούκωμα,φίδι,φασίστας,ψευτοαριστερός είναι φιλικό. Εμένα πάντως δεν μου ακούγεται καθόλου
Τώρα σε αυτό που θέτεις ίσως να έχεις δίκιο από την άποψη ότι εσύ βλέπεις κυρίως 10 άτομα που γράφουν ΚΑΙ στα πολιτικά και νομίζεις ότι αυτή είναι η πλειονότητα του Venus. Όμως όπως είπες είμαστε φόρουμ τμήματος Πληροφορικής και οι περισσότεροι καλώς ή κακώς δεν θέλουν να παίρνουν θέσεις είτε γιατί δεν γουστάρουν να τους πλευρίζει ο καθένας από μια παράταξη μετά και να τους ρωτά εσύ είσαι η sandra που γράφεις στο venus ή γιατί έχουν βαρεθεί όλα αυτά ή για πόσους άλλους λόγους. Το θέμα είναι γιατί κάποιος να μπαίνει και να γράφει μόνο στα πολιτικά. Δεν θέλω να το πάω προσωπικά αλλά κι εσύ ασχολείσαι μόνο με αυτά τα θέματα(άντε το πολύ πολύ αθλητικά
). Κάποιος που περνάει όλη μέρα μέσα στο Venus ξενερώνει αν βλέπει ξαφνικά να αρχίζουν flames χωρίς λόγο. Και άντε να το δεις μία. Να το δεις δυο. Ε πόσες φορές να το δεις. Εδώ μέσα όχι απλά μας κάνουν profiling άνετα με αυτά που λέμε. Και δεν λέω ότι είναι ντροπή να είσαι πολιτικοποιήμενος προς θεού. Απλά ίσως όλοι να έχουμε βαρεθεί το κομματικοποιημένος.
Από κει και πέρα νομίζω οι συντονιστές προσπαθούν να κρατούν τις ισορροπίες όσο πιο καλά μπορούν. Έχουν κάποια δουλειά να κάνουν, να μην ξεφεύγουν οι συζητήσεις και να τσακώνονται οι χρήστες και αυτό κάνουν. Από την στιγμή που το Venus είναι υπό την προστασία κατά κάποιον τροπο του τμήματος, πρέπει να είμαστε και λίγο πιο σοβαροί. Για κάθε βλακεία που γίνεται εδώ μέσα κάποιοι ίσως να λογοδοτούν, να χαρατηρίζονται από την μια παράταξη μπλε από την άλλη πράσινοι κλπ. Άνθρωποι είναι και αυτοί οι χρήστες, μην νομίζεις δεν είναι τόσο απολιτίκ
Αυτά από μένα. Τρέχω για αυτόματα... Καλημέεερα

Δεν θα απαντούσα απλά επειδή είδα ότι ανέφερες το όνομα μου για το φιλικά, την προηγούμενη φορά στην είπα γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω ποστς ανθρώπων διαφορετικών πεποιθήσεων που πρώτα τα χώνουν και μετά πετάνε και ένα φιλικά πάντα. Δεν ξέρω κατά πόσο το παλούκωμα,φίδι,φασίστας,ψευτοαριστερός είναι φιλικό. Εμένα πάντως δεν μου ακούγεται καθόλου

Τώρα σε αυτό που θέτεις ίσως να έχεις δίκιο από την άποψη ότι εσύ βλέπεις κυρίως 10 άτομα που γράφουν ΚΑΙ στα πολιτικά και νομίζεις ότι αυτή είναι η πλειονότητα του Venus. Όμως όπως είπες είμαστε φόρουμ τμήματος Πληροφορικής και οι περισσότεροι καλώς ή κακώς δεν θέλουν να παίρνουν θέσεις είτε γιατί δεν γουστάρουν να τους πλευρίζει ο καθένας από μια παράταξη μετά και να τους ρωτά εσύ είσαι η sandra που γράφεις στο venus ή γιατί έχουν βαρεθεί όλα αυτά ή για πόσους άλλους λόγους. Το θέμα είναι γιατί κάποιος να μπαίνει και να γράφει μόνο στα πολιτικά. Δεν θέλω να το πάω προσωπικά αλλά κι εσύ ασχολείσαι μόνο με αυτά τα θέματα(άντε το πολύ πολύ αθλητικά

Από κει και πέρα νομίζω οι συντονιστές προσπαθούν να κρατούν τις ισορροπίες όσο πιο καλά μπορούν. Έχουν κάποια δουλειά να κάνουν, να μην ξεφεύγουν οι συζητήσεις και να τσακώνονται οι χρήστες και αυτό κάνουν. Από την στιγμή που το Venus είναι υπό την προστασία κατά κάποιον τροπο του τμήματος, πρέπει να είμαστε και λίγο πιο σοβαροί. Για κάθε βλακεία που γίνεται εδώ μέσα κάποιοι ίσως να λογοδοτούν, να χαρατηρίζονται από την μια παράταξη μπλε από την άλλη πράσινοι κλπ. Άνθρωποι είναι και αυτοί οι χρήστες, μην νομίζεις δεν είναι τόσο απολιτίκ

Αυτά από μένα. Τρέχω για αυτόματα... Καλημέεερα

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ναι και να σου πω με χαλάει λίγο, βέβαια εγώ δεν ανήκω στην "εσας" ομάδα - αν υπάρχει. Αυτό που βλέπω ειναι οτι πρέπει να μένουμε στην γνώμη (σε forum δεν έχουμε και άλλη επιλογή) σαν να μην την έγραψε ο rose o rappader o aguero88...Οταν η κριτική γίνεται στο άτομο ειναι οτι χειρότερο και πίστεψε με, εχω ακούσει και εγώ παλαβά ( περι της οικονομικής μου κατάστασης και τα ρέστα ). Η αλήθεια είναι οτι στο θέμα ΝΕ.Ο.Σ, αρκετοί....ήταν αυστηροί μαζί σου (με βάση το παραπάνω κριτήριο)...γνώμη μου πάντα.aguero88 wrote: Έχει αναρωτηθεί γιατί άτομα με διαφορετική άποψη από εσάς έχουν σταματήσει να γράφουν σε αυτό το forum;
Πιστεύω οτι πολιτικές συζητήσεις πρέπει να γίνονται , αλλα με ποια κριτήρια; Στον βαθμό που δεν αναπτύσσονται συγκεκριμένα συμφέροντα, τόσο απλά.
Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω τέτοιο πρόβλημα και για να σου πώ και την αλήθεια όσοι νομίζουν οτι θίγονται, οχι προσωπικά αλλα "ιδεολογικά" καλύτερα να το ξανασκεφτούν η αλλίως να αλλάξουν ιδέες.
που θα πάει θα το δουμε...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
το venus έχει όρους λειτουργίας που έχει θέσει η ΓΣ του τμήματος και ορίζει σαφώς σε ποια πλαίσια επιτρέπεται (ή δεν επιτρέπεται) να γίνονται συζητήσεις στο forum. Η ΓΣ εποπτεύει (υποτίθεται) το τι λέγεται εδώ μέσα και κάθε χρόνο δίνει άδεια λειτουργείας στη κοινότητα που σκόπος της είναι τα καλύψεο ακαδημαϊκα και τεχνολογικά θέματα, όχι να γίνει η ομπρέλα όλων των θεμάτων.
IMHO, το thread για το ΝΕΟΣ έπρεπε να κοπεί πριν καν αρχίσει
IMHO, το thread για το ΝΕΟΣ έπρεπε να κοπεί πριν καν αρχίσει
- PaP
- Venus Project Founder
Σε ολες τις κοινότητες πάντα έτσι είναι, νομος
Και πριν 3-4 χρόνια που είμασταν κατά 90% διαφορετικοί χρήστες και λιγότεροι πάλι το ίδιο γινόταν
Και πριν 3-4 χρόνια που είμασταν κατά 90% διαφορετικοί χρήστες και λιγότεροι πάλι το ίδιο γινόταν
- Proxenos
- Gbyte level
Και μείναμε εμείς οι εκλεκτοί του 10%, PaPPaP wrote:Σε ολες τις κοινότητες πάντα έτσι είναι, νομος

Χωρίς κανόνες (και τήρησή τους) δε θα είχε ζωή η κοινότητα και θα είχε ήδη διαλυθεί για πολλούς και διάφορους λόγους (π.χ. απουσία ποιοτικών και περιεκτικών δημοσιεύσεων, καυγάδες μέχρι τα άκρα κτλ) όπως έχει γίνει με άλλες. Αν δεν μπορούμε να αποδεχθούμε βασικούς κανόνες τότε πολύ απλά από τη μια δεν αξίζουμε μια τέτοια κοινότητα και από την άλλη θα είχαν γίνει όλα εδώ μέσα μπάχαλο, όπως πολλάκις έχει γίνει και στην κοινωνία. Ουδείς όμως κατάφερε να ανατρέψει την εντροπία της αναρχίας.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Παιδιά ο aguerro88 άλλο πράγμα λέει, αν πάτε στο NEOS του έχει αφιερωθει μια σελίδα...οκ, λιγο υπερβολικό;aguero88 wrote:ή να κάνεται ψυχολογικό πόλεμο σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη με την μέθοδο του βομβαρδισμού από posts...
που θα πάει θα το δουμε...
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Οταν εχει προκαλεσει ολα αυτα τα ατομα λογικο ειναι!Τι δηλαδη να μενουμε αμετοχοι να μην απανταμε?Ελευθερη διακινηση ιδεων εχουμε ο καθενας λεει την αποψη του.Οταν δεν συμφωνει ενας η δυο με αυτη την αποψη το λες τυχαιο.Οταν δεν συμφωνουν πολλοι τοτε κατι φταιει.Προσωπικη μου αποψη βεβαια!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- marios
- Wow! Terabyte level
Αρχικά να πω για κάτι που ειπώθηκε και πέρασε λίγο στο ντούκου: το Venus είναι portal και forum των φοιτητών της Πληροφορικής του Ο.Π.Α. και ο στόχος του είναι αρχικά να βοηθήσει/ενημερώσει τους φοιτητές για το αντικείμενο της σχολής. Αυτό γίνεται αρχικά από το portal(με ανακοινώσεις/τεχνολογικά αρθρα κλπ) και μετά με το forum(και παραμένει έτσι αφού αν κάνεις το άθροισμα των archive και των θεματικών ενοτήτων για μαθήματα, ξεπερνούν κατά πάραπολυ όλα τα υπόλοιπα). Οπότε το Venus στο πρωταρχικό του στόχο νομίζω ότι τα πάει καλά(και κάτι ακόμα σε αυτό: όσοι είμαστε 1000+ posts προφανώς γράφουμε κυρίως σε αυτά(ή τουλάχιστον πολύ και σε αυτά)).aguero88 wrote:Δεν υπερασπίζομαι ούτε εκπροσωπώ καμία παράταξη αλλά στην συνείδηση αρκετών φοιτητών νομίζω ότι έχει περάσει μια λογική Venus=Αγώνας ενάντια στις κακές παρατάξεις. Αυτός είναι ο ρόλος ενός forum πληροφορικής;
Τώρα πάμε στο όλο θέμα περι πολιτικής/παρατάξεων. Δεν θυμάμαι να έχει κλειδωθεί τόπικ για διαφορά σε απόψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο το τόπικ(δεν θυμάμαι το όνομα του δυστυχώς) που μιλάγαμε για το νομοσχέδιο για τα ΚΕΠ και την αναγνώρισή τους και επί αρκετές σελίδες εγώ με τον rose κυρίως(rose ελπίζω να μην είμαι σε αυτούς που σε είχαν προσβάλει επί τη ευκαιρία) αλλά και τον Punisher(οπότε μήπως κλίκα δεν παίζει;) είχαμε διαφορετικές απόψεις και πάλι το θέμα ούτε κλειδώθηκε, ούτε moderation έφαγε κλπ. Άλλο παράδειγμα είναι από το τόπικ που μιλάγαμε για την Χρυσή Αυγή και τα τότε επεισόδια, όπου εγώ και crash μιλαγαμε για πολλές σελίδες με τον Crab και τον PASCAL ή τον gidi με διαφορετικές απόψεις, και πάλι αν θυμάμαι καλά ούτε κλειδώθηκε ούτε moderation έφαγε.
Για τον βομβαρδισμό των posts δεν από την μία έχεις δίκιο(δηλαδή όταν 10 άτομα λένε το ίδιο καταντάει βαρετό και άσχημο), αλλά από την άλλη, δεν μπορεί να απαγορευθεί σε κανένα να κάνει post εκεί που θέλει... Οπότε μάλλον είναι αναγκαίο κακό...
Τέλος είναι δικαίωμα του καθενός να έχει όποια άποψη θέλει για τις παρατάξεις και να την εκφράζει. Αν στο Venus γράφουν άτομα που έχουν καλή ή κακή γνώμη για τις παρατάξεις, πάλι το Venus δεν μπορεί να κάνει κάτι. Αλλά αν έχεις την άποψη ότι οι παρατάξεις κάνουν καλό, στο χέρι σου είναι να την εκφράσεις και να την υποστηρίξεις και να την αιτιολογίσεις, Κανείς δεν θα σε φιμώσει. Αρκει να μιλήσεις για όλες τις παραταξεις γενικά και όχι για μια μόνο.
Φιλικά και από μένα!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Η γνώμη μου είναι ότι οι "απαγορεύσεις" - αν και αναγκαίες ενίοτε - θα πρέπει να ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το "default" νομίζω ότι πρέπει να είναι: "αφήστε τον κόσμο να λέει τη γνώμη του και μην ξεχνάτε ότι και οι υπερβολές ανθρώπινες είναι, ειδικά στη νεολαία". Με αυτό δεν υποστηρίζω ότι τώρα γίνεται το αντίθετο.
Και μια και το έφερε η κουβέντα, τις απόψεις του aguero88 (και πολλών άλλων συνforumιτών) θέλω να τις διαβάζω...
Δ. Γκρ.
ΥΓ-1. Το ότι έχω >1000 posts, δεν μου λέει σχεδόν τίποτα. Θάπρεπε;
ΥΓ-2. Η γνώμη μου είναι ότι ένα εγγενώς απολίτικο (προσοχή στη λέξη, απολίτικο έγραψα...) portal είναι ένα ευνουχισμένο portal.
Και μια και το έφερε η κουβέντα, τις απόψεις του aguero88 (και πολλών άλλων συνforumιτών) θέλω να τις διαβάζω...
Δ. Γκρ.
ΥΓ-2. Η γνώμη μου είναι ότι ένα εγγενώς απολίτικο (προσοχή στη λέξη, απολίτικο έγραψα...) portal είναι ένα ευνουχισμένο portal.
- Proxenos
- Gbyte level
Σε εμάς λέει πολλά. Αλλά και ένα να είχατε, θα μας έφτανε. Φτάνει που είστε εδώredlabel wrote:Η γνώμη μου είναι ότι οι "απαγορεύσεις" - αν και αναγκαίες ενίοτε - θα πρέπει να ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το "default" νομίζω ότι πρέπει να είναι: "αφήστε τον κόσμο να λέει τη γνώμη του και μην ξεχνάτε ότι και οι υπερβολές ανθρώπινες είναι, ειδικά στη νεολαία". Με αυτό δεν υποστηρίζω ότι τώρα γίνεται το αντίθετο.
Δ. Γκρ.

One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- tZoLe
Λοιπόν θα προσπαθήσω να δώσω μία απάντηση στα όσα ζητήματα θέτει ο aguero88 στο topic αυτό.
Αρχικά, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο σε όλους ποιοί είναι οι προσανατολισμοί του Venus και μέσα σε ποιές πραγματικότητες λειτουργεί. Το Venus θέλει να είναι και αποτελεί το επίσημο forum του τμήματος πληροφορικής, άρα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές του τμήματος. Ταυτόχρονα, όμως, έχει όρους και κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι συναποφασίζονται και εγκρίνονται από τη γενική συνέλευση του τμήματος. Το venus δεν θέλει και δεν έχει χρώμα κομματικό, άλλωστε δεν έχει ως πρωταρχικό σκοπό να ικανοποιήσει τις πολιτικές αναζητήσεις και προβληματισμούς των φοιτητών. Έχει ακαδημαϊκό και τεχνολογικό χαρακτήρα. Τί χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει άλλωστε από τη στιγμή που υπάρχει υπό τη σκέπη του τμήματος? Αθλητικό? Αυτό δεν σημαίνει πως καταργείται η πολιτική άποψη των μελών του ή φιμώνεται ή ότι εδώ θέλουμε απολιτίκ άτομα. Απλά αυτή πρέπει να εκφράζεται στα πλαίσια που δεν προσβάλλεται ο χαρακτήρας του venus.
Αφού, λοιπόν, αφορμή για την παρατήρηση του aguero88 ήταν τα πολιτικά θέματα θα αναφερθώ λίγο και σε αυτά. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι παρατάξεις στο σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και επηρρεάζουν καταστάσεις. Κοινώς παίζονται συμφέροντα. Και όπου παίζονται συμφέροντα έχουμε και μεγάλες κόντρες. Για αυτό το λόγο και θέματα που αφορούν πολιτικά ζητήματα καταλήγουν σε κομματικές-παραταξιακές κόντρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και με την ανωνυμία που παρέχει η κοινότητα. Αυτά είναι που δεν έχουν θέση στην κοινότητα του Venus. Ποιός το αποφασίζει αυτό? Οι κανόνες που υπάρχουν και εγγυόνται την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της κοινότητας, και με τους οποίους συμφωνεί κάποιος με την εγγραφή του. Σε όποιον δεν αρέσουν ή έχει αναγκη για άλλου είδους υπηρεσίες, τότε προφανώς είτε προσαρμόζεται είτε ψάχνει αλλού την ιθάκη του. Δόξα τω θεώ υπάρχουν τόσα και τόσα forum.
Τέλος, σου ζητώ φίλε aguero88 να μου υποδείξεις περιπτώσεις όπου φιμώθηκε η πολιτική άποψη μελών της κοινότητας αυτής.
Συγγνωμή για την έκταση του ποστ.
Αρχικά, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο σε όλους ποιοί είναι οι προσανατολισμοί του Venus και μέσα σε ποιές πραγματικότητες λειτουργεί. Το Venus θέλει να είναι και αποτελεί το επίσημο forum του τμήματος πληροφορικής, άρα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές του τμήματος. Ταυτόχρονα, όμως, έχει όρους και κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι συναποφασίζονται και εγκρίνονται από τη γενική συνέλευση του τμήματος. Το venus δεν θέλει και δεν έχει χρώμα κομματικό, άλλωστε δεν έχει ως πρωταρχικό σκοπό να ικανοποιήσει τις πολιτικές αναζητήσεις και προβληματισμούς των φοιτητών. Έχει ακαδημαϊκό και τεχνολογικό χαρακτήρα. Τί χαρακτήρα θα μπορούσε να έχει άλλωστε από τη στιγμή που υπάρχει υπό τη σκέπη του τμήματος? Αθλητικό? Αυτό δεν σημαίνει πως καταργείται η πολιτική άποψη των μελών του ή φιμώνεται ή ότι εδώ θέλουμε απολιτίκ άτομα. Απλά αυτή πρέπει να εκφράζεται στα πλαίσια που δεν προσβάλλεται ο χαρακτήρας του venus.
Αφού, λοιπόν, αφορμή για την παρατήρηση του aguero88 ήταν τα πολιτικά θέματα θα αναφερθώ λίγο και σε αυτά. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι παρατάξεις στο σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και επηρρεάζουν καταστάσεις. Κοινώς παίζονται συμφέροντα. Και όπου παίζονται συμφέροντα έχουμε και μεγάλες κόντρες. Για αυτό το λόγο και θέματα που αφορούν πολιτικά ζητήματα καταλήγουν σε κομματικές-παραταξιακές κόντρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και με την ανωνυμία που παρέχει η κοινότητα. Αυτά είναι που δεν έχουν θέση στην κοινότητα του Venus. Ποιός το αποφασίζει αυτό? Οι κανόνες που υπάρχουν και εγγυόνται την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της κοινότητας, και με τους οποίους συμφωνεί κάποιος με την εγγραφή του. Σε όποιον δεν αρέσουν ή έχει αναγκη για άλλου είδους υπηρεσίες, τότε προφανώς είτε προσαρμόζεται είτε ψάχνει αλλού την ιθάκη του. Δόξα τω θεώ υπάρχουν τόσα και τόσα forum.
Τέλος, σου ζητώ φίλε aguero88 να μου υποδείξεις περιπτώσεις όπου φιμώθηκε η πολιτική άποψη μελών της κοινότητας αυτής.
Συγγνωμή για την έκταση του ποστ.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- silegav
- Venus Project Founder
Να καταθέσω κι εγώ την άποψη μου ως παλιός moderator και ως ένας από αυτούς που χάραξαν ορισμένες γραμμές και δεσμεύθηκα απέναντι στη Γ.Σ. του τμήματος για το ύφος των συζητήσεων μέσα σε αυτό. Εν συντομία:
- Από την αρχή κι εγώ δεν ήθελα απολίτικο forum, αλλά α-παραταξιακό κι α-κομματικό. Δεν έχω κλειδώσει συζήτηση που μιλά για πολιτικές ιδέες σε κόσμια πλαίσια, αλλά έχω κλειδώσει οτιδήποτε είχε κόντρα, έστω και μικρή, ανάμεσα σε παρατάξεις ή γενικώς παντώς είδους "ταμπέλες"
- Όπως έχουν αναφέρει παραπάνω, ο κύριος στόχος/σκοπός/λόγος δημιουργίας του forum είναι ο συντονισμό φοιτητών, η ενημέρωση για μαθήματα και σχετικά με την επιστήμη θέματα κι επειδή είμαστε (εγώ τότε ήμουν) φοιτητές, δηλαδή μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημιουργήσαμε και τις άλλες περιοχές. Δεν είναι αυτές ο σκοπός του Venus, οπότε δεν θα ήταν καλό να αφήσουμε το κύριο κομμάτι του (μαθήματα) να επηρεαστεί από κάποια ενδεχόμενη παρακμή του άλλου, μη βασικού του, μέρους.
- Δεν έχω δει το topic που αναφέρεται παραπάνω, αλλά απ'ότι κατάλαβα δέχτηκες "επίθεση" από άτομα με διαφορετικές ιδέες που έτυχε να είναι αρκετοί. Σε αυτό απαντώ πως αν θες να έχεις διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να αντέχεις τέτοιου είδους επιθέσεις και να έχεις σαν όπλα ισχυρά αντεπιχειρήματα τα οποία δικαιολογούν την αρχική σου άποψη.
Όλα τα γράφω τρέχοντας παράλληλα στη δουλειά, επομένως συγχωρέστε με αν έχω χάσει κάτι από την συζήτηση κι έχω φύγει εκτός.
- Από την αρχή κι εγώ δεν ήθελα απολίτικο forum, αλλά α-παραταξιακό κι α-κομματικό. Δεν έχω κλειδώσει συζήτηση που μιλά για πολιτικές ιδέες σε κόσμια πλαίσια, αλλά έχω κλειδώσει οτιδήποτε είχε κόντρα, έστω και μικρή, ανάμεσα σε παρατάξεις ή γενικώς παντώς είδους "ταμπέλες"
- Όπως έχουν αναφέρει παραπάνω, ο κύριος στόχος/σκοπός/λόγος δημιουργίας του forum είναι ο συντονισμό φοιτητών, η ενημέρωση για μαθήματα και σχετικά με την επιστήμη θέματα κι επειδή είμαστε (εγώ τότε ήμουν) φοιτητές, δηλαδή μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημιουργήσαμε και τις άλλες περιοχές. Δεν είναι αυτές ο σκοπός του Venus, οπότε δεν θα ήταν καλό να αφήσουμε το κύριο κομμάτι του (μαθήματα) να επηρεαστεί από κάποια ενδεχόμενη παρακμή του άλλου, μη βασικού του, μέρους.
- Δεν έχω δει το topic που αναφέρεται παραπάνω, αλλά απ'ότι κατάλαβα δέχτηκες "επίθεση" από άτομα με διαφορετικές ιδέες που έτυχε να είναι αρκετοί. Σε αυτό απαντώ πως αν θες να έχεις διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να αντέχεις τέτοιου είδους επιθέσεις και να έχεις σαν όπλα ισχυρά αντεπιχειρήματα τα οποία δικαιολογούν την αρχική σου άποψη.
Όλα τα γράφω τρέχοντας παράλληλα στη δουλειά, επομένως συγχωρέστε με αν έχω χάσει κάτι από την συζήτηση κι έχω φύγει εκτός.
- Proxenos
- Gbyte level
Από κάποιον που έχει συχνά διαφορετικές απόψεις από την πλειοψηφία: το παραπάνω είναι η καλύτερη συμβουλή, silegav++silegav wrote:[..]
[..]
Καταρχάς δεν έχω πολλά να απαντήσω. Απλά εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση την οποία καλώ να ξαναδιαβάσετε...
Όπως ενημερώθηκα με pm από μέλος του Venus Team ο ίδιος προβληματισμός με τον δικό μου έχει τεθεί και από άλλα άτομα...
Ίσως κάτι σημαίνει ίσως κάτι όχι.
Φάνηκε λίγο σαν να είμαι μικρό παιδάκι και να βάζω τα κλάματα επειδή μου την είπαν και καλά. Όχι καμία σχέση...Αυτό που περιγράφω είναι τελείως διαφορετικό.
Όσο για το γεγονός ότι γράφω κυρίως σε πολιτικά θέματα. Σαν νέος 20 χρονών ασχολούμαι με Πολιτική, Internet, Ποδοσφαιρο και Γυναίκες...Η σειρά προτίμησης αλλάζει ανάλογα τα κέφια....
Οπότε τα posts μου για αυτό αφορούν πολιτικά θέματα. Και επίσης γράφω όταν έχω κάτι χρήσιμο να πω. Π.χ δύσκολα να με δείτε να λέω και εγώ Χρόνια Πολλά στο offtopic...
Τέλος θα συμφωνήσω με τον The Punisher στο topic για το ΝΕΟΣ. Και αυτή είναι μία από τις ενστάσεις μου. Ότι όποιο θέμα πιάνουμε κοινωνικοπολιτικό, από το περιβάλλον μέχρι τους μετανάστες φτάνουμε να καταλήγουμε ότι φταίνε οι παρατάξεις της σχολής. Π.χ για το περιβάλλον φταίνε επειδή μας μοιράζουν χιλιάδες φυλλάδια τα οποία πάνε χαμένα. Λες και εμείς ποτέ τα έχουμε πάρει, τα έχουμε βάλει στην τσάντα μας και μετά τα έχουμε πετάξει στο κάδο ανακύκλωσης. Συμφωνώ απόλυτα με τον The Punisher...
Αυτά. Οι προβληματισμοί ισχύουν, δέχτηκα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις των μελών...Αυτά...
Αυτό ακριβώς λέω! Ότι κάποια άτομα έχουν βαρεθεί να γράφουν γιατί επικρατεί μια κοινή λογική; στο forum...necrofear_13 wrote:Οταν δεν συμφωνει ενας η δυο με αυτη την αποψη το λες τυχαιο.Οταν δεν συμφωνουν πολλοι τοτε κατι φταιει
Όπως ενημερώθηκα με pm από μέλος του Venus Team ο ίδιος προβληματισμός με τον δικό μου έχει τεθεί και από άλλα άτομα...
Ίσως κάτι σημαίνει ίσως κάτι όχι.
Φάνηκε λίγο σαν να είμαι μικρό παιδάκι και να βάζω τα κλάματα επειδή μου την είπαν και καλά. Όχι καμία σχέση...Αυτό που περιγράφω είναι τελείως διαφορετικό.
Όσο για το γεγονός ότι γράφω κυρίως σε πολιτικά θέματα. Σαν νέος 20 χρονών ασχολούμαι με Πολιτική, Internet, Ποδοσφαιρο και Γυναίκες...Η σειρά προτίμησης αλλάζει ανάλογα τα κέφια....

Τέλος θα συμφωνήσω με τον The Punisher στο topic για το ΝΕΟΣ. Και αυτή είναι μία από τις ενστάσεις μου. Ότι όποιο θέμα πιάνουμε κοινωνικοπολιτικό, από το περιβάλλον μέχρι τους μετανάστες φτάνουμε να καταλήγουμε ότι φταίνε οι παρατάξεις της σχολής. Π.χ για το περιβάλλον φταίνε επειδή μας μοιράζουν χιλιάδες φυλλάδια τα οποία πάνε χαμένα. Λες και εμείς ποτέ τα έχουμε πάρει, τα έχουμε βάλει στην τσάντα μας και μετά τα έχουμε πετάξει στο κάδο ανακύκλωσης. Συμφωνώ απόλυτα με τον The Punisher...
Αυτά. Οι προβληματισμοί ισχύουν, δέχτηκα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις των μελών...Αυτά...
Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- rapadder
- Gbyte level
Σχετικά με τις παρατάξεις, ισχύει η παρακάτω λογική:
- Απαγορεύεται κάποιος να κατηγορήσει συγκεκριμένα την παράταξη Α (ή Β ή Γ ή Δ) γιατί η συζήτηση θα γίνει παραταξιακή, κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του forum.
- Επιτρέπεται όμως κάποιος να κατηγορήσει όλες τις παρατάξεις (Α και Β και Γ και Δ).
Αυτό είναι λίγο παράδοξο
. Δηλαδή ή θα τους κατηγορείς όλους ή κανέναν
.
- Απαγορεύεται κάποιος να κατηγορήσει συγκεκριμένα την παράταξη Α (ή Β ή Γ ή Δ) γιατί η συζήτηση θα γίνει παραταξιακή, κάτι που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα του forum.
- Επιτρέπεται όμως κάποιος να κατηγορήσει όλες τις παρατάξεις (Α και Β και Γ και Δ).
Αυτό είναι λίγο παράδοξο

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Συμφωνω σε αυτο δεν απογορευει κανεις σε κανεναν να πει την αποψη του.Τωρα μπορει να λεμε συνεχεια οτι φταινε για ολα οι παραταξεις αλαλ στο χερι τους ειναι να μας αποδειξουν το αντιθετο.Τουλαχιστον εγω αμα με εθιγαν αυτο θα προσπαθουσα να κανω.- Δεν έχω δει το topic που αναφέρεται παραπάνω, αλλά απ'ότι κατάλαβα δέχτηκες "επίθεση" από άτομα με διαφορετικές ιδέες που έτυχε να είναι αρκετοί. Σε αυτό απαντώ πως αν θες να έχεις διαφορετικές απόψεις, θα πρέπει να αντέχεις τέτοιου είδους επιθέσεις και να έχεις σαν όπλα ισχυρά αντεπιχειρήματα τα οποία δικαιολογούν την αρχική σου άποψη.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
- silegav
- Venus Project Founder
Όπως το θέτεις είναι παράδοξο, αλλά αν δεις το post μου δεν έγραψα ότι όταν κάποιος κατηγορεί όλες τις παρατάξεις δεν τρέχει τίποτα, είπα: "έχω κλειδώσει οτιδήποτε είχε κόντρα, έστω και μικρή, ανάμεσα σε παρατάξεις ή γενικώς παντώς είδους "ταμπέλες""rapadder wrote:Σχετικά με τις παρατάξεις, ισχύει η παρακάτω λογική:
Αυτό είναι λίγο παράδοξο. Δηλαδή ή θα τους κατηγορείς όλους ή κανέναν
.
Κόντρα είναι η λέξη που θέλω να τονίσω. Η ένταση είναι το κακό, όχι η έκφραση και η πολιτικοποίηση. Ειδικότερα, η υπερβολική ένταση, ο φανατισμός και η εμμονή σε κουβέντες που καταλήγουν σε διάφορους χρωματισμούς με έκαναν να κλειδώνω ή να κάνω παρατηρήσεις. Όταν μιλάς για όλους αναφέρεσαι στο ουράνιο τόξο, όχι στα χρώματα του, επομένως δεν δημιουργείται ένταση, ίσα ίσα που είναι κι ωραίο θέαμα! ;-)
Aguero, σχετικά με αυτό:
ίσως να έχεις δίκιο. Ίσως αυτή να είναι μια κοινή λογική στην οποία εσύ δεν ανήκεις και ξέρεις άτομα που δεν ανήκουν. Ίσως στο forum να έχουν μαζευτεί άτομα με συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, αλλά για αυτό δεν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι. Είναι φαινόμενο, απλά υπάρχει. Εγώ προσωπικά σχετικά με τα πιστεύω μου, λέω πως ότι πιστεύω είναι προϊόν σκέψης και γι'αυτό το πιστεύω, αλλά αν κάποιος επιχειρηματολογήσει και με πείσει ότι σκέφτομαι λάθος, αλλάζω πιστεύω. Νομίζω πολλοί είναι έτσι. Αν όσοι έχετε διαφορετικό "τρόπο σκέψης" επιλέγετε να μην επιχειρηματολογείτε, εγώ απλά θα μείνω με τα λάθος πιστεύω μου, ή δεν θα καταφέρω να σε πείσω ότι έχω δίκιο. Η μη συμμετοχή δεν είναι λύση, όπως δεν είναι η συμμετοχή με ακρότητες και μεγάλη ένταση. Συζήτηση is the key. Ακόμα κι αποτέλεσμα να μη βγεί, έχεις μάθει να συζητάς.Αυτό ακριβώς λέω! Ότι κάποια άτομα έχουν βαρεθεί να γράφουν γιατί επικρατεί μια κοινή λογική; στο forum...
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω δεν τα λέω προσωπικά σε σένα. Δεν έχω διαβάσει άλλο post σου. Απλά απαντώ σε όσα λες σε αυτό προσπαθώντας να σκεφτώ τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει.
- Ισοβίτης
Συμφωνώ όπως το θέτει ο silegav. Forum σημαίνει διάλογος. Διάλογος σημαίνει λογικά επιχειρήματα.
Όταν κάποιος προσέρχεται σε έναν διάλογο οφείλει να επεξεργάζεται τα λεγόμενα των συνομιλητών του και να εξετάζει συνεχώς αν η θέση του είναι ορθή. Αν προσπαθήσει να επιβάλει την άποψή του ή αν δεν την αιτιολογεί, τότε απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης ο διάλογος... Σε έναν ιδεατό κόσμο, ο διάλογος θα ήταν μέσο αναζήτησης της αλήθειας. Προσωπικά, έχω πολλάκις αλλάξει άποψη σχετικά με διάφορα ζητήματα λόγω ισχυρών αντεπιχειρημάτων των συνομιλητών μου.
Στο Venus μάς δίνεται τη δυνατότητα να εκφραστούμε σε μια δημόσια συζήτηση και αυτό πρέπει να το βλέπουμε ως παραχώρηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι ως κάτι το κεκτημένο. Ποτέ δεν έχει αποκλειστεί χρήστης λόγω των πιστεύω του και ποτέ δεν ενόχλησε η ιδεολογία κανενός.
Όπως όμως ο καθένας απαιτεί τον σεβασμό των υπολοίπων απένται στην ιδεολογία του, ΟΦΕΙΛΕΙ και ο ίδιος να σέβεται τις ιδεολογίες των άλλων.
Μιας και ήμουν εκείνος που κλείδωσε το επίμαχο τόπικ, εξηγούμαι (αν και δεν είμαι υποχρεωμένος αφού δεν έχω αυθαιρετήσει): Πρώτον, αναφέρθηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί απέναντι στους υποστηρικτές της ακροδεξιάς. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτοί οι άνθρωποι εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά και άρα εκφράζουν κάποιους συμπολίτες μας. Θα μπορούσε άλλος να αναφέρει αντίστοιχα απεχθείς πράξεις της Αριστεράς. Είτε μας αρέσει είτε όχι, και οι δύο ιδεολογίες πρέπει να είναι σεβαστές (προσωπικά, διαφωνώ και με τις δύο). Αν κανείς έχει αντίθετη άποψη, ας την αιτιολογήσει χωρίς φανατισμό. Δεύτερον, ξεκίνησαν προσωπικές επιθέσεις που δεν μας τιμούν ως φοιτητές. Η συζήτηση έγινε προσωπική/κομματική χάνοντας το νόημα της ύπαρξής της. Προκειμένου να αποφευχθούν λόγια που δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα της κοινότητάς μας, θεωρήθηκε σκόπιμο να κλειδωθεί το τόπικ. Όταν όμως πραγματοποιήθηκαν υποχωρήσεις από κάποια μέλη, αποφασίστηκε από κοινού η συνέχιση της συζήτησης.
Τέλος, να πω ότι δεν υφίσταται κλίκα. Και ο Μάριος έχει διαφωνήσει με τον Punisher και εγώ με το Μάριο, κ.ο.κ.
.Η συντονιστική ομάδα δεν την έχει δει "εξουσία" (εκτός αν πιστεύετε ότι για κάποιο λόγο τη βρίσκουμε με τη συνεχή εγρήγορση, εποπτεία και συντήρηση του φόρουμ).
Αυτά και σόρρυ που μακρυγορώ νυχτιάτικα...
Όταν κάποιος προσέρχεται σε έναν διάλογο οφείλει να επεξεργάζεται τα λεγόμενα των συνομιλητών του και να εξετάζει συνεχώς αν η θέση του είναι ορθή. Αν προσπαθήσει να επιβάλει την άποψή του ή αν δεν την αιτιολογεί, τότε απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης ο διάλογος... Σε έναν ιδεατό κόσμο, ο διάλογος θα ήταν μέσο αναζήτησης της αλήθειας. Προσωπικά, έχω πολλάκις αλλάξει άποψη σχετικά με διάφορα ζητήματα λόγω ισχυρών αντεπιχειρημάτων των συνομιλητών μου.
Στο Venus μάς δίνεται τη δυνατότητα να εκφραστούμε σε μια δημόσια συζήτηση και αυτό πρέπει να το βλέπουμε ως παραχώρηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι ως κάτι το κεκτημένο. Ποτέ δεν έχει αποκλειστεί χρήστης λόγω των πιστεύω του και ποτέ δεν ενόχλησε η ιδεολογία κανενός.
Όπως όμως ο καθένας απαιτεί τον σεβασμό των υπολοίπων απένται στην ιδεολογία του, ΟΦΕΙΛΕΙ και ο ίδιος να σέβεται τις ιδεολογίες των άλλων.
Μιας και ήμουν εκείνος που κλείδωσε το επίμαχο τόπικ, εξηγούμαι (αν και δεν είμαι υποχρεωμένος αφού δεν έχω αυθαιρετήσει): Πρώτον, αναφέρθηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί απέναντι στους υποστηρικτές της ακροδεξιάς. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτοί οι άνθρωποι εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά και άρα εκφράζουν κάποιους συμπολίτες μας. Θα μπορούσε άλλος να αναφέρει αντίστοιχα απεχθείς πράξεις της Αριστεράς. Είτε μας αρέσει είτε όχι, και οι δύο ιδεολογίες πρέπει να είναι σεβαστές (προσωπικά, διαφωνώ και με τις δύο). Αν κανείς έχει αντίθετη άποψη, ας την αιτιολογήσει χωρίς φανατισμό. Δεύτερον, ξεκίνησαν προσωπικές επιθέσεις που δεν μας τιμούν ως φοιτητές. Η συζήτηση έγινε προσωπική/κομματική χάνοντας το νόημα της ύπαρξής της. Προκειμένου να αποφευχθούν λόγια που δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊκό χαρακτήρα της κοινότητάς μας, θεωρήθηκε σκόπιμο να κλειδωθεί το τόπικ. Όταν όμως πραγματοποιήθηκαν υποχωρήσεις από κάποια μέλη, αποφασίστηκε από κοινού η συνέχιση της συζήτησης.
Τέλος, να πω ότι δεν υφίσταται κλίκα. Και ο Μάριος έχει διαφωνήσει με τον Punisher και εγώ με το Μάριο, κ.ο.κ.

Αυτά και σόρρυ που μακρυγορώ νυχτιάτικα...