Προσεκτική οδήγηση ...
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
- sandra
- Wow! Terabyte level
Re: Προσεκτική οδήγηση ...

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Γερμανικη ε?Στην αρχη θα εβαζα και στοιχημα οτι ηταν αμερικανικη.
τραβηγμενη μεν αλλα εχει δικιο σε οσα θελει να περασει.να φανταστειτε οτι τα μισα απο αυτα που λεεε στο βιντεο στον προηγουμενο ΚΟΚ υπηρχαν γαι να γεμιζουν σελιδες μονο.Και καποιοι αντιδρουσαν στην αλλαγη
τραβηγμενη μεν αλλα εχει δικιο σε οσα θελει να περασει.να φανταστειτε οτι τα μισα απο αυτα που λεεε στο βιντεο στον προηγουμενο ΚΟΚ υπηρχαν γαι να γεμιζουν σελιδες μονο.Και καποιοι αντιδρουσαν στην αλλαγη

Last edited by ultimate_aektzis on Tue Oct 21, 2008 4:04 pm, edited 2 times in total.
- cypher
Στην βρετανια κατι διαφημισεις που ειχα δει το εδειχναν ακομα πιο ωμα σε slow motion με αιματα κτλ, τουλαχιστον εκει εχουν αποτελεσμα. 

- crash_override
- Wow! Terabyte level
Έχουν βάλει και το Nothing else matters στο background...
Ανατρίχιασα...
Ανατρίχιασα...
What to say man...what to say....
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Δείχνει ό,τι δείχνει, βάλανε και το nothing else matters....
Φρίκη η διαφήμιση, πολύ ψυχικός εκβιασμός μου κάνει. Βασικά ψυχικός βιασμός είναι.
Δεν με κάνει να προσπαθήσω να οδηγώ προσεκτικά, με κάνει να φοβάμαι να βγω στο δρόμο..
Φρίκη η διαφήμιση, πολύ ψυχικός εκβιασμός μου κάνει. Βασικά ψυχικός βιασμός είναι.
Δεν με κάνει να προσπαθήσω να οδηγώ προσεκτικά, με κάνει να φοβάμαι να βγω στο δρόμο..

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
κι εγώ ανατρίχιασα...το πρώτο τρακάρισμα πάντως είναι τραγικό...
και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload
- oldholborn
- Kilobyte level
αυτή η διαφήμιση είναι μίας χρήσης την επόμενη φορά που θα παίξει σβήνεις την τηλεόραση
και την ανοίγεις σε 5 λεπτά
και την ανοίγεις σε 5 λεπτά
- cyberpython
- Mbyte level
Λάθος (τουλάχιστον κατά την άποψή μου)....Stoupeace wrote:Φρίκη η διαφήμιση, πολύ ψυχικός εκβιασμός μου κάνει. Βασικά ψυχικός βιασμός είναι.
Φρίκη είναι να γίνεται κηδεία με κλειστό φέρετρο επειδή 19χρονος έκανε σούζα με φίλο του (χωρίς κράνος) και σκάσανε πάνω σε ταξί μπροστά τους.... (~ πριν 3 χρόνια, πρώην συμμαθητής της αδερφής μου).
Ή να σκοτώνεται παιδί 20 χρονών επειδή ο φίλος του πήρε μία στροφή στη Χαμοστέρνας με 160km/h - και ο μικρός του αδελφός να μπαινοβγαίνει σήμερα σε ψυχιατρεία γιατί δε μπόρεσε να ξεπεράσει το χαμό του αδελφού του...
Για εμένα, κακώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες διαφημίσεις και εδώ...
Αυτά που δείχνει η διαφήμιση είναι πραγματικότητα - και μάλιστα καθημερινή και δη στην Ελλάδα.
Το θέμα παιδιά είναι πως ο ΚΟΚ , οι ζώνες, τα κράνη και τα λοιπά δεν υπάρχουν για πλάκα. Ο βλάκας οδηγός θα την κάνει την βλακεία είτε δεί τη διαφήμιση είτε όχι, γιατί αφού οδηγεί υποτίθεται πως ξέρει και τους κανόνες, η διαφήμιση δεν θα του κάνει διαφορά...
Το θέμα είναι να είμαστε πάντα προσεκτικοί και ποτέ μα ποτέ να μην βαρεθούμε να οδηγήσουμε σωστά(του στυλ δεν θα φορέσω κράνος για 5 τετράγωνα ή ας στρίψω παράνομα δεν περνάει κανένα αμάξι
).
Και μια τελευταία συμβουλή, ας φοράνε και οι πίσω ζώνη, δεν θα πάθουν τίποτα, το αντίθετο συμβαίνει!
Κριμα είναι που έχουν γεμίσει όλα τα νεκροταφία με νέα παιδιά από τροχαία...
Το θέμα είναι να είμαστε πάντα προσεκτικοί και ποτέ μα ποτέ να μην βαρεθούμε να οδηγήσουμε σωστά(του στυλ δεν θα φορέσω κράνος για 5 τετράγωνα ή ας στρίψω παράνομα δεν περνάει κανένα αμάξι

Και μια τελευταία συμβουλή, ας φοράνε και οι πίσω ζώνη, δεν θα πάθουν τίποτα, το αντίθετο συμβαίνει!

http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!

- Theofaman
- Mbyte level
Don't Drink and drive
http://www.varesano.net/blog/fabio/why+ ... e+saburido
http://www.varesano.net/blog/fabio/why+ ... e+saburido
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Cyberpython, κι εγώ έχω ζήσει τέτοιες φάσεις από κοντά, χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέριες. Δεν αμφισβητώ τους σκοπούς της διαφήμισης, και πίστεψέ με δεν ζητώ την ωραιοποίηση των πάντων, όπως γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Απλά είπα ότι δεν νομίζω να καταφέρει κάτι άλλο εκτός από ανακατεμένα στομάχια, φόβο κτλ. Και για μένα, δεν πρέπει να φοβάσαι για τη ζωή σου, αλλά να σέβεσαι τη ζωή του άλλου. Αυτό όμως δεν θα μπει στη συνείδηση του κόσμου, ούτε φρικτές διαφημίσεις, ούτε με τις μακακίες που δείχνουν δύο χαρούμενα ανθρωπάκια στο δρόμο.cyberpython wrote: Λάθος (τουλάχιστον κατά την άποψή μου)....
Φρίκη είναι να γίνεται κηδεία με κλειστό φέρετρο επειδή 19χρονος έκανε σούζα με φίλο του (χωρίς κράνος) και σκάσανε πάνω σε ταξί μπροστά τους.... (~ πριν 3 χρόνια, πρώην συμμαθητής της αδερφής μου).
Ή να σκοτώνεται παιδί 20 χρονών επειδή ο φίλος του πήρε μία στροφή στη Χαμοστέρνας με 160km/h - και ο μικρός του αδελφός να μπαινοβγαίνει σήμερα σε ψυχιατρεία γιατί δε μπόρεσε να ξεπεράσει το χαμό του αδελφού του...
Για εμένα, κακώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες διαφημίσεις και εδώ...
Αυτά που δείχνει η διαφήμιση είναι πραγματικότητα - και μάλιστα καθημερινή και δη στην Ελλάδα.
Μπορεί αυτά που δείχνει η διαφήμιση να είναι πραγματικότητα, αλλά η προβολή τους στα ΜΜΕ αποτελεί τρομοκρατία.
Και ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα...
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Δεν άντεξα να την δω όλη... Πραγματικά σε κάνει πολύ χάλια... και ίσως πιο προσεκτικό στους δρόμους.
- para
- Wow! Terabyte level
++cyberpython wrote:Αυτά που δείχνει η διαφήμιση είναι πραγματικότητα - και μάλιστα καθημερινή
Κανείς δε θα το καταλάβει αν δεν το ζήσει.
Και καλά κάνει. Αν είναι να μην προσέχεις όταν θα βγαίνεις στο δρόμο, είτε ως πεζός είτε ως οδηγός, μη βγεις ποτέ.Stoupeace wrote:με κάνει να φοβάμαι να βγω στο δρόμο
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Κι εγώ ανατρίχιασα...ειδικά εκεί που πέθανε το παιδάκι... 

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Ένα παράδειγμα θα σου δώσω μόνο... Στον 2 μήνα περίπου που είχα πάρει δίπλωμα, είχα πάει βόλτα στην πάρνηθα... Κατεβαίνοντας τον κεντρικό (με 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση και λίγο πριν φτάσω στην γέφυρα για να μπω εθνική οδό, πετάγετε έναν τύπος με τον αυτοκίνητο του, μέσα από ξενοδοχείο (Ούτε καν στενό), και περνάει συνολικά για να φτάσει στην λωρίδα μου άλλες 3... Ήρθε μπροστά μου κάθετα....sandra wrote:![]()
Με έκανε χάλια... Είναι τόσο απλό τελικά να συμβεί?
Τότε οδηγούσα ένα transformer corrolla του 60+... Αυτοκίνητο γεμάτο μέταλλο, μέχρι και στους προφυλακτήρες.. Ενώ αντίθετα είχα μποστά και κάθετα με εμένα έναν κουβά, που ζυγίζει τα μισά από όσο το δικό μου.... και είναι μόνο πλαστικό... σταμάτησα λιγότερο από 1 μέτρο από την πόρτα του....
Που σημαίνει....:
Αν έτρεχα με 1χμ περισσότερο θα τον χτύπαγα... Με 10-20 θα τον σκότωνα...
Το αυτοκίνητό του θα έμπαινε εθνική πετώντας...
Θα χτύπαγα εγώ και όσοι ήταν μέσα, ίσως και χειρότερα....
Αν είχε βρεγμένο έδαφος τα ίδια...
Αν είχα πιεί ένα ποτήρι "κοκα-κόλα" τα ίδια...
αν μίλαγα με τον συνοδηγό τα ίδια....
αν έβλεπα μια όμορφη οδηγό δίπλα μου τα ίδια...
αν... αν.... αν... αν... τα ίδια....
Πάντως σε μια τέτοια σύγκρουση αυτός σίγουρα θα πέθαινε, και αυτό έχει σημασία.... Όσο @#@# και να ήταν εγώ θα το είχα κρίμα στο λαιμό μου...
Άλλη φορά μου βγήκε από στοπ μια @#@!# χωρίς να σταματήσει, ούτε καν να γυρίσει το κεφάλι της... (Αφηρημένη γαρ)
Μόνο που στην θέση του συνοδηγού, (που θα χτύπαγα αν δεν πρόσεχα και εγώ) βρισκόταν το παιδί της....
Και αυτά έχουν να τα πούν όλοι όσοι οδηγούν...
Πόσοι από εμας, δεν έχουμε φίλο ή γνωστό γνωστού που να μάθαμε ότι "έφυγε", ή ότι είναι γεμάτος λαμαρίνες επειδή δεν πρόσεχε με την μηχανή του, το αυτοκίνητο του... Επειδή δεν πρόσεχε ο απέναντί του....;
Ας κάνουμε πιο απλά τα πράγματα.... Αν θέλετε να πάρετε ένα αυτοκίνητο και να πεθάνεται, κάντε το ελεύθερα....
Μόνο μακριά από εμένα...
Ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές ποστ, αλλά αυτό το θέμα μας αφορά, και προσωπικά με πονάει... Ας προσέχουμε.... Σπίτι μας θέλουμε να πάμε... Το πόσο γρήγορα δεν έχει σημασία....
Σίγουρα το ξέρετε οι περισσότεροι το παρακάτω κείμενο, αλλά για όσους δεν το ξέρουν ας το διαβάσουν...
Εγώ την πρώτη φορά δεν κατάλαβα πολλά.... Όταν μετά από χρόνια το ξαναδιάβασα και είχα πάρει και δίπλωμα, είχα σχεδόν δακρύσει.... Μπορεί κάποιος να μπεί στην θέση της κοπέλας, της αδερφής της, του αδερφού της, της μάνας και του πατέρα της...;
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- cyberpython
- Mbyte level
[off]
Τα νεότερα αυτ/τα δεν κατασκευάζονται πλέον αποκλειστικά από μέταλλα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο - για να ΜΕΙΩΘΕΙ ο κίνδυνος για τους επιβάτες, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται, κατά την πρόσκρουση καταστρέφονται απορροφώντας παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας της σύγκρουσης.
[/off]
Τα νεότερα αυτ/τα δεν κατασκευάζονται πλέον αποκλειστικά από μέταλλα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο - για να ΜΕΙΩΘΕΙ ο κίνδυνος για τους επιβάτες, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται, κατά την πρόσκρουση καταστρέφονται απορροφώντας παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας της σύγκρουσης.
[/off]
- sandra
- Wow! Terabyte level
Η ιδιαιτερότητα αυτής της διαφήμισης νομίζω, είναι ότι δείχνει πως ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν γίνεται μεγάαλη παραβίαση του ΚΟΚ(εκτός από αυτήν με την ζώνη) μπορεί να συμβεί το μοιραίο. Σε μια απλή προσπέραση, σε μια οδήγηση που είσαι συναισθηματικά φορτισμένος, ακόμα κι όταν είσαι απρόσεκτος σαν πεζός. Σκληρές διαφημίσεις αλλά έτσι είναι δυστυχώς. Κανείς δεν σε προετοιμάζει για κάτι τέτοιο, αλλά μπορεί να συμβεί... 

Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Το βίντεο είναι λίγο υπερβολικό αλλά πιστεύω δίκαια..
Πρίν μια εβδομάδα σκοτώθηκε μια κοπέλα 19 χρονών φίλη του ξαδέρφου μου η οποία ηταν στην θέση του συνοδηγού ενός Smart που οδηγούσε το αγόρι της (18 χρονών χωρίς δίπλωμα) , πετάχτηκε ένα σκυλί , αυτός έκανε να το αποφήγει και τελικά έπεσε σε μια μάντρα.. Αυτή σκοτώθηκε ακριαία ενώ αυτός είναι στο νοσοκομείο..
Γιαυτόν μόλις είχε τελειώσει με τις πανελλήνιες και είχε περάσει στην σχολή που ήθελε και ήρθαν όλα τούμπα.. γιαυτήν απλά κρίμα..
Από την πλευρά μου έχω να πώ :
1) Κοινή λογική ( ζώνες ασφαλείας , don`t drink and drive , δίπλωμα , αντίληψη του τι σημαίνει να πηγαίνεις με 60km/h με πάνω σε μια μάζα ενός τόνου , και πόσο απρόβλεπτα μπορεί να συμπεριφερθούν οι υπόλοιποι οδηγοί , οταν βρέχει γλυστράει κτλ)
2) Καλύτερα αυτοκίνητα!!!!!! ( όχι τσιγκουνιές στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια , συντήρηση κτλ )
3) Καλύτεροι δρόμοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ιδιαίτερα για κάποια κομμάτια της εθνικής και κάτι στροφές στις οποίες κάθε μήνα γίνεται κάποιο δυστύχημα και κάποια κομμάτια δρόμου στα οποία η άσφαλτος έχει γίνει γυαλί λόγω κακής συντήρησης!
4) Να περνάμε μια φορά τον μήνα από το ΚΑΤ για να καταλαβαίνουμε τι μ@λ@κίες κάνουμε..
Πρίν μια εβδομάδα σκοτώθηκε μια κοπέλα 19 χρονών φίλη του ξαδέρφου μου η οποία ηταν στην θέση του συνοδηγού ενός Smart που οδηγούσε το αγόρι της (18 χρονών χωρίς δίπλωμα) , πετάχτηκε ένα σκυλί , αυτός έκανε να το αποφήγει και τελικά έπεσε σε μια μάντρα.. Αυτή σκοτώθηκε ακριαία ενώ αυτός είναι στο νοσοκομείο..
Γιαυτόν μόλις είχε τελειώσει με τις πανελλήνιες και είχε περάσει στην σχολή που ήθελε και ήρθαν όλα τούμπα.. γιαυτήν απλά κρίμα..
Από την πλευρά μου έχω να πώ :
1) Κοινή λογική ( ζώνες ασφαλείας , don`t drink and drive , δίπλωμα , αντίληψη του τι σημαίνει να πηγαίνεις με 60km/h με πάνω σε μια μάζα ενός τόνου , και πόσο απρόβλεπτα μπορεί να συμπεριφερθούν οι υπόλοιποι οδηγοί , οταν βρέχει γλυστράει κτλ)
2) Καλύτερα αυτοκίνητα!!!!!! ( όχι τσιγκουνιές στην ενεργητική και παθητική ασφάλεια , συντήρηση κτλ )
3) Καλύτεροι δρόμοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ιδιαίτερα για κάποια κομμάτια της εθνικής και κάτι στροφές στις οποίες κάθε μήνα γίνεται κάποιο δυστύχημα και κάποια κομμάτια δρόμου στα οποία η άσφαλτος έχει γίνει γυαλί λόγω κακής συντήρησης!
4) Να περνάμε μια φορά τον μήνα από το ΚΑΤ για να καταλαβαίνουμε τι μ@λ@κίες κάνουμε..

-
Κι άλλη μια για αυτό που λέγατε για τα χιλιόμετρα (proskopos)
- Serendipity
- Gbyte level
τωρα τις βαζεις και εσυ ολες που προσπαθω να παρω το διπλωμα? τραυμα μου εχουν μεινει κ δεν μπορω να πατησω το γκαζι και μου σβηνει ολη την ωρα 

-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
--Albert Einstein--

My new blog Serendipity's thoughts!
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Η γνώση πρέπει να είναι δύναμη!
Επίσης υπάρχουν και αυτόματα αυτοκίνητα!

Επίσης υπάρχουν και αυτόματα αυτοκίνητα!