Project h4wk

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level
Project h4wk

Post by h4wk » Tue Nov 04, 2008 12:18 am

Τα ακόλουθα δεν είστε αναγκασμένοι να τα διαβάσετε...Ευχαριστώ!

Έτσι κι αλλιώς είχα στο μυαλό μου 2-3 θεματάκια ακόμα να ανοίξω(όπως για παράδειγμα ένα που να ψηφίζουμε πόσοι θέλουν ο punisher να βάλει avatar :smt016 )αλλά αυτό νομίζω είναι λίγο πιό σοβαρό
Το project h4wk είναι κάτι το οποίο έχω στο μυαλό μου και θέλω να γράψω στο forum εδώ και κανα δίμηνο αλλα είμαι προφανώς πολύ τεμπ...... :smt018 ...επιφανειακά πολυάσχολος... :roll: Κατα πάσα πιθανότητα δε σας ενδιαφερει καν οπότε σταματήστε εδώ να διαβάζετε
Ωραία...εδώ είναι που πρέπει να αρχίσω να μιλάω...παραδόξως έχω άγχος... :smt005
Anyway...το project h4wk όπως το είχα σκεφτεί είναι το εξής: Στο 3ο έτος έτος μπορεί κανείς να διαλέξει 9 μαθήματα το εξάμηνο.Επομένως 18 μαθήματα σύνολο.Τα μισά απο τα 36 που είναι το πτυχίο.Επομένως αν μέχρι το 3ο έτος κάποιος δεν έχει περάσει τίποτα άν στρώσει το κώλο του :smt024 θα μπορούσε να μπορούσε να καλύψει το μισό πτυχίο.Τον 4ο χρόνο (αν δε του έχει στρίψει... :smt021 ) το άλλο μισό και στη χειρότερη τον 5ο χρόνο μαζεύουμε ότι μαθήματα μας έχουν περισέψει...στη χειρότερη πάντα
Επομένως με αυτή τη λογική κάποιος που αρχίζει να παρακολουθεί τη σχολή στο 3ο έτος θα μπορούσε να πάρει το πτυχίο στη χειρότερη τον 5ο χρόνο,με μέσο όρο της σχολής μας το 5,5 χρόνια.
Κι εδώ αρχίζει το project μας...ή μου,όπως θέλετε πείτε το...Ώς πειραματόζωο θα θυσιαστώ εγώ επειδή με κρίνω κατάλληλο για το πρόγραμμα αυτό :smt016 χαζός δεν είμαι (νομίζω),τουλάχιστον όταν τέλειωσα το λύκειο είχα πιάσει mensa σε κάτι iq τεστ,οπότε ας υποθέσουμε οτι δεν έχω χαζέψει πολύ και μπορώ να ανταποκριθώ στις συνθήκες...
Ο σκοπός του project για όποιον δε το έχει καταλάβει ακόμα είναι το σουλούπωμα των σπουδών έστω και τελευταία στιγμή των τεμπ...συγνώμη,επιφανειακά πολυάσχολων και ελπίζω να καταφέρω να βοηθήσω τις μελλοντικες γενειές (γιατι είμαι σίγουρος οτι θα υπάρξουν :smt063 )
Στόχος του thread είναι οι συμβουλες απο άτομα που έχουν περάσει το μάθημα να μας διαφωτίσουν με τον ποιό προσιτό τρόπο :smt023
Στόχος για το εξάμηνο αυτό είναι (ήταν τουλάχιστον όταν άρχισε το εξάμηνο) 9/9

1ος έτος

Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών
οκ μέχρι στιγμής...κρατάω τους περσυνούς βαθμόυς για να μη ξανακάνω εργασίες και ελπίζω να μην έχει αλλάξει τραγικά η ύλη...

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Υπολογιστών
οκ κι αυτό...εύκολη η java αν καταλάβεις τί παίζει και παρέδωσα και πρώτη εργασία

Μαθηματικός λογισμός :thumbdown:
η αλλαγή καθηγητή δε μου βγήκε σε καλό μάλλον...περισσότερη ύλη απότι τα τελευταία 3 χρόνια...και δε μπορώ να το παρακολουθώ...

2ος έτος

Οργάνωση Συστημάτων Υπολογιστών
οκ κι αυτό εύκολο μάθημα πρέπει να είναι και το παρακολουθώ κιόλας...

Προγραμματισμός Υπολογιστών με C++
κατανοητό κι αυτό μέχρι τώρα τουλάχιστον,παρέδωσα και πρώτη εργασία...θα δουμε...

Πιθανότητες
Θα δείξει...θα διαβάσω ασκήσεις και βλέπουμε...κι εδώ παρέδωσα 1η σειρα...

Δομές Δεδομένων
so far so good...ας βγεί και η εργασία και βλέπουμε...

3ος έτος

ανάλυση και σχεδιασμός πληροφοριακών συστημάτων
no comments...παρέδωσα πρώτη εργασία πάντως...

Επιχειρησιακή Έρευνα
so far so good...

Στη πραγματικότητα δέ περιμένω κανέναν να διαβάσει μεχρι εδω κατω,και να έχει θαφτεί μέχρι αύριο...αλλα δέ πειράζει...εγώ προσπάθησα :smt005
Για όσους κατα λάθος διάβασαν μέχρι εδώ συγνώμη αν σας έφαγα τον χρόνο :smt010
Αύριο έχω δωδεκάωρο straight :pale: (μου λείπουν οι τρίτες με κλειστή τη σχολή ) οπότε θα δώ την αποτυχία του thread μου αύριο το βράδυ... :bom:
δέχομαι και στοιχήματα...
καληνύχτα amigos :smt028
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Project h4wk

Post by proskopos » Tue Nov 04, 2008 12:27 am

Εγώ για όσα λες συμφωνώ.. Την ίδια εντύπωση έχω για τα μαθήματα... Αλλά είναι θέμα το να τα περάσεις όλα αυτά, γιατί στην εξεταστική 9 μαθήματα σημαινουν εξέταση ανα 3 μέρες....
Εν το μεταξύ και εγώ 9 δήλωσα.... :-D Αλλά όχι όλα αυτά...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Έπρεπε να ανοίξεις το θέμα χθες στο meeting... Να δεις εκεί κουβέντα.... :)
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by para » Tue Nov 04, 2008 12:52 am

Θέλω να σε δω στο εαρινό :-p

Κι εγώ straight 12ωρο αυριο..

Η λογική σου σωστή αλλά, δυστυχώς, για άλλη σχολή.. Κι εγώ με αυτό το σκεπτικό είχα ξεκινήσει..
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by Shocker » Tue Nov 04, 2008 1:18 am

Καλό κουράγιο μαν,μαζί σου και γω
Μακάρι να τα καταφέρεις,θα δωσεις κουράγιο και σε μας τους τεμπέληδες :-D
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Nov 04, 2008 9:12 am

Με την προυποθεση οτι θα ανταπελθεις σε 9 σχετικα απαιτητικα μαθηματα στεκει αυτο που λες.Επειδη ομως υπαρχει και το αλλα....στον οδηγο σπουδων λεει "συνισταται οι φοιτητες να μην δηλωνουν περισσοτερα απο 6 μαθηματα ανα εξαμηνο".Δεν νομιζω πως εχουν καποιο σοβαρο λογο να μας πουν ψεματα.Σορυ που σου κοβω τα φτερα αλλα μου φαινεται λιγο ουτοπια το 18 μαθηματα ανα ετος(οχι ακατορθωτο βεβαια).
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Nov 04, 2008 9:22 am

ultimate_aektzis wrote:Με την προυποθεση οτι θα ανταπελθεις σε 9 σχετικα απαιτητικα μαθηματα στεκει αυτο που λες.Επειδη ομως υπαρχει και το αλλα....στον οδηγο σπουδων λεει "συνισταται οι φοιτητες να μην δηλωνουν περισσοτερα απο 6 μαθηματα ανα εξαμηνο".Δεν νομιζω πως εχουν καποιο σοβαρο λογο να μας πουν ψεματα.Σορυ που σου κοβω τα φτερα αλλα μου φαινεται λιγο ουτοπια το 18 μαθηματα ανα ετος(οχι ακατορθωτο βεβαια).
Ο οδηγός και άλλοι "ειδικοί" λένε και άλλα πράγματα... Δεν σημαίνει ότι ισχύει απαραίτητα... Ο καθένας ξέρει το τι μπορεί...
Για παράδειγμα, εξέχων (σωστά το έγραψα;) μέλος του προχθεσινού meeting, έκανε 6+6 σε ένα έτος, με την διαφορά ότι το έκανε με καλό βαθμό.... Άρα και πιο πολλά θα μπορούσε, ίσως όχι με τέτοιο βαθμο ωστόσο...
Βέβαια, για να μην τα παραλέμε, φυσικά ο τρόπος αυτός δεν είναι ορθολογικός.... Αλλά....
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
oldholborn
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by oldholborn » Tue Nov 04, 2008 11:25 am

για το project oldholborn εχεις ακούσει
πρώτο και δεύτερο έτος 3 μαθήματα
τρίτο 14 μαθήματα
vasvas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by vasvas » Tue Nov 04, 2008 11:42 am

"ο τρόπος αυτός δεν είναι ο πιο ορθολογικός"

Μάλλον και λίγα λες. Πετύχεις δεν πετύχεις, ελπίζω να μην αποτελέσει παράδειγμα για κανέναν το project σου. Ακόμα κι αν γράψεις στις εξετάσεις, δεν ξέρω τι μπορεί κανείς να αφομοιώσει με αυτό τον τρόπο.

Π.χ., το να προσπαθείτε να περάσετε ταυτόχρονα μαθήματα που είναι φανερά προαπαιτούμενα το ένα του άλλου οδηγεί σε ελλιπή κατανόηση τουλάχιστον του πιο "προχωρημένου" μαθήματος.

Επειδή συμβαίνει συχνά κανείς να πάρει το πρώτο έτος ... χαλαρά, και έχει τύχει να με ρωτήσουν διάφοροι φοιτητές, πάντα τους λέω το εξής: Αν έφυγε το πρώτο έτος χωρίς να ασχοληθείτε ιδιαίτερα με μαθήματα, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Θεωρήστε όχι ότι είστε στο δεύτερο έτος και ... έχετε αργήσει, αλλά ότι είστε στο πρώτο και έτοιμοι να στρωθείτε. Αυτή η μια χρονιά δεν κάνει *καμμιά* διαφορά μακροπρόθεσμα, ούτε στη μόρφωσή σας ούτε στην καρριέρα σας, ούτε σας έχουν πάρει τα χρόνια. Ελλιπής κατανόηση των μαθημάτων όμως, που είναι η πιο φυσική συνέπεια του "στριμώγματος" των μαθημάτων δυο ετών σε ένα, κάνει διαφορά -- και συνήθως έτσι κι αλλιώς δεν έχει και το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ακόμα και δυο χρόνια να έχετε "χάσει", το ίδιο θα έλεγα. Ξεκινήστε στο τρίτο έτος "από την αρχή". Αν έχετε περάσει ήδη μερικά μαθήματα, πιθανόν στο "πρώτο" σας έτος να μπορέσετε να ολοκληρώσετε εκτός από τα μαθήματα του πρώτου έτους και μερικά του δεύτερου -- αλλά μην αγχώνεστε για αυτό!

Περί οδηγού σπουδών: Είναι σαφώς δυνατόν να ξέρετε εσείς καλύτερα από τις προτάσεις που σας κάνει ο οδηγός σπουδών για την οργάνωση των σπουδών. Απλώς όχι πολύ πιθανό.

Σε σχετικό/άσχετο θέμα: Είμαι περίεργος, γιατί δεν αξιοποιείτε το Σύμβουλο-καθηγητή σας εγκαίρως;
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Nov 04, 2008 12:20 pm

vasvas wrote:Είμαι περίεργος, γιατί δεν αξιοποιείτε το Σύμβουλο-καθηγητή σας εγκαίρως;
Τον ποιόν ? ( Από πότε υπάρχει αυτός ο θεσμός ?? ?)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Nov 04, 2008 4:33 pm

AmmarkoV wrote:
vasvas wrote:Είμαι περίεργος, γιατί δεν αξιοποιείτε το Σύμβουλο-καθηγητή σας εγκαίρως;
Τον ποιόν ? ( Από πότε υπάρχει αυτός ο θεσμός ?? ?)
Aπό πέρυσι. Μόνο για τους πρωτοετείς ισχύει νομίζω.
hawk δύσκολο το project σου. Το θέμα είναι τι θες να πετύχεις. Με 5άρια νομίζω πως βγαίνει. Για βαθμούς απλά ξέχνα το. Πάντως θα συμφωνήσω με τον vasvas, γιατί όντως μαθήματα που είναι κατά κάποιον τρόπο αλυσίδες, δεν πρέπει να τα παρακολουθείς ταυτόχρονα... Χάνεις αρκετά μεγάλο μέρος της γνώσης. Αν βέβαια σε ενδιαφέρει το να μάθεις και όχι το να πάρεις απλά ένα πτυχίο της σειράς... Πέρυσι λόγω κακού πρώτου έτους πέρασα 12 μαθήματα. Μου βγήκε ο πάτος για να το κάνω και για να πάρω αξιοπρεπείς βαθμούς. Σαφώς κάποιος που τα παρακολουθεί ομαλά έχει το προβάδισμα του χρόνου και της ευκολίας αφομίωσης. Τώρα τι να πω για σένα. Όρεξη να έχεις να διαβάζεις!
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Nov 04, 2008 5:08 pm

θέλω να δω τι θα κάνεις με τις εργασίες. όντως, η αφομοίωση θα τείνει στο μηδέν :-(

Εγώ θα έλεγα ότι σκοπός αυτού του project είναι να παρακινήσει τους πρωτοετείς να ξεκινήσουν από νωρίς !
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Nov 04, 2008 5:14 pm

proskopos wrote: Άρα και πιο πολλά θα μπορούσε, ίσως όχι με τέτοιο βαθμο ωστόσο...
Βέβαια, για να μην τα παραλέμε, φυσικά ο τρόπος αυτός δεν είναι ορθολογικός.... Αλλά....
Δεν ειναι απαραιτητο εκτος και αν εδειχνε τον ιδιο ζηλο,πραγμα δυσκολο καθως δεν θα ειχε κινητρο.Γενικα δεν πιστευω οτι τετοια ζητηματα λυνονται με μεθοδους αναλογιας.
Crab
Mbyte level
Mbyte level

Post by Crab » Tue Nov 04, 2008 5:34 pm

sandra wrote:Για βαθμούς απλά ξέχνα το.
Μην είσαι τόσο απόλυτη. ;)

h4wk,έχεις προηγούμενη επαφή με τα μαθήματα ή ξεκινάς απ΄το 0;
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Nov 04, 2008 5:53 pm

Crab τι θεωρείς βαθμό? Για 7 οκ γράφει με λίγη τύχη και διάβασμα. Για 8,5+ σε τόοοοσα μαθήματα δε νομίζω...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
maxthebest
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maxthebest » Tue Nov 04, 2008 6:07 pm

γεια σας ,

απο προσοπικη πειρα , περασα στο 3ο ετος 12 μαθηματα με βαθμο 8+ , και
μονο με 5 ωρες διαβασμα την ημερα , και παρακολουθησει ολων των διαλεξεων = + 4 ωρες .

Δηλαδη συνολικα μονο 9 ωρες την ημερα σπαταλουσα για θεματα της σχολης , ενω κανονικα θα επρεπε να σπαταλουσα 18 ωρες την ημερα (όπως κανουν σε αλλες χωρες) . Δηλαδη το μονο που χρειαζεται ειναι προγραμμα για να περασεις , να μην σπαταλας το χρονο σου σε βλακιες -> παιχνιδια , τηλεοραση, διασκεδαση κτλ.
Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν (Αντιγόνη στοίχος 523) =
Δεν γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος , αλλά για να αγαπώ και να με αγαπούν.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Nov 04, 2008 6:09 pm

Το θεμα παντως δεν ειναι να περασεις τα μαθηματα αλλα να εχεις τη γνωση.Δεν νομιζω πως αμα περνας τα μαθηματα με 5 θα καταφερεις να εχεις το επιπεδο αργοτερα για τον επαγγελματικο τομεα.Προσωπικα πιστευω η συμβουλη να αρχισεις απο την αρχη εστω και αν εχασες δυο χρονια ειναι σοφη.Τωρα κατι μαθηματα που ειναι ασχετα απο τα υπολοιπα οπως πιθανοτητες οικονομια λογιστικη κλπ πιστευω οτι μπορεις να τα δωσεις οποτε θελεις χωρις να επηρεαζεσαι.Απλα σκεψου να πιεστεις να βγαλεις εστω το πτυχιο οπως λες και να φτασεις σε ενα σημειο να πεις οτι δεν ξερω τιποτα.Εδω πιστευω ισχυει το ρητο οποιος βιαζεται σκονταφτει!Και το θεμα στα μαθηματα δεν ειναι μονο ο βαθμος αλαλ το να καταλαβεις καποια πραγματα!Αυτα πιστευω εγω τουλαχιστον!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Nov 04, 2008 6:33 pm

Πάντως κατά την γνώμη μου, αν πας να περάσεις τα πάντα με την μια θα έχεις θέμα... Δοκίμασε να βάλεις 6 μαθήματα σε κάθε 1 από τις 3 εξεταστική(δεν θα πολυχαρείς καλοκαίρι, αλλά τι να γίνει;) γιατί με 9 σε 2 εξεταστικές μάλλον θα καταλήξεις με περισσότερα από 6 τον Σεπτέμβριο...
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Tue Nov 04, 2008 6:45 pm

The Punisher wrote:θέλω να δω τι θα κάνεις με τις εργασίες. όντως, η αφομοίωση θα τείνει στο μηδέν :-(

Εγώ θα έλεγα ότι σκοπός αυτού του project είναι να παρακινήσει τους πρωτοετείς να ξεκινήσουν από νωρίς !
Πολύ σωστός Punisher.

Επίσης εγώ προτείνω να ασχοληθείς με 5 μαθήματα το πολύ και ας κάνεις ένα χρόνο περισσότερο να πάρεις πτυχίο.Τουλάχιστον έτσι θα μάθεις , που αυτό είναι το ζητούμενο.Κάτσε και ασχολήσου με Java , εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών , οργάνωση συστημάτων υπολογιστών και με λογισμό ή πιθανότητες(τώρα από 3ο έτος δεν ξέρω τι παίζει).Αυτά , και καλή δύναμη.
s4m0n3
byte level
byte level

Post by s4m0n3 » Tue Nov 04, 2008 7:11 pm

Πέρα από την απόκτηση γνώσης και τους βαθμούς, αν σ' αρέσει πολύ η σχολή θα αναγκαστείς να στριμώξεις μαθήματα που σ' αρέσουν και θα ήθελες να ασχοληθείς μαζί τους κάπως περισσότερο μαζί με τα υπόλοιπα, οπότε αναγκαστικά δεν θα μπορείς να τους αφιερώσεις το χρόνο που θα ήθελες.
Αν ο νόμος του Μέρφυ μπορεί να πάει στραβά, θα πάει.
alberta
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by alberta » Tue Nov 04, 2008 9:45 pm

maxthebest wrote:γεια σας , απο προσωπικη πειρα , περασα στο 3ο ετος 12 μαθηματα με βαθμο 8+ , και
μονο με 5 ωρες διαβασμα την ημερα , και παρακολουθηση ολων των διαλεξεων = + 4 ωρες .
Δηλαδη συνολικα μονο 9 ωρες την ημερα σπαταλουσα για θεματα της σχολης , ενω κανονικα θα επρεπε να σπαταλουσα 18 ωρες την ημερα (όπως κανουν σε αλλες χωρες) . Δηλαδη το μονο που χρειαζεται ειναι προγραμμα για να περασεις , να μην σπαταλας το χρονο σου σε βλακειες -> παιχνιδια , τηλεοραση, διασκεδαση κτλ.
[οφφ]Κάτσε ρε Χάρη...1ον επειδή σε ξέρω οι 9 ώρες που λές μου φαίνονται λίγες...Και επιπλέον ήσουν σχολή 9-9 πολλές μέρες-που τις βρήκες τις 4??? 2ον η μέρα έχει 24ώρες-αν φας τις 18 σε διάβασμα, πότε θα φας-κοιμηθείς-ξεκουραστείς-χαλαρώσεις-έχεις προσωπική ζωή κτλ? Όπως επίσης η διασκέδαση είναι στα πλάισια του "ειμαι_φυσιολογικός_άνθρωπος_και_οχι_ρομποτ". Ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά-και στις μέρες μας το ζητούμενο είναι ο πολύπλευρος χαρακτήρας...Άρα όλα είναι αναγκαία απλά με μέτρο...[/οφφ]

Επιστρέφοντας στο θέμα. Το ζητούμενο είναι το τι ακριβώς ζητάς από τον εαυτό σου και τι επιδιώξεις έχεις τελειώνοντας τη σχολή. Αν δηλ δεν σε νοιάζει καθόλου και ο μπαμπας σου έχει επιχείρηση και συ απλά θες να λες ότι έβγαλες ένα ΑΕΙ τότε το project σου μπορεί άνετα να στεφτεί με απόλυτη επιτυχία (και πολλάαααααα 5!!!)
Απ την άλλη θεωρώ ότι οι περισσότεροι από μας δεν βρίσκονται σε τέτοιες ευνοικές συνθήκες και επιδιώκουν σε ένα καλό ΜΟ και γιατί όχι και ένα μεταπτυχιακό...
Για μένα, λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τα project ( :smt016 ) και να ασχοληθείς από την αρχή...Η άποψη που ανέπτυξε ο vasvas είναι για μένα η πλέον σωστή και θεμελιώδης..Γιατί δεν αντιλέω, θα τα βγάλεις κουτσά στραβά τα μαθήματα αλλά θα είναι κουτσά και στραβά και σίγουρα με πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και κόπο..Αλλωστε όταν βγείς στην αγορά εργασίας κανένας δεν θα κοιτάξει αν τέλειωσες τη σχολή σε 4 ή 5 ή ακόμα και 6 χρόνια (μετά χτυπάει άσχημα) αλλά αν όντως ξέρεις αυτά που ζητάνε...Το βασικό είναι να έχεις βάσεις ώστε να μπορείς να προσαρμοστείς στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσεις και να μπορείς να διεκπαιρεώσεις τις εργασίες που θα σου ανατεθούν (είτε στη σχολή είτε στην επαγγελαματική σου πορεία στο μέλλον).
Από προσωπική πείρα λοιπόν θεωρώ πως κάθε φοιτητής (που σέβεται τον εαυτό του :smt021 και θέλει και ένα καλό ΜΟ στο πτυχίο με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια) θα πρέπει να κάνει τα παρακάτω:
1)Να προσδιορίσει τα μαθήματα που αποτελούν βάση (πχ ότι έχει σχέση με java, βάσεις κά) και να τα παρακολουθήσει ανελειπώς
2)Να προσδιορίσει τα μαθήματα που χρειάζονται παρακολούθηση (για μένα μαθηματικά, πιθανότητες κτλ είναι σε αυτή την κατηγορία) και να προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο συνεπής
3)Να παραδίδει ανελειπως εργασίες (αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι οπότε εδώ καλό θα είναι να βρείς κάποιον με τον οποίο να μοιράζεστε τη δουλειά)
Να πω φυσικά ότι ακόμα και αυτή η "ελάχιστη δυνατή προσπάθεια" δεν είναι μικρή και πρέπει να στρώσεις κ**ο (ας μου επιτραπεί η έκφραση).
Image
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Tue Nov 04, 2008 10:03 pm

Εγώ λέω να συνεχίσεις έτσι γιατί είμαι περίεργος για το αποτέλεσμα :smt025
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level

Post by ~~Wind~~ » Tue Nov 04, 2008 11:05 pm

Master_ex wrote:Εγώ λέω να συνεχίσεις έτσι γιατί είμαι περίεργος για το αποτέλεσμα :smt025
++ :cool:
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
Post Reply

Return to “off-topic”