Μπορώ μόλις αποφοιτήσω να ανοίξω λογιστικό γραφείο?

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
sinner
bit level
bit level

Μπορώ μόλις αποφοιτήσω να ανοίξω λογιστικό γραφείο?

Post by sinner » Thu Sep 02, 2010 1:45 pm

Μήπως ξέρει κάποιος αν μπορώ να ανοίξω λογιστικό γραφείο μόλις πάρω το πτυχίο μου?Έχω επιλέξει σαφώς τον κύκλο των οικονομικών και σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στα οικονομικά αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεται (πχ ειδικές εξετάσεις) για να αποκτήσω τα δικαιώματα των λογιστών (υπογραφές κλπ).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Μπορώ μόλις αποφοιτήσω να ανοίξω λογιστικό γραφείο?

Post by enum21 » Thu Sep 02, 2010 5:44 pm

sinner wrote:Μήπως ξέρει κάποιος αν μπορώ να ανοίξω λογιστικό γραφείο μόλις πάρω το πτυχίο μου?Έχω επιλέξει σαφώς τον κύκλο των οικονομικών και σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στα οικονομικά αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεται (πχ ειδικές εξετάσεις) για να αποκτήσω τα δικαιώματα των λογιστών (υπογραφές κλπ).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη αλλά θα χρειαστεί να το ψάξεις αρκετά γιατί είσαι (φαντάζομαι) απόφοιτος/η του τμήματός μας οι απόφοιτοι του οποίου δεν εγγράφονται στο οικονομικό επιμελητήριο (ρώτα και για αυτό). Δεν είναι λίγο νωρίς για να ανοίξεις δικό σου γραφείο? Δεν ξέρω αν έχεις προϋπηρεσία σε κάποιο λογιστικό γραφείο αλλά το να ξεκινήσεις μόνος/η σου από την αρχή το βρίσκω αρκετά δύσκολο γιατί ούτε εμπειρία θα έχεις ούτε φυσικά και τη δική σου πελατεία. Ίσως θα ήταν καλύτερα να εργαζόσουν για κάποιο διάστημα σε κάποιο λογιστικό γραφείο να μάθεις τη δουλειά και να κάνεις πελάτες και μετά να προσπαθήσεις κάτι δικό σου. Αλλά και πάλι η τελική απόφαση είναι δική σου. :-p
Πάντως για να ανοίξεις λογιστικό γραφείο θα πρέπει σίγουρα να βγάλεις άδεια λειτουργίας του γραφείου σου που προϋποθέτει να έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος λογιστή.
Για περισσότερα δες http://www.oe-e.gr/lf/lf.htm και http://www.oe-e.gr/office/lf_of.htm και γενικά στο site του οικονομικού επιμελητηρίου.
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Thu Sep 02, 2010 6:02 pm

εμείς γινόμαστε λογιστές 3ης κατηγορίας μόνο με το πτυχίο μας(ότι δικαιώματα έχει και ένας απόφοιτος τει λογιστικής)
και εγγραφόμαστε και στο οικονομικό επιμελητήριο το θυμάμαι γιατί το είχαν στα συν της σχολής..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Sep 02, 2010 6:07 pm

dexter wrote:εμείς γινόμαστε λογιστές 3ης κατηγορίας μόνο με το πτυχίο μας(ότι δικαιώματα έχει και ένας απόφοιτος τει λογιστικής)
και εγγραφόμαστε και στο οικονομικό επιμελητήριο το θυμάμαι γιατί το είχαν στα συν της σχολής..
για το 2ο είχα αμφιβολίες.. αν το ξαναδείς καλό θα ήταν να το ποστάρεις και εδώ. ;)
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Thu Sep 02, 2010 6:10 pm

enum21 wrote:
dexter wrote:εμείς γινόμαστε λογιστές 3ης κατηγορίας μόνο με το πτυχίο μας(ότι δικαιώματα έχει και ένας απόφοιτος τει λογιστικής)
για το 2ο είχα αμφιβολίες.. αν το ξαναδείς καλό θα ήταν να το ποστάρεις και εδώ. ;)
σίγουρα εγγραφόμαστε γι αυτό και έχουμε υποχρεωτικά μαθήματα οικονομία και λογιστική(έστω και αυτά τα 2)..
και άλλες πληροφορικές έχουν δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο και χωρίς να είναι σε οικονομική σχολή.. π.χ. πληροφορική του ΑΠΘ

όλες οι σχολές του οπα δίνουν δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο ακόμη και η στατιστική..
ALL BLACKS supporter..
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Thu Sep 02, 2010 6:11 pm

Ισχυει το ξερω και γω...
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Sep 02, 2010 6:17 pm

Οκ για να το λέτε κάτι παραπάνω θα ξέρετε σίγουρα, απλώς στις προϋποθέσεις εγγραφής μέλους λέει
Ως μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εγγράφονται όσοι:

είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικής κατεύθυνσης:
4 του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ),
και το τμήμα μας είναι θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης. :???:
sinner
bit level
bit level

Post by sinner » Thu Sep 02, 2010 8:33 pm

Γραφόμαστε σίγουρα, κάπου το άκουσα, πρόσφατα κιόλας, μα λογικό δεν είναι? Ανήκουμε στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, πως θα μπορούσαμε να μένουμε απέξω εμείς? 'Ολα τα τμήματα πρέπει να γράφονται. Είχα αμφιβολίες για το τι βαθμού λογιστές βγαίνουμε.. Πάντως ξέρω σίγουρα πως αυτοί των τει ανεβαίνουν βαθμό με τα χρόνια προϋπηρεσίας και φτάνουν αυτούς των αει σε δικαιώματα. Με εμάσ όμως συμβαίνει το ίδιο ή πρέπει να δώσουμε τίποτα εξετάσεις για να ανεβούμε βαθμό?
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Thu Sep 02, 2010 8:55 pm

sinner wrote:Γραφόμαστε σίγουρα, κάπου το άκουσα, πρόσφατα κιόλας, μα λογικό δεν είναι? Ανήκουμε στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, πως θα μπορούσαμε να μένουμε απέξω εμείς? 'Ολα τα τμήματα πρέπει να γράφονται. Είχα αμφιβολίες για το τι βαθμού λογιστές βγαίνουμε.. Πάντως ξέρω σίγουρα πως αυτοί των τει ανεβαίνουν βαθμό με τα χρόνια προϋπηρεσίας και φτάνουν αυτούς των αει σε δικαιώματα. Με εμάσ όμως συμβαίνει το ίδιο ή πρέπει να δώσουμε τίποτα εξετάσεις για να ανεβούμε βαθμό?
το ίδιο συμβαίνει.. :smt023
ALL BLACKS supporter..
sinner
bit level
bit level

Post by sinner » Thu Sep 02, 2010 9:21 pm

Τέλεια!!! :) θενκς!!!!
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Thu Sep 02, 2010 11:36 pm

Να πω και εγώ από πλευράς μου ότι είναι σίγουρο ότι εγγραφόμαστε στο οικομικό επιμελητήριο, θυμάμαι μου το έλεγαν ακόμα και στο λύκειο... :-p + τις παρατάξεις που κάθε τόσο το αναφέρουν!

Πάντως πιστεύω πως με μεταπτυχιακό στα οικονομικά, δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα να ασκήσεις το επάγγελμα! Όπως και αν έχει μόνο το τμήμα μας δεν σε βγάζει ούτε οικονομολόγο ούτε λογιστή, επιπέδου αντίστοιχου ΑΕΙ!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Sep 03, 2010 12:31 am

Κατι θυμαμαι για 4 χρονια προϋπηρεσιας σαν βοηθος λογιστη
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Sep 03, 2010 1:15 am

enum21 wrote:Οκ για να το λέτε κάτι παραπάνω θα ξέρετε σίγουρα, απλώς στις προϋποθέσεις εγγραφής μέλους λέει
Ως μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εγγράφονται όσοι:

είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικής κατεύθυνσης:
4 του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ),
και το τμήμα μας είναι θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης. :???:
Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το "οικονομική κατεύθυνση" που αναφέρει το έγγραφο με την "θεωρητική / θετική / τεχνολογική κατεύθυνση" του Λυκείου...
sinner wrote:Γραφόμαστε σίγουρα, κάπου το άκουσα, πρόσφατα κιόλας, μα λογικό δεν είναι? Ανήκουμε στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, πως θα μπορούσαμε να μένουμε απέξω εμείς?
Συγγνώμη, αλλά καθόλου λογικό δεν είναι! Με τι προσόντα να γραφτεί στο οικονομικό επιμελητήριο ένας απόφοιτος Πληροφορικής (και μάλιστα χωρίς να έχει επιλέξει απαραίτητα οικονομικό κύκλο);

Το θεωρώ εξίσου παράλογο με το δικαίωμα υπογραφής για χτίσιμο διώροφης κατοικίας που έχουν οι Ηλεκτρολόγοι.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Sep 03, 2010 8:15 am

ισοβίτης+=1
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Sep 03, 2010 8:55 am

Ισοβίτης wrote:Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το "οικονομική κατεύθυνση" που αναφέρει το έγγραφο με την "θεωρητική / θετική / τεχνολογική κατεύθυνση" του Λυκείου...
Πράγματι. Μάλλον εννοεί τμήματος οικονομικής κατεύθυνσης, δηλαδή Οικονομικό, ΛΟ-ΧΡΗ, ΔΕΟΣ (ίσως) κτλ. Δεν νομίζω να καλύπτει το τμήμα μας.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Sep 03, 2010 10:59 am

Συγγνώμη, αλλά καθόλου λογικό δεν είναι! Με τι προσόντα να γραφτεί στο οικονομικό επιμελητήριο ένας απόφοιτος Πληροφορικής (και μάλιστα χωρίς να έχει επιλέξει απαραίτητα οικονομικό κύκλο);
Με τα ιδια προσοντα που ενας ΗΜΜΥ που εβγαλε τον κλαδο μαθηματικων θελει να υπογραφει εργα πληροφορικης :-p
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Fri Sep 03, 2010 1:34 pm

Ημουν γραμμενος στο οικονομικο επιμελητηριο αρα γινεται :)
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Sep 03, 2010 1:52 pm

ultimate_aektzis wrote:
Με τα ιδια προσοντα που ενας ΗΜΜΥ που εβγαλε τον κλαδο μαθηματικων θελει να υπογραφει εργα πληροφορικης :-p
Exactly my point... Epic Greek FAIL.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
spirto82
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by spirto82 » Thu Sep 09, 2010 12:48 pm

παιδια καλησπερα. να ρωτησω κατι: θελω και εγω να ασχοληθω με λογιστικα..... και σκεφτομουν να πηγαινα σε καποιο σεμιναριο του Ο.Α.Ε.Δ. ¨Μηχανογραφημενη Λογιστικη". γνωριζει κανενας αν μπορω να παρακολουθησω ενω ειμαι ακομα φοιτητης? βασικα ρωτησα και μου ειπαν οτι για να παρακολουθησω σεμιναριο πρεπει να εχω συναφη εργασιακη εμπειρια η εκπαιδευση. σαν φοιτητης, αν γνωριζεται, θα μπορουσε να γινει? ευχαριστω!
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu Sep 09, 2010 4:55 pm

p3090249 wrote:παιδια καλησπερα. να ρωτησω κατι: θελω και εγω να ασχοληθω με λογιστικα..... και σκεφτομουν να πηγαινα σε καποιο σεμιναριο του Ο.Α.Ε.Δ. ¨Μηχανογραφημενη Λογιστικη". γνωριζει κανενας αν μπορω να παρακολουθησω ενω ειμαι ακομα φοιτητης? βασικα ρωτησα και μου ειπαν οτι για να παρακολουθησω σεμιναριο πρεπει να εχω συναφη εργασιακη εμπειρια η εκπαιδευση. σαν φοιτητης, αν γνωριζεται, θα μπορουσε να γινει? ευχαριστω!
Προφανώς και πρέπει να έχεις εργασιακή εμπειρία γιατί πρόκειται για σεμινάριο που ειδικεύει σε κάποιο τομέα, άρα θα χαθείς αν δεν έχεις ασχοληθεί. Επειδή είσαι ακόμα μικρός προσπάθησε να παίρνεις μαθήματα επιλογής από το τμήμα λογιστικής και τον οικονομικό κύκλο σίγουρα. Μετά αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις καμια δουλειά σε γραφείο να κρατάς βιβλία και γενικά να κάνεις τα λογιστικά. Σιγά σιγά θα μπεις στο νόημα και θα αποκτήσεις τα βασικά εφόδια.
giannsofia

Post by giannsofia » Wed Jan 05, 2011 9:04 pm

Εχω τελειωσει το τμημα χρηματοοικονομικων εφαρμογων στο ΤΕΙ Κοζανης...
Ψαχνω να δω πως μπορω να ανοιξω λογιστικο γραφειο. Στο οικονομικο επιμελητηριο με ενημερωσαν οτι εχουν ΞΕΧΑΣΕΙ να προσθεσουν τη σχολη μου στο Ν. 2515/97 και δεν γινεται. Ομως απο τη σχολη μου μου ειπαν το ακριβως αντιθετο. Ξερει καποιος να με κατατοπισει???
mxsar.opa
Mbyte level
Mbyte level

Post by mxsar.opa » Wed Jan 05, 2011 10:15 pm

Νομίζω πως πολύ σωστά ρώτησες στη σχολή σου και στο οικονομικό επιμελητήριο. Δύσκολα θα βρεις κάποιον εδώ που θα ξέρει τη νομοθεσία για τη σχολή σου.

Συνέχισε να επιμένεις σε αυτούς τους φορείς μέχρι να πάρεις μια επίσημη απάντηση για το τι συμβαίνει.
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
Post Reply

Return to “off-topic”