Μπορώ μόλις αποφοιτήσω να ανοίξω λογιστικό γραφείο?
Μπορώ μόλις αποφοιτήσω να ανοίξω λογιστικό γραφείο?
Μήπως ξέρει κάποιος αν μπορώ να ανοίξω λογιστικό γραφείο μόλις πάρω το πτυχίο μου?Έχω επιλέξει σαφώς τον κύκλο των οικονομικών και σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στα οικονομικά αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεται (πχ ειδικές εξετάσεις) για να αποκτήσω τα δικαιώματα των λογιστών (υπογραφές κλπ).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- enum21
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Re: Μπορώ μόλις αποφοιτήσω να ανοίξω λογιστικό γραφείο?
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη αλλά θα χρειαστεί να το ψάξεις αρκετά γιατί είσαι (φαντάζομαι) απόφοιτος/η του τμήματός μας οι απόφοιτοι του οποίου δεν εγγράφονται στο οικονομικό επιμελητήριο (ρώτα και για αυτό). Δεν είναι λίγο νωρίς για να ανοίξεις δικό σου γραφείο? Δεν ξέρω αν έχεις προϋπηρεσία σε κάποιο λογιστικό γραφείο αλλά το να ξεκινήσεις μόνος/η σου από την αρχή το βρίσκω αρκετά δύσκολο γιατί ούτε εμπειρία θα έχεις ούτε φυσικά και τη δική σου πελατεία. Ίσως θα ήταν καλύτερα να εργαζόσουν για κάποιο διάστημα σε κάποιο λογιστικό γραφείο να μάθεις τη δουλειά και να κάνεις πελάτες και μετά να προσπαθήσεις κάτι δικό σου. Αλλά και πάλι η τελική απόφαση είναι δική σου.sinner wrote:Μήπως ξέρει κάποιος αν μπορώ να ανοίξω λογιστικό γραφείο μόλις πάρω το πτυχίο μου?Έχω επιλέξει σαφώς τον κύκλο των οικονομικών και σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στα οικονομικά αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεται (πχ ειδικές εξετάσεις) για να αποκτήσω τα δικαιώματα των λογιστών (υπογραφές κλπ).
Πάντως για να ανοίξεις λογιστικό γραφείο θα πρέπει σίγουρα να βγάλεις άδεια λειτουργίας του γραφείου σου που προϋποθέτει να έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος λογιστή.
Για περισσότερα δες http://www.oe-e.gr/lf/lf.htm και http://www.oe-e.gr/office/lf_of.htm και γενικά στο site του οικονομικού επιμελητηρίου.
- dexter
- Academic status: N>4
εμείς γινόμαστε λογιστές 3ης κατηγορίας μόνο με το πτυχίο μας(ότι δικαιώματα έχει και ένας απόφοιτος τει λογιστικής)
και εγγραφόμαστε και στο οικονομικό επιμελητήριο το θυμάμαι γιατί το είχαν στα συν της σχολής..
και εγγραφόμαστε και στο οικονομικό επιμελητήριο το θυμάμαι γιατί το είχαν στα συν της σχολής..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
ALL BLACKS supporter..
- enum21
για το 2ο είχα αμφιβολίες.. αν το ξαναδείς καλό θα ήταν να το ποστάρεις και εδώ.dexter wrote:εμείς γινόμαστε λογιστές 3ης κατηγορίας μόνο με το πτυχίο μας(ότι δικαιώματα έχει και ένας απόφοιτος τει λογιστικής)
- dexter
σίγουρα εγγραφόμαστε γι αυτό και έχουμε υποχρεωτικά μαθήματα οικονομία και λογιστική(έστω και αυτά τα 2)..enum21 wrote:για το 2ο είχα αμφιβολίες.. αν το ξαναδείς καλό θα ήταν να το ποστάρεις και εδώ.dexter wrote:εμείς γινόμαστε λογιστές 3ης κατηγορίας μόνο με το πτυχίο μας(ότι δικαιώματα έχει και ένας απόφοιτος τει λογιστικής)
και άλλες πληροφορικές έχουν δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο και χωρίς να είναι σε οικονομική σχολή.. π.χ. πληροφορική του ΑΠΘ
όλες οι σχολές του οπα δίνουν δικαίωμα εγγραφής στο οικονομικό επιμελητήριο ακόμη και η στατιστική..
ALL BLACKS supporter..
ALL BLACKS supporter..
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ισχυει το ξερω και γω...
- enum21
Οκ για να το λέτε κάτι παραπάνω θα ξέρετε σίγουρα, απλώς στις προϋποθέσεις εγγραφής μέλους λέει
και το τμήμα μας είναι θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης.Ως μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εγγράφονται όσοι:
είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικής κατεύθυνσης:
4 του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ),
Γραφόμαστε σίγουρα, κάπου το άκουσα, πρόσφατα κιόλας, μα λογικό δεν είναι? Ανήκουμε στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, πως θα μπορούσαμε να μένουμε απέξω εμείς? 'Ολα τα τμήματα πρέπει να γράφονται. Είχα αμφιβολίες για το τι βαθμού λογιστές βγαίνουμε.. Πάντως ξέρω σίγουρα πως αυτοί των τει ανεβαίνουν βαθμό με τα χρόνια προϋπηρεσίας και φτάνουν αυτούς των αει σε δικαιώματα. Με εμάσ όμως συμβαίνει το ίδιο ή πρέπει να δώσουμε τίποτα εξετάσεις για να ανεβούμε βαθμό?
- dexter
το ίδιο συμβαίνει..sinner wrote:Γραφόμαστε σίγουρα, κάπου το άκουσα, πρόσφατα κιόλας, μα λογικό δεν είναι? Ανήκουμε στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, πως θα μπορούσαμε να μένουμε απέξω εμείς? 'Ολα τα τμήματα πρέπει να γράφονται. Είχα αμφιβολίες για το τι βαθμού λογιστές βγαίνουμε.. Πάντως ξέρω σίγουρα πως αυτοί των τει ανεβαίνουν βαθμό με τα χρόνια προϋπηρεσίας και φτάνουν αυτούς των αει σε δικαιώματα. Με εμάσ όμως συμβαίνει το ίδιο ή πρέπει να δώσουμε τίποτα εξετάσεις για να ανεβούμε βαθμό?
ALL BLACKS supporter..
ALL BLACKS supporter..
Τέλεια!!! θενκς!!!!
Να πω και εγώ από πλευράς μου ότι είναι σίγουρο ότι εγγραφόμαστε στο οικομικό επιμελητήριο, θυμάμαι μου το έλεγαν ακόμα και στο λύκειο... + τις παρατάξεις που κάθε τόσο το αναφέρουν!
Πάντως πιστεύω πως με μεταπτυχιακό στα οικονομικά, δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα να ασκήσεις το επάγγελμα! Όπως και αν έχει μόνο το τμήμα μας δεν σε βγάζει ούτε οικονομολόγο ούτε λογιστή, επιπέδου αντίστοιχου ΑΕΙ!
Πάντως πιστεύω πως με μεταπτυχιακό στα οικονομικά, δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα να ασκήσεις το επάγγελμα! Όπως και αν έχει μόνο το τμήμα μας δεν σε βγάζει ούτε οικονομολόγο ούτε λογιστή, επιπέδου αντίστοιχου ΑΕΙ!
- sandra
- Wow! Terabyte level
Κατι θυμαμαι για 4 χρονια προϋπηρεσιας σαν βοηθος λογιστη
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
- Ισοβίτης
Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το "οικονομική κατεύθυνση" που αναφέρει το έγγραφο με την "θεωρητική / θετική / τεχνολογική κατεύθυνση" του Λυκείου...enum21 wrote:Οκ για να το λέτε κάτι παραπάνω θα ξέρετε σίγουρα, απλώς στις προϋποθέσεις εγγραφής μέλους λέεικαι το τμήμα μας είναι θετικής/τεχνολογικής κατεύθυνσης.Ως μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εγγράφονται όσοι:
είναι κάτοχοι πτυχίου οικονομικής κατεύθυνσης:
4 του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ),
Συγγνώμη, αλλά καθόλου λογικό δεν είναι! Με τι προσόντα να γραφτεί στο οικονομικό επιμελητήριο ένας απόφοιτος Πληροφορικής (και μάλιστα χωρίς να έχει επιλέξει απαραίτητα οικονομικό κύκλο);sinner wrote:Γραφόμαστε σίγουρα, κάπου το άκουσα, πρόσφατα κιόλας, μα λογικό δεν είναι? Ανήκουμε στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, πως θα μπορούσαμε να μένουμε απέξω εμείς?
Το θεωρώ εξίσου παράλογο με το δικαίωμα υπογραφής για χτίσιμο διώροφης κατοικίας που έχουν οι Ηλεκτρολόγοι.
-
- Gbyte level
- mikem4600
- Gbyte level
Πράγματι. Μάλλον εννοεί τμήματος οικονομικής κατεύθυνσης, δηλαδή Οικονομικό, ΛΟ-ΧΡΗ, ΔΕΟΣ (ίσως) κτλ. Δεν νομίζω να καλύπτει το τμήμα μας.Ισοβίτης wrote:Νομίζω δεν έχει καμία σχέση το "οικονομική κατεύθυνση" που αναφέρει το έγγραφο με την "θεωρητική / θετική / τεχνολογική κατεύθυνση" του Λυκείου...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Με τα ιδια προσοντα που ενας ΗΜΜΥ που εβγαλε τον κλαδο μαθηματικων θελει να υπογραφει εργα πληροφορικηςΣυγγνώμη, αλλά καθόλου λογικό δεν είναι! Με τι προσόντα να γραφτεί στο οικονομικό επιμελητήριο ένας απόφοιτος Πληροφορικής (και μάλιστα χωρίς να έχει επιλέξει απαραίτητα οικονομικό κύκλο);
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Ημουν γραμμενος στο οικονομικο επιμελητηριο αρα γινεται
- Ισοβίτης
Exactly my point... Epic Greek FAIL.ultimate_aektzis wrote:Με τα ιδια προσοντα που ενας ΗΜΜΥ που εβγαλε τον κλαδο μαθηματικων θελει να υπογραφει εργα πληροφορικηςΣυγγνώμη, αλλά καθόλου λογικό δεν είναι! Με τι προσόντα να γραφτεί στο οικονομικό επιμελητήριο ένας απόφοιτος Πληροφορικής (και μάλιστα χωρίς να έχει επιλέξει απαραίτητα οικονομικό κύκλο);
- spirto82
- Kilobyte level
παιδια καλησπερα. να ρωτησω κατι: θελω και εγω να ασχοληθω με λογιστικα..... και σκεφτομουν να πηγαινα σε καποιο σεμιναριο του Ο.Α.Ε.Δ. ¨Μηχανογραφημενη Λογιστικη". γνωριζει κανενας αν μπορω να παρακολουθησω ενω ειμαι ακομα φοιτητης? βασικα ρωτησα και μου ειπαν οτι για να παρακολουθησω σεμιναριο πρεπει να εχω συναφη εργασιακη εμπειρια η εκπαιδευση. σαν φοιτητης, αν γνωριζεται, θα μπορουσε να γινει? ευχαριστω!
- enum21
Προφανώς και πρέπει να έχεις εργασιακή εμπειρία γιατί πρόκειται για σεμινάριο που ειδικεύει σε κάποιο τομέα, άρα θα χαθείς αν δεν έχεις ασχοληθεί. Επειδή είσαι ακόμα μικρός προσπάθησε να παίρνεις μαθήματα επιλογής από το τμήμα λογιστικής και τον οικονομικό κύκλο σίγουρα. Μετά αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις καμια δουλειά σε γραφείο να κρατάς βιβλία και γενικά να κάνεις τα λογιστικά. Σιγά σιγά θα μπεις στο νόημα και θα αποκτήσεις τα βασικά εφόδια.p3090249 wrote:παιδια καλησπερα. να ρωτησω κατι: θελω και εγω να ασχοληθω με λογιστικα..... και σκεφτομουν να πηγαινα σε καποιο σεμιναριο του Ο.Α.Ε.Δ. ¨Μηχανογραφημενη Λογιστικη". γνωριζει κανενας αν μπορω να παρακολουθησω ενω ειμαι ακομα φοιτητης? βασικα ρωτησα και μου ειπαν οτι για να παρακολουθησω σεμιναριο πρεπει να εχω συναφη εργασιακη εμπειρια η εκπαιδευση. σαν φοιτητης, αν γνωριζεται, θα μπορουσε να γινει? ευχαριστω!
-
Εχω τελειωσει το τμημα χρηματοοικονομικων εφαρμογων στο ΤΕΙ Κοζανης...
Ψαχνω να δω πως μπορω να ανοιξω λογιστικο γραφειο. Στο οικονομικο επιμελητηριο με ενημερωσαν οτι εχουν ΞΕΧΑΣΕΙ να προσθεσουν τη σχολη μου στο Ν. 2515/97 και δεν γινεται. Ομως απο τη σχολη μου μου ειπαν το ακριβως αντιθετο. Ξερει καποιος να με κατατοπισει???
Ψαχνω να δω πως μπορω να ανοιξω λογιστικο γραφειο. Στο οικονομικο επιμελητηριο με ενημερωσαν οτι εχουν ΞΕΧΑΣΕΙ να προσθεσουν τη σχολη μου στο Ν. 2515/97 και δεν γινεται. Ομως απο τη σχολη μου μου ειπαν το ακριβως αντιθετο. Ξερει καποιος να με κατατοπισει???
- mxsar.opa
- Mbyte level
Νομίζω πως πολύ σωστά ρώτησες στη σχολή σου και στο οικονομικό επιμελητήριο. Δύσκολα θα βρεις κάποιον εδώ που θα ξέρει τη νομοθεσία για τη σχολή σου.
Συνέχισε να επιμένεις σε αυτούς τους φορείς μέχρι να πάρεις μια επίσημη απάντηση για το τι συμβαίνει.
Συνέχισε να επιμένεις σε αυτούς τους φορείς μέχρι να πάρεις μια επίσημη απάντηση για το τι συμβαίνει.
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.