help I'm disappointed... :-(

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
neraidoula
Buffer underflow exception
Academic status: 1st year

help I'm disappointed... :-(

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 9:36 pm

ειμαι α ετος..και ΤΩΡΑ ξεκινησα να διαβαζω java και επιστημη υπολογιστων...αυτα μονο προλαβαινω..οπως αντιλαμβανεστε χρονο δεν εχω,ψυχολογια πεσμενη εχω και τα χω βρει σκουρα...βλεπω τον κοσμο της πληροφορικης σαν ενα βουνο που τεινει να με καταπλακψσει...ενω πιστευα οτι μ αρεσε ο προγραμματισμος μπηκα σε αυτη την σχολη και τωρα νιωθω χαμενη,ετοιμη να τα παρατησω.. :-( οποιος θελει ας με συμβουλεψει απο τι να πρωτοξεκινησω η εστω δωστε μου ενθαρρυντικες συμβουλες να ξεφυγω απο την απελπισια...σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα, μόνο άνθρωποι υπόδουλοι στα όριά τους.....
Η θέληση σε υποχρεώνει να νικάς όταν η λογική σου λέει πως έχασες.
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: help I'm disappointed... :-(

Post by enum21 » Wed Dec 22, 2010 9:43 pm

neraidoula wrote:ειμαι α ετος..και ΤΩΡΑ ξεκινησα να διαβαζω java και επιστημη υπολογιστων...αυτα μονο προλαβαινω..οπως αντιλαμβανεστε χρονο δεν εχω,ψυχολογια πεσμενη εχω και τα χω βρει σκουρα...βλεπω τον κοσμο της πληροφορικης σαν ενα βουνο που τεινει να με καταπλακψσει...ενω πιστευα οτι μ αρεσε ο προγραμματισμος μπηκα σε αυτη την σχολη και τωρα νιωθω χαμενη,ετοιμη να τα παρατησω.. :-( οποιος θελει ας με συμβουλεψει απο τι να πρωτοξεκινησω η εστω δωστε μου ανθαρρυντικες συμβουλες να ξεφυγω απο την απελπισια...σας ευχαριστω εκ των προτερων!
Μη νιώθεις απελπισία. Έχεις χρόνο να διαβάσεις και να τα πας καλά σε όλα τα μαθήματα, είμαι σίγουρη για αυτό. :-)
Η πληροφορική είναι μια δύσκολη επιστήμη αλλά αν σου αρέσει και το κυνηγήσεις είμαι σίγουρη ότι θα πετύχεις πολλά! Φαίνεσαι αρκετά γενναία κοπέλα αφού μας λες το τι νιώθεις και αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο!! :)
Είναι λογικό με το πρόγραμμα της σχολής και την ύλη των μαθημάτων να μην προλαβαίνεις να διαβάζεις κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οργάνωση! Φτιάξε το πρόγραμμά σου και τήρησέ το! ;)
Λες ότι διαβάζεις μόνο 2 μαθήματα. Αν θέλεις μπορείς να τα δώσεις όλα, και το ξέρεις. :smt016
Αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι να ξεχωρίσεις τι έχεις διδαχθεί και τι πρέπει να διαβάσεις. Δες πόσο έχεις και οργάνωσε τη μελέτη σου ανάλογα. Αν έχεις απορίες εμείς θα είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε, να είσαι σίγουρη! ;)
Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση, το θέμα είναι να την αναγνωρίζουμε (όπως έκανες εσύ) και να προσπαθήσουμε να την ξεπεράσουμε.
Ό,τι και αν χρειαστείς, ρώτησέ μας! :)
neraidoula

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 9:49 pm

σε ευχαριστω παρα πολυ!!!(by the way αυτη ηταν η ΠΡΩΤΗ δημοσιευση μου στο venus τωρα μαθαινω να περιηγουμαι εδω μεσα :) )...θα παω σε ολα τα μαθηματα στην εξεταστικη να δω και τα θεματα αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω με τα 2 μαθηματικα και την οικονομια...απο το β εξαμηνο θελω ομως να το παρω πιο ζεστα...απλα ξερεις ωρες ωρες νιωθω σα ΧΑΜΕΝΗ ..πολλα αγορια,ολοι ξερουν περισσοτερα πραγματα απο μενα,τεχνικους ορους ενω εγω...παρολο που περασα σε αυτη τη σχολη ξερω βασικη χρηση του υπολογιστη και οτι καναμε στον προγραμματισμο στο λυκειο..τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο..δεν ξερω αν και εσυ ενιωθες ετσι στο α ετος...πραγματικα ομως εχω ολη την ορεξη να μαθω ολο και περισσοτερα πραγματα γ να γινω καλη...υπαρχουν βεβαια και τα ατομο που μου λενε οτι για να γινω καλη,πρεπει να το ψαξω μονη μου και οτι ΜΟΝΟ η σχολη δεν θα μου δωσει και πολλα πραγματα..αυτο με τρομοκρατει λιγο και με κανει να τα βλςπω ΧΑΟΣ..
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by vasilaros69 » Wed Dec 22, 2010 9:58 pm

Αρχικα μην τρελαινεσαι και στεναχωριεσαι τοσο.
Κανε μας λιγο πιο συγκεκριμενο το θεμα.

Σου αρεσει να ασχολεισαι με τον υπολογιστη;
Σου αρεσει ο προγραμματισμος;
Ηταν πρωτη σου επιλογη η πληροφορική;Αν οχι τι ηθελες να γινεις;
Θα σου αρεσε μια δουλεια γυρω απο τον τομεα της πληροφορικης;
Χρονο βρισκεις για διαβασμα;;
Παρακολουθεις καθημερινα τις διαλεξεις στη σχολη;
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Dec 22, 2010 10:01 pm

neraidoula wrote:σε ευχαριστω παρα πολυ!!!(by the way αυτη ηταν η ΠΡΩΤΗ δημοσιευση μου στο venus τωρα μαθαινω να περιηγουμαι εδω μεσα :) )...θα παω σε ολα τα μαθηματα στην εξεταστικη να δω και τα θεματα αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω με τα 2 μαθηματικα και την οικονομια...απο το β εξαμηνο θελω ομως να το παρω πιο ζεστα...απλα ξερεις ωρες ωρες νιωθω σα ΧΑΜΕΝΗ ..πολλα αγορια,ολοι ξερουν περισσοτερα πραγματα απο μενα,τεχνικους ορους ενω εγω...παρολο που περασα σε αυτη τη σχολη ξερω βασικη χρηση του υπολογιστη και οτι καναμε στον προγραμματισμο στο λυκειο..τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο..δεν ξερω αν και εσυ ενιωθες ετσι στο α ετος...πραγματικα ομως εχω ολη την ορεξη να μαθω ολο και περισσοτερα πραγματα γ να γινω καλη...υπαρχουν βεβαια και τα ατομο που μου λενε οτι για να γινω καλη,πρεπει να το ψαξω μονη μου και οτι ΜΟΝΟ η σχολη δεν θα μου δωσει και πολλα πραγματα..αυτο με τρομοκρατει λιγο και με κανει να τα βλςπω ΧΑΟΣ..
Παρακαλώ και επί τη ευκαιρία, καλώς όρισες στην κοινότητά μας! :smt023
Ναι καλό θα ήταν να πας να δεις όλα τα θέματα (για να δεις τι παίζει ;) ) και να προετοιμαστείς καλύτερα στην επόμενη εξεταστική σου. :-)
Χαμένοι νιώθουν στην αρχή όλοι οι φοιτητές (πόσο μάλλον αυτοί που δεν έχουν γνωστούς που είναι ήδη σε πανεπιστήμια και σχολές για να τους πουν πάνω κάτω τι παίζει). Επίσης καλό θα ήταν να ξεφύγεις από τη νοοτροπία τι ξέρει ο άλλος. Σημασία έχει τι ξέρεις και τι θέλεις να μάθεις εσύ! :) Έτσι θα οργανώνεσαι καλύτερα και δεν θα απογοητεύεσαι όταν βλέπεις ότι κάποιος είναι καλός για παράδειγμα στον προγραμματισμό. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα ενδιαφέροντά του, τις προτιμήσεις του και τις κλίσεις του. Είμαι σίγουρη ότι και εσύ θα βρεις τις δικιές σου. ;)
Αφού έχεις όρεξη δε χρειάζεσαι και πολλά ακόμα! :smt016 Ψάξε, ρώτα, διάβασε και ποτέ μη διστάσεις να πεις τις απορίες σου. Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις (αν είναι αυτό που σε τρομαζει :-) ). Όπως σου είπα και πιο πάνω και εμείς τα έχουμε περάσει αυτά οπότε εγώ προσωπικά σε κατανοώ.
Άρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στα μαθήματα που θες να δώσεις και να οργανώνεις καλύτερα το χρόνο σου! :)
neraidoula

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 10:03 pm

ναι μου αρεσει να ασχολουμαι με την πληροφορικη και να προγραμματιζω...οι αλγοριθμοι του λυκειου πχ μου αρεσαν..η πληροφορικη μου αρεσει πολυ,ηταν η πρωτη πρωτη μου επιλογη,αλλα τα περιμενα λιγο πιο ευκολα..κατι που θα με ενδιεφερε ισως μελλοντικα ειναι το web developing and designing αλλα και παλι δεν μπορω να σου πω με σιγουρια γιατι δεν εχω γνωσεις γυρω απο το αντικειμενο...φαντασου εχω μονο τις γνωσεις του λυκειου τιποτα περισσοτερο...στις διαλεξεις πηγαινα μεχρι ενα σημειο,δεν καταλαβαινω και πολλα και σταματησα να πηγαινω...τωρα στην κατασταση που ειμαι,και να παω δε εχω κερδος καθως δεν θα καταλαβω τιποτα ειναι προχωρημενα τα πραγματα...χρονο γ διαβασμα εχω πολυ στο σπιτι αλλα μεχρι τωρα δεν τον εκμεταλλευομουν απο καθαρη τεμπελια...τωρα που πηρα την αποφαση να ασχοληθω αντικριζω το χαος...σε καλυψα?? :???:
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Wed Dec 22, 2010 10:16 pm

Java1:
Ξεκίνα με το να μάθεις τα ΒΑΣΙΚΑ του προγραμματισμού. Άσε έξω κάθε έννοια που δεν καταλαβαίνεις (π.χ. αντικειμενοστρέφεια, πολυμορφισμός, κληρονομικότητα κλπ) και άρχισε να γράφεις προγραμματάκια που να είναι απλά(εντάξει όχι hello world, κάτι λίγο πιο περίπλοκο) και στην συνέχεια μπαίνεις σε πιο "βαθειά". Για αρχή δηλαδή ξεκίνα με το να κάνεις κάποια βασικά πράγματα όπως το να κάνεις πράξεις με αριθμούς(ακεραίους και δεκαδικούς), κάποιες επαναλήψεις/ελέγχους κλπ. Με άλλα λόγια, ότι σου χρειάζεται για να μάθεις να γράφεις (απλά) προγράμματα χωρίς συντακτικά λάθη.
Στην συνέχεια προσπάθησε να καταλάβεις τι σημαίνει αυτό το class στην αρχή του προγράμματος, τι σημαίνει το static, το void, το String args[] κλπ
Απο κει και πέρα, αν κάνεις τις εργασίες σου και λίγες ασκήσεις παραπάνω δεν θα έχεις πρόβλημα να καταλάβεις τις έννοιες;)

Επιστήμη Υ/Η;
Διάβασε ότι προλάβεις, κάνε τις εργασίες και ρώτα είτε εδώ, είτε στους καθηγητές, ότι δεν καταλαβαίνεις. Αν το μάθημα είναι όπως πριν 3 χρόνια, τότε είναι εξαιρετικά χρήσιμο και θα σε βοηθήσει στην συνέχεια(ώστε να μην διαβάζεις στα Λειτουργικά π.χ. για πρώτη φορά τι είναι το paging).
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
neraidoula

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 10:18 pm

για την java Μου εχουν στειλει να παρακολουθησω και καποια tutorials ελπιζω να με βοηθησουν...σε ευχαριστω γ την ανταποκριση..
nookie
Mbyte level
Mbyte level

Post by nookie » Wed Dec 22, 2010 10:30 pm

Με τη σειρα μου να πω οτι καθε τι που θα διαβασεις θα κλεισει τρυπες..και το αντιδοτο στον πανικο του δεν ξερω τι να διαβασω..ειναι απλα να διαβασεις..! ;)
Διοτι μονα τους δεν θα ερθουν και το βουνο δεν θα μεινει εκει..

Ενα μικρο σχολιο για την επιστημη υπολογιστων σαν μαθημα..επειδη ειναι πολυ γενικο και προσπαθει να σου δωσει μια αρχικη ιδεα απο ολα οσα παιζουν στην πληροφορικη..κρατα την ουσια του καθε σημειου..και οι real λεπτομερειες θα φανουν στα αλλα μαθηματα..

Οπως και να εχει..

Welcome,good luck,και καλη φοιτητικη/ακαδημαϊκη πορεια! :)
Image
Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
neraidoula

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 10:31 pm

nookie wrote:Με τη σειρα μου να πω οτι καθε τι που θα διαβασεις θα κλεισει τρυπες..και το αντιδοτο στον πανικο του δεν ξερω τι να διαβασω..ειναι απλα να διαβασεις..! ;)
Διοτι μονα τους δεν θα ερθουν και το βουνο δεν θα μεινει εκει..

Ενα μικρο σχολιο για την επιστημη υπολογιστων σαν μαθημα..επειδη ειναι πολυ γενικο και προσπαθει να σου δωσει μια αρχικη ιδεα απο ολα οσα παιζουν στην πληροφορικη..κρατα την ουσια του καθε σημειου..και οι real λεπτομερειες θα φανουν στα αλλα μαθηματα..

Οπως και να εχει..

Welcome,good luck,και καλη φοιτητικη/ακαδημαϊκη πορεια! :)

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ...ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.. :-)
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Dec 22, 2010 10:49 pm

Μην πας για όοολα μαζί - βάλε στόχο για μερικά :smt023
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Wed Dec 22, 2010 10:50 pm

Ναι με καλυψες :-) .

Λοιπον ακου γιατι κι εγω σε παρομοια κατασταση με εσενα ημουν στο 1ο ετος. :-) .Κι εμενα πρωτη μου επιλογη η πληροφορικη....και πρωτος μου ερωτας το web designing και developing. ;)
Στο πρωτο ετος κι εγω που πηγαινα σχεδον σε ολες τις διαλεξεις απο καποια μαθηματα μην νομιζεις πως ειχα καταφερει και πολλα απο αποψη γνωσεων(στο να μαθω καποια βασικα για το καθε μαθημα).Σαυτο το κομματι θελει λιγο διαβασμα και μονη σου.
Η πληροφορικη για μενα δεν ηταν οπως την φανταζομουν γιατι στο μυαλο μου το ειχα συνδυασει αλλιως πριν μπω στη σχολη.Οτι θα μαθαινουμε προγραμματισμο,θα φτιαχνουμε σελιδες,θα κανουμε γραφικα,θα μαθαινουμε και τπτ αλλα γενικα για την πληροφορικη και τους υπολογιστες,για hardware κτλ κτλ. Ομως αυτο που ειδα ηταν μερικοι καθηγητες σε βαρετες διαλεξεις,κατι μαθηματα με μαθηματικα και κατι οικονομιες.(Κι εχεις ακομα στο επομενο εξαμηνο κατι λογιστικες,πιθανοτητες και αλλα τετοια ψιλοασχετα μαθηματα)-->spoil :-p

Κατα τη γνωμη μου καλο θα ηταν να διαβαζες οποτε μπορουσες και εβρισκες χρονο java κυριως (γτ στη σχολη μας θα τη συναντησεις σε πολλα μαθηματα ακομα) γτ αν περιμενεις απο το προγραμμα που ακολουθειται δεν θα βγαλεις ακρη.Αυτο στο λεω γτ ειπες οτι σαρεσει ο προγραμματισμος και θα σε βοηθησει και σε πολλα αλλα πραγματα να τα καταλαβεις καλυτερα.Γραφωντας κωδικα μαθαινεις και καλυτερα πιστευω γιαυτο μην μεινεις πολυ στη θεωρια.Μικρα προγραμματακια στην αρχη και αργοτερα εχει ο Θεος.

Απο αποψη μαθηματων να μπαινεις σε εργαστηρια και φροντιστηρια,μην τρελαινεσαι και τοσο για τις διαλεξεις γτ σε μερικα μαθηματα ειναι χασιμο χρονου και αυτος ο χρονος δυσκολα ανακταται....Μαθε καποια στανταρ βασικα πραγματα τωρα για να αποκτησεις βασεις για τα επομενα.

Απο εκει και περα μπορεις και μονη σου να ασχοληθεις και να μαθεις κατι στο οποιο θα σου αρεσει (πχ web devolopment) και να μην μεινεισ κολλημενη μονο στα μαθηματα του πανεπιστημιου γτ θα χασεις το ενδιαφερον σου στην τελικη για ολα.

Πανω απο ολα καλη ψυχολογια και καλη διαθεση να υπαρχει και ολα τα αλλα ερχονται.Πιστευε στον εαυτο σου και στο τι μπορεις να πετυχεις και μην απελπιστεις ποτε.Οπως βλεπεις αρκετοι εσπευσαν να βοηθησουν. :-) Μην ντραπεις να πεις το προβλημα σου και σιγουρα καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει.
Καλο κουραγιο λοιπον και καλη συνεχεια με τα μαθηματα! :-) :-)
neraidoula

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 10:54 pm

vasilaros69 wrote:Ναι με καλυψες :-) .

Λοιπον ακου γιατι κι εγω σε παρομοια κατασταση με εσενα ημουν στο 1ο ετος. :-) .Κι εμενα πρωτη μου επιλογη η πληροφορικη....και πρωτος μου ερωτας το web designing και developing. ;)
Στο πρωτο ετος κι εγω που πηγαινα σχεδον σε ολες τις διαλεξεις απο καποια μαθηματα μην νομιζεις πως ειχα καταφερει και πολλα απο αποψη γνωσεων(στο να μαθω καποια βασικα για το καθε μαθημα).Σαυτο το κομματι θελει λιγο διαβασμα και μονη σου.
Η πληροφορικη για μενα δεν ηταν οπως την φανταζομουν γιατι στο μυαλο μου το ειχα συνδυασει αλλιως πριν μπω στη σχολη.Οτι θα μαθαινουμε προγραμματισμο,θα φτιαχνουμε σελιδες,θα κανουμε γραφικα,θα μαθαινουμε και τπτ αλλα γενικα για την πληροφορικη και τους υπολογιστες,για hardware κτλ κτλ. Ομως αυτο που ειδα ηταν μερικοι καθηγητες σε βαρετες διαλεξεις,κατι μαθηματα με μαθηματικα και κατι οικονομιες.(Κι εχεις ακομα στο επομενο εξαμηνο κατι λογιστικες,πιθανοτητες και αλλα τετοια ψιλοασχετα μαθηματα)-->spoil :-p

Κατα τη γνωμη μου καλο θα ηταν να διαβαζες οποτε μπορουσες και εβρισκες χρονο java κυριως (γτ στη σχολη μας θα τη συναντησεις σε πολλα μαθηματα ακομα) γτ αν περιμενεις απο το προγραμμα που ακολουθειται δεν θα βγαλεις ακρη.Αυτο στο λεω γτ ειπες οτι σαρεσει ο προγραμματισμος και θα σε βοηθησει και σε πολλα αλλα πραγματα να τα καταλαβεις καλυτερα.Γραφωντας κωδικα μαθαινεις και καλυτερα πιστευω γιαυτο μην μεινεις πολυ στη θεωρια.Μικρα προγραμματακια στην αρχη και αργοτερα εχει ο Θεος.

Απο αποψη μαθηματων να μπαινεις σε εργαστηρια και φροντιστηρια,μην τρελαινεσαι και τοσο για τις διαλεξεις γτ σε μερικα μαθηματα ειναι χασιμο χρονου και αυτος ο χρονος δυσκολα ανακταται....Μαθε καποια στανταρ βασικα πραγματα τωρα για να αποκτησεις βασεις για τα επομενα.

Απο εκει και περα μπορεις και μονη σου να ασχοληθεις και να μαθεις κατι στο οποιο θα σου αρεσει (πχ web devolopment) και να μην μεινεισ κολλημενη μονο στα μαθηματα του πανεπιστημιου γτ θα χασεις το ενδιαφερον σου στην τελικη για ολα.

Πανω απο ολα καλη ψυχολογια και καλη διαθεση να υπαρχει και ολα τα αλλα ερχονται.Πιστευε στον εαυτο σου και στο τι μπορεις να πετυχεις και μην απελπιστεις ποτε.Οπως βλεπεις αρκετοι εσπευσαν να βοηθησουν. :-) Μην ντραπεις να πεις το προβλημα σου και σιγουρα καποιος θα βρεθει να σε βοηθησει.
Καλο κουραγιο λοιπον και καλη συνεχεια με τα μαθηματα! :-) :-)
πολυ καλη η απαντηση σου!!με υπερκαλυψες και σε ευχαριστω!!!και εγω ετσι αισθανομαι οσον αφορα τις διαλεξεις,και ειχα ακριβως τις ιδιες προσδοκιες με σεν απριν μπω στη σχολη..μονο μια απορια εχω..πως ακριβως θα μαθω μονη μου web development?αυτο θα γινει απο το 3ο ετος και μετα?ευχαριστω κ παλι!!
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Dec 22, 2010 11:17 pm

Κατά την άποψη την δικιά μου, ό,τι μάθεις θα είναι 10% από την σχολή και 90% μόνη σου. Το θέμα είναι να αρχίσεις..... Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους υπόλοιπους.Οπότε αν σου αρέσει το web design θα βρεις το δρόμο σου, δεν έχεις ανάγκη τη σχολή.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
neraidoula

Post by neraidoula » Wed Dec 22, 2010 11:18 pm

necrofear_13 wrote:Κατά την άποψη την δικιά μου, ό,τι μάθεις θα είναι 10% από την σχολή και 90% μόνη σου. Το θέμα είναι να αρχίσεις..... Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους υπόλοιπους.Οπότε αν σου αρέσει το web design θα βρεις το δρόμο σου, δεν έχεις ανάγκη τη σχολή.
μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες!ναι μου αρεσει αλλα θεωρητικα....δεν ξερω καθολου κ τιποτα...οτι ξερω απο το λυκειο φαντασου
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Dec 22, 2010 11:22 pm

neraidoula wrote:
necrofear_13 wrote:Κατά την άποψη την δικιά μου, ό,τι μάθεις θα είναι 10% από την σχολή και 90% μόνη σου. Το θέμα είναι να αρχίσεις..... Κατά τα άλλα συμφωνώ με τους υπόλοιπους.Οπότε αν σου αρέσει το web design θα βρεις το δρόμο σου, δεν έχεις ανάγκη τη σχολή.
μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες!ναι μου αρεσει αλλα θεωρητικα....δεν ξερω καθολου κ τιποτα...οτι ξερω απο το λυκειο φαντασου
Είσαι τυχερή επειδή για τους περισσότερους τομείς της πληροφορικής υπάρχει άπειρο υλικό στο internet. Π.χ. ειδικά για προγραμματισμό υπάρχουν πολύ καλύτερα βιβλία από αυτα που παίρνουμε στη σχολή. Επίσης το θέμα είναι να βρεις και βιβλίο που να σε βολέυει εσένα. Έχει τύχει να διαβάζω κάτι από 3 βιβλία(1 κεφάλαιο από το ένα, ένα από το αλλο... κλπκλπ). Τι να πουν παιδιά που ειναι σε θεωρητικές σχολές που δεν βρίσκουν τίποτα στο net. Οπότε όρεξη να έχεις και να ψάχνεις.... αυτά. Όπως λέει κάποιος γνωστός μου, έχεις τον πίνακα, έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα...........ζωγράφισε.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Wed Dec 22, 2010 11:58 pm

Ας πουμε για παραδειγμα αν σου αρεσει το web design πιο συγκεκριμενα, στο μαθημα της επιστημης υπολογιστων στα εργαστηρια τωρα προς το τελος κανετε html και css.Σας μαθαινουν τα πολυ βασικα αλλα κατι ειναι κι αυτα ωστε να καταλαβαινεις.Αυτο ομως απο μονο του δεν ειναι αρκετο θα πρεπει να διαβασεις και μονη σου,υπαρχουν ενα σωρο tutorials για το οτιδηποτε, ποσο μαλλον για web development.
Και παραλληλα μπορεις να βρεις και δωρεαν software για σχεδιαση ιστοσελιδων κτλ κτλ.

Ε μετα ασχολεισαι και με τα υπολοιπα :-p .
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Dec 23, 2010 12:10 am

Από τη δική μου πείρα, κάποια γενικά πράγματα:

- Η Πληροφορική θέλει ΣΥΝΕΧΗ ενασχόληση. Ειδικότερα όταν βγεις στην αγορά εργασίας, δεν μπορείς να βασίζεσαι σε ό,τι διδάχθηκες στη σχολή. Η σχολή βάζει τα θεμέλια. Το χτίσιμο γίνεται από σένα.
- Συνεχώς πρέπει να μαθαίνεις και, ΚΥΡΙΩΣ, να έχεις διάθεση να μάθεις καινούργια πράγματα. Οι τεχνικές γνώσεις του σήμερα θα είναι ξεπερασμένες σε 5-10 χρόνια.
- Google is your best friend. Εκμεταλλεύσου το για οτιδήποτε.
- Χρησιμοποίησε τα communities, όπως κάνεις τώρα. Αυτά που ανακαλύπτεις, τα έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι και μπορούν να σε συμβουλεύσουν. Διάλεξε έναν τομέα και βρες κοινότητες που ασχολούνται με αυτόν. Πχ υπάρχουν ουκ ολίγες κοινότητες για web design.

Πιο συγκεκριμένα τώρα:
- Προσπάθησε η Πληροφορική να γίνει και χόμπυ σου. Μαζί με το διάβασμα, σε αυτό που ονομάζουμε "ελεύθερο χρόνο", ασχολήσου με κάποιο άλλο αντικείμενο. Πχ στον "ελεύθερο χρόνο μου έμαθα μια επιπλέον γλώσσα προγραμματισμού".
- Αν αφήνεις κάτι, σε αφήνει κι αυτό. Η επαφή ΠΡΕΠΕΙ να είναι διαρκής. Το ότι τα παράτησες τους πρώτους μήνες δεν σημαίνει τίποτα. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν ασχολήθηκες με τίποτα σχετικό στο διάστημα αυτό.
- Τα δύο μαθήματα που λες είναι βασικά για οτιδήποτε κι αν κάνεις. Βεβαιώσου ότι τα κατέχεις καλά.
- Μην αγχώνεσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά.

Σχετικά με το web design:
- Το web design και το web development ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Το web design έχει να κάνει με την εξωτερική δομή και εμφάνιση μιας ιστοσελίδας (παράδειγμα: "Τι χρώμα θα έχει το τάδε κουμπί"). Το web development αφορά στην λογική που θα έχει η ιστοσελίδα (παράδειγμα: "τι θα γίνει αν ο χρήστης πατήσει το τάδε κουμπί"). Η Πληροφορική δεν σχετίζεται με το web design. Πολλοί πληροφορικάριοι ασχολούνται με web design επειδή είναι συγγενές (και έχει και σχετικά καλά λεφτά), αλλά δεν είναι αμιγώς Πληροφορική. Η πλειονότητα των Ελλήνων πληροφορικάριων που δηλώνουν "designers" είναι ημιμαθείς designers.
- Είναι δημιουργικό, αλλά δεν θα σε αξιολογήσει κανείς για αυτό στη σχολή. Η ενασχόλησή σου μαζί του θα είναι τελείως προσωπική.
- Για να το κάνεις καλά, απαιτείται εξάσκηση και πολλές ώρες δουλειάς. Θα μπορούσε όμως να αποτελέσει ιδανικό χόμπυ.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 23, 2010 12:14 am

Τη στιγμή που είσαι αρκετά υπεύθυνη να αγχωθείς, σημαίνει ότι είσαι και αρκετά υπεύθυνη να ασχοληθείς. Μια χαρα θα τα βγάλεις όλα, μην αγχώνεσαι πάνω απ'όλα!

Ολα αυτα που θα διαβασεις εδώ να σου λένε, άλλα θα σ'αρέσουν, άλλα όχι, και τίποτα δεν θα είναι ακριβώς αυτό που θα κάνεις. Απλά διάβαζε με το δικό σου κουράγιο, και μια χαρά θα είσαι!

Merry Christmas ^_^
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
neraidoula

Post by neraidoula » Thu Dec 23, 2010 12:16 am

Ισοβίτης wrote:Από τη δική μου πείρα, κάποια γενικά πράγματα:

- Η Πληροφορική θέλει ΣΥΝΕΧΗ ενασχόληση. Ειδικότερα όταν βγεις στην αγορά εργασίας, δεν μπορείς να βασίζεσαι σε ό,τι διδάχθηκες στη σχολή. Η σχολή βάζει τα θεμέλια. Το χτίσιμο γίνεται από σένα.
- Συνεχώς πρέπει να μαθαίνεις και, ΚΥΡΙΩΣ, να έχεις διάθεση να μάθεις καινούργια πράγματα. Οι τεχνικές γνώσεις του σήμερα θα είναι ξεπερασμένες σε 5-10 χρόνια.
- Google is your best friend. Εκμεταλλεύσου το για οτιδήποτε.
- Χρησιμοποίησε τα communities, όπως κάνεις τώρα. Αυτά που ανακαλύπτεις, τα έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι και μπορούν να σε συμβουλεύσουν. Διάλεξε έναν τομέα και βρες κοινότητες που ασχολούνται με αυτόν. Πχ υπάρχουν ουκ ολίγες κοινότητες για web design.

Πιο συγκεκριμένα τώρα:
- Προσπάθησε η Πληροφορική να γίνει και χόμπυ σου. Μαζί με το διάβασμα, σε αυτό που ονομάζουμε "ελεύθερο χρόνο", ασχολήσου με κάποιο άλλο αντικείμενο. Πχ στον "ελεύθερο χρόνο μου έμαθα μια επιπλέον γλώσσα προγραμματισμού".
- Αν αφήνεις κάτι, σε αφήνει κι αυτό. Η επαφή ΠΡΕΠΕΙ να είναι διαρκής. Το ότι τα παράτησες τους πρώτους μήνες δεν σημαίνει τίποτα. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν ασχολήθηκες με τίποτα σχετικό στο διάστημα αυτό.
- Τα δύο μαθήματα που λες είναι βασικά για οτιδήποτε κι αν κάνεις. Βεβαιώσου ότι τα κατέχεις καλά.
- Μην αγχώνεσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά.

Σχετικά με το web design:
- Το web design και το web development ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Το web design έχει να κάνει με την εξωτερική δομή και εμφάνιση μιας ιστοσελίδας (παράδειγμα: "Τι χρώμα θα έχει το τάδε κουμπί"). Το web development αφορά στην λογική που θα έχει η ιστοσελίδα (παράδειγμα: "τι θα γίνει αν ο χρήστης πατήσει το τάδε κουμπί"). Η Πληροφορική δεν σχετίζεται με το web design. Πολλοί πληροφορικάριοι ασχολούνται με web design επειδή είναι συγγενές (και έχει και σχετικά καλά λεφτά), αλλά δεν είναι αμιγώς Πληροφορική. Η πλειονότητα των Ελλήνων πληροφορικάριων που δηλώνουν "designers" είναι ημιμαθείς designers.
- Είναι δημιουργικό, αλλά δεν θα σε αξιολογήσει κανείς για αυτό στη σχολή. Η ενασχόλησή σου μαζί του θα είναι τελείως προσωπική.
- Για να το κάνεις καλά, απαιτείται εξάσκηση και πολλές ώρες δουλειάς. Θα μπορούσε όμως να αποτελέσει ιδανικό χόμπυ.
σε ευχαριστω.πολυ καλη η τοποθετηση σου με καλυψε αρκετα θα ελεγα...μου λες οτι το σωστο χτισιμο δεν θα γινει απο τη σχολη αλλα απο εμενα...δηλαδη?γινε αν θες λιγο πιο αναλυτικος...τωρα πχ περα απο την υπερεντατικη ενασχοληση με java και επιστημη εν οψει εξεταστικης τι αλλο μπορω να κανω extra...??
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Thu Dec 23, 2010 12:31 am

neraidoula wrote:σε ευχαριστω.πολυ καλη η τοποθετηση σου με καλυψε αρκετα θα ελεγα...μου λες οτι το σωστο χτισιμο δεν θα γινει απο τη σχολη αλλα απο εμενα...δηλαδη?γινε αν θες λιγο πιο αναλυτικος...τωρα πχ περα απο την υπερεντατικη ενασχοληση με java και επιστημη εν οψει εξεταστικης τι αλλο μπορω να κανω extra...??
Δηλαδή: Οι καθηγητές κάνουν τη δουλειά τους. 1-2 καθηγητές την κάνουν σωστά, 4-5 την κάνουν τυπικά και αδιάφορα και άλλοι τόσοι την κάνουν χάλια. Επομένως, δεν μπορείς να στηρίζεσαι μόνο σε αυτούς. Επίσης, η σχολή έχει σκοπό να σου δείξει τον δρόμο (να σου πει τι κατευθύνσεις υπάρχουν), όχι να σε πάρει από το χέρι.

Υπάρχουν μαθήματα που θα σου αρέσουν και μαθήματα που δεν θα σου αρέσουν. Σε όσα σου αρέσουν, προσπάθησε να δεις λίγο πέρα από όσα διδάσκονται.

Παράδειγμα: Έστω ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός με Java. Στη σχολή διδάσκουν 5-10 βασικά πράγματα. Εσύ, μόνη σου, μπες στο Ίντερνετ και ψάξε για θέματα όπως "δημιουργία γραφικών παραθύρων με Java" ή "διαχείριση δεδομένων με Java". Ο καλύτερος τρόπος είναι να φτιάχνεις απλές εφαρμογές για προσωπική σου χρήση. Έτσι, και παίζεις και μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα!

Όσο περισσότερο μαθαίνεις κάτι, τόσο ανοίγουν οι ορίζοντές σου και τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις τι υπάρχει παρακάτω. Η γνώση έρχεται αλυσιδωτά. Η σχολή θα σου δώσει τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας, εσύ θα βρεις τους υπόλοιπους. Αρκεί φυσικά να δείχνεις συνεχές ενδιαφέρον, να δουλεύεις σκληρά και να μην επαναπαύεσαι.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
neraidoula

Post by neraidoula » Thu Dec 23, 2010 12:38 am

Ισοβίτης wrote:
neraidoula wrote:σε ευχαριστω.πολυ καλη η τοποθετηση σου με καλυψε αρκετα θα ελεγα...μου λες οτι το σωστο χτισιμο δεν θα γινει απο τη σχολη αλλα απο εμενα...δηλαδη?γινε αν θες λιγο πιο αναλυτικος...τωρα πχ περα απο την υπερεντατικη ενασχοληση με java και επιστημη εν οψει εξεταστικης τι αλλο μπορω να κανω extra...??
Δηλαδή: Οι καθηγητές κάνουν τη δουλειά τους. 1-2 καθηγητές την κάνουν σωστά, 4-5 την κάνουν τυπικά και αδιάφορα και άλλοι τόσοι την κάνουν χάλια. Επομένως, δεν μπορείς να στηρίζεσαι μόνο σε αυτούς. Επίσης, η σχολή έχει σκοπό να σου δείξει τον δρόμο (να σου πει τι κατευθύνσεις υπάρχουν), όχι να σε πάρει από το χέρι.

Υπάρχουν μαθήματα που θα σου αρέσουν και μαθήματα που δεν θα σου αρέσουν. Σε όσα σου αρέσουν, προσπάθησε να δεις λίγο πέρα από όσα διδάσκονται.

Παράδειγμα: Έστω ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός με Java. Στη σχολή διδάσκουν 5-10 βασικά πράγματα. Εσύ, μόνη σου, μπες στο Ίντερνετ και ψάξε για θέματα όπως "δημιουργία γραφικών παραθύρων με Java" ή "διαχείριση δεδομένων με Java". Ο καλύτερος τρόπος είναι να φτιάχνεις απλές εφαρμογές για προσωπική σου χρήση. Έτσι, και παίζεις και μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα!

Όσο περισσότερο μαθαίνεις κάτι, τόσο ανοίγουν οι ορίζοντές σου και τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις τι υπάρχει παρακάτω. Η γνώση έρχεται αλυσιδωτά. Η σχολή θα σου δώσει τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας, εσύ θα βρεις τους υπόλοιπους. Αρκεί φυσικά να δείχνεις συνεχές ενδιαφέρον, να δουλεύεις σκληρά και να μην επαναπαύεσαι.
μαλιστα...καταλαβα...(και παλι βουνο μου φαινονται)...αλλα τοσοι κ τοσοι επιβιωσαν σε αυτη τη σχολη!!..θα την βρω την ακρη..θα προσπαθησω γ να μη νιωυω ΧΑΖΗ.. :-p παντως το forum ειναι πολυ καλο...με βοηθησε πολυ σημερα...ευχαριστω !!!! :smt006
Post Reply

Return to “off-topic”