Για αίτηση στο μεταπτυχιακό...

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
Post Reply
henryfool
bit level
bit level

Για αίτηση στο μεταπτυχιακό...

Post by henryfool » Tue Feb 24, 2009 9:13 pm

Είδα οτι ξεκίνησαν οι αιτήσεις!

Ήθελα να ρωτήσω κατι..
είμαι 4ετής και μου μένουν 5-6 μαθήματα,δηλ σκοπεύω να πάρω πτυχίο ιούνιο.
τι πρέπει να κάνω με την αίτηση μου ?
επίσης, οι συστατικές είναι αναγκαίες? μπορώ να τις προσκομίσω αργότερα(δηλ μετα το εαρινό)?
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Re: Για αίτηση στο μεταπτυχιακό...

Post by koki » Tue Feb 24, 2009 10:11 pm

henryfool wrote:Είδα οτι ξεκίνησαν οι αιτήσεις!

Ήθελα να ρωτήσω κατι..
επίσης, οι συστατικές είναι αναγκαίες? μπορώ να τις προσκομίσω αργότερα(δηλ μετα το εαρινό)?
Δεν υπάρχει πρόβλημα 99% των περιπτώσεων με τα χρωστούμενα, σε δέχονται με προϋπόθεση να πάρεις πτυχίο πριν γραφτείς/ξεκινήσουν μαθήματα

Οι συστατικές είναι αναγκαίες πάντα και πρέπει να συνοδεύουν την αίτησή σου. Μην βιάζεσαι να κάνεις αίτηση χωρίς αυτές, αφού όπως θα δεις έχεις καιρό μέχρι την προθεσμία.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Wed Feb 25, 2009 2:11 pm

Όπως τα λέει ο/η koki είναι τα πράγματα.

Δ. Γκρ.
henryfool
bit level
bit level

Post by henryfool » Wed Feb 25, 2009 4:19 pm

συγγνώμη και παλι...ακομα μια ερωτηση:

επειδη δεν το έχω βρει πουθενά..η προθεσμία των αιτήσεων πότε λήγει ?

(α! επισης..παίζει ρόλο η διάρκεια σπουδών σε σχέση με το βαθμο? δηλ 4 χρόνια, αλλα όχι και τόσο μεγάλος βαθμός..?)
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Wed Feb 25, 2009 4:42 pm

henryfool wrote:συγγνώμη και παλι...ακομα μια ερωτηση:

(α! επισης..παίζει ρόλο η διάρκεια σπουδών σε σχέση με το βαθμο? δηλ 4 χρόνια, αλλα όχι και τόσο μεγάλος βαθμός..?)
Για διαδικαστικά θέματα μπορείτε να μιλήσετε με την κα. Άννα Παπάζογλου (210.8203.642, Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος).

Ναι, όλες οι ουσιαστικές πληροφορίες συνεκτιμώνται (προηγούνται οι αριστούχοι που τέλειωσαν σε 4 χρόνια... :-D ).

Δ. Γκρ.
henryfool
bit level
bit level

Post by henryfool » Wed Feb 25, 2009 4:53 pm

ευχαριστώ.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Wed Feb 25, 2009 9:21 pm

redlabel wrote:

Για διαδικαστικά θέματα μπορείτε να μιλήσετε με την κα. Άννα Παπάζογλου (210.8203.642, Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος).

Ναι, όλες οι ουσιαστικές πληροφορίες συνεκτιμώνται (προηγούνται οι αριστούχοι που τέλειωσαν σε 4 χρόνια... :-D ).

Δ. Γκρ.
Το κακό είναι ότι αμέσως μετά προτιμούνται οι αριστούχοι που τελείωσαν σε 6 χρόνια...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Feb 26, 2009 12:47 am

Proxenos wrote:
redlabel wrote:

Δ. Γκρ.
Το κακό είναι ότι αμέσως μετά προτιμούνται οι αριστούχοι που τελείωσαν σε 6 χρόνια...
Δηλαδή?
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Feb 26, 2009 1:08 am

Theofaman wrote:
Proxenos wrote:
redlabel wrote:

Δ. Γκρ.
Δηλαδή?
Δηλαδή ο βαθμός δυστυχώς προηγείται της επιμέλειας... Καλύτερα 8 με δυο μαθήματα ανά εξάμηνο παρά 7 με 4...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Thu Feb 26, 2009 1:15 am

Proxenos wrote:
Theofaman wrote:
Proxenos wrote: Το κακό είναι ότι αμέσως μετά προτιμούνται οι αριστούχοι που τελείωσαν σε 6 χρόνια...
Δηλαδή?
Δηλαδή ο βαθμός δυστυχώς προηγείται της επιμέλειας... Καλύτερα 8 με δυο μαθήματα ανά εξάμηνο παρά 7 με 4...
Ενδιαφέρον αυτό. Προσωπικά απείχα από την σχολή για 1 έτος μιας και εργαζόμουν, οπότε στην καλή περίπτωση θα τελειώσω στα 5 έτη. Αυτό όμως αρκετά πιεστικά το οποίο με κάνει να συμβιβάζομαι με ορισμένα μαθήματα με την έννοια του να μην απαιτώ βαθμό παρά μόνο να τα περάσω. Αλλά με αυτό που αναφέρεις θα σύμφερε μία παράταση των σπουδών προς όφελος του βαθμού. Αυτό ισχύει για τα μεταπτυχιακά και του εξωτερικού ή μόνο για την Ελλάδα?
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
koki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by koki » Thu Feb 26, 2009 2:27 am

Βασικά ξέρω ότι στα περισσότερα μεταπτυχιακά και ειδικά από σο γνωρίζω στο τμήμα μας, το βιογραφικό σε σύνολο και η συνέντευξη παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο από τα πολύ τυπικά. Εντάξει υπάρχει ένα φιλτράρισμα με βάση βαθμούς κλπ αλλά εάν κάνεις την διαφορά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Feb 26, 2009 11:13 am

Theofaman wrote:
Proxenos wrote:
Ενδιαφέρον αυτό. Προσωπικά απείχα από την σχολή για 1 έτος μιας και εργαζόμουν, οπότε στην καλή περίπτωση θα τελειώσω στα 5 έτη. Αυτό όμως αρκετά πιεστικά το οποίο με κάνει να συμβιβάζομαι με ορισμένα μαθήματα με την έννοια του να μην απαιτώ βαθμό παρά μόνο να τα περάσω. Αλλά με αυτό που αναφέρεις θα σύμφερε μία παράταση των σπουδών προς όφελος του βαθμού. Αυτό ισχύει για τα μεταπτυχιακά και του εξωτερικού ή μόνο για την Ελλάδα?
Ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, όχι βέβαια σε όλες. Αλλά ο βαθμός μετράει πάντα πολύ περισσότερο. Ακόμη και σε υποτροφίες: πολλές θέλουν ένα 8 μόνο για να κάνεις αίτηση. Μπορεί να έχεις βγάλει 7,8 και να είσαι πρώτος στην τάξη σου, δεν καίγονται καθόλου...

koki wrote:Βασικά ξέρω ότι στα περισσότερα μεταπτυχιακά και ειδικά από σο γνωρίζω στο τμήμα μας, το βιογραφικό σε σύνολο και η συνέντευξη παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο από τα πολύ τυπικά. Εντάξει υπάρχει ένα φιλτράρισμα με βάση βαθμούς κλπ αλλά εάν κάνεις την διαφορά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει μόνο το τμήμα μας - στο οποίο εν μέρει γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει κάθε βαθμός. Πολλοί θέλουν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό σε άλλο Πανεπιστήμιο ή και έξω.
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by redlabel » Thu Feb 26, 2009 11:25 am

Η αξιολόγηση των υποψηφίων στο ΠΜΣ σε Πληροφοριακά Συστήματα βασίζεται σε ένα σύνολο σταθμισμένων κριτηρίων (πχ. μέσος όρος πτυχίου, εργασιακή εμπειρία, βαθμοί σε μαθήματα που σχετίζονται με το μεταπτυχιακό, τυχόν ερευνητική εμπειρία, συνέντευξη, τμήμα αποφοίτησης κλπ.), στα οποία η συνέντευξη (στην οποία συνήθως συμμετέχουν 3-5 καθηγητές του ΠΜΣ) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Δ. Γκρ.
koki
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by koki » Thu Feb 26, 2009 2:30 pm

Proxenos wrote:

koki wrote:Βασικά ξέρω ότι στα περισσότερα μεταπτυχιακά και ειδικά από σο γνωρίζω στο τμήμα μας, το βιογραφικό σε σύνολο και η συνέντευξη παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο από τα πολύ τυπικά. Εντάξει υπάρχει ένα φιλτράρισμα με βάση βαθμούς κλπ αλλά εάν κάνεις την διαφορά, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει μόνο το τμήμα μας - στο οποίο εν μέρει γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει κάθε βαθμός. Πολλοί θέλουν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό σε άλλο Πανεπιστήμιο ή και έξω.
Νιε αλλά το παιδάκι άνοιξε το topic εδώ για του τμήματος τα μεταπτυχιακά, μικρό μου πόνυ! :-D

Ακόμα και για έξω και πάλι όμως, συνήθως ο βαθμός και τα πολύ τυπικά αποτελούν φιλτράρισμα, γιατί δεν μπορούν να βλέπουν 600 αιτήσεις.

zoo
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by zoo » Fri Mar 06, 2009 1:03 am

henryfool wrote:Είδα οτι ξεκίνησαν οι αιτήσεις!

Ήθελα να ρωτήσω κατι..
Να ρωτήσω κάτι;

Που είδες ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις;

Μιας και κοιτάζοντας την επίσημη σελίδα του ΠΜΣ δεν είδα να έχει βγεί κάποια επίσημη ανακοίνωση...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
henryfool
bit level
bit level

Post by henryfool » Sun Mar 08, 2009 7:08 pm

στην κεντρική σελίδα του aueb το λέει. πατας το λινκ και σε βγάζει απλά σε όλα τα μεταπτυχιακά...

μην αγχωνεσαι..ρωτησα στη γραμματεία, και οταν είναι τηα βγει συγκεκριμένη προκήρυξη η κατι τέτοιο..
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”