Καλώς τα τα παιδιά τα καινούργια!

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
Post Reply
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Καλώς τα τα παιδιά τα καινούργια!

Post by silegav » Sat Sep 29, 2007 8:55 pm

Έχουν ανέβει στην σελίδα του προγράμματος (την οποία κάποια στιγμή πρέπει να προσφερθούμε να "εξυγχρονίσουμε") μερικές ανακοινώσεις που σας ενδιαφέρουν:

Ανακοίνωση για την εναρκτήρια συνάντηση

Πρόγραμμα εξαμήνου

Έχουν γίνει αλλαγές από το περυσινό:
- 2 επιλογής αντί για ένα στο πρώτο εξάμηνο
- Βαζιργιάννης αντί για Κωτίδη
- Φροντιστήριο στις Βάσεις
- Μάθημα τις Παρασκευές.

Δεν μου αρέσουν και τόσο οι αλλαγές...

Καλή αρχή παιδιά!!!![/list]
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Sat Sep 29, 2007 10:53 pm

Μην αγχώνεις τα παιδιά!!! Μια χαρα θα πάνε! Όσο για τις αλλαγές δεν μπορώ να μην τις σχολιάσω :p

- 2 επιλογής αντί για ένα στο πρώτο εξάμηνο
Πρόταση: Μαλεύρης και Κανέλης (και θα είστε ήσυχοι από τα επιλογής)

- Βαζιργιάννης αντί για Κωτίδη
Ούτε κρύο ούτε ζέστη

- Φροντιστήριο στις Βάσεις
Πάντα έτσι ήταν, εκτός από πέρυσι. Δεν είναι τίποτα...

- Μάθημα τις Παρασκευές.
Κακό.... Αν κάποιος αποφασίσει να δουλεύει παράλληλα θα έχει πρόβλημα. Το bonus του μεταπτυχιακού αυτού ήταν οι 1-2 κενές ημερες την εβδομάδα.

Συνεπώς, εκτος από την τελευταία, οι άλλες μια χαρά είναι. Ειδικά αυτό το +1 επιλογής, άψογο!! (με τις συγκεκριμένες επιλογές)

Άντε καλή δύναμη!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Sep 30, 2007 12:01 pm

Φαντάζομαι πως το +1 επιλογής δεν είναι σημαντική διαφορά, καθώς απλά θα έχουν -1 επιλογής στο επόμενο εξάμηνο. :-)

Εγώ προσωπικά τον Κωτίδη τον συμπάθησα πολύ περισσότερο στο μάθημα του από τον Βαζιργιάννη. Αν και είμαι σίγουρος πως ο Βαζιργιάννης δεν θα κάνει βάσεις δεδομένων, αλλά data mining, όπως είχε κάνει και στους προηγούμενους από μένα.

Για την πρόταση στα επιλογής δεν έχω να κάνω, καθώς ούτε κρυπτογραφία είχα πάρει, ούτε Μαλεύρη. Για την κρυπτογραφία πάντως άκουσα άσχημα σχόλια και είδα κάκιστους βαθμούς.

Τον Κανέλλη μην τον χάσετε!Απλά το παληκάρι είναι και πολύ καλός στην δουλειά του αλλά και το μάθημα του ανοίγει μάτια!

Πάντως δεν νομίζω να τους άγχωσα με το προηγούμενο post μου...με αυτό ίσως! :-)
apo
bit level
bit level

Post by apo » Sun Sep 30, 2007 1:52 pm

Ένα έχω να πώ. Μακριά από κρυπτογραφία... Εγώ που πήρα Μαλεύρη μπορώ να πω ότι είναι ένα βατό μαθηματάκι. Αααααα και μακριά από κρυπτογραφία (όσο κι αν το όνομα του μαθήματος σας τραβάει) μακριά!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Oct 01, 2007 9:46 am

silegav wrote:(την οποία κάποια στιγμή πρέπει να προσφερθούμε να "εξυγχρονίσουμε")
Τη σελίδα του προγράμματος έχουμε προσφερθεί και οι παλιότεροι να αναδιαμορφώσουμε, αλλά φαίνεται ότι... αρέσει πιο πολύ έτσι :)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Oct 01, 2007 12:16 pm

apo wrote:Ένα έχω να πώ. Μακριά από κρυπτογραφία... Εγώ που πήρα Μαλεύρη μπορώ να πω ότι είναι ένα βατό μαθηματάκι. Αααααα και μακριά από κρυπτογραφία (όσο κι αν το όνομα του μαθήματος σας τραβάει) μακριά!
Παλαιότερα που το μάθημα το έκανε ο αξιαγάπητος Μυτιληναίος ήταν από τα αγαπημένα. Τώρα έχει γίνει από τα επικύνδινα
Last edited by Sreak on Tue Oct 02, 2007 8:50 am, edited 1 time in total.
janag79
byte level
byte level
Post by janag79 » Mon Oct 01, 2007 1:02 pm

Τα inside info απο τους παλιούς είναι πολύτιμα...Να ρωτήσω, τα εργαστήρια - φροντιστήρια είναι υποχρεωτικά? Πέρνουν παρουσίες?
panagis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by panagis » Mon Oct 01, 2007 4:37 pm

Γενικά δεν παίρνουν παρουσίες (τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ), ούτε στα φροντιστήρια ούτε στα μαθήματα. Απλά μην το παρακάνετε ;-)
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Oct 01, 2007 10:04 pm

Εγώ θα σας συμβούλευα να μην χάνετε φροντιστήρια, όταν κρίνετε ότι δεν είναι χαμένος χρόνος. Μεγάλα παιδιά είστε.

Μην σας νοιάζουν οι παρουσίες. Πηγαίντε στα μαθήματα ανεξαρτήτου παρουσιών. Αν δεν μπορείτε λόγω προσωπικού προβλήματος, συζητήστε το με τον κο Αποστολόπουλο. Ευτυχώς οι περισσότεροι καθηγητές του ΜΠΣ είναι απολύτως λογικοί και συζητήσιμοι.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Tue Oct 02, 2007 8:52 am

Παιδιά ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ μην χάσετε ούτε μισό φροντιστήριο από τις Βάσεις του κυρίου Βαζιργιάννη.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Oct 02, 2007 9:41 am

Sreak wrote:Παιδιά ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ μην χάσετε ούτε μισό φροντιστήριο από τις Βάσεις του κυρίου Βαζιργιάννη.
++

Πραγματικά θα χάσετε τη μπάλα στα κεφάλαια της εξόρυξης αν δεν παρακολουθήσετε τα φροντιστήρια.

Επίσης τα φροντιστήρια στα Δίκτυα γίνονται ασκήσεις που αποτελούν μπούσουλα για αυτά που ζητούνται και στις εξετάσεις.

Δεν είναι θέμα παρουσιών! Είναι καθαρά θέμα του καθενός. Βλέπετε και κρίνεται αναλόγως! Εγώ θεωρούσα τα φρον σημαντικά! Άλλοι στη φουρνιά μου προτιμούσαν να κάθονται και να διαβάζουν μόνοι τους! Άλλοι πάλι δεν ερχόντουσαν ούτε στα μαθήματα παρα μόνο στο τελευταίο τέταρτο και τελικά διέπρεψαν γιατί ήταν πιο παραγωγικό για αυτούς το προσωπικό διάβασμα. Ο καθένας όπως βολεύεται! Απλά αφιερώστε ένα μήνα στην αρχή για να δείτε πως σας βολεύει εσάς!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Fri Oct 05, 2007 1:08 am

Λέτε να εμφανιστούμε στη συνάντηση της Δευτέρας οι παλιοί ή μήπως να αφήσουμε τα παιδιά στην ηρεμία τους;; :lol:
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Fri Oct 05, 2007 9:09 am

Ίσως να ήταν καλό μαζί με όλους τους καθηγητές να υπάρχει στη συνάντηση και ένας εκπρόσωπος από τους φοιτητές. Το θεωρώ πολύ καλή ιδέα.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Fri Oct 05, 2007 11:31 am

Όντως συμφωνώ με το silegav ότι το περσινό προγραμματάκι μ'άρεσε περισσότερο. Το τριημεράκι Π/Σ/Κ ήταν ότι πρέπει...!Τα φροντιστήρια ομολογώ ότι είναι κάτι θετικό που προστέθηκαν. Οι ασφάλεια μεταφέρθηκε δεύτερο εξάμηνο μάλλον ε?Μάλλον λόγω εκπαιδευτικής άδειας του κ.Γκρίτζαλη. Όσο για τα επιλεγόμενα εγώ θα πρότινα Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων αν το κάνει πάλι ο κ.Κανέλης αξίζει...!Όσο για την κρυπτογραφία έχω να πω πως είναι ένα άκρως ενδιαφέρον μάθημα αλλά δεν προτείνω να το πάρετε...!Μην μπειτε στον πειρασμό!!!!!!!!!!
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Fili
Buffer underflow exception

Post by Fili » Fri Oct 05, 2007 5:19 pm

apo wrote:Ένα έχω να πώ. Μακριά από κρυπτογραφία... Εγώ που πήρα Μαλεύρη μπορώ να πω ότι είναι ένα βατό μαθηματάκι. Αααααα και μακριά από κρυπτογραφία (όσο κι αν το όνομα του μαθήματος σας τραβάει) μακριά!
Συμφωνώ απόλυτα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την κρυπτογραφία μπορεί να διαβάσει μόνος του. Υπάρχουν πολλές πηγές στο internet. Και αν δεν έχει γίνει σαφείς ακόμα από εμένα και τους υπόλοιπους που αναφερθήκανε στο μάθημα της κρυπτογραφίας, επισημαίνω κι εγω μακρυα........
DIviNOS

Post by DIviNOS » Sun Oct 07, 2007 1:27 am

Λοιπόν, κι εγώ θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να πάρετε Διοικητική Π.Σ. Ο κ. Κανέλλης είναι πολύ καλός και μεταδοτικός. Το μάθημα του ασχολείται με case studies εταιρειών που χρησιμοποίησαν πληροφοριακά συστήματα και αν αυτά επέτυχαν το σκοπό τους και γιατί. Αξίζει όσο λίγα.

Από τα υπόλοιπα δύο μαθήματα επιλογής, δεν πήρα κάποιο, οπότε δεν εκφέρω άποψη.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”