παρουσιάσεις μαθημάτων

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
Post Reply
peavey
byte level
byte level

παρουσιάσεις μαθημάτων

Post by peavey » Wed Dec 07, 2005 6:40 am

ΟΚ, απο εμένα μέχρι στιγμής δεν έχετε ούτε Μηλιώτη ούτε Γιακουμάκη.Που τα στέλνω?

Επίσης Κανέλλη έχει στείλει μόνο ένας?Παιδιά δώστε οδηγίες και ένα status report να ξέρουμε τι παίζει, τα χριστούγεννα έρχονται...

In other news, πάρτε ένα ωραίο παράδειγμα που έχει το msdn για τη χρησιμότητα του COM (σώζει ζωές) :)
You need to develop an application for CompanyX Gas Tanks. The application will display the level of gasoline in CompanyX's new prestigious 1,000-gallon fuel tank. First, you create [..snip..] Internally, GasTankLevelGetterDLL supports the device capability to read data continuously from the new 1,000-gallon CompanyX gas tank. Your application works like a charm and ships "bugless."

A couple weeks later, Ricky Rich calls you up and says your ActiveX gauge control is the prettiest thing he has ever seen in his life. Ricky says he wants to use it to monitor the level of his 5,000-gallon fish tank. He says the gauge needs to show the same three levels as your gas control. [...snip...] He uses your application 24 hours a day to be sure his fish are safe and secure. You ship a new LevelGetterDLL to CompanyX as well. Other companies contact you about using your ActiveX gauge control. You respond by saying, "No problem. Export these three functions, name your DLL LevelGetterDLL, and you are ready to go." [...snip...] You go home that night feeling very smart.

The next day you open The Wall Street Journal to find that Ricky Rich has died in a helicopter accident. While en route to Rich Inc. headquarters, Ricky's helicopter ran out of gas. It seems that Ricky was an CompanyX client, and he ran two applications on his PC simultaneously. Application 1 was the fish tank monitor you developed for him using the LevelGetterDLL. Application 2 was CompanyX's fuel tank monitoring application that also used a version of LevelGetterDLL, the one shipped with Ricky's helicopter. Although Ricky ran both applications, Application 2, CompanyX's fuel tank monitoring application, used the fish tank's LevelGetterDLL and reported the levels in the fish tank instead of CompanyX's 1,000-gallon gas tank, because the version for the fish tank was copied to the computer last. Ricky never knew that his helicopter was about to run out of gas. The Rich estate sues CompanyX who, in turn, sues you. The other companies you advised decide to sue you as well. Had you used COM, Ricky Rich would be alive today, and you would not be behind bars.
Χρησιμοποιώ κάποια δόση υπερβολής...
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Wed Dec 07, 2005 4:25 pm

Μέσα στην εβδομάδα θα έχω μοντάρει το σύστημα και θα ενημερώσω
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Dec 13, 2005 9:03 pm

Το θέμα μονταρίστηκε λοιπόν και λειτουργεί στο http://venus.cslab.aueb.gr/~mscis/.
Έχει αποσταλεί και mail σε όλους αλλά το ανακοινώνουμε κι εδώ επειδή δεν ξέρουμε κατα πόσο είναι ανανεωμένη η λιστα.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Quasar
bit level
bit level

Πρόβλημα με το uploading στο χώρο για τις παρουσιάσεις

Post by Quasar » Tue Dec 27, 2005 5:51 pm

Γεια και χαρά σας παίδες!

Σήμερα προσπαθούσα να ανεβάσω δύο zip μέσω της σελίδας που φτιάξατε για τις παρουσιάσεις των μεταπτυχιακών στα Πληρ. Συσ. αλλά δεν τα κατάφερα. Ο λόγος είναι ότι δοκίμαζα να κάνω upload και μετά από λίγα λεπτά μου έβγαζε μήνυμα ο browser ότι είχε πολλή ώρα να πάρει απάντηση από τον web server και σταματούσε τη διαδικασία. Τα αρχεία που προσπάθησα να ανεβάσω ήταν 2.5 και 5.5 MB και τελικά ούτε το μεγάλο, ούτε το μικρότερο μπόρεσα να ανεβάσω. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι για κάμποση ώρα έστελνα δεδομένα και μετά για κάποιο λόγο σταματούσε η ροή, περνούσε κάνα λεπτό (μήπως γίνόταν κάποιο ενδιάμεσο caching εκείνη τη στιγμή;;; ) μετά συνέχιζε η ροή, και τελικά στη δεύτερη τέτοια "διακοπή" μου πέταγε error o browser.

Φταίω εγώ; Μήπως απλά ήταν η κακιά στιγμή; ή μήπως κάτι που θα μπορούσε κάποιος webmaster να διευκολύνει; Αυτά από μένα.

Χρόνια πολλά παίδες!
Π.Κ.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Tue Dec 27, 2005 6:21 pm

Χρόνια πολλά!!!
Ο Firefox έχει ένα προβληματάκι και βγάζει κάποιες φορές αυτό το μήνυμα . Συνήθως όμως παρά το error το ανέβασμα πραγματοποιείται. Κοίταξε επομένως αν πράγματι έχουν ανέβει οι παρουσιάσεις διαφορετικά χρησιμοποίηση έναν άλλο browser π.χ internet explorer (δεν πίστευα ποτέ ότι θα έδινα μια τέτοια συμβουλή :) )

Και πάλι Χρόνια πολλά σε όλους!
Quasar
bit level
bit level

Ο σπάστης ξαναχτυπά

Post by Quasar » Wed Dec 28, 2005 5:41 pm

...εγώ είμαι αυτός - μην έχουμε και παραξηγήσεις!

Παλικάρια (και κοπελιές)!
Προσπαθώ να ανεβάσω τα zip-ακια μου όπως έγραψα και παραπάνω αλλά ακόμα δεν τα'χω καταφέρει! Δοκίμασα (και όχι μόνο μία φορά) να ανεβάσω χρησιμοποιώντας το IE (δάκτυλος Bill Gates! Έλα παραδέξου το Sreak! Το μηλαράκι το έχεις για ξεκάρφωμα, έτσι; ), αλλά εξακολουθεί να μην με δέχεται, δίνοντας τώρα σταθερά μήνυμα ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα δικαιώματα σε 777. Απο Windows XP το στέλνω το zip-ακι και δεν έχω βάλει τίποτα περίεργα δικαιώματα (τουλάχιστον απ'όσο ξέρω).

Μάλιστα δοκίμασα δύο εκδοχές:
1) Να στείλω το zip με το ίδιο ακριβώς όνομα που είχα στείλει και την πρώτη φορά που απέτυχα (τότε ακόμα με τον Firefox) με την ελπίδα ότι θα αντικαταστήσω το παλιό αρχείο με το σωστό. - "could not change permission...".
2) Να στείλω καινούριο όνομα zip, με την ελπίδα ότι οι φίλτατοι web-μάστορες θα έσβηναν μετά το άχρηστο. - "could not change permission...".

Για πέτε μου σας περικαλώ... Τι κάνω λάθος; Και αν δεν είναι εύκολο να μου το απαντήσετε αυτό, τότε μήπως υπάρχει κάνα email να στείλω τα αρχεία εκεί, και κάποιος καλός άνθρωπος να τα βάλει στη σελίδα δια της πλαγίου οδού - μη τρώμε και τον χρόνο μας με το uploading;;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, αγαπητοί και σας εύχομαι Καλή Χρονία!
Π.Κ.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Dec 28, 2005 6:10 pm

στείλε μου ένα mail με το αρχείο στο einherjar :@: venus.cslab.aueb.gr να κοιτάξω που είναι το πρόβλημα. sorry για την ταλαιπωρία
Quasar
bit level
bit level

Thanks!

Post by Quasar » Thu Dec 29, 2005 2:20 am

Μόλις σου έστειλα το email που μου ζήτησες.

.. Καμία ταλαιπωρία, που λες. Αντιθέτως, ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και για την τόση προσπάθεια να συντηρήσετε και να εμπλουτίσετε το forum που μας είναι πολύ χρήσιμο! Μπράβο παιδες!
Π.Κ.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Dec 30, 2005 2:26 am

οκ το ανέβασα μέσω ftp αφού διαπίστωσα το πρόβλημα που περιγράφεις. Δυστυχώς δεν πολυπρολαβαίνω να το ψάξω. Αν κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα ας μου το στέλνει το αρχείο με email και θα το ανεβάζω εγώ.
ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και για την τόση προσπάθεια να συντηρήσετε και να εμπλουτίσετε το forum που μας είναι πολύ χρήσιμο! Μπράβο παιδες!
Να'σαι καλά ;)
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”