ερώτηση για τα Θέματα Τεχνολογίας Λογισμικού

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
Post Reply
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

ερώτηση για τα Θέματα Τεχνολογίας Λογισμικού

Post by silegav » Tue Dec 05, 2006 7:52 pm

Ας μιλήσουν οι παλιοί που έχουν και την γνώση:
Σήμερα ξεκινήσαμε τις παρουσιάσεις στην τεχνολογία λογισμικού και ο κος Γιακουμμάκης μας είπε πως είναι στην εξεταστέα ύλη και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό αυτά που θα παρουσιάσουμε.
Μήπως θυμάται κανείς πως δομούνταν τα θέματα και τι ποσόστοση είχαν?

Ευχαριστώ
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Dec 05, 2006 9:25 pm

Ήταν 3 κατηγορίες θεμάτων αν θυμάμαι καλά. Η πρώτη χωριζόταν σε 3 ή 4 ερωτήσεις πάνω στις παρουσιάσεις. κάθε ερώτηση είχε 3-4 υποερωτήσεις που κάθε μία κάλυπτε σχεδόν πλήρως ένα θέμα από τις παρουσιάσεις.Η δευτερη ήταν ερωτήσεις θεωρίας πάνω στο Object Oriented Programming (καμιά δεκαριά). Και η τρίτη ήταν να σχεδιαστεί σε UML και με την κατάλληλη τεκμηρίωση ένα μέρος ένος συστήματος που περιγραφόταν πλήρως από την εκφώνηση (περίπου μια σελίδα)

Η τρίτη νομίζω έπιανε 4 μονάδες και οι άλλες 2 από 3 μονάδες που χωρίζονταν κατα αναλογία στα υποερωτήματα τους. Είμαι κατα 80% σίγουρος ότι κάπως έτσι ήταν. Ας διορθώσει ή προσθέσει κάποιος αν παρέληψα κάτι.

edit

Επιβεβαιώνω τον εαυτό μου μετά από μια σύντομη αναζήτηση στα παλία ότι έτσι ήταν η διάρθρωση των θεμάτων με τη διαφορά ότι 3 μονάδες έπιανε η UML και απο 4 οι άλλες 2, σύνολο 11. Δηλαδή "πριμοδοτούσε" και με 1 μονάδα!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
krou
byte level
byte level

Post by krou » Tue Dec 05, 2006 11:22 pm

Επειδη δεν μπορεσα να κατεβω σημερα στη διαλεξη της Τεχνολογιας Λογισμικου,ειπε ο κος Γιακουμακης ποιο (περιπου)θα ειναι το ποσοστο που θα καλυπτουν τα θεματα που εμεις θα παρουσιασουμε στο τελικο διαγωνισμα??Το περσινο μοντελο μου αρεσει παντως..
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short but in setting our aim too low, and achieving our mark - Michelangelo
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Tue Dec 05, 2006 11:43 pm

Είπε για 80%...
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
krou
byte level
byte level

Post by krou » Tue Dec 05, 2006 11:52 pm

Swtos wrote:Είπε για 80%...
:shock: :shock: :shock:

Να υποθεσω οτι το υπολοιπο 20% θα ειναι απο τη διαλεξη για το outsourcing στην Ινδια ?? :twisted: :twisted:
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short but in setting our aim too low, and achieving our mark - Michelangelo
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Wed Jan 31, 2007 10:22 pm

Επανέρχομαι στο φλέγον ζητημα των εξετασεων... :)

Επειδη η υλη απο τις παρουσιασεις μου φαινεται βουνο και δεν εχω καμια διαθεση και χρονο να παπαγαλισω θελω να ρωτησω τους περσινούς:

1)Κανει ερωτησεις που θελουν να εχεις διαβασει λεπτομερειες ή αρκει να εχεις κατανοησει τη γενική ιδεα?

2)Οι ερωτησεις, αυτές οι 3-4 που αναφερει παραπανω ο P3, μαζι με τις υποερωτησεις τους υποθετω καλύπτουν 3-4 παρουσιάσεις και οχι όλες, σωστα;

Γενικα αν θυμαστε μια-δυο ερωτησεις θα βοηθουσε πολυ...Ευχαριστω :-)
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Wed Jan 31, 2007 10:42 pm

Swtos wrote:Γενικα αν θυμαστε μια-δυο ερωτησεις θα βοηθουσε πολυ...Ευχαριστω :-)
Βασικά, τα περσινά θέματα θα μας έδειχναν λίγο μια οδό για το πού να επικεντρωθούμε... :-D
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Thu Feb 01, 2007 12:05 am

Και τα περισινά να μας δώσουν, δεν κερδίζουμε κάτι.
Μας είπε 3-4 στα οποία πρέπει να δώσουμε προσοχή.
Αυτά θα προσπαθήσω να τα παπαγαλίσω (δεν έχω παπαγαλίσει σχεδόν ποτέ και δεν μου είναι έυκολο).

Τα υπόλοιπα απλό πέρασμα για να δω τι παίζει γενικότερα.
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Thu Feb 01, 2007 12:57 am

Δεν το βρίσκω κακό να τα είχαμε βέβαια...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Sat Feb 03, 2007 4:07 am

Να ρωτήσω...

Μπορεί να πέσει ερώτηση του στυλ "Περιγράψτε τη δημιουργία αντικειμένων στο DCOM" ή άλλη παρόμοια ερώτηση, η οποία να απαιτεί λεπτομέρειες σε τέτοιο βαθμό;

Υ.Γ. Κυρίως προς τους περσινούς πάει η ερώτηση...
Tamiya rulezZz....

P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Sat Feb 03, 2007 12:32 pm

Δεν νομίζω. Κυρίως προσανατολίζεται σε έρωτήσεις του τύπου : Τι είναι αυτό??? Σε τι χρησιμεύει??? Τι εξυπηρετεί??? κτλ.... Δεν θέλει να καψει κόσμο απλά να δει πόσο έχει διαβάσει για όλα κάποιος, γιατί βασικά οι ερωτήσεις θα καλύπτουν σχεδόν όλες τις εργασίες!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”