Απορίες

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
Post Reply
dkwts
Buffer underflow exception
Απορίες

Post by dkwts » Fri Feb 22, 2008 9:50 pm

Καλησπέρα , αναμένεται (το πότε δεν είναι γνωστό :) :-p ) να αποφοιτήσω από το τμήμα ΟΔΕ της ΑΣΟΕΕ!
Θα με ενδιέφερε να παρακολουθήσω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό...
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο;
Τι συνθήκες υπάρχουν στην αγορά εργασίας για τους κατόχους ενός τέτοιου μεταπτυχιακού;
Στην ουσία , αυτοί που τελειώνουν τί κάνουν ; Με τι ασχολούνται σε μια επιχείρηση;
Ευχαριστώ!!!!
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Re: Απορίες

Post by TaRaNTuLa » Fri Feb 22, 2008 11:30 pm

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα να το παρακολουθήσεις. Συγκεκριμένα, μια συμφοιτήτρια μου προερχόταν από το τμήμα σου. Νομίζω πως θα χρειαστεί να δώσεις και γραπτές εξετάσεις, καθώς δεν προέρχεσαι από το χώρο, προκειμένου να πιστοποιηθεί πως έχεις το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο στην πληροφορική. Το τι θα κάνει ο κάθε απόφοιτος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι αποζητά ο ίδιος... Θεωρητικά, ό,τι έχει να κάνει με πληροφοριακά συστήματα θα μπορείς να το χειριστείς. Η ερώτηση σου αυτή σηκώνει πολύ κουβέντα, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς για να ασχοληθείς (Δίκτυα, Βάσεις, Ασφάλεια Πλ. Συστημάτων, Δικοικητική ΠΛ. Συστημάτων, Τεχνολογία Λογισμικού, γενικότερα Ανάπτυξη Πλ. Συστημάτων)

Το μεταπτυχιακό σου δίνει ένα πλήθος βασικών γνώσεων, ούτως ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις σε μια δουλειά σχετική. Δε σε βάζει μέσα σε καμία δουλειά αποκλειστικά. Όπου πας, θα παλέψεις μόνος...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Sat Feb 23, 2008 1:10 pm

Ο συνδυασμός των δύο πτυχίων σου, σε συνδυασμό με προσπάθεια για να είναι και τα δύο καλά, μπορεί να σου ανοίξουν πόρτα σε managerial Position κάποιας εταιρείας που σχετίζεται με πληροφορική, ή τουλάχιστον θα σου επιτρέψει να μπορείς να Managαρεις άτομα που δουλεύουν στο αντικείμενο (e.g. IT dept), χωρίς να φαίνεσαι άσχετος/-η, πράγμα που εγώ θεωρώ απαράδεκτο.

Ενδεικτικά, μερικά από τα παιδιά που ξέρω ότι έχουν πιάσει δουλειά σε συνέχεια του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, είναι IT Security consultant, it consulting σε τράπεζα(ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, δεν ξέρω πως να το ονομάσω), Security Engineer, Researcher στο δικό μας πανεπιστήμιο, αλλά και αλλού, αλλά γενικά σχετικές με πληροφορική δουλειές και λιγότερο με διοίκηση. Βέβαια, αυτά τα πάιδιά προέρχονται από προπτυχιακό πληροφορικής, οπότε τους λείπει αυτό που έχεις εσύ, το managerial background, το οποίο το αγγίζουν λίγο σε αυτό το ΜΠΣ.

Για να μην σε κουράζω, εγώ το συνιστώ αν έχεις όρεξη για δουλειά και σου αρέσει λίγο και ο χώρος. Για ότι άλλο, είμαι στη διάθεση σου με πμ/msn/mail etc.
dkwts

Post by dkwts » Sat Feb 23, 2008 2:20 pm

ok , ευχαριστώ παιδιά.
Θα ψάξω και τα μεταπτυχιακά σε management και ελπίζω να πάρω τη σωστή απόφαση!
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”