Μέθοδοι ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής συστημάτων
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Μέθοδοι ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής συστημάτων
Σε αυτό το θέμα, θα συζητάμε ότι έχει σχέση με το μάθημα του κ.Γιακουμάκη.
Όποιοι δεν έχουν βρει ομάδα, μπορούν να αναζητήσουν άτομα και από εδώ...
Όποιοι δεν έχουν βρει ομάδα, μπορούν να αναζητήσουν άτομα και από εδώ...
Re: Μέθοδοι ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής συστημάτων
Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με το φροντιστηριακό μάθημα για τη Δευτέρα. Θα γίνει την ερχόμενη (4/10) ; Αν ναι, σε ποια αίθουσα
Δεν έχει βγει ακόμη ανακοίνωση στο eclass. Αν γίνει τελικά θα μας ειδοποιήσουν έγκαιρα! Don't worry
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Τελικά βολεύει την τετάρτη.. άμα ξανα-τεθεί θέμα για την ημέρα, να το προτίνουμε... Όσοι δεν είμαστε στο μάθημα του κ.Μαλεύρη θα ερχόμαστε μόνο για ένα 2ωρο...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Έκτακτο Φροντιστήριο Μαθήματος
Την Δευτέρα 11/10 και ώρα 3-6μμ θα γίνει στην αίθουσα 710 φροντιστήριο σχετικά με την χρήση του εργαλείου IBM Rational Software Architect και την υλοποίηση του πρώτου παραδοτέου της εργασίας.
Άρα έκλεισε για δευτέρα?
- proskopos
- Wow! Terabyte level
yeap..Magesty wrote:Άρα έκλεισε για δευτέρα?
Αυτό αφορά μόνο τους full-timers, έτσι;
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Βασικά δεν πρόβλεψα και τους part-timers.. Λάθος μου... Για αρχή ας τα έχουμε μαζί, και αν μαζευτεί λαός τα χωρίζουμε (έτσι προτείνω)...samsa wrote:Αυτό αφορά μόνο τους full-timers, έτσι;
Ότι θες ρώτησε εδω λοιπόν...
Βασικά εννοούσα το φροντιστήριο...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Fail :Psamsa wrote:Βασικά εννοούσα το φροντιστήριο...
ναι είναι μόνο για full time.. :P
- kitty1
- Buffer underflow exception
- Academic status: MSc
έχει μάθει κανείς τα θέματα?
- proskopos
- Wow! Terabyte level
οχι ακομα... Νομίζω σήμερα πάντως πρέπει να ανακοινωθούν...kitty1 wrote:έχει μάθει κανείς τα θέματα?
-----
βγήκαν...
- kitty1
- Buffer underflow exception
το είδα,thanks πάντως!proskopos wrote:οχι ακομα... Νομίζω σήμερα πάντως πρέπει να ανακοινωθούν...kitty1 wrote:έχει μάθει κανείς τα θέματα?
-----
βγήκαν...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Στα class diagramms, βάζουμε περιορισμούς? πχ: *------>1 ?
Αν λες για την πολλαπλότητα δηλαδή 1 προς πολλά κτλ. τότε στο Domain model και στο Class Diagram τα θέλεις τώρα όσο αφορά τις σχέσεις μεταξύ boundary controler και entities που προκύπτουν από τα sequence αρκεί να βάλεις assosiation, νομίζω δεν χρειάζεται να ορίσεις πολλαπλότητα.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
thnxxx mate..Mythos wrote:Αν λες για την πολλαπλότητα δηλαδή 1 προς πολλά κτλ. τότε στο Domain model και στο Class Diagram τα θέλεις τώρα όσο αφορά τις σχέσεις μεταξύ boundary controler και entities που προκύπτουν από τα sequence αρκεί να βάλεις assosiation, νομίζω δεν χρειάζεται να ορίσεις πολλαπλότητα.
- mamis
- bit level
Στα Sequence Diagrams πως προσθέτεις boundary,entity,controller objects?Πρέπει να έχεις πρώτα δημιουργήσει class diagram και μετά να κάνεις αντικείμενο μια κλάση στο sequence?Στο "create lifeline" γιατί δεν έχει τις παραπάνω επιλογές?Please help!!!
Να ζεις το παρόν, να ονειρεύεσαι το μέλλον και να μαθαίνεις από το παρελθόν.
Απλά τα κάνεις drag & drop από το project tree αριστερά, μέσα στο sequence diagram (με την προϋπόθεση ότι τα έχεις δημιουργήσει ήδη)
- mamis
- bit level
Μάλλον κάτι χάνω!!! Έχω δημιουργήσει class diagram και θέλω να τοποθετήσω μέσα στο sequence, boundary,entity,controller objects.Όταν λέω θέλω να τοποθετήσω εννοώ να έχουν στο αρχικό παραλληλόγραμμο Lifeline, το "σηματάκι" του boundary ή του entity ή του controller για να γίνετε ο διαχωρισμός.Μήπως εννοείς οτι πρέπει να δημιουργήσω πρώτα αντικείμενα των κλάσεων μου και αν ναί πώς?Απ'όσο γνωρίζω (και διόρθωσε με αν κάνω λάθος)το αντικείμενο είναι ένα στιγμιότυπο μιας κλάσης.Mythos wrote:Απλά τα κάνεις drag & drop από το project tree αριστερά, μέσα στο sequence diagram (με την προϋπόθεση ότι τα έχεις δημιουργήσει ήδη)
Ευχαριστώ.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτήν την στιγμή γιατί διαβαζω κατι αλλο, αλλα κάνε κλικ στην κλάση, και πήγαινε και πρόσθεσαι ένα stereotype.. εκεί περιέχονται.. τα stereotypes, βρίσκονται στην κάτω μπάρα, στο αντίστοιχο tab.. κάπου εκεί λέει apply stereotypes.. Αν θυμάμαι καλά, αυτή είναι η λύση... Αν όχι πες και θα το δω ξανα συγκεκριμένα...mamis wrote:Μάλλον κάτι χάνω!!! Έχω δημιουργήσει class diagram και θέλω να τοποθετήσω μέσα στο sequence, boundary,entity,controller objects.Όταν λέω θέλω να τοποθετήσω εννοώ να έχουν στο αρχικό παραλληλόγραμμο Lifeline, το "σηματάκι" του boundary ή του entity ή του controller για να γίνετε ο διαχωρισμός.Μήπως εννοείς οτι πρέπει να δημιουργήσω πρώτα αντικείμενα των κλάσεων μου και αν ναί πώς?Απ'όσο γνωρίζω (και διόρθωσε με αν κάνω λάθος)το αντικείμενο είναι ένα στιγμιότυπο μιας κλάσης.Mythos wrote:Απλά τα κάνεις drag & drop από το project tree αριστερά, μέσα στο sequence diagram (με την προϋπόθεση ότι τα έχεις δημιουργήσει ήδη)
Ευχαριστώ.
- mamis
- bit level
Δυστηχώς δεν μπορώ να βρώ λύση συνάδελφε (τί ακριβώς τύπο βάζω στο stereotype??),αλλά δεν πειράζει θα το ψάξω μόνος μου.Μην σε απασχολώ άλλο.Ευχαριστώ πάντως.proskopos wrote:Δεν θυμάμαι ακριβώς, αυτήν την στιγμή γιατί διαβαζω κατι αλλο, αλλα κάνε κλικ στην κλάση, και πήγαινε και πρόσθεσαι ένα stereotype.. εκεί περιέχονται.. τα stereotypes, βρίσκονται στην κάτω μπάρα, στο αντίστοιχο tab.. κάπου εκεί λέει apply stereotypes.. Αν θυμάμαι καλά, αυτή είναι η λύση... Αν όχι πες και θα το δω ξανα συγκεκριμένα...mamis wrote:Μάλλον κάτι χάνω!!! Έχω δημιουργήσει class diagram και θέλω να τοποθετήσω μέσα στο sequence, boundary,entity,controller objects.Όταν λέω θέλω να τοποθετήσω εννοώ να έχουν στο αρχικό παραλληλόγραμμο Lifeline, το "σηματάκι" του boundary ή του entity ή του controller για να γίνετε ο διαχωρισμός.Μήπως εννοείς οτι πρέπει να δημιουργήσω πρώτα αντικείμενα των κλάσεων μου και αν ναί πώς?Απ'όσο γνωρίζω (και διόρθωσε με αν κάνω λάθος)το αντικείμενο είναι ένα στιγμιότυπο μιας κλάσης.Mythos wrote:Απλά τα κάνεις drag & drop από το project tree αριστερά, μέσα στο sequence diagram (με την προϋπόθεση ότι τα έχεις δημιουργήσει ήδη)
Ευχαριστώ.
Καλό διάβασμα!