send mail from site using html

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

send mail from site using html

Post by proskopos » Thu Apr 17, 2008 1:32 pm

Καλησπέρα παιδιά,
θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την δημιουργία ενός site με χρήση html...
Έχω φτιάξει ένα site όπως αυτό για παράδειγμα για την εργασία του 1 εξαμήνου στην Εισ. στην επιστήμη των υπολογιστών!
Ωστόσο η απορία μου είναι η εξής:
Στέλντας mail από το site, η εμφάνιση του είναι η εξής:
Sxolia=veltiwsi&Onoma=%F2%E5%F1%E3&e-mail+adress=proskopelf@yahoo.gr&Sxolia=qefwfgwgf&Ba8mos=4%2C5&submit=%C1%F0%EF%F3%F4%EF%EB%DE
και επίσης εμγανίζεται σαν συννημένο κείμενο...
Εγώ θέλω να φτιάξω ενα site που όταν στέλνεις mail, αυτό να εμφανίζεται, όπως όλα τα άλλα mail που στέλνουμε από το yahoo κτλ...
Πως το κάνω αυτό;
Και επίσης να μπορεί να σταλεί ακόμα και αν ο αποστολέας δεν έχει ενεργοποιημενό λογαριασμό στο outlook..
Τον κώδικα για να φτιάξω το παραπάνω mail μπορείτε να τον δείτε αν μπείτε στο site http://dias.aueb.gr/~p3060240/index.html
στο.... contact me!
Επιλέγοντας προβολή προέλευσης...
Δεν τον ποστάρω γιατί είναι μεγάλος, και βαρετός... :???:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας....
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4
Re: send mail from site using html

Post by Master_ex » Thu Apr 17, 2008 1:45 pm

Δυστυχώς νομίζω πως αυτό που θέλεις γίνεται μόνο με php ή ίσως με κάποια άλλη scripting language
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Apr 17, 2008 1:50 pm

ακόμα και έτσι ξέρεις τον τρόπο;
Ότι και να είναι! Βέβαια όσο πιο εύκολο τόσο το καλύτερο :)
Ισως ξέρετε κάποιο tutorial για αυτό....
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Apr 17, 2008 2:01 pm

Καταρχήν, όντως χρειάζεσαι άλλη γλώσσα και όχι plain html. Μπορείς να το κάνεις με php ή asp ή jsp ή κτλ...
Κατα δεύτερον αυτό δε μπορείς να το κάνεις στη σελίδα σου στο dia γιατί δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο εκτός από html. Αν θες πρέπει να hostareis αλλού τη σελίδα σου (πχ στο venus -> http://venus.cslab.aueb.gr/portal/index ... &Itemid=77). Αν ξεπεράσεις λοιπόν αυτό το εμπόδιο τότε μπορείς μέσω Php να χρησιμοποιήσεις τη βιβλιοθήκη "phpmailer" ( http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=26031 ) και να κάνεις όμορφα τη δουλίτσα σου, χρησιμοποιώντας όποιο smpt server θες, είτε με auth, είτε χωρίς μπλα μπλα μπλα...!

Αυτά!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Thu Apr 17, 2008 3:09 pm

Θα κάνω το host αλλού.. Παράδειγμα έδωσα... Ευχαριστώ... :)
Image
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Apr 19, 2008 12:07 pm

Επειδή και εγώ θέλω να κάνω κάτι αντίστοιχο(να έχω μια φόρμα και να μου έρχεται mail με τα στοιχεια που συμπλήρωσε ο χρήστης) μήπως μπορεί να κανείς να μου πει τι πρέπει να κάνω για να μετατρέψω ένα html site σε php(με άλλα λόγια τι διαφορές έχουν) ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω αυτό το mail;
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Luke
Gbyte level
Gbyte level

Post by Luke » Sat Apr 19, 2008 1:31 pm

Δεν έχω ανεβάσει κανένα site σε κάποιον server, πέρα από αυτό της html για τη σχολή αλλά πιστεύω ότι απλά αφήνεις την html ως έχει και μετά προσθέτεις τον php κώδικα που θες. Έτσι κι αλλιώς όλα στο τέλος σε html "μεταφράζονται". Τουλάχιστον αυτό παίζει σε localhost (εννοείται έχοντας εγκαταστήσει την php, mysql και apache τα οποία όμως σε περίπτωση server λογικά παρέχονται από μόνα τους).
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Sat Apr 19, 2008 4:59 pm

Luke wrote:(εννοείται έχοντας εγκαταστήσει την php, mysql και apache τα οποία όμως σε περίπτωση server λογικά παρέχονται από μόνα τους).
Στο Δία νομίζω δεν έχει php installed επάνω, άρα Μάριε θα πρέπει να δουλέψεις με καθαρή html. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα flash, που με τη κατάληλη actionscript θα στέλνει το mail.
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sat Apr 19, 2008 5:02 pm

Δεν μίλαγα για site που να ανεβάσω στον Δια... Βέβαια και αυτό που θέλω να ανεβάσω σε server πανεπιστημιού θα είναι, αλλά όχι της ΑΣΟΕΕ... Θα μάθω τι παίζει με τα php, apache και mysql... Thanks to all guys(είτε μέσω πόστ είτε μέσω πμ)!
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by djsolid » Sun Apr 20, 2008 4:54 pm

marios wrote:Δεν μίλαγα για site που να ανεβάσω στον Δια... Βέβαια και αυτό που θέλω να ανεβάσω σε server πανεπιστημιού θα είναι, αλλά όχι της ΑΣΟΕΕ... Θα μάθω τι παίζει με τα php, apache και mysql... Thanks to all guys(είτε μέσω πόστ είτε μέσω πμ)!
Αυτό μπορεί να γίνει όπως είπε πολύ σωστά και ο P3 μια χρήση μιας οποιαδήποτε τεχνολογίας.

Έχω ανεβάσει μια σελίδα που το κάνει αυτό με τη χρήση της τεχνολογίας ASP.net για όποιον ενδιαφέρεται. Αλλαγές χρειάζονται στο αρχείο 'web.config' ώστε να βάλετε τον mail server που θέλετε να χρησιμοποιήσετε καθώς και username και password αν υπάρχουν. Και στο αρχείο Default.aspx.cs όπου αλλάζεται το "To Address" με το email του παραλήπτη.
Capture.JPG
By The Way κάποιος μπορεί να κάνει δωρεάν hosting asp.net σελίδες σε αυτό το site.
http://www.qsh.eu/us/Web-Hosting/ASP-NE ... ?show=free

Έχει μέχρι 100ΜΒ χώρο , 2GB Montly Transfer, και δυνατότητα για να έχεις και Sql Express βάση... Το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by Master_ex » Sun Apr 20, 2008 5:10 pm

Πολύ καλό djsolid!!! :smt023
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”