building a website
- dane
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
building a website
παιδιά,θέλω να φτιάξω ένα στατικό site που περιέχει πληροφοριακό υλικό για ένα ερευντικό laboratory...πχ τα μέλη του(μέλη ΔΕΠ,ερευνητές) ,τα projects που έχoυν κάνει τα μέλη του,publications κλπ...το θέμα είναι οτι μπορώ να κάτσω πχ να γράψω απλή html,javascript klp (χησιμοποιώντας πχ τον web developer)και να το φτιάξω με το χέρι...βέβαια από όσο ξέρω υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι χρησιμοποιώντας free templates...γενικά δεν έχω ιδέα απο έτοιμα templates και τα διάφορα προγράμματα που κυκλοφορούν...όποιος ξέρει ας μου πει από που να αρχίσω,τι είναι πιο κατάλληλο να χρησιμοποιήσω και τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να φτιάξεις ένα απλό site...ευχαριστώ εκ των προτέρων...
In a world without Walls and Fences,why do we need Windows and Gates?
ένας ταπεινός χρήστης Windows είμαι και εγώ,αλλά ήταν ωραίο και το έγραψα...
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: building a website
Γενικά ένα css template θα ήταν σίγουρα μια πιο "ομορφη" επιλογή απο το κλασσικό στήσιμο που κάνει η html...
Δες τέτοια template στο http://www.freecsstemplates.org/...
Πάνω στον κώδικα που έχει μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές ώστε να δεις τι συμβαίνει...
Δες τέτοια template στο http://www.freecsstemplates.org/...
Πάνω στον κώδικα που έχει μπορείς να κάνεις κάποιες αλλαγές ώστε να δεις τι συμβαίνει...
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Για templates - css δες και αυτό το site http://www.oswd.org/
- djsolid
- Kilobyte level
Επίσης το Open Web Design ειναι αρκετά καλό.
Γενικά το να ψάχνω για templates είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία (τουλάχιστον για μένα) γιατί υπάρχουν πάρα πολλά αλλά κανένα δεν ταιριάζει απολύτως με αυτό που εχω στο μυαλό μου.
Γενικά το να ψάχνω για templates είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία (τουλάχιστον για μένα) γιατί υπάρχουν πάρα πολλά αλλά κανένα δεν ταιριάζει απολύτως με αυτό που εχω στο μυαλό μου.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Μια εταιρία έχει αγοράσει ένα url... Φυσικά αυτή η εταιρία έχει και τους κωδικούς κτλ ώστε να μπορεί και να ανεβάζει-αφαιρεί σελίδες που επιθυμεί στο-απο το σαιτ της... Και θέλω να ρωτήσω σχετικά με αυτό εγώ...
1) Έχει συγκεκριμένο όριο, για το μέγεθος που θα πρέπει να είναι το σαιτ;
2) Η πρώτη σελίδα πρέπει να έχει συγκεκριμένο όνομα;(πχ index.html)
1) Έχει συγκεκριμένο όριο, για το μέγεθος που θα πρέπει να είναι το σαιτ;
2) Η πρώτη σελίδα πρέπει να έχει συγκεκριμένο όνομα;(πχ index.html)
Αναλόγως το πακέτο που έχει "αγοράσει" η εταιρία.proskopos wrote:1) Έχει συγκεκριμένο όριο, για το μέγεθος που θα πρέπει να είναι το σαιτ;
Όχι, ότι θέλεις εσύ, όμως αν το domain name είναι π.χ. www.etairia.com μόνο αν έχεις ονομάσει index την πρώτη σελίδα σου θα φανεί όταν μπείς στο παραπάνω διαφορετικά θα πρέπει να μπείς στο www.etairia.com/prwti_selida.html ή να γράψεις κάποιο script για να σε πηγαίνει έμμεσα στη σελίδα που θέλεις...proskopos wrote:2) Η πρώτη σελίδα πρέπει να έχει συγκεκριμένο όνομα;(πχ index.html)
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!
Play and help!
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Εξαρτάται από τον πάροχο που κάνεις το hosting.
Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί στην χωρητικότητα και έχει να κάνει με τη σύμβαση σου.
Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι η πρώτη σελίδα να έχει το όνομα index
Υπάρχει περίπτωση από το Web interface διαχείρισης του hosting παρόχου να μπορείς να το αλλάξεις.
Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί στην χωρητικότητα και έχει να κάνει με τη σύμβαση σου.
Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι η πρώτη σελίδα να έχει το όνομα index
Υπάρχει περίπτωση από το Web interface διαχείρισης του hosting παρόχου να μπορείς να το αλλάξεις.
- dane
- Kilobyte level
εντάξει παιδιά.κατέληξα σε ένα template και το πείραξα όπως ήθελα...thanks
τώρα βασικά θέλω να προσθέσω ένα search engine στο site,έχω δοκιμάσει μερικά javascripts αλλά όταν έβαζα μια λέξη που υπήρχε στο site δεν την έβρισκε...το τελευταίο search engine που δοκίμασα είναι του google αλλά και πάλι δεν μου βγάζει αποτελέσματα...ο κώδικας είναι ο παρακάτω(τον βρήκα από ένα site):
(value="www.sentient6.servebbs.net" το domain name του site μου)
to search στο δικό μου site δεν βγάζει αποτελέσματα(δλδ βάζω μια λέξη που υπάρχει και δεν την βρίσκει στο site)
όποιος έχει ιδέα τι μπορεί να φταίει ας postarei....thanks
τώρα βασικά θέλω να προσθέσω ένα search engine στο site,έχω δοκιμάσει μερικά javascripts αλλά όταν έβαζα μια λέξη που υπήρχε στο site δεν την έβρισκε...το τελευταίο search engine που δοκίμασα είναι του google αλλά και πάλι δεν μου βγάζει αποτελέσματα...ο κώδικας είναι ο παρακάτω(τον βρήκα από ένα site):
<form method="get" action="http://www.google.com/search">
<form method="get" action="http://www.google.com/search">
<div style="border:1px solid black;padding:4px;width:20em;">
<table border="0" cellpadding="0">
<tr><td>
<input type="text" name="q" size="25"
maxlength="255" value="" />
<input type="submit" value="Google Search" /></td></tr>
<tr><td align="center" style="font-size:75%">
<input type="checkbox" name="sitesearch"
value="www.sentient6.servebbs.net" checked />search this site<br />
</td></tr></table>
</div>
</form>
(value="www.sentient6.servebbs.net" το domain name του site μου)
to search στο δικό μου site δεν βγάζει αποτελέσματα(δλδ βάζω μια λέξη που υπάρχει και δεν την βρίσκει στο site)
όποιος έχει ιδέα τι μπορεί να φταίει ας postarei....thanks
Νομίζω για να δουλέψει το Search του Google χρειάζεται να την αναιβάσεις πρώτα στο Server. Δεν ξέρω αν το έχεις κάνει αυτό αλλά όταν το κοίταζα παλιότερα νομίζω πως το είχα παρατηρήσει.
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Play and help!
Play and help!
- dane
- Kilobyte level
την έχω ανεβάσει στον apache και to domain name της είναι αυτό που έχω γράψει πάνω...sentient6.servebbs.netΝομίζω για να δουλέψει το Search του Google χρειάζεται να την αναιβάσεις πρώτα στο Server. Δεν ξέρω αν το έχεις κάνει αυτό αλλά όταν το κοίταζα παλιότερα νομίζω πως το είχα παρατηρήσει.