lumenintervalum wrote:ααααα κι εγώ θέλω να φτιάχνω ωραία πραγματάκια...ζηλεύω!!!
lumenintervalum wrote:μόνο με OpenGL γίνονται??
Ουσιαστικά , (και όπως ίσως θα έχεις διαπιστώσει τρέχοντας κάποιο πρόγραμμα/παιχνίδι που να έχει 3d γραφικά) υπάρχουν 3 επιλογές OpenGL , Direct3D , και Software Rendering..
Το 3ο το αφήνω καθώς θέλει πολλές γνώσεις και έχει πολλές λεπτομέρειες οι οποίες είναι μαθηματικά (μπλιάχ..

, πλάκα κάνω

)
Τώρα τα Direct3d και OpenGL ή OpenGL και Direct3d αποτελούν ένα υψηλού επιπέδου γρήγορο API συμβατό μέσω των drivers της με πρακτικά κάθε κάρτα γραφικών και έχουν ports για να τα χρησιμοποιήσεις με τις περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού (including java)..
Υποτίθεται οτι η OpenGL είναι καλύτερη για συναρτισιοστρεφή προγράμματα , ο,τι είναι πιο απλή , καλύτερη για ξεκίνημα σε 3d graphics , ενώ επίσης υποτίθεται οτι αν ένα πρόγραμμα είναι γραμμένο σε OpenGL είναι κατευθείαν portable σε Linux..
Από την άλλη το DirectX υποτίθεται οτι είναι καλύτερο για αντικειμενοστραφή προγράμματα έχει την πλήρη υποστήριξη της Microsoft , υποστηρίζεται πλήρως από την Microsoft , αα και το υποστηρίζει και η Microsoft , το οποίο πλεονέκτημα δυστυχώς το κάνει να ενδείκνυται για Windows ..
Χρησιμοποιώντας τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο θεωρητικά μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα, αλλά έχοντας κάνει χρήση μόνο ελάχιστη χρήση 3d γραφικών και μόνο σε OpenGL δεν μπορώ να φέρω ολοκληρωμένη άποψη στο θέμα.. Βασικά η εμπειρία μου προς το παρόν εκτείνεται περίπου όσο το παραπάνω demo..
Μια που ο χαρακτήρας του thread είναι πάνω στα γραφικά , παιδιά υπάρχει μάθημα στην σχολή μας για γραφικά!? Έτσι
Lumenintervalum , σοβαρά θα ήθελες να ασχοληθείς με OpenGL??