Απορία ως προς το hosting

Συζητήσεις για γλώσσες προγραμματισμού και θέματα σχετικά με προγραμματισμό.
Post Reply
UnderFlow
byte level
byte level

Απορία ως προς το hosting

Post by UnderFlow » Wed Mar 28, 2012 2:21 pm

Καλησπέρα!Αν ανεβάσω ένα site σε κάποιο hosting service και θέλω να αρχίσω να κατασκευάζω την ιστοσελίδα μου, υπάρχει η επιλογή να μην είναι ορατή μέχρι να την τελειώσω;Γιατί έστω ότι έχω τον hosting provider και το domain, πως μπορώ να την κατασκευάσω από την αρχή, χωρίς να είναι ορατή μέχρι εγώ να το αποφασίσω?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Re: Απορία ως προς το hosting

Post by chriskin » Wed Mar 28, 2012 2:30 pm

γιατι δεν την φτιαχνεις απλα τοπικα και να την ανεβασεις οταν ειναι ετοιμη;
UnderFlow
byte level
byte level

Post by UnderFlow » Wed Mar 28, 2012 2:38 pm

Γενικά αυτό θέλω να κάνω αλλά σε περίπτωση προβλημάτων που παρουσιαστούν, π.χ. πρέπει να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες ή να προσθέσω κάποια επιπλέον πράγματα, υπάρχει η επιλογή να δουλεύεις χωρίς να παρουσιάζεται δημόσια?Π.χ. να κάνεις κάποιο redirect στη σελίδα αρχικά να δείχνει κενή.Χρησιμοποιώντας wordpres ας πούμε.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Mar 28, 2012 3:17 pm

Ναι υπάρχει - η δυνατότητα να μπαίνεις μόνο με username/password μέσω htaccess (http://www.cyberciti.biz/faq/howto-setu ... cess-file/) - το οποίο δεν ξέρω αν θα μπορείς να το κάνεις χωρίς πρόσβαση ssh - λογικά θα σου δίνουν ssh. Πάντως γίνεται απ' όσο θυμάμαι εύκολα με το cpanel και ίσως άλλα alternatives που δίνουν κάποιες hosting εταιρείες για το διαχειριστικό.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Mar 28, 2012 3:22 pm

Στο wordpress υπάρχουν κάποια plug-ins για down-time/maintenance/etc. τα οποία κάνουν για αυτή τη δουλεία. Παλιά είχα χρησιμοποιήσει αυτό. Αν θες κάτι quick n dirty λόγω του DirectoryIndex που υποστηρίζει ο Apache (υποθέτω ότι τον χρησιμοποιείς λόγω WP), μπορείς στο root dir να βάλεις ένα index.html ως placeholder (θα εκτελείται δηλ το index.html και όχι το index.php του WP).
Image
UnderFlow
byte level
byte level

Post by UnderFlow » Wed Mar 28, 2012 3:27 pm

Α ωραία πολύ καλές προτάσεις!Θα πρέπει να μιλήσω και με την hosting εταιρεία να με ενημερώσει συγκεκριμένα. Άμα φτιάξεις μια ιστοσελίδα υπάρχει κάποιος τρόπος να εξασφαλίσεις την πνευματική ιδιοκτησία?
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Mar 28, 2012 3:41 pm

Για το λογισμικό λες ή για το περιεχόμενο; Either way η (πνευματική) ιδιοκτησία είναι κλοπή (και βλακεία). Αν ενδιαφέρει τον πελάτη σου, μπορεί να στηριχθεί στον 2121/93, αρκεί να βάλεις και ένα © κάπου στη σελίδα (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο).
Image
UnderFlow
byte level
byte level

Post by UnderFlow » Thu Mar 29, 2012 3:29 am

Άντε να διαβάσει κανείς όλα αυτά τα άρθρα!Με το '©' τι εννοείς;
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu Mar 29, 2012 2:07 pm

Να φάλεις ένα copyright sign σε κάποιο σημείο της σελίδας σου. Το © είναι η αναπαράσταση του sign (©) ως html entity.
Image
UnderFlow
byte level
byte level

Post by UnderFlow » Mon Apr 02, 2012 2:13 am

Nice.Για να υπολογίσω τον χώρο που θα χρειαστώ από την hosting εταιρεία, ουσιαστικά προσμετράω την χωρητικότητα των php, css files και ότι υλικό media χρειαστεί να ανεβάσω.Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάσει την χωρητικότητα;
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Luke » Sat Apr 07, 2012 8:46 pm

Βασικά με τη χωρητικότητα δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Ακόμα και τα πολύ απλά πακέτα έχουν unlimited χώρο (πρακτικά 5-15 GB αποθηκευτικό χώρο).
Αλλά πρέπει να έχεις υπόψη και το διαθέσιμο bandwidth (uplink + downlink) που θα χρειαστείς. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται όλη η κίνηση, δηλαδή των αρχείων που ανεβάζεις, καυεβάζεις είτε εσύ ως admin είτε οι επισκέπτες της σελίδας σου. Αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω για τη φύση της σλίδας σου πρακτικά κι εκεί θα είσαι καλυμμένος.

Έχεις σκοπό να ανεβάζεις πάνω δικά σου videos (εννοώ όχι από third-party υπηρεσία όπως το youtube) και γενικά multimedia περιεχόμενο;

Αν τη δουλέψεις τοπικά και την ανεβάσεις μετά έχε υπόψην ότι θα πρέπει να πειράξεις χειροκίνητα όλα τα urls της ΒΔ (γιατί το WP παίζει με απόλυτα paths) και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι tricky. Αυτό το plugin θα σου λύσει τα χέρια.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
Post Reply

Return to “Προγραμματισμός”