Απορία ως προς το hosting
Απορία ως προς το hosting
Καλησπέρα!Αν ανεβάσω ένα site σε κάποιο hosting service και θέλω να αρχίσω να κατασκευάζω την ιστοσελίδα μου, υπάρχει η επιλογή να μην είναι ορατή μέχρι να την τελειώσω;Γιατί έστω ότι έχω τον hosting provider και το domain, πως μπορώ να την κατασκευάσω από την αρχή, χωρίς να είναι ορατή μέχρι εγώ να το αποφασίσω?
Re: Απορία ως προς το hosting
γιατι δεν την φτιαχνεις απλα τοπικα και να την ανεβασεις οταν ειναι ετοιμη;
Γενικά αυτό θέλω να κάνω αλλά σε περίπτωση προβλημάτων που παρουσιαστούν, π.χ. πρέπει να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες ή να προσθέσω κάποια επιπλέον πράγματα, υπάρχει η επιλογή να δουλεύεις χωρίς να παρουσιάζεται δημόσια?Π.χ. να κάνεις κάποιο redirect στη σελίδα αρχικά να δείχνει κενή.Χρησιμοποιώντας wordpres ας πούμε.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Ναι υπάρχει - η δυνατότητα να μπαίνεις μόνο με username/password μέσω htaccess (http://www.cyberciti.biz/faq/howto-setu ... cess-file/) - το οποίο δεν ξέρω αν θα μπορείς να το κάνεις χωρίς πρόσβαση ssh - λογικά θα σου δίνουν ssh. Πάντως γίνεται απ' όσο θυμάμαι εύκολα με το cpanel και ίσως άλλα alternatives που δίνουν κάποιες hosting εταιρείες για το διαχειριστικό.
-
- Gbyte level
Στο wordpress υπάρχουν κάποια plug-ins για down-time/maintenance/etc. τα οποία κάνουν για αυτή τη δουλεία. Παλιά είχα χρησιμοποιήσει αυτό. Αν θες κάτι quick n dirty λόγω του DirectoryIndex που υποστηρίζει ο Apache (υποθέτω ότι τον χρησιμοποιείς λόγω WP), μπορείς στο root dir να βάλεις ένα index.html ως placeholder (θα εκτελείται δηλ το index.html και όχι το index.php του WP).
Α ωραία πολύ καλές προτάσεις!Θα πρέπει να μιλήσω και με την hosting εταιρεία να με ενημερώσει συγκεκριμένα. Άμα φτιάξεις μια ιστοσελίδα υπάρχει κάποιος τρόπος να εξασφαλίσεις την πνευματική ιδιοκτησία?
-
- Gbyte level
Για το λογισμικό λες ή για το περιεχόμενο; Either way η (πνευματική) ιδιοκτησία είναι κλοπή (και βλακεία). Αν ενδιαφέρει τον πελάτη σου, μπορεί να στηριχθεί στον 2121/93, αρκεί να βάλεις και ένα © κάπου στη σελίδα (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο).
Άντε να διαβάσει κανείς όλα αυτά τα άρθρα!Με το '©' τι εννοείς;
-
- Gbyte level
Να φάλεις ένα copyright sign σε κάποιο σημείο της σελίδας σου. Το © είναι η αναπαράσταση του sign (©) ως html entity.
Nice.Για να υπολογίσω τον χώρο που θα χρειαστώ από την hosting εταιρεία, ουσιαστικά προσμετράω την χωρητικότητα των php, css files και ότι υλικό media χρειαστεί να ανεβάσω.Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να επηρεάσει την χωρητικότητα;
Βασικά με τη χωρητικότητα δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Ακόμα και τα πολύ απλά πακέτα έχουν unlimited χώρο (πρακτικά 5-15 GB αποθηκευτικό χώρο).
Αλλά πρέπει να έχεις υπόψη και το διαθέσιμο bandwidth (uplink + downlink) που θα χρειαστείς. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται όλη η κίνηση, δηλαδή των αρχείων που ανεβάζεις, καυεβάζεις είτε εσύ ως admin είτε οι επισκέπτες της σελίδας σου. Αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω για τη φύση της σλίδας σου πρακτικά κι εκεί θα είσαι καλυμμένος.
Έχεις σκοπό να ανεβάζεις πάνω δικά σου videos (εννοώ όχι από third-party υπηρεσία όπως το youtube) και γενικά multimedia περιεχόμενο;
Αν τη δουλέψεις τοπικά και την ανεβάσεις μετά έχε υπόψην ότι θα πρέπει να πειράξεις χειροκίνητα όλα τα urls της ΒΔ (γιατί το WP παίζει με απόλυτα paths) και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι tricky. Αυτό το plugin θα σου λύσει τα χέρια.
Αλλά πρέπει να έχεις υπόψη και το διαθέσιμο bandwidth (uplink + downlink) που θα χρειαστείς. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται όλη η κίνηση, δηλαδή των αρχείων που ανεβάζεις, καυεβάζεις είτε εσύ ως admin είτε οι επισκέπτες της σελίδας σου. Αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω για τη φύση της σλίδας σου πρακτικά κι εκεί θα είσαι καλυμμένος.
Έχεις σκοπό να ανεβάζεις πάνω δικά σου videos (εννοώ όχι από third-party υπηρεσία όπως το youtube) και γενικά multimedia περιεχόμενο;
Αν τη δουλέψεις τοπικά και την ανεβάσεις μετά έχε υπόψην ότι θα πρέπει να πειράξεις χειροκίνητα όλα τα urls της ΒΔ (γιατί το WP παίζει με απόλυτα paths) και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι tricky. Αυτό το plugin θα σου λύσει τα χέρια.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...