Απορίες σε html/css
Re: Απορίες σε html/css
Δηλαδή αν δηλώσω το απαραίτητο DOCTYPE στα html αρχεία μου θα εμφανιστούν κανονικά? (τουλάχιστον όσα λέει ότι υποστηρίζονται)
- nachos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
barbarosa wrote:Δηλαδή αν δηλώσω το απαραίτητο DOCTYPE στα html αρχεία μου θα εμφανιστούν κανονικά? (τουλάχιστον όσα λέει ότι υποστηρίζονται)
Code: Select all
<!DOCTYPE html>

Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Μα ναι αυτό το είχα έτσι κι αλλιώς (γιατί το βάζει το netbeans αυτόματα :P)
Νόμιζα πως ήθελε κάτι πιο σύνθετο. Χρησιμοποίησα αυτό
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
μπας και ήθελε κάτι πιο καινούριο (όχι ότι έχω ασχοληθεί με την έννοια του doctype δεν την είχα διαβάσει στο μάθημα...)
Πάντως όντως σε μια σελίδα που δεν είχα καθόλου doctype είδα διαφορά.
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
μπας και ήθελε κάτι πιο καινούριο (όχι ότι έχω ασχοληθεί με την έννοια του doctype δεν την είχα διαβάσει στο μάθημα...)
- nachos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Όχι, αυτό είναι το DOCTYPE για html5. Αν δε σου παίζει css3 ούτε με αυτό, τότε απλά τον παίζει ο explorer.
Έχε γενικά πάντως κατά νου ότι το html5 είναι ακόμα "μακριά". Σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με web (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου), θα πρότεινα να μάθει καλά html 4 και κλασσικές τεχνικές js/css/ajax/jQuery κλπ.
Έχε γενικά πάντως κατά νου ότι το html5 είναι ακόμα "μακριά". Σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με web (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου), θα πρότεινα να μάθει καλά html 4 και κλασσικές τεχνικές js/css/ajax/jQuery κλπ.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις με css3 στον IE9 και ποιους κανόνες css3 χρησιμοποιείς?barbarosa wrote:Μα ναι αυτό το είχα έτσι κι αλλιώς (γιατί το βάζει το netbeans αυτόματα :P)
Σε μια σελίδα που φτιάχνω έχω ένα προβληματάκι με το positioning των κουτιών. Σε αυτά που έχω εκφράσει το μέγεθος και τη θέση ως ποσοστό (%) δεν μου εμφανίζονται σωστά στους webkit. Συγκεκριμένα έχω 3 divs μέσα σε ένα div γονιό έχουν όλα το ίδιο ύψος και πλάτος που αθροιστικά ισούται με το πλάτος του πατέρα. Βάζω position relative στο 2ο και το 3ο και top:-100% και -200% αντίστοιχα. Ο Firefox και ο ΙΕ εμφανίζουν όπως θέλω ενώ ο Chrome κι ο Safari δεν μου φέρνουν απάνω τα 2 τελευταία divs. Αν ήταν μόνο ο firefox που τα εμφάνιζε οκ θα προβληματιζόμουν ότι έχω παραλήψει κάτι κι απλά ως συνήθως έκανε τα μαγικά του και κατάλαβε αυτό που εννοούσα κι όχι αυτό που έγραψα, αλλά μου τα εμφανίζει σωστά ακόμα κι ο Internet Explorer!.
Οπότε ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος την ύπαρξη κάποιου bug με το ποσοστιαίο positioning στους webkit. Θυμάμαι υπήρχε παλιότερα ένα bug στον chrome που σε δυσκόλευε στο κεντράρισμα.
Οπότε ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος την ύπαρξη κάποιου bug με το ποσοστιαίο positioning στους webkit. Θυμάμαι υπήρχε παλιότερα ένα bug στον chrome που σε δυσκόλευε στο κεντράρισμα.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
στείλε αν θέλεις το κομμάτι κώδικα html και css σε ένα αρχείο/code tag μήπως μπορεί να γίνει κάποιο workaround ή να βοηθήσει κάποιος