Πέρασμα μεταβλητής από JSP σε JSP
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Πέρασμα μεταβλητής από JSP σε JSP
Έχω μια μεταβλητή τύπου String σε ένα JSP αρχείο. Δεν προκύπτει απο Combobox κλπ, οπότε δεν έχει νόημα η κλήση request.getParameter() που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θέλω να την μεταβιβάσω σε ένα άλλο αρχείο JSP. Πώς θα γίνει αυτό; Έχει ασχοληθεί κανένας;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- rapadder
- Gbyte level
Αν είχα κάτι του τύπου:
<select name="rapadder">
<option value="ABC" selected>Flash Movie</OPTION>
<option value="DEF" selected>JPEG Image</OPTION>
</select>
Δηλαδή ένα drop-down menu με εμφανιζόμενες τιμές Flash Movie, JPEG Image τότε θα μπορούσα να γράψω (στο αρχείο πηγής):
String output = request.getParameter("rapadder"); και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω την παρακάτω σύνταξη:
<jsp:include page="Αρχείο_πηγής" flush="true">
<jsp:param name="rapadder" value="xyz">
</jsp:include>
(Η σύνταξη που παραθέτω δεν είναι πληρως σωστή, απλά παραθέτω την γενική ιδέα).
Όταν όμως έχω ένα String s = "MarryPoppins"; τότε η request.getParameter() δεν παίζει γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε name ούτε value (δεν είναι combobox, selectbox, textbox κλπ).
Άρα εκεί που καταλήγω και από το ψάξιμο στο Internet είναι κάτι κοντά σε αυτό που προτείνει ο Tomahawk. Είμαι ανοιχτός σε σχόλια.
<select name="rapadder">
<option value="ABC" selected>Flash Movie</OPTION>
<option value="DEF" selected>JPEG Image</OPTION>
</select>
Δηλαδή ένα drop-down menu με εμφανιζόμενες τιμές Flash Movie, JPEG Image τότε θα μπορούσα να γράψω (στο αρχείο πηγής):
String output = request.getParameter("rapadder"); και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω την παρακάτω σύνταξη:
<jsp:include page="Αρχείο_πηγής" flush="true">
<jsp:param name="rapadder" value="xyz">
</jsp:include>
(Η σύνταξη που παραθέτω δεν είναι πληρως σωστή, απλά παραθέτω την γενική ιδέα).
Όταν όμως έχω ένα String s = "MarryPoppins"; τότε η request.getParameter() δεν παίζει γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε name ούτε value (δεν είναι combobox, selectbox, textbox κλπ).
Άρα εκεί που καταλήγω και από το ψάξιμο στο Internet είναι κάτι κοντά σε αυτό που προτείνει ο Tomahawk. Είμαι ανοιχτός σε σχόλια.
- rapadder
- Gbyte level
Μπράβο βρε Einherjar, αυτό πρέπει να δουλεύει, κάπου το διάβασα. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.... Δουλεύει!!! . Δείτε και το παρακάτω link: http://www.jsptut.com/Sessions.jsp