Θέλω μέσω προγραμματισμού να αποκτήσω πρόσβαση στην περιοχή της RAM (...buffer) στην οποία μια συσκευή γράφει (πχ το μικρόφωνο) και την οποία όταν γεμίσει την διαβάζει το πρόγραμμα ... ηχογράφησης για παράδειγμα. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιεί τη μέθοδο DMA ή ό,τι άλλο θέλει.
(Έχει περάσει καιρός από τότε που διάβασα για την Οργάνωση Υπολογιστών και δεν είμαι σίγουρος αν τα λέω και πολύ καλά...)
Δηλαδή θέλω να μπορώ να διαβάσω και να γράψω σε αυτή την περιοχή της μνήμης πριν το πρόγραμμα ηχογράφησης την διαβάσει (κάθε φορά που γεμίζει το buffer βέβαια). Έτσι ξέρω εγώ να "ακούει" κάτι το μικρόφωνο και το πρόγραμμα ηχογράφησης να "ακούει" κάτι άλλο. Σαν να κοροϊδεύω το πρόγραμμα ηχογράφησης δηλαδή. Αυτό θέλω να ξέρω αν μπορώ να το κάνω και για ηχείο,κάμερα,σκληρό δίσκο κλπ
Υποθέτω ότι κάθε φορά που γεμίζει το εν λόγω buffer του μικροφώνου,
το σύστημα κάνει interrupt και καλείται το πρόγραμμα που έχει δευσμεύσει τον πόρο εκείνη τη στιγμή και ίσως το πρόγραμμά μου να μην έχει δικαίωμα να τον προσπελάσει εκείνη τη στιγμή.
Καμμιά ιδέα;
Άλλος τρόπος υπάρχει να κάνω αυτό που θέλω; Χωρίς δηλαδή να πειράξω εκείνο το buffer...