Μετατροπή Greeklish
-
- bit level
- Academic status: N>4
Μετατροπή Greeklish
Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα που μετατρέπει greeklish-->ελληνικά και το αντίστροφο. Γνωρίζει κανείς πως θα ενσωματώσω ορθογραφικό έλεγχο. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω έτοιμο πρόγραμμα θέλω να το φτιάξω γιατί το συγκεκριμένο προγραμματάκι ενσωματώνεται σε εφαρμογή που έχω φτιάξει. Ο κώδικας είναι σε java. Ευχαριστώ! 

Η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα λεξικό με όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές λέξεις (και μορφές εμφάνισης αυτών) και να κάνεις ένα lookup σε αυτό ελέγχοντας κάθε λέξη που μετατρέπεις από greeklish σε greek. Έτσι θα μπορείς να εντοπίζεις λαναθασμένες λέξεις, αλλά δεν θα μπορείς να προτείνεις σωστές. Αυτό θέλει περισσότερη δουλειά.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Αmmar, vangos++
αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρίσκεις "αποστάσεις" λέξεων απο διάφορες λέξεις στο λεξικό σου και να προτείνεις ανάλογα (πχ αύξουσα σειρά απόστασης). Τωρα το πως θα ορίσεις την απόσταση μιας λέξης απο τις υπόλοιπες είναι ένα θέμα...
αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρίσκεις "αποστάσεις" λέξεων απο διάφορες λέξεις στο λεξικό σου και να προτείνεις ανάλογα (πχ αύξουσα σειρά απόστασης). Τωρα το πως θα ορίσεις την απόσταση μιας λέξης απο τις υπόλοιπες είναι ένα θέμα...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Άσχετο αλλά να προσθέσω εδώ οτι το ελληνικό λεξικό του ASpell το έχει δημιουργήσει ο Ευριπίδης Παπακώστας , HELLUG , kernel developing κτλ , και είχα την τύχη να είναι μαθητής του στην πρώτη Λυκείου στο μάθημα πληροφορικής, οπού ξεκίνησα τον προγραμματισμό (εξ αιτίας του έπεσα στον βούρκο αυτό υπο μια έννοια
)
Τέσπα πάντως ο ορθογραφικός έλεγχος δεν είναι εύκολη υπόθεση..
ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/el/as ... -3.tar.bz2

Τέσπα πάντως ο ορθογραφικός έλεγχος δεν είναι εύκολη υπόθεση..
ftp://ftp.gnu.org/gnu/aspell/dict/el/as ... -3.tar.bz2
Last edited by AmmarkoV on Wed Apr 14, 2010 4:50 pm, edited 1 time in total.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- P@radox
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Είχα κάνει μια εργασία ακριβώς επάνω στην απόσταση συμβολοσειρών..!HdkiLLeR wrote: αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρίσκεις "αποστάσεις" λέξεων απο διάφορες λέξεις στο λεξικό σου και να προτείνεις ανάλογα (πχ αύξουσα σειρά απόστασης). Τωρα το πως θα ορίσεις την απόσταση μιας λέξης απο τις υπόλοιπες είναι ένα θέμα...
Άν την βρώ θα σου στείλω pm (..είχα ενα ατύχημα με τον σκληρό μου..)
Αν όμως δεν το καταφέρω.. σου προτείνω να ψάξεις έτοιμο κώδικα έχει πολλές έτοιμες Java υλοποιήσεις..! (δοκίμασε Levenstein κλπ..)
Το κύριο πρόβλημα σου θα είναι ο εντοπισμός ενός έτοιμου λεξικού για αναζήτηση απο αυτό..
Αν χρειάζεσαι καμία βοήθεια pm me..!